BIJ1 wil EU-grensbewakingsorganisatie Frontex afschaffen en “solidair asielbeleid”

BIJ1, de partij van Sylvana Simons, grijpt het nieuws over de ‘pushbacks’ van migranten aan om een politiek standpunt te maken. Zij willen dat EU-grensbewakingsorganisatie Frontex wordt afgeschaft. Ook willen ze een “solidair asielbeleid” in EU-verband.

Bij een onderwerp als asielbeleid kan de politieke partij BIJ1 het niet laten om direct in de emotie te schieten. Helemaal geen grensbewakingsorganisatie hebben zou betekenen dat individuele EU-lidstaten het heft volledig in eigen handen zouden nemen. Prima als ze dat zelf redden, maar in de meeste gevallen is dat niet zo. Het volledig afschaffen van Frontex zou betekenen dat sommige landen compleet aan hun lot over worden gelaten.

Maar het meest naïeve van BIJ1 is nog wel het standpunt over “solidair asielbeleid”. Het in EU-verband creëren van “toegankelijke en veilige vluchtroutes” lost het probleem namelijk niet op. Het zorgt ervoor dat asielzoekers niet meer hun leven hoeven te wagen, ja, maar dan zitten we er mee.

Het probleem is namelijk dat asielzoekers in de meeste gevallen niet meer terugkeren naar hun eigen land als hun asielverzoek wordt afgewezen. En de asielzoekers die een verblijfstatus hebben gekregen kunnen nergens terecht, in het geval van Nederland dan. Zo’n “veilige vluchtroute” doet dus eigenlijk niets anders dan de poorten wagenwijd openzetten.

Dat zou allemaal niet zo’n probleem zijn als we alleen échte vluchtelingen op die manier binnen zouden laten, zolang we ook kunnen garanderen dat ze fatsoenlijk integreren en mee kunnen doen in de maatschappij. Dat lukt echter niet (voldoende). EU-lidstaten zouden eigenlijk eerst de grenzen moeten sluiten voor immigranten en hun asielbeleid op orde moeten krijgen. Even geen immigratie. Dan kijken wie er geïntegreerd kunnen worden en wie niet. Daarna hoeveel er eventueel nog bij zouden kunnen en dán pas weer mensen toe gaan laten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Helaas bekijken linkse partijen het vraagstuk haast uitsluitend vanuit een morele plicht, terwijl rechtse partijen buigen voor de economische voordelen die bedrijven genieten door immigratie. De burger en de immigrant zijn echter de dupe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. StemPzeweg

  Ik kan me hier 100% in vinden. We hebben een opengrens beleid nodig. Laat iedereen die wil gewoon binnen

  1. Stanly2000

   Dan is het gauw gedaan met uw uitkering!

  2. Nostradamus

   Nee, beter dat jij gewoon weg gaat. Ga lekker de mensen helpen waar ze nu zijn.

  3. halo1

   Leg even uit waarom we dat open-grenzen-beleid volgens jou nodig hebben?..dan gaan we in discussie.

 2. Ritter

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die om economische/financiële redenen naar Noord/West Europa reizen.

  Er word dus op grote schaal bedrog gedaan door de illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” misbruik maken van ons asielrecht.

  Een gratis huis, gratis gezondheidszorg, levenslange uitkering, enzovoorts hebben een enorme aanzuigende werking op deze illegale migranten.

  Als de grenzen open blijven en de illegale migranten worden beloond bij aankomst in de vorm van een verblijfsvergunning en alle “goodies” die daarbij horen zal de instroom van illegale migranten alleen maar groter worden.

  De politiek (nationaal en EU) hebben het alleen maar over asielzoekers en hun rechten.

  De enorme overlast en financiële last voor de Nederlandse burger worden compleet genegeerd door de politiek; uitzonderingen daargelaten.

  Ten eerste word de massale instroom van illegale migranten onbetaalbaar en ten tweede nemen deze mensen hun waarden/normen/gebruiken/ religie mee en houden daar vaak aan vast.

  Dat heeft tot gevolg dat er een grote demografische verandering plaatsvind en daarmee een verandering van levenswijze.

  Kortom, de autochtoon word vreemdeling in eigen land.
  ===========
  Stop massa-immigratie om verzorgingsstaat betaalbaar te houden’

  ht*ps://www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immigratie-om-verzorgingsstaat-betaalbaar-te-houden~aae4b1cb/

 3. StemPzeweg

  Wees tolerant en gun het ook een ander

  1. CZ

   We willen jou best alle “migranten” van Ter Apel gunnen hoor, heb jij je huis al open gezet..

  2. Nostradamus

   Ik gun jou een hulpplek in Afrika of het Midden-Ooasten. Help de mensen waar ze zijn zonder de ellende hierheen te halen.

  3. halo1

   Ik had je gevraagd je naieve standpunt te motiveren..

 4. Ritter

  Ter Apel over explosie asielzoekers

  ht*ps://youtu.be/NEJ1iPvCXT4

 5. Sjokse

  Stel je in de plaats van de vluchteling die hoorde dat in Europa de mens in vrede leeft. Waardig met alle normen en waarden omgaat. Want zo is het toch. Daar wil iedereen deel van uitmaken.

  1. Nostradamus

   Ja, totdat blijkt dat ze die normen en waarden niet aankunnen en iedereen veel te vrij is. Dan vinden diezelfde mensen dat volgens hun cultuur moeten leven. Ik ben het daar due niet mee eens.

  2. Nostradamus

   De meeste zijn overigens opvreters die verder niets bijdragen maar wel alles claimen. Zo snel mogelijk borres met die opvreters.

 6. bifbof

  Wordt er niet meer gewacht tegenwoordig tot Albert zijn mening geeft ?

 7. Augustus

  Mensen die deze aszielstroom steunen missen solidaitireit met hun eigen landgenoten.

  Met een zwart-suprematistische partij als BIJ1 is het wel logisch om te zien waarom dat zo is.

 8. Ritter

  Het is dweilen met de kraan open.

  Zelfs met 1000 extra plekken ga je het niet halen want de instroom van illegale migranten is al 1000 personen per week!

  En het uitzetbeleid werkt niet ; dus illegale migranten die eigenlijk het land uit moeten blijven gewoon in Nederland.
  ===========
  Kabinet vraagt provincies om ruim 1.000 extra opvangplekken voor asielzoekers

  ht*ps://www.nu.nl/binnenland/6163776/kabinet-vraagt-provincies-om-ruim-1000-extra-opvangplekken-voor-asielzoekers.html

 9. halo1

  Ik denk trouwens dat de geheime agenda van Simons is.. dat Europa wordt overgenomen door soortgenoten… als “‘wraak”” op het kolonialisme.. dat toen volkomen normaal was.

 10. sonny

  Het kernprobleem van BIJ1 is de omstandigheid dat er teveel autochtonen in ons land verblijven en veel te weinig bruine tinten zijn waar te nemen in de 1e en 2e Kamer!
  Als die “witten” nou eens massaal zouden oprotten naar Afrika of Suriname, dan was “Ne(g)erland” uit de problemen!
  Dit scenario schept echter een nieuw en groter probleem, namelijk door wie en hoe gaan de begroting en belastingopbrengsten gecontinueerd worden??
  Immers de “nieuwe” Ne(g)erlanders hebben, zoals algemmen bekend, een broertje dood aan werken, zweten, arbeidsethos en meer van die ongein!

  1. right

   sonny@
   Wat ben je nog laat in action?
   Ik ben net thuis van een stevige borrel!
   Overigens een leuk reaguursel heb je zojuist getikt, humorvol, en van een hoog waarheidsgehalte!
   Die lui spreken enkel over rechten, plichten zijn voor blank Nederland!

   1. sonny

    right,
    Het is om doodziek van te worden, slavernijverleden, zwartepiet, discriminatie, BLM, islam, arbeidsschuw, omvolking, criminaliteit, anti-integratie etc!
    Zum kotzen!

 11. 56RdK

  “En de asielzoekers die een verblijfstatus hebben gekregen kunnen nergens terecht”

  Wél hoor Wout, je moest eens weten hoeveel er jaarlijks voor weken of maanden op vakantie gaan naar het land dat ze zogenaamd moesten ontvluchten. Op onze kosten!

  En als het dan daar fout gaat moeten wij als land zijnde o o k nog eens alles uit de kast trekken om ze terug te halen, zo volslagen gek zijn we hier ook nog.

 12. 56RdK

  @Ritter, zo onzettend waar! +++++++++++++!!

 13. Ritter

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die om economische/financiële redenen ( ons sociaal systeem = gratis geld) naar Noord/West Europa reizen.
  ===============

  Top bevestigt: effectief asielbeleid EU blijft heel ver weg

  Natuurlijk zitten tussen hen ook echte vluchtelingen, maar twee op de drie hebben niks in de Europese Unie te zoeken.

  ht*ps://www.ewmagazine.nl/opinie/opinie/2021/10/top-bevestigt-effectief-asielbeleid-eu-blijft-heel-ver-weg-851635/

  1. palko

   @Ritter, alle zgn. vluchtelingen uit Afrika en Azië die ‘vluchten’ naar West en Noord Europa zijn zonder uitzondering nepvluchtelingen. Dat geldt ook voor zielige Syriërs en minstens even zielige Afghanen. Het wordt hoog tijd dat ons land al die neppers de eerstkomende jaren opvangt in grote tenten. Op plaatsen waar dit schorremorrie geen overlast kan geven aan burgers wiens grootouders hier geboren en getogen zijn. De tenten moeten dan wel iets waterdichter zijn dan de exemplaren die voormalig PvdA staatssecretaris voor asielzaken Job Cohen in 1998 liet opzetten voor de opvang van asielzoekers. Zouden deze ‘vluchtelingen’ dan nog graag via België en Duitsland naar ons toch al veel te druk bevolkte landje aan de Noordzee willen komen? De vraag stellen is het antwoord geven, toch?

 14. pjerry

  Opzouten met deze gekke MOB opzouten want mijn land loopt gevaar voor burgeroorlog. Gewoon weg buffelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.