‘Klimaatbewust’ en elitair KLM alle geloofwaardigheid kwijt: ‘Alleen in economy klasse geen vlees’

Luchtvaartmaatschappij KLM dacht mooi goedkoop te kunnen deugen bij klimaatbewuste klanten, maar heeft de plank volkomen misgeslagen. KLM gaat alleen voor de economy klasse stoppen met het serveren van vlees, zogenaamd om te verduurzamen. Klanten in een andere klasse kunnen nog wel gewoon vlees krijgen.

Dit is natuurlijk precies het signaal dat je niet wilt afgeven als bedrijf. De rijkere passagiers behouden alle opties en het gepeupel mag lekker geen vlees. Potverdorie wat zijn ze toch klimaatbewust en duurzaam bij KLM!

De luchtvaartmaatschappij zegt zelf ‘de maatschappelijke trends te willen volgen en te willen verduurzamen’. Het was alleen niet de bedoeling van KLM dat iedereen erachter kwam dat alleen de economy klasse geen vlees meer geserveerd zou krijgen.

Bedrijven gaan wel vaker nat als ze een poging doen om hun potentiële klanten te laten geloven dat ze groen, duurzaam en milieubewust zijn. Denk aan Shell die doen alsof ze bomen aanplanten. Of aan Volkswagen die iedereen liet geloven dat ze in een zuinige auto reden. Maar dit is wel echt extreem dom en doorzichtig van KLM.

En door dit soort fratsen voelt de politiek (met name links) zich gesterkt om het heft in eigen handen te nemen en via de overheid allerlei maatregelen af te dwingen. ‘De bedrijven gaan het niet uit zichzelf doen’, zeggen ze dan. En geef ze eens ongelijk? Het vervelende nadeel is alleen dat de maatregelen die zij vaak voorstellen de rekening bij de burger neerlegt, ineffectief zijn en diezelfde bedrijven juist in de kaart spelen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nou is deze misser van KLM natuurlijk maar een klein foutje in vergelijking tot de eerder genoemde bedrijven. Maar qua beeldvorming doet het zijn werk wel. Het enige wat dit enigszins zou kunnen compenseren is als we aan het eind van de maand een foto van Frans Timmermans in het vliegtuig zien met een groot biefstuk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. StemPzeweg

  Pleit Wout nu voor een algeheel boycot van vlees bij de KLM. Dat is verheugend!

  1. Albert Engberts

   Als Wout zijn reputatie als rechtse blogger enigszins koestert doet hij er goed aan zich niet te branden aan het opperen van dergelijke maatschappelijk-6verantwoorde suggesties.

  2. Poemien Noegien

   Blabla vette speklap en tiktak tiktak

 2. Albert Egberts

  Ik onderschrijf het pleidooi van Wout om helemaal te stoppen met het serveren van vlees in vliegtuigen.

 3. Albert Engberts

  Als Wout zijn reputatie als rechtse blogger enigszins koestert doet hij er goed aan zich niet te branden aan het opperen van dergelijke maatschappelijk-6verantwoorde suggesties.

 4. Aborifa

  Op de duur blijft alleen het lucide commentaar van Albert over.

  1. Jack Flash

   En in gesprek met zichzelf Aborifa.

 5. O.k.

  Ik heb KLM gelukkig al dik 20 jaar geleden de rug toegekeerd. Klantvriendelijkheid 0,0

 6. Mar

  Men is er weer vlot bij:

  bron: luchtvaartnieuws

  22 september 2020
  KLM: alleen nog vegetarisch in Europese Economy Class

  KLM heeft besloten om vanaf april alleen nog vegetarische sandwiches en wraps te serveren in de Economy Class op Europese vluchten.

  In de praktijk zal er niet veel veranderen, want meestal zijn de sandwiches en wraps al vegetarisch (de bekende boterham met kaas). In Business Class gaat KLM wel door met vlees en vis.

  6 september 2021
  KLM schrapt vlees mogelijk wereldwijd van het menu

  KLM schakelt mogelijk wereldwijd over op vegetarische maaltijden aan boord. Intern wordt gestudeerd op die optie, melden bronnen binnen het bedrijf aan Luchtvaartnieuws Magazine.
  Nu studeert KLM op plannen om ook op intercontinentale vluchten vlees in de ban te doen, melden goed ingevoerde bronnen binnen de luchtvaartmaatschappij.

  Bron van het Telegraaf-artikel: Hele Jinek-tafel valt over vegetarische KLM-vluchten: ‘Bizar!’

  KLM hoeft niet stiekem te doen, want journalisten zitten blijkbaar te slapen.

 7. HD

  Misschien kunnen wel op 10 km hoogte de deuren open voor d666 kneuzen die met levensbeëindiging willen experimenteren.

 8. usb3.0

  Ik ben tegen een verbod op vlees…

  1. Heinzs

   Halal geslacht?

   1. usb3.0

    Nee, ikzelf accepteer geen aan alah geofferd vlees wat been ander doet? lekker zelf weten…

 9. Wally

  Maar wat verwacht men nu dan nog? Iedereen MOET dit geweldig vinden, maar let op als ‘ze’ zelf geraakt worden. En dat gaat natuurlijk gebeuren, is in sommige gevallen ook al zo. En dan eet ik een lekkere gehaktbal en kijk lachend toe.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.