Hugo de Jonge treurt om afscheid Sigrid Kaag: “We zitten in een moeilijke fase”

Er lijkt voorlopig geen eind te komen aan de krokodillentranen van de kabinetsleden. Stuk voor stuk vinden ze het allemaal een groot gemis dat D66-minister Sigrid Kaag opstapt. CDA’er Hugo de Jonge is van mening dat het demissionaire kabinet in een moeilijke fase zit. Ondertussen wil D66’er Wouter Koolmees niet direct reageren op de actie van de ChristenUnie. 

Het toneelstuk in Den Haag gaat vrolijk verder. Terwijl heel Nederland snakt naar een nieuw kabinet, menen de demissionaire ministers dat het ‘verlies’ van Sigrid Kaag groot is. In feite neemt Nederland, tijdelijk, afscheid van een niet-actieve minister.

Het AD wist vanmorgen een reactie los te krijgen bij coronaminister Hugo de Jonge. Als een waar acteur wist hij voor de camera’s mede te delen dat het opstappen van Kaag een groot verlies is voor Nederland:

“We moeten het zo in het team aan de orde hebben. We zitten in een moeilijke fase. We zijn al een tijd demissionair, dat telt ook op. Dat is niet per se bevorderlijk voor de sfeer. Maar we moeten wel door om het land te besturen.”

Wat zal opstappen Sigrid Kaag voor formatie betekenen?

De rest van Nederland kan het weinig schelen dat Kaag haar functie neerlegt. Mensen zien liever dat er meer schot in de zaak komt wat betreft de kabinetsformatie. Wel heeft De Jonge gelijk dat hij stelt dat de sfeer intern nu wel flink verpest zal zijn. Kaag en consorten probeerde de CU uit de formatiebesprekingen te houden, en de christenbroeders hebben D66 op deze manier terug kunnen pakken.

Als enige kabinetspartij heeft CU laten zien wel aan dualisme te doen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

D66-minister Wouter Koolmees wilde niet reageren op de vraag of hij zich verraden voelt door de actie van zijn coalitiepartner. Maar reken er maar op dat er achter de gesloten deuren nog wel een woordenwisseling zal plaatsvinden. De grote vraag is nu wat het opstappen van Kaag gaat doen met de formatiebesprekingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. vlekkenoplosser

  de minister van propaganda zit in een moeilijke fase met al zijn gelieg !

  1. hans-e-pans

   Waar denken de Kamerleden, ministers en staatsecretarissen in welke moeilijke fase de Nederlandse bevolking zich in bevind.

 2. por favor no borres

  “De rest van Nederland kan het weinig schelen dat Kaag haar functie neerlegt. Mensen zien liever dat er meer schot in de zaak komt wat betreft de kabinetsformatie. ”

  Uit de dikke duim gezogen of daadwerkelijk onderzocht?

  1. Mistgabel

   Mij interesseert het in ieder geval geen ene reet.
   Sterker nog: weg met die volks/landverraadster en terroristen sponsor.

   1. por favor no borres

    U speekt tenminste namens uzelf.

 3. Nikita

  Zit hier in Portugal in de haven koffie te drinken met de locals.
  Ze lachen de Hollanders uit .

  1. por favor no borres

   En hoe gaat het met Oepsi?

   Zit hier in Portugal in de haven
   Waar ligt de haven van Portugal en is het water niet te koud om in te zitten?

   1. Nikita

    Ok miesgasser de haven van Lagos op een terras en de locals vinden jouw frituur pruttel niet te vreten . Doe mij een plezier en stop met ademhalen jankorgel

    1. por favor no borres

     Zojuist een minuut aan uw verzoek voldaan.
     Wilt u nu met een touw om uw nek een minuut aan een boom gaan hangen?

     1. EvertB

      😃

   2. ElGuapo

    Niks nuttigs te melden weer dds jankmuil?
    Weer last van je bitterballetjes?

 4. Duckday

  Deze bewinds persoon is Hoogmoed waanzin en Macht het ontnemen van zeggenschap van de burger daar is men goed in

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.