Horecapersoneel wordt de dupe van woede over controle coronatoegangsbewijs

Door de verplichte controle op het coronatoegangsbewijs is horecapersoneel afgelopen weekend lastig gevallen door boze klanten. Het personeel, dat het overheidsbeleid moet uitvoeren (of riskeert de zaak te moeten sluiten als zij weigeren om coronatoegangsbewijzen te controleren), vangt daarmee spreekwoordelijk de klappen op van de onvrede over de coronamaatregel.

Het zat er aan te komen dat horecapersoneel te maken zou krijgen met boze klanten vanwege de verplichte controle op het coronatoegangsbewijs. En hoewel er geen sprake was van “absolute excessen”, zoals voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Robèr Willemsen het noemt, blijft het toch wrang.

Medewerkers en bedrijfsleiders werden ervan beschuldigd discriminerend beleid te voeren, meldt RTL Nieuws. Dat ís natuurlijk ook wel zo, maar die mensen staan met hun rug tegen de muur. Voor hen is een kwestie van meewerken, of de tent moeten sluiten. En dan wordt voor die mensen de kwestie heel simpel: ‘Ik scan dat verdomde QR-codetje wel, als ik daarmee mijn zaak overeind weet te houden.’

Het is volkomen begrijpelijk dat mensen fel tegen het (volstrekt nutteloze) overheidsbeleid zijn, maar dan moeten ze hun pijlen wel op de juiste mensen richten. Vreedzame protesten en demonstraties organiseren heeft dan eerder het gewenste effect dan dreigen met aangifte tegen horecapersoneel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Klagen, piepen en krijsen tegen ondernemers en hun medewerkers helpt echt geen ene moer. Het enige wat daarmee bereikt wordt, is verdere spanning in de maatschappij. En als het echt de spuigaten uitloopt, dan zijn de ondernemers en de ‘slachtoffers van de medische apartheid’ de dupe. De overheid beschouwt de tweede categorie mensen namelijk als gevaarlijk. En de horecaondernemers, die het absoluut niet makkelijk hebben gehad, kunnen hun restaurants dan niet fatsoenlijk runnen. Geen enkele klant heeft er namelijk zin in dat er een hoop stampij wordt gemaakt in een etablissement waar men rustig van de sfeer en een diner wil genieten.

Wees vooral boos, maar richt je op de boosdoeners (en gedraag je!).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Paardenmiddel

  Als mkb en politie aangeven, niet meete werken met de regering: is het einde lockdown.

 2. kattekop

  Die qr code is gewoon illegaal.
  Dit is discriminatie en gaat tegen alle hogere verdragen en wetten in
  EVRM, UVRM, grondwet, Neurenberg code enz…
  Landelijke wetten zijn ondergeschikt hier aan.

 3. vlekkenoplosser

  De tweedeling waar de minister van propaganda en pinokkio rutte op aan sturen krijgt straks verre gaande gevolgen als het voetvolk begint te begrijpen waar de software toe in staat is. China kent het systeem al decennia !

  Waarom blijft het voetvolk de opdrachten van dit schijnkabinet uitvoeren ?
  Bang voor de schijtbakken van handhaving. De nieuwe NSB.
  Tijd voor een revolutie !

 4. RvdBe

  Ik ga daar ook geen stampij over maken tegenover personeel, gewoon een deur verder proberen.
  Overigens heb ik van de week al een keer €18 en €19 moeten betalen voor 2 koffie met appelgebak(je) op een terras, denk niet dat ik deze prijzen nog langer wil betalen.

 5. usb3.0

  En de jonge zit gezellig thuis die heeft nergens last van..

 6. rafi

  Maar als er een paar jongens ZIJN die zich op de grootste Boosdoener van allemaal richten, en dat alleen maar door een beetje rond te hangen bij zijn woning, dan wordt dan meteen uitgelegd als het voorbereiden van een aanslag of ontvoering! Als er nog helemaal niks gebeurd is, is iemand niet strafbaar. We leven in een vrij land, waar je overal een wandelingetje mag maken, toch? Waarom moeten we ook weten dat die jongens Marokkanen waren? Niet elke Marokkaan zit toch meteen bij de Mocromaffia? Wat is dat voor een framing van een bevolkingsgroep die het toch al zo moeilijk heeft?

  1. RvdBe

   Correctie Rafi,
   Het moet natuurlijk zijn: die het zich toch al zo onmogelijk maakt, in je laatste zin.
   Geen dank hoor👍

  2. rafi

   Ik bedoelde het ironisch.

 7. vlekkenoplosser

  niet allee de horeca is de dupe , bioscoop bezoek loopt met 40% terug !

  hoe kan dat nou als er zoveel mensen gevaccineerd zijn ?
  kennelijk zijn de vaccinatiecijfers pure propaganda en zijn er meer verstandige mensen dan je denkt

  de president van Amerika heeft inmiddels zijn derde prik gehad omdat 1 & 2 zo goed werkte !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.