Kartelpolitici reageren verbolgen op coronapas-kritische Mona Keijzer: “Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig”

Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer heeft in een interview stevige kritiek geuit op de invoering van de coronapas. Politici in Nederland willen nu graag opheldering van de CDA-bestuurder. Sommige politici lijken zelfs flink gestrest nu een coalitiegenoot het eigen beleid ondermijnt met haar uitspraken. 

PVV-leider Geert Wilders kon wel genieten van de uitspraken van Mona Keijzer. In een interview met de Telegraaf vertelde ze dat ze eigenlijk niet kan verantwoorden waarom er een coronapas wordt ingevoerd. Wilders steunt deze mening, maar wil net als D66-politici nu wel opheldering. Wat het is natuurlijk opmerkelijk dat een lid van het kabinet zich uitspreekt tegen het eigen beleid.

Verschillende kartelpolitici hebben op sociale media al verbolgen gereageerd op de uitspraken van Keijzer. D66-Kamerlid Jan Paternotte vindt het “heel raar” dat iemand die deel uitmaakt van de regering zich zo uitspreekt. Hij wil dan ook ze enkele vragen gaat beantwoorden in de Tweede Kamer.

PvdA’er Attje Kuiken gaat zelfs een stap verder: zij vindt dat Keijzer ondernemers in Nederland aan het natrappen is. Het kabinet moet namelijk eendracht uitstralen over het gekozen beleid. Maar vanuit de horecasector was er de afgelopen dagen al veel kritiek op de invoering van de coronapas en velen zullen het misschien wel fijn vinden dat er een beleidsmaker kritisch op het eigen beleid.

Ook de Nijmeegse burgemeester en voorzitter van de Veiligheidsberaad Hubert Bruls is niet blij met de uitspraken. “Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.”, aldus de burgemeester tegenover de Telegraaf.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Normaliter is het zo dat ministers en staatssecretarissen niet openlijk het uit te voeren beleid bekritiseren. Maar blijkbaar ligt het coronabeleid toch wel zeer gevoelig bij Mona Keijzer. Het laat ook zien dat er dus wel degelijke andere meningen te vinden zijn binnen de coalitie. Nu Keijzer zich heeft geuit is het de vraag of er ook andere bewindslieden of partijgenoten kritisch zijn op de gekozen koers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. vlekkenoplosser

  maar het feit blijft dat Keijzer gelijk heeft.

  de risico groepen zijn gevaccineerd , nu stoppen met de waanzin dat was immers de afspraak.

  1. usb3.0

   Toch raar als je iets vindt wat feitelijk ook waar is en een juiste mening hebt je gewoon wordt ontslagen, nog raarder is dat klootzak, pathologische leugenaar rutte niet uit zijn torentje geschoten (voor elke achterlijke mongool die denkt dat ik dit letterlijk bedoel, dit bedoel ik niet letterlijk) wordt, het is een schande dat de waarheid niet verkondigd mag worden, heel Nederland vindt het beleid raar maar het wordt ons door de strot gedrukt…

 2. por favor no borres

  Heeft Hendrika Koekoek al gereageerd, dat zij bij haar meer dan welkom is?

  1. vlekkenoplosser

   inhoudelijk niets te melden frikandellenboer !
   houdt je spaanse bek dan dicht hufter !

   1. Wim Bijma

    Weer een onaardig antwoord, zie ik.

  2. por favor no borres

   youtube.com/watch?v=vUa0IJkdtoM
   Thierry Baudet Poëzie & moties
   Caroline van der Plas ‘M’n IQ is te laag’ – Tweede Kamer APB ’21

   BBB-boerin speelt voor domme koe
   nieuwnieuws.nl/5154275/caroline-van-der-plas-pest-baudet-met-zijn-proza/

 3. Albert Egberts

  Mona zal vanmiddag wel haar ontslag aanbieden. Deze politieke blunder dan wel kamikaze is onvergeeflijk.

  Dom en zinloos.

  1. vlekkenoplosser

   het feit blijft het feit strónt vlé®k

   de risico groepen zijn allen gevaccineerd , het sprookje is uit strónt vlé®k

  2. Xyz1234

   Een mens die zich niet als robot gedraagt is voor u niet te begrijpen Engbert.

 4. september

  Hij zegt ook al Hendrika Koekoek,eveneens als Albert Egberts.1 is al genoeg.En hij is hier nog niet verschenen.Meestal al om 9 uur.

  1. september

   Albert Egberts is er toch Zie Ik nu

   1. vlekkenoplosser

    helaas wel holtor. Maar je kan weer in zijn naat kruipen

 5. StemPzeweg

  Wat is het toch een achterlijk dom en blond mens die Mona. Ze kan zich beter op de toetjes focussen

 6. StemPzeweg

  Wat is het toch een achterlijk dom en blond mens die Mona. Ze kan zich beter op de toetjes focussen

  1. Janna47

   @StemPzeweg
   Toch lastig hè omgaan met de computer….ik zou het nog een keer sturen…

 7. RvdBe

  Gij dient als Nederlands kabinetslid slechts de mening te volgen van de gesettelde kartel beweging.
  Wijkt men hiervan af zal uitsluiting het gevolg zijn.
  Zelfs Putin kan hier nog wat van leren.

  1. Vanduinen

   Bij de PVV is dit ook zo. Dat krijg je duidelijk te horen van Geert.

   1. usb3.0

    Vendjunen is natuurlijk een domme klootzak die hier niets anders doet dan tamil nadoen

   2. Fouwels

    @USB: Waarbij het vooral opvalt dat het nooit inhoudelijk is.

  2. Vanduinen

   Bij de PVV is dit ook zo. Dat krijg je duidelijk te horen van Geert.

   1. vlekkenoplosser

    is dat zo smaakloos, was je erbij leeghoofd

   2. Mikse

    Algemeen bekend. Een paar vertrouwelingen, Fleur, Dion, mogen zijn kantoortje binnenlopen. De rest stemt zo als Geert dat wil. Unaniem.

    1. vlekkenoplosser

     nog zo een flapdrol die denkt te weten hoe het binnen kamers loopt bij de PVV

     1. Vanduinen

      Neen hoor. Geert heeft het zelf zo uitgelegd, geen wijsneuzen die voor hun beurt kunnen spreken. Dan kunnen ze beter voor zichzelf beginnen en vertrekken. Heeft u wel eens afwijkend stemgedrag meegemaakt.

 8. Pieter48

  Het moet niet gekker worden. Na Pieter Omtzigt alweer iemand die zelf kan denken en in het bezit is van een ruggengraat.Wat een schande dat Mevrouw Mona niet niet blindelings de Corona dictatortjes volgt. Mevrouw Mona van af nu geen eigen mening meer anders functie elders. Als er nu een referendum gehouden zou worden over de punten waar de bewoners van ons land langzaam genoeg van krijgen zou de Corona daar bij in de top staan.Jammer dat het referendum door de regenten om zeep geholpen is.

 9. vlekkenoplosser

  zo werkt onze democratie tegenwoordig

  h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1946225459/premier-mark-rutte-ontslaat-mona-keijzer-uit-kabinet-na-kritiek-op-coronapas

  1. Magyar

   Het hebben van een eigen mening wordt niet gewaardeerd binnen het Rutte kartel, zoveel is wel duidelijk, maar wel een grote mond hebben over Putin en Orban.

 10. rafi

  En jawel hoor: op de dag dat een ellendige maatregel ingaat, volgens Paternotte van D666 om de zorg te beschermen, lees ik in de krant dat er veel coronapatienten uit het ziekenhuis ontslagen zijn en het aantal coronapatienten sinds 17 juli nog niet zo laag is geweest. Altijd hetzelfde liedje tijdens deze nep-crisis: eerst doen alsof er een heel groot probleem is (bv. een week lang een enorme stijging van coronapatienten rapporteren), maar zodra er daartegen een voor onze vrijheid rotmaatregel van kracht is geworden, blijkt het probleem plotseling veel kleiner te zijn of snel veel kleiner te worden. Zo doorzichtig.

 11. Wally

  Lief hoor. Nu pruttelt alles want boos…. whaha, dit is toch geweldig?

 12. Fouwels

  Degenen die het zien snappen het. Het gaat om de totale contrôle naar Chinees voorbeeld. Rutte liep in 2018 als met het WEF-tasje.

 13. Bes Tolen

  Het verschil in standpunten is beleidsmatig, publicitair te groot vindt de top van het kabinet. Dat nu net het onderwerp corona Mona Keijzer aan haar eind brengt als staatssecretaris en denkelijk als landelijk politica. Landelijk vertegenwoordiger was ze zeker en dat bracht haar juist tot haar inzichten. Interessant daarbij is dat ze ook nog eens getrouwd is met een arts. Dat zou haar verder met het onderwerp hebben kunnen gebracht. Dat zit er wel in. Het kabinet heeft geen behoefte aan discussie over het beleidsmatig onderdeel, dat de val van Keijzer veroorzaakte. Het kabinet is wel te onduidelijk. Het volk is niet wijzer van deze materie geworden en dat realiseert het kabinet zich m.i. echt onvoldoende.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.