Amsterdamse gemeente wil dieet inwoners gaan bepalen: “In 2030 moet het dieet voor Amsterdammers voor de helft uit plantaardige voeding bestaan”

De gemeente Amsterdam gaat de komende jaren een meer plantaardige eetstijl promoten in de hoofdstad. Met als grootste streefpunt dat Amsterdammers in 2030 50% van hun voeding uit plantaardige producten bestaat. Snackbars worden verleden tijd en de gemeente gaat bepalen wat u wel en niet mag eten. 

Het is geen hoofdstuk uit het befaamde werk van Aldous Huxley, maar het nieuwe beleid van de gemeente Amsterdam. De gemeente wil de strijd aangaan met ongezond eten en zelfs uiteindelijk gaan bepalen wat jij precies eet. Het Parool meldt dat Amsterdam hiermee de strijd aangaat tegen snackbars en tegelijkertijd het plantaardige dieet wil promoten. Want, zo stelt de gemeente, een vega-dieet zou wél gezond zijn.

“Een van de doelstellingen is dat het dieet van Amsterdammers vaker uit plantaardig eten bestaat: minimaal 50 procent in 2030 en 60 procent in 2040. Dit ten opzichte van de huidige 39 procent. Dat moet onder meer gebeuren door het aanbod van gezond en duurzaam eten uit te breiden in kwetsbare wijken of rondom scholen en openbare gebouwen. Horecazaken en supermarkten moeten het aanbod van plantaardig voedsel ook verbeteren, ook moet er meer lokaal eten komen.”

De plannen vallen onder het initiatief van de City Deal, wat als doelstelling heeft om Nederland gezonder te maken. Nu is het zo dat overgewicht en obesitas een gigantisch probleem zijn – en voor de toekomst levert het alleen maar meer problemen op. Maar evenals met het verbieden van stuntprijzen voor alcohol is het de vraag hoe wenselijk het is als de (lokale) overheid gaat opleggen wat je wel of niet mag eten en drinken. Daarnaast is het ook foutief om te stellen dat al het plantaardig voedsel gezond zou zijn. Een vega-dieet is niet per definitie ‘gezond’, maar afgaande op de haast extremistische vegandocumentaires hebben wij als mens de laatste 100.000 jaar vergif in ons lichaam gestopt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Met deze nieuwe doelstellingen worden snackbars grotendeels uit het straatbeeld geweerd. Ondernemers gaan de klappen opvangen van het gemeentebeleid, maar het overgrote merendeel van het ongezonde voedsel blijft vooralsnog te koop in de supermarkten. Het plan klinkt leuk voor vega-yuppen, maar in werkelijkheid zal het weinig veranderen. Een gezondere levensstijl begint bij goede voorlichting, niet bij het verbieden van ‘ongezonde’ eetplekken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

102 reacties

 1. Bokse

  Willen ze dat bereiken met of zonder de boeren

  1. Arbeider65

   Zonder de boeren, natuurlijk. Die denkt dat je dit gewoon kunt printen met een 3D-Printer.

  2. Bolkestein

   – D66 wil afdwingen dat men plantaardig voedsel eet, om overgewicht te bestrijden
   – In Nieuw-West wonen relatief veel mensen met overgewicht
   – In Nieuw-West bevindt zich het vruchtbaarste stukje grond (in de Lutkemeerpolder)
   – D66 wil daarop een distributiecentrum bouwen

   Clowns.

   1. Albert Egberts

    “D66 wil afdwingen dat men plantaardig voedsel eet, om overgewicht te bestrijden”

    Heeft Bolkestein een bron voor deze bewering?

 2. plakband

  Nog meer patat eten dus.
  Op en top plantaardig.
  Hopelijk komt er subsidie voor grootverbruikers.

  1. Mikse

   Zure bommen.

 3. KippiX

  Dus nou zijn de snackbars het mikpunt..
  Volgens mij wordt het tijd dat er bepaalde personen van bepaalde posities verjaagd gaan worden. Alleen denk ik dat dat met verkiezingen niet gaat lukken.

 4. Magyar

  Het overgrote deel der Amsterdammers bestaat uit allochtone cocosmakronen veelal van islamitische aard, hoe denkt Halsema al die geitenbeffers aan het veganvoer te krijgen?

  1. KippiX

   Woke-imams in moskeeën installeren misschien?
   Zal dat haalbaar zijn?

 5. Albert Egberts

  De Amsterdammers moeten niets. Er wordt slechts gepromoot en meer duurzaam om gezonder te eten.

  Dat lijkt me een goede zaak.

  1. Monty

   ”de gemeente gaat bepalen wat u wel en niet mag eten”

   Staat er toch echt, of ik begrijp de zin niet.

   1. Albert Egberts

    Het staat er wel maar het is een stupide demagogische leugen.

    1. albertliegt

     of een waarheid die onze dyslectische SV niet lezen kan !

  2. albertliegt

   wat is dat duurzaam eten SV. Na verteren en uitschijten kan je het nogmaals eten ? Jij bent natuurlijk de sprecialist die ons verder kan helpen in deze linkse woke materie

  3. RvdBe

   Tegen die tijd zal de qrcode de bankpas hebben vervangen en zal je dus een rood kruis krijgen op je geliefde app als je voor de 2e maal in 1 week bij de snackbar wil bestellen.

  4. leukeditter

   goeie zaak???? we maken zelf wel uit wat we freten he albertje , maar ik wist dat je voor zulke praktijken bent flapdrol

   1. Albert Egberts

    Je bent inhoudelijk te beperkt voor de inhoudelijke discussie, leukeditter. Ga iets met je handen doen ofzo. Dit is pijnlijk.

 6. Mikse

  Voor ons geldt: “Kasjroet is het geheel van spijswetten dat in het jodendom bepaalt of voedsel wel of niet door joden gegeten mag worden. Voedsel dat aan deze spijswetten voldoet, beschouwt men als rein en wordt in het Nederlands traditioneel koosjer genoemd. Onrein voedsel wordt treife genoemd” Wat de rest wil eten maken ze zelf maar uit.

  1. Harry Haller2

   Ja, wat dat betreft zijn de Joden even achterlijk als de moslims.

   1. albertliegt

    🙂 🙂 🙂

    Kan je wel stellen , hoewel nood breekt wetten is mijn ervaring met de joodse medemens.

   2. Monty

    De joods-christelijke cultuur moeten we koesteren volgens bepaalde personen Harry.

    Niet uitmaken voor ‘achterlijk’ alsof je er geen respect voor hebt.

    1. Harry Haller2

     Ik heb voor geen enkel religie respect, dat moest je toch langzamerhand weten Monkey.

     1. Monty

      ”Ik heb voor geen enkel religie respect,”

      Daar sta je niet alleen in Harry.
      Maar het geen respect hebben voor elkaar veroorzaakt alle ellende op de wereld.

      Dat moest je toch zo langzamerhand wel weten Harry.

     2. Monty

      De Duitse geschiedenis heeft ons geleerd wat mensen elkaar kunnen aandoen wanneer ze ”voor geen enkel religie respect” hebben.

      Misschien eens interessant om plekken te bezoeken waar deze mensen het disrespect voor deze mensen in de praktijk brachten.

    2. Cootje

     De Joods christelijke cultuur , is die van de misbruiken kleine kinderen van de zwakkere op maat zetten , en voor lezen uit een sprookjes boek , dat er een het kruishanger 6 weken later weer terug komt, wetenschap ontdekt het zwarte gat , de hemelpoort komen nergens tegen , missionarissen stuurde ze vroeger de rimboe in om die onzin te verkondigen , geloven gedijen goed in een laagconjectuur , is niet meer van deze wereld , kindermisbruik onder de naam van God , en alles wat nog in de doofpot zit . Koesteren moeten we dat het niet meer terug komt die flauwe kul.

     1. Albert Egberts

      Ik zie dat de oude Co ferm aan de citroenjenever heeft zitten nippen.

     2. albertliegt

      En hoe heeft de SV die waarneming gedaan ?
      Doet de SV niet gewoon weer een aanname ?

     3. Monty

      ”De Joods christelijke cultuur”

      Is toch iets wat verschillende politici hoog in het vaandel hebben staan.

     4. Xyz1234

      Engbert, ferm nippen is een contradictio in terminis.

     5. Harry Haller2

      Zoals vaak, legt Cootje ook nu precies de vinger op de zere plek. Alle religies onderdrukken en misbruiken volgelingen, zijn hierarchisch ingesteld, zijn paternalistisch en vrouwonderdrukkend, gericht op hersenspoeling, veroordelend. Het zijn walgelijke, feodale instituten die bij wet verboden zouden moeten worden.

      Religies zouden mensen vrij moeten maken. Daarin falen ze volledig. Het zijn kindermisbruikende, middeleeuwsdenkende sprookjesgelovers die geen enkel respect verdienen, alleen louter verachting.

     6. Albert Egberts

      “ferm nippen is een contradictio in terminis “

      Xyz is mogelijk niet bekend met de manier waarop men citroenjenever drinkt. Dat gebeurt in hele kleine glaasjes waarvan men de inhoud nippend, in hele kleine slokjes, tot zich neemt.
      Die handelswijze kan men met mate maar ook langdurig op ferme wijze verrichten. Dat noemt men zuipen maar nochtans nippend.

     7. albertliegt

      XYZ heeft dus gelijk SV zoals je zelf schrijft zuigtról !

      QUOTE
      Dat gebeurt in hele kleine glaasjes waarvan men de inhoud nippend, in hele kleine slokjes, tot zich neemt.
      END

      Ferm nippen is dus een tegenspraak SV

     8. Albert Egberts

      Albertliegt is niet zo snugger en kan niet begrijpen dat als je jenever langdurig en in grote hoeveelheden nipt je dit een ferme vorm van drankgebruik kan noemen.

     9. albertliegt

      de SV draait en keert en raakt verstrikt in zijn eigen onzin !

      geweldig die decadente hypocriete houding. Ferm verzuipen in je eigen gewauwel SV !

      🤣😂🤣😂🤣😂

     10. Mr.blauw.sky

      Cootje komt weer met z’n ‘kruishanger’-stokpaardje aanzetten..

     11. Jannes46

      Je vergeet nog die verschrikkelijke Joods-Christelijke bomgordels, zelfmoord-terroristen, koppensnellers, gebouwen-invliegers, etc. etc. etc.

 7. hans-e-pans

  Geef een gek, of gekken , een hand en voordat je het weet ben je je arm kwijt.

  Een gek, of gekken uit Amsterdram, en je mist beide armen.

  1. Cootje

   Wonen er dan mensen in Amsterdam?

   1. hans-e-pans

    Dat is weer een heel ander verhaal.

    Amsterdam is in Nederland de stad waar de meeste verschillende volkeren, dus ook met de verschillende talen, wonen.

 8. Mar

  Dan zullen er in Amsterdam wel veel voedingssupplementenwinkels komen.

  1. albertliegt

   kan je rekenen ? nee natuurlijk ken jij dat niet !

 9. Augustus

  Onder deze communisten mag je in 2040 in de rij gaan staan voor een halfje brood. 😉

 10. EvertB

  Een gezonder eetpatroon volledig overlaten aan de commerciële marktpartijen heeft de afgelopen decennia niet gewerkt en gaat niet werken. Amsterdam geeft gevolg aan ideeën die al jarenlang leven. We zijn al een eindje op de goede weg als onze dagelijkse eiwitinname voor minimaal de helft uit plantaardige bronnen komt.

  1. albertliegt

   quote Een gezonder eetpatroon volledig overlaten aan de commerciële marktpartijen

   end

   slechts de consument maakt uit wat ie eet domme jongen

   1. EvertB

    De consument is vooral prijsgericht. De overheid introduceert gericht beleid met belastingen: forse verlaging voor gezonde voeding en fikse verhoging voor slechte etenswaren. De industrie speelt daar vervolgens op in en jij bent de eerste die stiekem de veel goedkopere, gezondere en overheerlijke kikkererwtenburgers en krokante tuinbonenschijven verorbert.

    1. albertliegt

     quote De consument is vooral prijsgericht. end

     slechts extreem linkse adepten geloven in een maakbare samenleving met belastingen.

     Overigens , STEL , dat dit gaat gebeuren in Amsterdam ? dan wordt een ritje Duitsland steeds interessanter , goedkopere accijnzen op bier en sterke drank , goedkopere accijnzen op benzine , goedkopere vlees en groente procucten enz enz .

     Heel dom naïef volk als evert denken dat we Nederland als eiland kunnen zien en alles kunnen regelen met belastingen en accijnzen.

     steek die kikkererwtenburger maar daar waar de zon niet schijnt domme jongen

    2. Albert Egberts

     Ja, vlees is krankzinnig goedkoop en dat is mogelijk omdat de werkelijke maatschappelijke kosten niet aan de consument worden doorberekend. Als dat wel zou gebeuren zou vlees 10 keer zo duur zijn. Die prijsverhoging is onvermijdelijk.

     1. albertliegt

      De SV wil beweren dat de verkoop van vlees met verlies gebeurd !
      De SV probeert kosten op te sommen die niets met het vlees te maken hebben.

      De SV bedenkt een factor 10 en probeert daarmee te vertellen dat een pond gehakt eigenlijk 50 euro moet kosten. De SV wordt met het uur gestoorder en extremer.

     2. Albert Egberts

      “ De SV bedenkt een factor 10 en probeert daarmee te vertellen dat een pond gehakt eigenlijk 50 euro moet kosten. ”

      Albertliegt denkt dat een pond gehakt nu 5 euro kost.

      Wereldvreemde man.

     3. albertliegt

      Ik denk dat niet SV , ik betaal dat bij keurslager domme tról !

      Jij moet niet denken SV, die kwaliteit heb jij niet !

     4. Albert Egberts

      Albertliegt heeft een peperdure keurslager.

      🤓

     5. albertliegt

      Begin trouwens steeds beter te begrijpen waarom de SV vlees goedkoop acht. De SV koopt louter kiloknallers gelet op zijn selectieve verontwaardiging !

    3. albertliegt

     maar kwaliteit SV !!

     Problemen mee SV !

     1. Albert Egberts

      Nee hoor, je mag wat mij peperduur vlees naar binnen schrokken maar helaas loog je nogal.

     2. albertliegt

      wederom een aanname SV

      Wel verheugd dat je je identiteit weer gevonden hebt SV !

 11. Paardenmiddel

  Het mensje mekkert na wat klausschwab heeft bepaald als ideaalbeeld.
  Zelf eten ze veel verschillende vleessoorten tijdens hun banketten.
  Dit geldt natuurlijk alleen voor het klootjesvolk he

  1. Albert Egberts

   Ik acht het niet waarschijnlijk dat Halsema een vleeseter is.

   1. albertliegt

    nou vertel SV. Van waar deze conclusie domme jongen ?

    1. Albert Egberts

     ht.ps://www.trouw.nl/nieuws/steeds-drukker-bij-vegetarische-barbecue-politici~b42e3a5b/

     1. albertliegt

      En daar verbindt de SV de conclusie aan dat halalsema geen vlees eet .

      Heb je daar 3 uur voor Moeten googlen SV ?

      Werkelijk , fantastisch die kortzichtigheid !

      quote
      Onder anderen de ministers Wouter Bos en Jacqueline Cramer (PvdA), de fractieleiders Femke Halsema (GroenLinks) en Marianne Thieme (Partij voor de Dieren hadden een voorkeur voor de vleesloze variant.
      END

      SV is een naïeve sukkel van de bovenste plank

   2. sonny

    Ernst,
    De enige vleessoort waarop Halsema knabbelt en sabbelt is waarschijnlijk, een Isamitisch “lid”.

   3. Aborifa

    Dat denk ik ook, gezien haar uiterlijk.

 12. Wally

  Wederom keihard gelachen om onze linksche humoristen. Ze zijn toch ook wel grappig eigenlijk. Laat vooral iedereen die op die partijen stemt daar gaan wonen! Heerlijke mix van veel, heel veel allochtoon en weinig, heel weinig autochtoon, krankzinnige prijzen voor huizen want ‘Nederland is niet vol hoor’, lekker 300 keer per dag Arabisch gejank over je knar heen en natuurlijk nu ook groen leven EN eten. Alleen dan wel voor de paar Nederlanders die daar willen zijn. Maar die stemmen hiervoor en moeten dus niet denken dat dit racistisch is hoor. Ies koeltoer!

  1. Albert Egberts

   Wally gaat binnenkort vast emigreren. Wie wil er nou in een land wonen dat je een kutland vindt?

   1. albertliegt

    Als de SV de emigratie bekostigd wil Wally mogelijk wel emigreren

    Overigens ,waarom moet je emigreren als je dit een kutland vindt SV ?
    Vreemde koppeling wer tról !

    1. Albert Egberts

     bekostigt

     1. albertliegt

      Dank je SV , fijn dat je het inhoudelijk eens bent hufter .

     2. Albert Egberts

      Het is op grond van je bijdragen duidelijk dat je niet zoveel schoolopleiding hebt genoten, Albertliegt, maar het moet toch voor jou mogelijk zijn de stam+t-regel te doorgronden?

     3. albertliegt

      ach arrogante decadente SV , stam + t mag je in je reet schuiven als je de boodschap niet meer begrijpt – en dat is meestal erg snel – mag je het gerust vragen domme jongen. Daar verandert stam+ t helemaal niets aan SV

     4. Cootje

      Je zou een goede schoolopleiding hebben genoten , en je bent afhankelijk van derde met een persoonsgebonden budget , dan kan je toch met een gerust hard beweren dat je zelf in een uitermate luxe positie bevind , als je niet afhankelijk bent van derde je af en toe een D of een T vergeet , maar dat je s,morgens en s,avonds zelf in bed kan kruipen

 13. Cootje

  Ik lust geen jenever , maar van mij mag je weerleggen , alle oorlogen die zijn gevoerd om het geloof en de uitingen daarvan die in de geschiedenisboekjes staan , als je dan gelijk als dronkaard of sikker wordt bestempeld , is van onze wanhopige gehandicapte mongool niet verwonderlijk , God gaat hem namelijk nooit beter maken al bid hij net zolang als dat hij hier op het forum zit , en in welke Afrikaanse landen komen nog missionarissen . Of zullen we het hebben over de goede doelen instelingen van Oxfam Novib , die onze centen in die landen ook aan kinderen feestjes besteden , maar ik heb geen drank nodig om te constantere dat onder de noemer vele oorlogen en misbruiken zijn gepleegd en onder de pet gehouden . En ik heb meer vertrouwen in de wetenschap dan in welke sprookjes figuur uit een boek , die door mensen op een voetstuk wordt geplaatst , en het is waar met spijkers van van leeuwen flikkert hij nooit meer naar beneden

  1. Cootje

   Wat een mafkezen hier op dit forum , economischs zijn er in Rotterdam en omstreken vergunningen afgegeven voor het loze van gevaarlijke stoffen, tata steel zijn zware metalen dwarrelen rustig rond boven Amsterdam en heel noord Holland , fijnstof is er overal in Nederland , en het gebruik van pesticiden in de land en tuinbouw is niet weg te denken , dan heb je nog allerlei preparaten in de goedhoudmiddelen en hormoonversterkers in vele producten . Volgens mij is er in heel Afrika waar op sommige plaatsen deze stoffen ook buitensporig voorkomen door win situaties multinationals , maar verder zou daar in het geheel een schoner lucht en omgeving moeten zijn , minder kankerverwekkend , maar met een handje rijst per dag nemen die mensen het risico in gammele bootjes om in onze economische bende te komen wonen , dus gewoon een lekker stukje vlees , een lekkere borrel , en wie het langste leeft die heeft alles , maar gezond voedsel bestaat niet in onze wereld dat is net als het geloof een sprookje .

 14. Bes Tolen

  Het duurt dus nog veel langer voordat de Amsterdammers voor de helft uit plantaardig voedsel bestaan. Er komen steeds meer immigranten binnen en voordat die ook zover zijn, zijn we honderd jaar verder. De bevolking van zelfbesturend Amsterdam is over honderd jaar politiek correct toegenomen tot 5 miljoen mensen. Zonder de dan illegale autochtonen natuurlijk.

  1. Albert Egberts

   “Het duurt dus nog veel langer voordat de Amsterdammers voor de helft uit plantaardig voedsel bestaan.”

   Sterker, Bes Tolen, dat zal nooit gebeuren.

   1. albertliegt

    het staat er anders wel SV. Met de QR-code zal dat best wel lukken domme jongen

    1. Albert Egberts

     Albertliegt vond het buskruit niet uit maar Bes Tolen zal mijn opmerking wel begrijpen.

     🤓

     1. albertliegt

      waarom weer het buskruit uitvinden SV ?
      Je gaat toch ook niet claimen dat je weer het wiel hebt uitgevonden ?

      jij natuurlijk wel tról !

 15. rafi

  Voor een ‘deal’ zijn bij mijn weten altijd twee partijen nodig die beide vrijwillig ervoor tekenen. Anders is het nietig. Dit is dus geen ‘deal’ maar een dictaat van een partij. Verder bestaat de mens niet minstens 100.000 jaar maar hooguit 7000 jaar, wat bewijst dat de mening van de vegans kolder is.

  1. Harry Haller2

   ” Verder bestaat de mens niet minstens 100.000 jaar maar hooguit 7000 jaar,…..”

   Hahahaha… die malle en onnozele Rafi toch. Alweer zo’n bijbelzeloot die het spoor totaal bijster is. Religie maakt dom en onwetend – Rafi toont het ondubbelzinnig aan. Wat een humorist!

  2. Albert Egberts

   Rafi heeft vast wel een gedegen wetenschappelijke bron voor zijn opmerkelijke bewering dat de mens pas 7000 jaar bestaat.

   🤓

   1. Cootje

    Wetenschappelijk kunnen ze de God van de biblebelt ook niet ontdekken , terwijl er een hoop mensen in dat sprookje geloven , wetenschappelijk is wel bewezen dat de genen die dood gaat zelfs niet terug komt als gehandicapte , en Hans klok was er toen nog niet , en die nagels zaten toen goed vast , en uit welke bron komt dan deze onzin .?

 16. Rechtsstaat

  Dit is gewoon weer een nieuwe aflevering van city under the dome.
  Het is precies zoals Churchill voorzag; de nieuwe anti-facisten zijn de fascisten van vandaag, en bij een fascistische regime komt dictatuur in het kielzog………
  Arm Amsterdam’

 17. sonny

  Die uitspraak is geheel uit de context gerukt, varkens, pluimvee, paarden en rundvlees is tegen die tijd uit de gratie!
  Lams en schapenvlees is dan de enige diersoort dat weilanden begraasd!
  Een en ander houdt verband met de islamisering en om volking!

 18. J. Punt

  ..in een stad waar meer dan de helft leeft in hun eigen wereld. Nog nooit een Hollandse Supermarkt van binnen gezien. En helemaal geen enkele boodschap hebben aan deze linkse prinses die met dit idee de grachtengordel alleen enthousiast krijgt.. Dus dan begint het drammen en moet iedereen eraan?
  Zoals met alles wat daar bedacht wordt in die stinkzooi aan de amstel.

 19. J. Punt

  een alleen- Vega dieet ontbeert veel belangrijke voedingstoffen. Dat zie ook aan de echte vega -volgers. uiterlijk, algemene gezondheid en verzorging laat vaak te wensen over.
  Veel artsen beginnen niet aan zwaardere operaties wanneer het een vega betreft. Over het algemeen te weinig weerstand om zware ingrepen te doorstaan. Advies volgt om ‘standaard” te eten en zo de juiste voedingstogfffen binnenkrijgen.
  Dat is de keerzijde van hip doen. Voor deze groep zijn virussen en besmettingen extra gevaarlijk, alleen dat wordt na goed gebruik natuurlijk in alle toonaarden ontkent.

  Hoe ik dit weet? Lagen er een paar bij mij op zaal in het ziekenhuis. Artsen vertelden dit klip en klaar aan de “gezonde” leefstijlers. Die dit natuurlijk hevig ontkenden en smeten met op niets gebaseerde ervaringen en literatuur hierover.
  hevige eigenwijsheid waarbij zelfs de artsen zelf de schuld kregen van allerlei groene en ekologische rampen die gewoon eten veroorzaakt volgens hun..

  1. Harry Haller2

   Amsterdam wil geen vega-dieet opdringen, maar promoten dat er meer groente gegeten wordt. Wat is daar mis mee?

   1. Albert Egberts

    Daar is ook niks mis mee maar veel reaguurders hier reageren alleen op de demagogische kop van het artikel. Die slaat nergens op.

 20. rasecht wappie

  Voor de veganisten alhier:

  ht*ps://opiniez.com/2021/10/17/biologische-great-reset-bedreigt-de-landbouw/almavh/

 21. J. Punt

  Gelukkig mag je als veganist onbeperkt zout, suiker, nutteloze E-nummers en vulmiddelen nuttigen. Dat is niet “schadelijk” volgens hun, want daar bestaat het dieet van veganisten hoofdzakelijk uit.

  1. rasecht wappie

   Heer Punt,

   Mag ik aannemen dat u het artikel van OpinieZ van A tot Z met aandacht gelezen hebt en hier niet zomaar klakkeloos een reactie hebt neergeplempt?

   1. J. Punt

    Die flauwekul lees ik niet. Opiniez. Gezeur over gezeur. Mijn reactie is niet verzonnen zoals de meesten hier maar gewoon ‘Real Life”

    Bronnen en bevestigingen zijn voor onzekere sukkels die zich alles laten aanpraten…

    1. rasecht wappie

     Heer Punt,

     Dan vraag ik mij af waar u dan artikelen, nieuws etc leest.
     Oh, U heeft het artikel niet gelezen…nou dan hoop ik voor u dat u geen vegagekkie bent want als u onverhoopt in het ziekenhuis mocht belanden en een grote ingreep moet ondergaan,dan is dat erg jammer voor u want dan helpen ze u niet.
     Waarom dan ?
     Nou leest u eerst maar eens het OpinieZ artikel en ook vooral de soort reacties die maar sporadisch voorkomen op DDS, zal ik maar zeggen.

 22. Mistgabel

  h*tps://www.ad.nl/gezond/ziekenhuizen-schrikken-van-stijging-coronapatienten-het-is-echt-nog-niet-voorbij~a8052fe7/

  aastricht voelen ze dezelfde spanning. Zeker omdat het ziekenhuis deze week opeens weer veel opnames ziet. De afdeling waar chirurgische patiënten zijn opgenomen, is nu weer voor de helft ingericht als corona-afdeling. Tien mensen, bijna allemaal boven de 80 jaar, zijn hier opgenomen. Of ze zijn gevaccineerd? Twee vrouwen knikken ‘ja’. Van de tien coronapatiënten op de afdeling, hebben ten minste negen een vaccin gehad. Ze hoeven niet naar de ic worden gebracht, maar zijn wel zo ziek dat ze de zorg van de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis nodig hebben. Aan hun bedden hangen zuurstofflessen, de patiënten staren naar de muur. Je hoort het geluid van de extra zuurstof die hen wordt toegediend.

  9 van 10 zijn gevaccineerd!

  1. Mistgabel

   Kijken wat Takma hiervan breidt.

   1. Albert Egberts

    Dit individuele geval is totaal afwijkend van het algemene beeld volgens welke 90 – 95% van de coronapatiënten op de IC uit ongevaccineerden bestaat.

    Met een korrel zout nemen dus.

    1. albertliegt

     Als het de SV niet uitkomt is of de auteur onbetrouwbaar dan wel de site discutabel of wel de boodschapper niet capabel.

     De SV is natuurlijk alwetend de tról !! Het dedain druipt er af !
     Wat een onwetende miesgasser.

     1. Albert Egberts

      Albertliegt is inhoudelijk geen hoogvlieger maar moet in beginsel toch kunnen zien dat deze steekproef wel heel erg klein is.

      😂

  2. rasecht wappie

   Ik zou zeggen : gefeliciteerd.

   1. albertliegt

    gefeliciteerd met wat ?

 23. Bes Tolen

  Monty, het nazisme is uit grote woede ontstaan. Ook op de Rooms katholieke heerschappij in gebieden als Beieren en Oostenrijk. Mensen konden het niet meer aan. [Raar genoeg bondgenootschap met de fascisten in Zuid Europa. Wat wel laat zien hoe het kan toegaan als er gemeenschappelijk wel overeenkomsten zijn maar vooral andere gemeenschappelijke vijanden].

 24. Ben van Zwol

  2030?

 25. yellow thread street

  Aboutaleb zal binnenkort wel met een voorstel komen om in rotjeknor alle shoarmatenten te sluiten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.