Neocommunisme in de praktijk: ouderen worden gepusht om hun eigen woning te verlaten, want ‘te groot’

We leven in bizarre tijden. Niet alleen worden boeren binnenkort ongetwijfeld onteigend, maar ook ouderen met een eigen woning moeten eraan geloven. De boven-ons-gestelden hebben namelijk besloten dat hun woning “te groot” voor hen is. En dus moeten ze “plaatsmaken” voor “jonge gezinnen,” en zelf maar in een klein appartementje gaan wonen. Dit is écht neocommunisme in de praktijk.

Als je dacht dat het vrije westen de Koude Oorlog heeft gewonnen heb ik slecht nieuws voor je: uit alle nieuwe ontwikkelingen van de afgelopen paar jaar blijkt dat dit allerminst het geval is. De communisten hebben gewonnen. Zie hoe totalitair de overheid omgaat met corona, hoe er achter de schermen gesproken wordt over het onteigenen van boeren, en dan komt dit er ook nog eens bij.

Het wordt al jaren gezien als deel van de oplossing in de wooncrisis: senioren die hun grote woning inruilen voor een kleiner alternatief, zodat er plek komt voor jonge gezinnen. Die doorstroom komt alleen lastig op gang. Volgens economisch geograaf Petra de Jong moet er meer met de ouderen worden gepraat, en niet over.

Nee, er moet helemaal niet met ouderen gepraat worden. Dit is totale gekkigheid. Deze mensen wonen in een woning – soms gehuurd, maar soms ook een koopwoning! – en zijn tevreden. Ze wíllen helemaal niet “kleiner” gaan wonen. Als ze dat wél willen verkopen ze hun huis of zeggen ze de huur op en vertrekken ze. Punt.

Urgentie

“[Z]olang er geen gevoel van urgentie is, bijvoorbeeld vanwege lichamelijk ongemak, is de noodzaak om te verhuizen niet heel groot,” zegt De Jong.

Ja, dat is nogal wiedes he?! Dat komt omdat die mensen gelukkig zijn! De “noodzaak” is niet-bestaand als ze zich prima redden. Sterker nog, dan vinden ze die ruimte ongetwijfeld juist lékker.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar dat boeit de boven-ons-gestelden niet. Zíj́ hebben besloten dat ouderen geen behoefte hebben aan “een grote woning,” en dat is het dan. Dat ze er jarenlang huur voor hebben betaald, dat ze het naar hun zin hebben, dat ze zich prima redden, dat ze hun hypotheek hebben afbetaald, dat het huis van hún is… allemaal volstrekt irrelevante details, aldus de politici die ons land razendsnel veranderen in de Soviet Unie 2.0.

Laat ouderen en hun woning met rust! Nederland wíl geen neocommunistische samenleving. Het eigendomsrecht is onaantastbaar. Als deze gekken zo graag marxisme in de praktijk willen brengen emigreren ze maar lekker naar Noord-Korea. En snel een beetje!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Jack Flash

  Nare bijverschijnselen door omvolking.

  1. Monty

   ”omvolking”

   Waar wordt de autochtone dan heen gestuurd?

   1. Monty

    autochtone bevolking

   2. usb3.0

    Je bent een domme hond monty met je gezuig

    1. Monty

     Dom ben je als je denkt dat als een partij 35 zetels heeft behaald dan toch heeft verloren ten opzichte van een partij die maar 20 zetels heeft behaald.

     Dat is Dom.

     1. usb3.0

      Jij begrijpt al niet wat ik schrijf dus alles wat jij daarna uitpoept lieg je aan elkaar en verdraai je dan, gewoon omdat je het niet kunt winnen, dat is alleen dom maar ook zielig…

 2. nexit_nooit

  “Nee, er moet helemaal niet met ouderen gepraat worden. Dit is totale gekkigheid. Deze mensen wonen in een woning – soms gehuurd, maar soms ook een koopwoning! – en zijn tevreden. Ze wíllen helemaal niet “kleiner” gaan wonen.”

  Duidelijk dat de auteur niet gesproken heeft met senioren.
  Die willen best wel naar een kleiner goed alternatief.
  En daar ligt het echte probleem, het ontbreken van aanvaardbare alternatieven.

  1. ElGuapo

   “Die willen best wel naar een kleiner goed alternatief.”

   Nee spekklit die willen helemaal niet verhuizen. Die willen hun eigen vertrouwde omgeving waar ze al die jaren al van genieten.

   1. Albert Egberts

    “Die willen hun eigen vertrouwde omgeving waar ze al die jaren al van genieten.”

    En er is niemand die hen dwingt hun huis te verlaten.

    Dit gaat nergens over.

   2. nexit_nooit

    DDS reageerders hoor ik altijd klagen dat hun leefomgeving verpest wordt door allochtone gelukzoekers die alles gratis krijgen.
    Die willen dolgraag verhuizen naar betere oorden zoals bijvoorbeeld in de Eifel.

    1. september

     Daar woont Harry Haller 2,in de Eifel, die zal daar niet blij mee zijn met al die nederlanders. Hij zit daar voor zijn rust

     1. vlekkenoplosser

      wij ook hier dus rot op niets zeggende catweazle

   3. Poemien Noegien

    D66-nicht en forumdebiel, tiktak tiktak heeft niets te melden, het gaat nergens over.

  2. vlekkenoplosser

   biedt dan een alternatief voor die mensen dan is die linkse dictatuur volledig onnodig. Scheelt veel nodeloze discussies maar dat heb je duidelijk niet begrepen !

   nexit-nu overigens

   wekelijks twee honderd miljoen – 200 miljoen per week – pompen in een zinkend schip is een hobby van volidioten domme jongen

 3. Albert Egbert

  Mogelijk kan politica nieuwe stijl Kaag deze stijfkoppige communisten op niet mis te verstane wijze duidelijk maken dat het tijdperk van de koude oorlog toch echt voorbij is.

 4. RvdBe

  De oudere linksen staan met graagte hun woningen af om in een appartementje samen met hun neo communistische leeftijdgenoten te praten hoe gelukkig ze wel zijn nu ze van hun woning beroofd zijn en de kleinkinderen gelukkig niet meer kunnen komen logeren, hoeven die kleinkinderen ieg niet meer tegen die zure linkse smoelwerken aan te kijken.

 5. Monty

  Ben benieuwd wanneer ik van deze ‘boven-ons-gestelden’ een brief zal ontvangen en passende woonruimte krijg aangeboden.

  Echter denk ik dat dit nog wel zal meevallen. Om dit te willen bereiken zal er een hele organisatie opgezet moeten worden om alles te inventariseren.
  Zou daar genoeg geld mensen en woningen voor zijn.

  Wie maakt zich hier bang voor?

  1. september

   Die ,,boven ons gestelden,,kunnen me wat,Ik denk ook dat Ik die brief niet zal ontvangen

 6. Bunky01

  Kleiner wonen op latere leeftijd en gelijkvloers is denk ik een wens van menig oudere.
  Alleen wat hen veelal weerhoudt zijn de kosten. Huren of kopen is op dit moment de grootste hobbel. Daarbij komt dat ik aan een “gedwongen” verhuizing nog meer de smaak overhoud van “maak plaats voor de import”. En vele ouderen zullen hiervan zeggen “amme nooit niet” De overheid dient eens te gaan beseffen dat de rek in het incasseren van hun talloze waanzinnige plannen (en het uitvoeren daarvan) er inmiddels wel uit is. Het geknoei uit Den Haag is schrikbarend en niet langer aanvaardbaar. Misschien is het wel tijd voor een staatsgreep waarbij alle liegende en incapabele politici en andere beleidsmakers voorgoed achter de tralies verdwijnen. Hun politieke spelletjes werken verwoestend in op een gezonde samenleving. Gezamenlijk ondermijnen zij het welbevinden van de normale kiezer (burger) en doen net alsof dit een normale gang van zaken is. Het ontbreekt hen aan de roeping als politicus zich een vertegenwoordiger van de kiezer te weten. Eigenbelang en baantjes jagen staat voorop, wetende dat er na hun politieke carriere een andere nog beter betaalde baan wordt geregeld. Walgelijk volk! Voor een baan achter de kassa moet je tegenwoordig een hogere opleiding hebben, maar iedere simpele idioot kan (mits goed gebekt en door de MSN gelanceerd) zich volksvertegenwoordiger noemen. De enige kwalificaties die je moet hebben zijn; leugenachtig, verantwoordelijkheid afschuivend, vergeetachtig, onwaarachtig, bedrieglijk en vooral aalglad. Tel uit je winst. Door zulk een volk worden we “geregeerd”.

  1. Albert Egberts

   “Kleiner wonen op latere leeftijd en gelijkvloers is denk ik een wens van menig oudere.
   Alleen wat hen veelal weerhoudt zijn de kosten. Huren of kopen is op dit moment de grootste hobbel. ”

   Juist, en daar gaat het ook over: de Overheid moet ouderen helpen de overstap van een te groot huis naar een passende kleinere woning, met toegang tot zorg, mogelijk te maken.

   Dit streven neo-communistisch noemen is te idioot voor woorden.

   1. RvdBe

    De overheid gaat die ouderen ook ,”helpen” dmv het heffen van een
    onderbewoningsbelasting op de bestaande bewoning, zodat ze financieel gedwongen opgehokt gaan worden in rijksappartementjes.
    Dit heet neo communisme.

    1. Albert Egberts

     Die belasting is me niet bekend, RvdBe. Heb je een bron?

     1. Poemien Noegien

      D66-nicht en forumdebiel, tiktak tiktak

     2. Jack Flash

      Als kruipruimtebewoner heeft takma uiteraard niets te verliezen.
      Begrijpelijk.

     3. Aborifa

      Het is slechts een onheilsvisioen dat met een “sociale” regering wel eens bewaarheid zou kunnen worden. Al die terecht of onterecht uitgedeelde toeslagen moeten ergens van betaald worden.

     4. Albert Egberts

      “Het is slechts een onheilsvisioen”

      Ja, meer is het niet.

     5. Poemien Noegien

      Tik tak, tik tak, slijmbal en leugenaar.

 7. Pauline Kummer

  De boeren willen hun grond niet prijsgeven voor woningbouw voor de ouderen die kleiner willen gaan wonen. DDS neemt de boeren in bescherming verhindert zo om het woningprobleem op te lossen. En de reaguurders gaan daar gretig in mee, zij denken dat er geen starters bestaan. Nou die zijn er dus wel.

  1. Aborifa

   Er wordt bevolkingspolitiek gevoerd door het aantal ouderen te verminderen.
   In plaats van het aantal geboorten te verminderen.

  2. vlekkenoplosser

   Kleiner wonen betekent van 1 groot huis twee kleintjes maken. Wat zit de strónt vlé®k hier nou toch allemaal te wauwelen

   domme trava

  3. usb3.0

   De boeren hoeven dat ook niet paulientje, sterker nog, veel ouderen willen helemaal niet kleiner wonen, of wil paulientje ouderen gaan dwingen? wat ze beter kunnen doen is de grenzen sluiten domoor

  4. dinaro

   @ Pauline, heb jij onder een steen gelegen?
   Die woningnood heeft te maken met die massale import van mensen
   hier in Nederland!!
   Er zijn door de jaren heen al zoveel boeren gestopt en land volgebouwd.
   Dat moet stoppen juist!

 8. gjverweg

  Wie zijn die bovengestelden? geef eens naw door van die personen.

  1. Aborifa

   Dat zijn mensen als Klaver en Kaag.

 9. usb3.0

  We zien hier de typische randdebielen, zoals monty en tamil, die het voor hun ogen zien gebeuren maar gewoon zeggen dat het niet gebeurt….

 10. AS210854

  Waarom wordt mij reactie niet geplaatst?..????

 11. ET007

  Ik vind dit rot voor ouderen. Net als je beetje kunt genieten van je leven, wordt gewoon een deel van je bestaan weggerukt. Sommige weduwen willen graag in hun eigen huis sterven, samen met de herinneringen. Wat voor een asociale mensen die een regeling bedenken om ouderen uit hun huis te krijgen. Dan ben je gestoord en zeker als je gelukszoekers van een huis, inrichting, studie, gezondheidszorg en in vele gevallen uitkering voorziet.

  1. Albert Egberts

   Dit is een idiote voorstelling van zaken. Niemand wordt gedwongen zijn huis te verlaten. Waar het om gaat dat veel ouderen in veel te grote huizen blijven wonen omdat alternatieven niet bekend en beschikbaar zijn. Dat is een ongewenste situatie en daarvoor zijn oplossingen nodig.

   Om meer gaat het niet.

   1. usb3.0

    Jawel hoor tamil, je zegt het zelf, je hebt het niet eens in de gaten hoe zoiets werkt in een samenleving, door ouderen zo in het daglicht te zetten worden ze weggezet als fout, je bent echt een zielige klootzak.
    Je bent echt een varken die ze eigenlijk, wat ik mij best voor kan stellen, als zijn tanden uit die smerige stinkbek zouden moeten rammen

    1. Albert Egberts

     Allebei af als een gieter.

     1. usb3.0

      plffftuoeeftssss zo recht in je smoelwerk tamil, klootzak dat je bent..

   2. Poemien Noegien

    De D66-sloerie gaat alweer bijna slapie doen.

 12. Smek

  Ja dat gaat gebeuren eerst de boeren onteigenen en dan zijn de ouderen aan de beurt. Als je in een groot huis woont word je onteigend om plaats te maken voor de gelukzoekers. En als Kaag MP word zal dat niet lang duren.

  1. Albert Egberts

   Je fantaseert, Smek. Dit rare verhaal zuig je uit je duim.

  2. Poemien Noegien

   Aldus de aandachtsgeile D66-sloerie

  3. usb3.0

   Je laat de spijker op z’n kop, we zien het gewoon gebeuren, tamil niet die ziet iets anders, vraag het de boeren maar, ouderen worden uit hun grote woning waar ze jarenlang wonen, gejaagd, zuigertjes als tamil vinden dit een heel goede ontwikkeling want zeg nou zelf mensen moeten worden opgejaagd

   1. Albert Egberts

    “ ouderen worden uit hun grote woning waar ze jarenlang wonen, gejaagd”

    Nee, domme man, dat is bizarre onzin. Slaat helemaal nergens op.

    1. usb3.0

     Je moet grote gore stinkbek houden, jij kijkt niet verder dan je zolderkamertje vuile klootzak

     1. Albert Egberts

      Af.

     2. usb3.0

      Nee hoor, helaas reageer je nog met je gépekop

    2. vlekkenoplosser

     je gewauwel is bizarre onzin strónt vlé®k

     waarom gooi je je naamkaartje weg strónt vlé®k

     1. Albert Egberts

      Af als een gieter.

     2. vlekkenoplosser

      dat ga je bij elke reactie strónt vlé®k

     3. usb3.0

      Zolang tamil nog reageert is niemand af

 13. Klaus Schwab

  Mijn echtgenote en ik wonen in een veel te grote woning in een dorp vlakbij die mooie stad achter de duinen. Heb echter totaal geen last van woonschaamte en niemand krijgt ons hier weg want de woning is volledig ons eigendom.

  1. usb3.0

   Het gaat hier om huurwoningen

 14. J. Punt

  Snelle vrije jongens kopen die hokken op en maken er een hotel van voor oostblok arbeiders, 20 stuks ofzo, moet wel want vele werkeloze ‘nederlanders’ vinden dat werk vies, hebben liever een makkelijk links subsidiebaantje, zeuren over zielige vluchtelingen de hele dag bijvoorbeeld. Dan krijg je dit. Eigen schuld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.