Op naar het nieuwe normaal: koopavonden én maandagen staan op de tocht

Het gaat hard he, met dat “nieuwe normaal”? Nu horen we namelijk dat koopavonden én maandagen voor veel winkels eigenlijk niet meer te doen zijn. En dus konden ze best eens de deuren sluiten op die moment. Geen koopavonden meer… en op maandag kun je ook niets doen. Lekker thuis zitten na je werk. En als je geen werk hebt: alleen maar lekker thuis zitten. Welkom in de wondere wereld van de Great Reset waarin je alles online bestelt en verder zo weinig mogelijk naar buien gaat.

De Telegraaf bericht dat de koopavond niet meer “heilig” is voor veel winkeleigenaren. De reden? Er is een serieus personeelstekort. Dat tekort is zó groot dat ze eigenlijk niet meer open kunnen blijven op koopavond… en ook niet meer op de maandag. “Winkeliers willen niet van de koopavond af, maar kunnen niet anders omdat ze de bezetting niet rond krijgen”, aldus Jan Meerman van INretail in de krant.

Lockdowns

Uit onderzoek van INretail blijkt dat maar liefst de helft van de winkeliers openstaande vacatures heeft waar werkelijk niemand voor te krijgen is. Dat probleem speelde al langer, maar door de lockdowns is het verergerd.

“10 tot 20 procent van de medewerkers is uitgestroomd tijdens de lockdowns. Een deel van die mensen zijn we ook echt kwijt,” zegt Meerman daarover. En dat personeel komt niet meer terug. Ze zijn weg… en daar moeten de winkeliers het dan maar mee doen.

Nóg een slachtoffer, dus, van de onmenselijke, dictatoriale en ronduit fascistische lockdowns. Je verwacht het niet he?

Great Reset-economie

En nu is het gekke dat dit heel goed past in het toekomstplaatje van de Great Reset. Ten eerste omdat het natuurlijk het einde betekent van veel kleine bedrijven, maar ook omdat die toekomstvisie behelst dat we bijna al ons winkelen online doen. Let wel, dat zeg ik niet. Dat staat werkelijk in het boek hierover van WEF-grondlegger Klaus Schwab. Dat is dus dat boek waar onze premier Mark Rutte zo positief over was.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven.

De Great Reset-pushers kunnen zichzelf op de borst slaan. Het gaat precies zoals ze willen. Geen koopavonden meer, op maandag de boel ook dicht. Nog even en we wonen echt in een dystopische wereld waarin we allemaal braaf thuis zitten de hele dag, en verder zo weinig mogelijk sociaal contact met elkaar hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. AIbert Egberts

  Voor mij geen probleem. Ik zit al iedere dag thuis, heb geen sociaal leven en mijn pleinvrees is een serieuze handicap. Van mij mogen alle winkels sluiten.

  1. Cootje

   Met je persoonsgebonden budget 2 x per dag op het potje gezet en je luiers verschoond , zwaar gehandicapt geen sociaal leven dagbesteding het van commentaar voorzien van alle artikelen DDS . Op een zolderkamertje of aangepaste woning totaal verlamd volgens ingewijden hier al 11 /15 jaar actief op dit draadje elke dag 14/15 uur , feitelijk mens onwaardig . Dus het is te hopen dat het D66 programma voltooid leven door de kamers komt. En een serieuze handicapt is dat je zonder begeleiding van derde nergens komt .

  2. Albion

   Met zo’n houding wordt je leven vast beter in de toekomst.
   Lekker alles dicht, lekker toegeven aan je ‘handicap’ en het liefst het voor allemaal net zo miserabel maken opdat het lijkt op jouw miezerige bestaan.

  3. Albert Egberts

   Sterkte AIbert, dat lijkt me gemakkelijk bestaan.

   1. Albert Egberts

    Moet zijn: dat lijkt me geen gemakkelijk bestaan.

    Excuses.

 2. ElGuapo

  “En als je geen werk hebt: alleen maar lekker thuis zitten.”

  Je voelt je nu toch zeker wel aangesproken hé kwakma of had er nog specifiek “en je luiertje af en toe laat verschonen” bij moeten staan?

  1. AIbert Egberts

   Dat is juist, ElGuapo.

 3. Nikita

  Herpes geeft zichzelf al op, tja mams en dochter pleite dan heb je het ook niet makkelijk hoor hahahaahahahaha

  1. september

   Let op dit is weer deze AIbert i.p.v.Albert dus iedereen opletten

   1. vlekkenoplosser

    jouw albert moet zijn decadente leugnachtige smoel houden !

 4. Yorg Monker

  “…maar ook omdat die toekomstvisie behelst dat we bijna al ons winkelen online doen.”

  Dat lijkt me een uitstekende ontwikkeling. Op naar de 20-urige werkweek (voor wie wil) en alle aankopen en zoveel mogelijk diensten online afhandelen. Geweldig!

  We leven toch niet meer in 1994? Op naar een sterke, digitale toekomst!

  1. usb3.0

   Hier nog zo’n zuiger..

   1. Yorg Monker

    Usb3.0 koopt nooit wat online. Vervoer per postkoets vindt hij veel handiger.

    1. ElGuapo

     Je praat met zo raar als kwakma …k*nt bonker.

    2. vlekkenoplosser

     mag de markt niet op met die postkoets

   2. Yorg Monker

    Leg eens uit usb3.0 wat jij er op tegen hebt dat alle inkopen/boodschappen steeds meer online gaan. Die ontwikkeling is al een decennium aan de gang en zal zich de komende jaren logischerwijze voortzetten. Jijzelf koopt toch ook regelmatig online? Nu al kun je in de grote steden binnen 10 minuten(!) je boodschappen thuis laten bezorgen. Wat is daar mis mee?

    Dat slappe gekletst over Schwab slaat nergens op.

    1. vlekkenoplosser

     hoe kortzichtig moet je zijn om blij te zijn met bol.com of eender welke andere monopolist !

     binnen 10 min je boodschappen thuis ten kostte van …………..

     zou me maar eens verdiepen in het WEF en Schwab !

     Je kortzichtigheid blijkt in 1 reactie al uit drie dingen waar je totaal niet over nagedacht hebt. Zeer kortzichtig om anderen de maat te nemen !

     1. Yorg Monker

      Vlekkenoplosser, de hele wereld beweegt zich al meer dan 10 jaar onafwendbaar richting een sterke digitale samenleving met een steeds groter aandeel online aankopen.

      Een ontwikkeling die onmogelijk te stoppen is, of je het leuk vindt of niet. Je hoeft geen futuroloog te zijn om te zien welke verdere stappen genomen gaan worden en ontwikkelingen in het verschiet liggen. Dat heeft niets te maken met een ‘greast reset’ maar alles met technologische vernieuwingen die mondiaal ter beschikking komen.

     2. vlekkenoplosser

      quote Yorg Monker 1 minuut geleden
      Vlekkenoplosser, de hele wereld beweegt zich al meer dan 10 jaar onafwendbaar richting een sterke digitale samenleving met een steeds groter aandeel online aankopen. end

      Niet correct , de wereld wordt deze richting in gestuurd en nu ligt bij jou de schone taak om eens uit te zoeken waar die sturing vandaan komt.

      Dat is dus the great reset van contróle ! Immers iemand moet die technische ontwikkelingen willen omarmen en erin willen investeren om later te oogsten. Wederom aan jou de schone taak om te onderzoeken wie dat mens of groepen van mensen is.

      suc6

     3. Yorg Monker

      Vlekkenoplosser, ik ben bang dat je een paranoia complotdenker bent waar niet mee te debatteren valt. Als je de historie van de geleidelijke technologische innovaties die de afgelopen decennia plaatsvonden over de gehele wereld, afdoet als een centraal gestuurde gestuurde ontwikkeling, lijd je aan zware achtervolgingswaanzin en een totaal gebrek aan realiteitszin en historisch overzicht.

      Gegroet, zoek het verder maar uit met je geestverwanten op deze site.

     4. vlekkenoplosser

      quote Yorg Monker 3 uur geleden
      Vlekkenoplosser, ik ben bang dat je een paranoia complotdenker bent waar niet mee te debatteren valt. end

      ik begrijp dat je argumentatie faalt. Kan ook niet anders als je de rapporten van het WEF niet kent.

      Ga je inlezen alvorens te blaten !

    2. usb3.0

     Alle inkopen/boodschappen?! je laat wel eens wat versturen als het niet te verkrijgen is in een winkel.

     Omdat jij direct mensen onder complotdenker plaatst leg ik jou helemaal niets uit.
     Je bent gewoon een luie donder die zich op den duur graag laat naaien door de elite

 5. vlekkenoplosser

  Als de overhid zich terugtrekt uit het medisch dossier corona zal ook voor dit fenomeen vanzelf een oplossing komen.

  Als winkelier hoef je niet 8 of 10 uur open per dag. Onderscheid je op kwaliteit of op artikelen en je zult overlevings kansen scheppen

  Waar is de tijd gebleven dat ondernemers nog ondernemers waren en niet continu liepen te zeiken.

  1. Monty

   ”Waar is de tijd gebleven dat ondernemers nog ondernemers waren en niet continu liepen te zeiken”

   Precies, gewoon je ‘bek dicht houden’ en werken met je kadaver.
   Dan draai je maar 60, 70 uur per week doen Chinese en Marokkaanse ondernemers ook.

 6. Monty

  ”koopavonden én maandagen voor veel winkels eigenlijk niet meer te doen zijn”

  Maar dat maakt niet uit ondernemers moeten gewoon open blijven.

  1. ElGuapo

   Ochtendspettertjes uit Konty!

 7. Paardenmiddel

  En natuurlijk gaan ze niet die duizenden werkelozen opleiden…de statushouders enz.

 8. por favor no borres

  De enige die schuldig zijn aan het geheel of gedeeltelijk sluiten van de detailhandel zijn de wegblijvende en nietskopende consumenten.
  Elke andere beschuldiging is onzin.

  1. ElGuapo

   De suffe bijdrage van de gepensioneerde falafelfluffer vanuit casa croqueta.

   1. por favor no borres

    Is dat je nieuwe standaard antwoord als je wederom geen goed antwoord kan verzinnen. Het valt wel op dat je alterego’s voortdurend bijspringen of ben je zo druk met onzin posten dat je ze vergeten bent?

    1. ElGuapo

     Ah ventje toch kan je als gepensioneerde frikandellurker geen goed antwoord verzinnen?
     Ik heb geen alterego’s nodig cockkie/hetspijtme/borrelnootje.
     Ga wat snacks maken en snel een beetje!

  2. Yorg Monker

   Een juiste constatering Por favor. En begrijpelijk: online kun je beter, breder en sneller uitzoeken en voordeliger kopen. Dit voordeel weegt ruimschoots tegen de verzendkosten op.

   Winkeliers die dit zagen aankomen hebben bijtijds daarop ingespeeld. Anderen zijn blijven hangen in verkeerde emoties en gemakzucht en dreigen nu de boot volledig te missen.

   1. usb3.0

    monkey vindt sociale contacten eng

    1. usb3.0

     Ik bedoel een vriendelijk gezicht in de winkel dat is voor monkey natuurlijk ondragelijk of dat een winkelbediende ineens vraagt of monkey het kan vinden, monkey vindt dat dit moet worden uitgebannen,….

     1. ElGuapo

      Persoontjes zoals kwakma en k*nt bonker hebben duidelijk last van agorafobie. Liever alles vanuit huis bestellen en dan door het niet goed lezen van een beschrijving zeiken als het niet aan de verwachtingen voldoet om vervolgens een review te schrijven dat het bedrijf zo slecht is.

     2. Albert Egberts

      Mensen die op debatfora niet tot meer in staat zijn dan dom en grof schelden kunnen beter worden genegeerd.

     3. ElGuapo

      “Mensen die op debatfora niet tot meer in staat zijn dan dom en grof schelden kunnen beter worden genegeerd.”

      Hou je rioolpijp dan gewoon dicht kwakma!

    2. Yorg Monker

     Usb3.0 ziet winkels blijkbaar als ontmoetingscentra en buurthuizen om eens lekker met elkaar te kleppen.

     Je bent een ouderwetse en uitgerangeerde kwast, usb. Volledig uit de tijd. Een baantje als lantaarnaansteker is wel wat voor jou.

     1. usb3.0

      Jij zit liever de hele dag met je rechterhand op je zolderkamertje lovedolls te bestellen op alieexpress, de nieuwe generatie, die wars is van normaal sociaal contact

   2. ElGuapo

    Nee k*ntje bonker online shopping is gewoon voor de gemakzuchtige mensen.
    De hoeveelheid bezoekers aan winkels is nu afgenomen door opgelegde regels.

    1. usb3.0

     Klopt en men heeft niet in de gaten dat de gemakkelijkheid op den duur ten koste gaat van de anonimiteit en onafhankelijkheid, men betaald graag “cashloos, onder het mom contactloos” dat de elite in kaart speelt… noem mij naar wappie

     1. Monty

      wappie

     2. ElGuapo

      Mooie spetterbijdrage weer Konty!

     3. Monty

      ”gemakkelijkheid op den duur ten koste gaat van de anonimiteit en onafhankelijkheid,”

      Usbtje blijft graag anoniem, onder de radar.
      Usbtje loopt ook met een capuchon op als hij al de deur uit gaat. Bang herkent te worden waar hij winkeld.
      Usbtje heeft ook geen auto want dan kan de overheid usbtje volgen waar hij overal heen gaat.

      Usbtje is een bezorgde burger.
      Bang dus.

     4. ElGuapo

      Nog wat gespetter uit Konty!
      Neem het hem/haar niet kwalijk ivm zijn/haar zeer beperkte hersencapaciteit.

 9. Monty

  Vroeger was alles beter. Konden we de klok nog maar terug draaien……….. .

  Zo’n 100, 200 jaar terug.

  1. ElGuapo

   Spettertjes uit Konty.
   Misschien kan je een luiertje van kwakma lenen?

   1. Albert Egberts

    Mensen die hier alleen maar komen om over hun obsessie met poep en luiers te babbelen kunnen beter worden genegeerd.

    1. Monty

     Doe dat dan ook, kost geen moeite.

     1. ElGuapo

      Eindelijk een spettertje wijsheid.

    2. ElGuapo

     Balletjes zoals kwakma die 24/7 hier hun gal spuwen en daarbij gebruik maken van talloze alterego’s kunnen niet serieus genomen worden.

    3. usb3.0

     Gasten die hier pretenderen dat misbruik van kindertjes in hun gedachte legaal is zouden uit de maatschappij moeten worden verbannen..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.