Thierry Baudet fakkelt hypocriete Wopke Hoekstra af: “Hypocriet, holle frasen, gebakken lucht!”

Thierry Baudet heeft keihard gereageerd op de speech die Wopke Hoekstra gisteren gaf bij het CDA-congres. Waar de partijleider van de christendemocraten hoopte “de boel bij elkaar te brengen” met een nietszeggend, leeg verhaal, is Baudet onverbiddelijk. “Het is kortom allemaal hypocriet gelul, marketingtaal. Holle frasen, gebakken lucht,” vat hij de speech terecht samen.

De speech

Gisteren bij het CDA-congres gaf Wopke Hoekstra een belachelijke, nietszeggende speech die gegeven had kunnen worden door élke partijleider voor hem. Het ging over “gedeelde normen en waarden,” er was wat kritiek op de “alles moet kunnen maatschappij,” het ging over mededogen hebben met, een faire overheid, en ga zo maar door. Kortom, het was een enorm onzinverhaal dat totaal geen verbinding hield met de handel en wandel van het CDA in de praktijk. Kijk maar:

“Wij zijn de partij van waarden en normen. Onze samenleving is op een hyper geïndividualiseerd punt in de geschiedenis beland. Een samenleving met heel veel ‘ik’, en van wel erg weinig ‘wij’. Onze gedeelde waarden en normen, zijn een antwoord op de ‘alles-moet-maar-kunnen’’- mentaliteit van vandaag. Juist omdat wij ervan overtuigd zijn dat een mens pas tot zijn recht komt, in relatie tot een ander,” aldus Wopke.

Dit lijkt natuurlijk gestolen van Jan Peter Balkenende in de periode 2000-2010. En misschien is dat ook wel zo. Toen sloeg het al nergens op gezien de praktijk, maar nu is dat al helemaal zo. Je kunt er op zijn best om lachen.

Thierry Baudet

Dat doet Thierry Baudet van Forum voor Democratie dus ook om deze speech van Wopke Hoekstra. Want, maakt Baudet terecht duidelijk, Hoekstra kan het wel hebben over inclusiviteit en dergelijke, maar ondertussen wil zijn partij geen zaken doen met PVV en FVD; partijen die samen iets van 1,6 miljoen Nederlanders vertegenwoordigen.

“Al dat praten over inclusiviteit en voorbij het eigen gelijk enzo, maar vervolgens wel 1 op de 6 Nederlanders uitsluiten en FVD / PVV überhaupt niet eens willen toelaten tot formatiebesprekingen,” aldus Baudet. Die dan ook concludeert: “Het is kortom allemaal hypocriet gelul, marketingtaal. Holle frasen, gebakken lucht.”

Niets op af te dingen

Zo is het maar net. Er valt werkelijk niets op af te dingen. Het CDA dat zichzelf presenteert als de partij van inclusiviteit, als de partij van “normen en waarden” is ronduit lachwekkend. Als er één partij is die niets te maken heeft met dat soort termen dan is het ’t CDA. Zie niet alleen hoe ze PVV en FVD behandelen, maar ook hoe ze Pieter Omtzigt publiekelijk met een mes in de rug hebben gestoken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Kortom, het CDA is een wálgelijke partij. Hypocriet tot op het bot. Erger dan die partij worden ze niet gemaakt. Nou ja, behalve D66. Die partij is zo mogelijk nóg valser.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Ritter

  Het huidige CDA maakt zich drukker om het lot van ISIS vrouwen dan om het lot van de boeren.

  De boeren wil het CDA weg hebben maar verwelkomt ISIS vrouwen.

  ==========

  CDA-leden willen IS-vrouwen en -kinderen terughalen

  h*tps://www.telegraaf.nl/nieuws/379768561/cda-leden-willen-is-vrouwen-en-kinderen-terughalen

  1. Branzino

   @Ritter
   “CDA-leden willen IS-vrouwen en -kinderen terughalen”

   Daarvoor hebben ze PvdA en GL nodig. Goede signaal dus.

   1. hans-e-pans

    Als er dus een minderheidskabinet komt van VVD, CDA en D66, en dit kabinet gaat voorstellen om alle Nederlandse ISIS-vrouwen en ISIS-kinderen terug te halen naar Nederland dan ben ik benieuwd wat de combinatie PvdA en GL gaat doen.

    Ze hebben zich beiden uitgesproken om dit minderheidskabinet komt van VVD, CDA en D66 niet te steunen, ben dus benieuwd hoelang ze beiden hun poot dan stijf kunnen/willen houden.

  2. AIbert Egberts

   Heeft Ritter zich al neergelegd bij de verkiezingsnederlaag van Tru..

   Sorry Ritter. Ik moet mijn herkauwde onzin over Trump herhalen. Het raakt kant noch wal ik weet het.

   1. Nostradamus

    Eindelijk een Albert die een verstand begint te ontwikkelen.

 2. Branzino

  Baudet begrijpt het toch nog niet helemaal, als hij constateert: “… ondertussen wil zijn partij geen zaken doen met PVV en FVD; partijen die samen iets van 1,6 miljoen Nederlanders vertegenwoordigen …”. En: “Al dat praten over inclusiviteit en voorbij het eigen gelijk enzo, maar vervolgens wel 1 op de 6 Nederlanders uitsluiten en FVD / PVV überhaupt niet eens willen toelaten tot formatiebesprekingen.”

  Dat klopt natuurlijk, maar dat is nu juist het gevolg van het wel degelijk hebben van eigen normen en waarden en daar vooral ook naar leven. Zou Baudet ook eens moeten overwegen, maar dan ook beide. Dus normen en waarden ontwikkelen en in praktijk brengen.

  1. vlekkenoplosser

   blabla bladieblabla feke news verspreider 51

 3. rasecht wappie

  GLOBAL COOLING: Dit jaar ligt er maar liefst 500 gigaton meer sneeuw op het Noordelijk Halfrond dan het langjarige gemiddelde.

  De stijgende CO2 belastingen en subsidies voor duurzame energie hebben verwoestende impact op de prijs van aardgas. Europa wacht een bittere winter, mede dankzij versneld afsluiten Nederlands aardgas, neem dat van mij aan.

  ‘Duurzaam’ faalt dus: Engeland start zelfs een oude kolencentrale op nu Europa deze winter op energiecrisis afstevent.

  Dus terwijl de invoering van discriminerende vaxpaspoorten en mensenrechten schendende verplichte Covid injecties alle aandacht krijgt, sluimert op de achtergrond nog een andere crisis die eveneens enorme aantallen slachtoffers dreigt te maken. Het moment waarop ‘groene’ en ‘duurzame’ energie de complete samenleving en economie begint te ontwrichten lijkt namelijk heel dichtbij gekomen nu experts en topmannen van de energie industrie waarschuwen dat Europa deze winter met grote gastekorten en een energiecrisis te maken krijgt. Dus nogmaals..
  Engeland zag zich afgelopen week al genoodzaakt een oude kolencentrale op te starten, omdat het steeds grotere aantal windmolens en zonnepanelen niet in staat blijkt te zijn om zelfs maar aan een geringe toename in de vraag naar energie te voldoen.

  Alle Europese energiebedrijven worden door de politiek gedwongen om torenhoge prijzen te betalen voor CO2 certificaten. Deze fors gestegen kosten worden doorberekend aan de klant. Ondertussen heeft het verbod op fracking tot een ernstig tekort in de aardgasproductie geleid. Het resultaat zijn superhoge elektriciteitsprijzen en stijgende inflatie, wat een steeds zwaardere kostenpost is voor de toch al worstelende Europese huishoudens.

  Misleiding troef bij de elite.
  ik las zo’n 2 maand geleden in de financieel economische tijd, dat de prijs van CO2 MOET omhoog worden gepusht (kennelijk ten koste van ‘de middenstand’) om waterstof concurrentieel te maken! (Als ik me goed herinner was het de CEO van het Belgische DEME die dit zei, DEME is één van de partners in het Nederlandse PostHYdon)
  De gigantische winst-planning van de elite is een dubbele slag:
  1. nieuwe gigantische winsten ontwikkelen door massaal waterstof (H2) aandelen op te kopen op het geschikte moment. Tot nu toe is waterstof helemaal niet rendabel gebleken.
  Om haar misleidende slag te slaan, zou de elite H2 aandelen (kunnen) doen crashen eerst.
  2. tezelfdertijd en met voorrang (?!) : de verdere proletarisatie aldus opvoeren
  ‘Ken’ uw vijand!

  1. StemPzeweg

   Een hoop str@nt heeft meer inhoudelijke waarde dan de troep die je hier opschrijft

  2. Branzino

   @rasecht wappie
   Je moet maar durven. Deze tekst is ontleend aan een site waarnaar op DDS niet eens verwezen mag worden, zo onbetrouwbaar wordt ze geacht. Een samenvatting van het artikel en een reactie.

   Kijk vooral op x*a*n*d*e*rnieuws.net/algemeen/duurzaam-faalt-engeland-start-oude-kolencentrale-op-nu-europa-deze-winter-op-energiecrisis-afstevent/comment-page-1/

   Veel plezier!

   1. usb3.0

    Kijk hier zien we de wijsneuzen, die een stevig tegengeluid niet aan kunnen horen gewoon..

    1. Branzino

     @usb3.0
     Noem eens één enkele andere bron, waar hetzelfde spectaculaire nieuws wordt vermeld. Eentje maar. Ik zal dan de eerste zijn die jou gelijk geeft.

     1. usb3.0

      Nee hoor dat zal jij niet doen en wel hierom omdat jij helemaal in je eigen nuancekronkel gaat zitten net zolang totdat je met je ellenlange verhaaltje je gelijk probeert te halen…

      h**ps://www.blckbx.tv/videos/esg?rq=co2

     2. Branzino

      @usb3.0
      Ik heb op blckbx.tv geen info over dit nieuwtje over die energieproblemen en de om die reden geopende Engelse kolencentrale kunnen vinden. Geef eens wat meer info, als je wilt?
      Overigens ben ik niet ondersteboven van de betrouwbaarheid van blckbx.tv, en dan druk ik me heel, heel voorzichtig uit. Veel anderen vinden het een valse nieuwssite.

      Maar even dit nog. Als helemaal nergens info is te vinden over die aanstaande crisis en de om die reden geopende Engelse kolencentrale, dan is dat toch op z’n minst een indicatie om dat bericht eens nader te onderzoeken. Dat onderzoek heeft mij helemaal niets opgeleverd. Dus als jij kunt helpen, graag.

     3. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla , fake news promotertje idioot 51

     4. ElGuapo

      h**ps://www.skynews.com.au/opinion/chris-kenny/britain-uses-dirty-old-coal-to-get-through-after-being-caught-short-with-renewables/video/266a6bb79aa06e234bc9f97d61d428da

     5. Branzino

      @@ElGuapo
      Heb je dat stukje tekst op SkyNews zelf wel gelezen? Dat is allemaal geschiedschrijving en geen vooruitblik naar de aanstaande winter. Het VK kwam een beetje energie tekort door een samenloop van 0pomstanmdigheden en startte een paar oude kolencentrales weer op.

      In het artikel wordt in de volgende zin een geheel niet bedoeld verband gelegd, maar dat is gebruikelijk bij x.a.n.d.e.rnieuws.net:

      De stijgende CO2 belastingen en subsidies voor duurzame energie hebben verwoestende impact op de prijs van aardgas. Europa wacht een bittere winter, mede dankzij versneld afsluiten Nederlands aardgas, neem dat van mij aan.
      ‘Duurzaam’ faalt dus: Engeland start zelfs een oude kolencentrale op nu Europa deze winter op energiecrisis afstevent.

      De hier genoemde aanleiding wordt in het SkyNews-artikel helemaal niet genoemd en bovendien was dat opstarten nodig om een reden in het verleden, namelijk “De wind waaide niet, de vraag was behoorlijk hoog en Groot-Brittannië had meer vraag naar elektriciteit dan aanbod.”

      Zoals iedereen hier weet zit het VK stevig in de problemen, o.m. met de energievoorziening.

     6. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla , weer een lap nonsens van fake 51

     7. Mr.blauw.sky

      Mooi opgemerkt Branzino: het probleem in een notendop:

      Nieuwssites gerund door einzelgängers die het hebben “causale verbanden” te leggen die serieuze onderzoeksjournalisten de de haren te berge zouden doen rijzen.

     8. Mr.blauw.sky

      vwrmogen

 4. StemPzeweg

  CDA is idd een hypocriete schijnheilige partij. Veel erger dan D66, want die zijn wel eerlijk waar ze voor staan

  1. AIbert Egberts

   “Veel erger dan D66, want die zijn wel eerlijk waar ze voor staan”

   Ik snap dat je bij mij punten wil scoren, rode rakker, maar stop maar met slijmen. Dit gaat nergens over.

  2. Poemien Noegien

   @AIbert: De schlemiel is een D66-slet.

  3. ElGuapo

   “Een hoop str@nt heeft meer inhoudelijke waarde dan de troep die je hier opschrijft”

   Hier klopt dat zeker wel.

 5. Heinzs

  Het had ook wel wat minder gekund, Thierry! Zo gaan wij niet met elkaar om.

  1. usb3.0

   Zo gaan “wij” niet met elkaar om

  2. Poemien Noegien

   Heinz komt af en toe een scheetje laten, en vergis je niet @USB, die scheetjes stinken nóóit.

   1. usb3.0

    De kunst van het niets zeggen!

 6. EvertB

  Het CDA verkeert in een ernstige crisis en kan de kiezer nauwelijks verleiden op hen te stemmen. Zij heeft onder andere geen van haar verkiezingsdoelen bereikt tijdens deze kabinetsperiode:
  – geen herstel studiebeurs;
  – geen lager eigen risico;
  – niet meer woningbouw;
  – geen invoering van de
  maatschappelijke dienstplicht.

  De overige regeringspartijen hebben wel succes geboekt. De VVD heeft miljarden voor het bedrijfsleven gerealiseerd, D66 heeft een klimaatakkoord en de CU heeft een aantal medisch-ethische punten.

  Daarnaast staat het CDA bekend als de meest gemene partij op het Binnenhof (in de Haagse wandelgangen door leden zelf bevestigd). Het ego-gehalte is bij hen buitengewoon sterk ontwikkeld en wijzigingen in het CDA-verkiezingsprogramma (Hoekstra) is met financiële giften mogelijk.

  Zolang het CDA zo’n duidelijk probleem met geloofwaardigheid heeft, is zij ook onaantrekkelijk voor andere partijen om een coalitie te smeden.

 7. Emma Louise

  Ik begrijp Thierry wel dat theorie en praktijk twee verschillende zaken zijn.

  Kunnen we al met een forumcoin betalen in Forumland?

  1. vlekkenoplosser

   niemand die jouw business wil tról !

  2. ElGuapo

   Ah de sok/trekpoppetjes mogen weer even los.

 8. Bes Tolen

  De christelijke politiek heeft toen ze de meerderheid had het land een eeuw lang mentaal geblokkeerd. Niet alleen op seksueel gebied maar ook op alle maatschappelijke gebieden door i.h.b. de clerus, en orthodoxie en daarin veelal de doordrijvers alle ruimte te geven en die van andersdenkenden te negeren. Veelal via de Haagse burelen. Zo werd het noorden van het land als zendingsgebied gezien waar de wensen van de grote meerderheid van de bevolking bij herhaling werden genegeerd. Ook al had de bevolking meer dan eens benodigde basisgelden bij elkaar gecollecteerd om een algemeen of zelfs een protestants christelijk ziekenhuis te stichten. Bijvoorbeeld indertijd in Oost Groningen. Er kwam later op gegeven ogenblik wel een R.K.ziekenhuis met wereldvreemde nonnen en zwakke zorg. Elders evenzo. Haagse normen om infrastructuur aan te leggen haalden het nooit. Zo waren ze afgesteld. [Pas in deze tijd werd een smalle honderdkilometerweg aangelegd tussen Assen-Veendam-Delfzijl op kosten van de provincie met gelden uit verkoop van nutsbedrijven]. En toen na de Tweede Wereldoorlog Nederland geïndustrialiseerd moest worden, viel het noorden geheel buiten de boot. Een tiental jaren later werd er iets bereikt namelijk industrie naar Emmen. Onder het valse mom dat anders het communisme wortel zou schieten. De werkelijke reden was het hoger percentage Rooms katholieken in deze streek dan elders in het noorden. [Het ging meest om afstammelingen van mensen van over de grens, die na de reformatie onder keiharde doodsbedreiging weer Rooms katholiek waren geworden. Het werk van bisdom Munster.]. Toen was het nog echt zendingsgebied in de politiek. Nog weer een tiental jaren later na onnoemelijk veel aandrang kwam er met moeite wat los voor meer plekken in het noorden. Maar Winschoten liet men vallen voor Stadskanaal. Waarom? Zie hiervoor. Een andere genoemde reden is er wel maar kolder. Want met dergelijke gezwam werd het noorden van het land lang opgezadeld. Vanwege wat? Nou, dat hoop ik hiervoor duidelijk te hebben gemaakt. De infrastructuur is er helaas nog altijd onvoldoende.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.