Horecabaas blij met kritiek ontslagen Keijzer: ‘Ik ben het met haar eens, deze maatregelen zijn buitenproportioneel’

Na haar stevige uitspraken kon staatssecretaris Mona Keijzer op flink wat kritiek reken van politici in Den Haag. Veel politici vonden het niet kunnen dat een lid van het kabinet het zogeheten homogeniteitsbeginsel schond. Buiten de politiek kan Keijzer gelukkig op veel steun en support rekenen. Robèr Willemsen, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland, was juist erg blij met haar kritiek. 

Verscheidene politici, van D66 tot aan GroenLinks en de PvdA, waren geschrokken van de rebelse Mona Keijzer. Ze vonden het onacceptabel dat een lid van het kabinet zich tegen het eigen beleid keerde. D66 wilde zo snel mogelijk opheldering.

Tegenover de NOS zei CDA-leider Wopke Hoekstra de gang van zaken te betreuren. De rebellerende Keijzer en haar opmerkingen hebben de relatie tussen de formerende partijen, die al op gespannen voet stond, weinig goed gedaan.

Vanuit de samenleving kan de ontslagen staatssecretaris op meer warme reacties rekenen. Uit een peiling blijkt dat een grote meerderheid achter de CDA’er staat. Zij vinden het ontslag onterecht. Ook de horeca lijkt zich achter Keijzer te scharen.

Robèr Willemsen, KHN-voorzitter, hoopt dat de explosieve uitspraken van Keijzer leiden tot een heroverweging van de coronamaatregelen. De huidige maatregelen zadelen ondernemers op met enorm veel werk én ze gaan toch echt een stap te ver, aldus Willemsen.

“Inhoudelijk ben ik het met haar eens: deze maatregelen zijn buitenproportioneel. Het zorgt niet alleen voor last bij horecaondernemers, maar ook bij een groot deel van het land.”

De horecabaas kaart een terecht punt aan, wellicht dat de rebellerende Keijzer ervoor zorgt dat het kabinet opnieuw gaat kijken naar het huidige maatregelenpakket. Uit peilingen blijkt ook dat flink wat horecaondernemers simpelweg niet willen meewerken aan de handhaving van het coronapassysteem.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als je als demissionair kabinet op zo veel weerstand vanuit de samenleving én vanuit de eigen gelederen kan rekenen, dan kan het geen kwaad om nog eens kritisch te kijken naar de net ingevoerde maatregelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ritter

  Caroline van der Plas reageert op ‘Ongepast & hypocriet gedrag’ Jesse Klaver – Tweede Kamer APB 21

  ht*ps://youtu.be/NClHqS76be0

 2. rasecht wappie

  De QR maatschappij in de praktijk. Een afzetlint tussen ‘horeca’ en ‘wachtruimte’ in het Laco zwembad te Hilvarenbeek. In de ‘horeca’ is een pas nodig en vóór het afzetlintje niet. De lucht die beide groepen inademen is blijkbaar niet hetzelfde.😂😂😂

  En deze dan…..
  Ga je stappen, is je batterij leeg van je mobiele telefoon… maar je moet pissen, jammer, buiten. En dan opgepakt worden voor wildplassen.😂😂😂

  Maar zouden er ook mensen zijn die nu ineens wél naar een restaurant gaan en tot gisteren niet, omdat er nu gecheckt wordt? Of is de horeca simpelweg de grote verliezer?

  Natuurlijk zijn die mensen er.
  Dat zijn de NPO kijkers die als de dood zijn voor ongevaccineerden.
  Jammer genoeg voor de horeca hetzelfde soort dat 1 kopje koffie bestelt om vervolgens een halve dag aan het tafeltje te blijven hangen.

  Oja,

  Van een kennis net krijg ik dit:

  Gisteren mijn sporthal, cafe en sporthal delen de ingang. Als je rechtdoor loopt loop je de sporthal binnen, ggeen corona pas nodig. Kop koffie: jammer joh. Geen vinkje, geen koffie.
  Ik vind het een giller.😂😂😂

  Wat denk jullie, mag ik nog een visje halen bij de nog enige visboer in mijn woonplaats?

  (Is trouwens een Marokkaan)

  Want hij heeft wat stoeltjes en tafeltjes binnen staan waaraan je zou kunnen gaan zitten eten, dus eigenlijk is deze visboer ook een soort van restaurant.

  1. Fouwels

   “Dat zijn de NPO kijkers die als de dood zijn voor ongevaccineerden.”

   Vreemd hè? Als dat fase 3 spul werkt zou dat niet zo hoeven zijn! Maar aan de andere kant gaat er kennelijk iets angstaanjagends uit van zelfdenkers. Een de leiband van de overheid lopen is, historisch gezien, nooit echt verstandig gebleken.

 3. Mar

  Robèr Willemsen hoeft men niet meer serieus te nemen, want bij elke maatregel zit hij te janken en te piepen.

  Aangezien de horeca moeilijk aan personeel kan komen, vindt Robèr Willemsen het wellicht dan een beter idee om de coronapas weer af te schaffen en terug te gaan naar de anderhalve meter? Minder klanten en minder personeel nodig.

  1. usb3.0

   Geen van beide natuurlijk, overigens is de QR code oftewel de onethische vraag of men medisch geheime gegevens wil delen, een ernstige schending van ieders privacy, sterker nog, de code is NIET alleen om te kijken of men is gevaccineerd maar men moet ook een legitimatie laten zien, dus MOET men persoonlijke medische gegevens delen met iemand die daar niet bevoegd voor is…

  2. Mistgabel

   Helemaal stoppen met die onzin.

   0,14%, dus 99,86% overleeft het gewoon, als je een beetje hersens hebt is het sowieso te achterlijk voor woorden.
   Dan hebben we het nog niet eens over dat men zich heeft laten prikken dat nog niet eens werkt.

   1. Fouwels

    “( . . . ) als je een beetje hersens hebt…”

    En ze dan ook nog gebruikt natuurlijk. Er is nog steeds een grote groep die hun hersens heeft laten frituren door de NPO.

  3. vlekkenoplosser

   wat zou de trut ervan zeggen als zowel 1,5 meter en QR-code de prullenbak ingaan

   met symboolpolitiek kom je nergens

 4. Fouwels

  “Deze maatregelen…”

  Nee hoor, het gaat om een weloverwogen strategie waarbij de bevolking aan banden wordt gelegd door een elektronisch systeem dat door een groen vinkje bepaalt of je wel of niet mag meedoen.

  1. Mistgabel

   Waar straks a la China nog meer aan gekoppeld word.

   1. Fouwels

    @Mistgabel: En iedere keer als je die app opent hoor je het Duitse volkslied.

 5. domvolk

  Nederland is verworden tot een politiestaat, daar is geen twijfel meer over mogelijk.
  Ik snap nu ook steeds beter hoe het mogelijk was dat de Nazi’s heel Europa in hun greep konden houden.
  Als onze uitgedunde politiemacht met een heel beperkt aantal mensen in staat is 17miljoen Nederlanders in bedwang te houden en te intimideren zonder nog te schieten, dan was het voor de Duitsers echt een makkie want die schoten echt.

  1. Albert Egberts

   Je hebt je nickname treffend gekozen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.