Fleur Agema gaat los op Hugo de Jonge: ‘Volkomen disrespect van ongekozen minister voor gekozen parlement!’

PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema is helemaal klaar met Hugo de Jonge. Die liet namelijk weten dat mensen ook zonder smartphone gebruik kunnen maken van zijn dictatoriale Apartheidspas. Of de Coronapas, zoals hij het zelf noemt. Dat is tegen het zere been van Agema. Want de Tweede Kamer heeft nog helemaal niet gestemd over dit onzalige plan!

Hugo de Jonge: de Apartheidspas is voor iedereen!

Gisteren liet minister van Volkgezondheid en nog een heel scala andere onderwerpen waar hij juist niets voor doet, machtswellusteling Hugo de Jonge dus, weten dat ook mensen zonder smartphone gebruik kunnen maken van de Corona-ausweiss. “Iedereen moet het coronatoegangsbewijs simpel kunnen gebruiken. Ook als je geen smartphone hebt,” schrijft hij op Twitter.

Hoe dat kan? Nou, je kunt het uitprinten en je kunt het toegezonden krijgen per post (“62.000 mensen kozen hier al voor,” schrijft hij trots). Oh ja, als dat ook niet aanstaat kan je ook heel handig langskomen “voor hulp.” Daar is deze website dan voor bedoeld.

Fleur Agema haalt keihard uit

Geweldig nieuws voor alle coronacommunisten die een dictatoriale overheid maar wat graag zien zitten, natuurlijk. Maar er is één klein probleem. Want zoals PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema duidelijk maakt in haar reactie op de tweet van Hugo de Jonge moet hier nog over gestemd worden. Hij doet net alsof de pas een vaststaand feit is, maar officieel is dat nog helemaal niet het geval. Het is immers de Tweede Kamer die hierover beslist, niet het kabinet zelf maar even.

“Het kamerdebat is nog niet geweest!” schrijft Agema dan ook furieus. “Stemmingen zijn morgenavond pas! Deze hel kan nog worden weggestemd! Volkomen disrespect weer voor gekozen parlement door ongekozen minister!”

De parlementaire democratie functioneert niet meer

Ooit waren we in Nederland heel trots op hoe onze democratie functioneerde. Op onze rechtsstaat. Op onze manier van polderen. Nou, die tijden liggen helaas ver achter ons. Want feit is dat de parlementaire democratie, met haar trias politica, voor geen meter meer functioneert.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Want ja, in theorie heeft Agema gelijk dat de Kamer nog moet stemmen. Maar het probleem is dat iedereen weet dat De Jonge en Rutte echt wel krijgen wat ze willen. In de achterkamertjes is al lang afgesproken met de coalitiepartijen dat ze dit plan gaan steunen. Misschien met een kleine wijziging hier of daar, maar dat is het dan wel. Het Kamerdebat is dus voor de bühne, niet omdat het daadwerkelijk een wezenlijk verschil kan maken.

Die illegale Apartheidspas komt er gewoon. Het is doodzonde en vooral ook doodeng, maar zo is het wél.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Duckday

  Dit kabinet had het goed gedaan in 40-45 met zulke ministers .Dit kabinet wil de bevolking gewoon onderdrukken .Toch zijn er nog veel malloten onder de bevolking die dit ook goedkeuren.Want zij denken heb twee prikjes gehad maar vergeten dat ze ook een ander kunnen besmetten.Ook de gevolgen zijn pas over enkele jaren bekend

  1. StemPzeweg

   Ik keur dit ook goed. Sterker nog, ik sta hier volledig achter

   1. ElGuapo

    Dat komt omdat je zaagsel in je kop hebt.

   2. september

    Er blijven hier altijd die maar blijven schelden ,trek je er maar niks van aan,die debiele idioten veranderen toch niet

 2. StemPzeweg

  Ik vind het fijn dat die corona pas er komt. Eindelijk komt er vrijheid voor mensen die verantwoordelijkheid nemen en de mensen die dit niet doen moeten de consequenties betalen. De vervuiler betaald

  1. ElGuapo

   “De vervuiler betaald”

   Hoe is dat hier van toepassing zaagselkop?

  2. RvdBe

   Je vrijheid terug als je maar precies doet wat wij zeggen.
   Valt nog mee dat je het woord vrijheid kan spellen.

  3. leukeditter

   jij bent de grootste vervuiler klootzak

  4. Nostradamus

   Je zou jou bijna denken dat je enge bijwerkingen krijgt van die vaccins. Oh wacht, die heb je al met die distopische wereld waarop jij je verheugd.

 3. sonny

  Ik begrijp dat veel mensen nog denken dat in Nederland (Europa) de democratie nog helemaal intact is, de simpele zielen!
  De regeringen van alle lidstaten zijn stromannen van de Brusselse machthebbers!
  Het electoraat kan stemmen wat men maar wil, het zal niet baten, het cordon sanitaire zal overwinnen!
  We leven daadwerkelijk in een dictatuur!

 4. rafi

  Om die pas tegen te kunnen houden moet eerst die tijdelijke noodwet uit juni beeindigd worden. En de macht daartoe heeft een totaal geschifte meerderheid van de Tweede Kamer uit handen gegeven. Dit demissionaire kabinet, in persoon van deze domme narcist, kan die tijdelijke noodwet eindeloos verlengen. Volgens mij is dat het probleem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.