NRC helemaal de weg kwijt! Gevaarlijke ISIS-sympathisant omgedoopt tot ‘staatsgevaarlijk geachte man’

Als je sympathie wilt wekken voor een levensgevaarlijke ISIS-strijder (in wording), dan moet je aardig je best doen. Ook moet je je dan afvragen of je dat überhaupt zou willen. Bij de NRC vroegen ze zich dat niet af en deden ze echt keihard hun best om een ISIS-sympathisant als slachtoffer weg te zetten.

Het gaat om de Nederlands-Marokkaanse Moussa Lghoul. Hij werd voor terrorisme veroordeeld en moet voor dinsdag het land uit. Zijn Nederlanderschap is hij kwijt, omdat hij niet voldoende mee heeft gewerkt aan de trajecten waarmee hij dat kon voorkomen.

Het is werkelijk ongelofelijk hoe de NRC van deze IS-sympathisant een zielig slachtoffertje probeert te maken, en doet alsof deze flapdrol medelijden verdient. Het gaat hier namelijk om een mafkees die met IS-vlaggen liep te wapperen bij demonstraties en in 2015 werd veroordeeld als lid van een Haagse terroristische organisatie die jongeren wierf voor de strijd in Syrië. Hij kreeg elf maanden cel.

Wie na zo’n celstraf keurig meewerkt aan alle deradicaliseringsprogramma’s kán de dans ontspringen. “Maar”, zo stelt de NRC, “zo zit Moussa Lghoul niet in elkaar”.

De Dagelijkse Standaard

Eigenlijk hebben we gewoon te maken met iemand die moedwillig recalcitrant bezig was en vervolgens loopt te janken over de consequenties. Omdat hij niet meewerkte heeft de overheid hem als potentieel gevaarlijk bestempeld. En dat is maar goed ook.

Meneer heeft last van woedeaanvallen, meent last te hebben van boze geesten die hem achtervolgen en heeft het niet zo op met de democratie. Hij vraagt zich af waarom vrouwen hier in Nederland “halfnaakt” rond mogen lopen en de regenboogvlag wordt gebruikt om mensen homo te maken. Toch knap hoe ze bij de NRC dit allemaal in het artikel hebben verwerkt, maar nog steeds sympathie voor die ISIS-sympathisant proberen te kweken!

Door de man zijn eigen fouten heeft hij in feite zijn eigen doodsvonnis getekend. De toch al gefrustreerde haatbaard heeft namelijk suikerziekte, maar zijn insuline wordt nog maar voor een jaar betaald. En in Marokko, waar hij eigenlijk naartoe moet, zitten ze ook niet om hem te springen. De politie volgt deze tikkende tijdbom dus op de voet, want de kans op (verdere) radicalisering neemt alleen maar toe.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zielig allemaal of niet? Hij wil ook niet weg uit Nederland, want hij is een bepaalde levensstandaard gewend. De arme man…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. usb3.0

  Koren op de molen van tamil die vindt deze mensen ook zielig en de slachtoffers moeten volgens tamil excuses aanbieden

  1. por favor no borres

   Een echte vent vertelt zijn eigen mening en niet wat hij hoopt dat een ander zou kunnen denken.

   1. usb3.0

    “Echte vent?”

    Jij hebt geen druiloor

   2. ElGuapo

    De frikandelfluffer is ook geen echte vent en doet een poging om uit te leggen wat een echte vent is.

 2. Ritter

  Vandaag in het nieuws:
  ===============

  De politie heeft gisteren in Eindhoven negen mannen aangehouden op verdenking van het voorbereiden van en trainen voor een terroristische aanslag. De verdenkingen zijn dermate serieus, dat het Openbaar Ministerie ervan overtuigd is dat er een terroristische dreiging is afgewend. Wat het doelwit was, wil het OM op dit moment niet zeggen, dat wordt nog onderzocht.

  Het voorbereiden van een terroristisch misdrijf betekent volgens het OM dat er kennis en inlichtingen werden vergaard. “Dat kan voor zichzelf zijn of voor anderen”, zei een woordvoerder.

  De verdachten zijn tussen de 18 en 31 jaar oud en hebben de Nederlandse nationaliteit. Acht van hen zijn geboren in Nederland en een in Afghanistan. Ze worden ook verdacht van deelname aan een terroristische organisatie.

  ht*ps://nos.nl/artikel/2399080-om-met-aanhouding-9-verdachten-is-terroristische-dreiging-afgewend
  ===========

 3. Nostradamus

  ‘staatsgevaarlijk geachte man’
  Albert Mol? Mindy? Borres? September?

  1. ElGuapo

   1 al nog 3 te gaan.

 4. Wim Bijma

  Iedereen heeft zo een eigen manier van zaken benoemen.

 5. michelleke

  De NRC is wokeness voorbij…

  ze komt nu zelfs gewoon eerlijk uit voor haar voorkeur voor islamitisch fascisme…

 6. 56RdK

  Tja, zielig, zielig. zielig. En ondertussen worden en zijn er duizenden van dit soort hier toegelaten en wij goed genoeg om hen te onderhouden en te faciliteren. Want “goddienstvrijheid” en solidairiteit …..

 7. 56RdK

  @Ritter,
  Uiteraard ook islamitisch afval dat hier alle faciliteiten heeft gekregen en nog krijgt.
  Dat afval, net zoals in dat baggerkrantje de NRC is geïnterviewd, verwerpt onze samenleving maar wij zijn wél goed genoeg ze in alle opzichten te onderhouden.

  En dan veel van onze politicy, die dat afval maar blijven verdedigen en blijven faciliteren omdat dit volgens onze rechtstaat moet, terwijl dat afval continue een bedreiging voor ons is. Wat helaas voor de vele onschuldige slachtoffers al té veel, té vaak is gebleken.

  En dat afval uit Eindhoven, die lopen straks weer op vrije voeten, let maar op.

 8. 56RdK

  Trouwens, ben benieuwd wanneer die gestoorde parasiet met zijn gesjeesde wijf op de NPO verschijnt met vertegenwoordiging van bijvoorbeeld Amnesty én met zijn door ons betaalde advocaat. Wanneer en in welke talkshow of actualiteitenprogramma.
  Want dit is voer voor het deug- en wokevolk!

 9. Michael M

  Dit is ook typisch het Europa denken. Ze noemen terroristen, fundamentalistische extremistische figuren en talibanstrijders mensen met een psychose woede aanvallen radicalisering die hulp behoeven. Best beangstigend dat men blind is voor wat er werkelijk aan de hand is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.