Steeds meer bewijs dat lidstaten Europese Unie migranten terugsturen: “Ze worden gewoon weggeknuppeld”

Lidstaten van de Europese Unie blijken wel degelijk aan zogeheten ‘pushbacks‘ tegen migranten te doen. Migranten, vluchtelingen en andere asielzoekers worden zonder pardon ‘weggeknuppeld’. Goed voor de Europese Unie, maar wel in strijd met wet.

Er gingen al langer verhalen en beelden rond van pushbacks. Het ging dan vaak om verhalen van migranten en beelden die toen nog als incidenten konden worden omschreven, maar het bewijs begint zich nu toch echt wel op te stapelen.

Al dat gedram over mensenrechten voor migranten vanuit de Europese Unie is dus eigenlijk een wassen neus. Steeds meer landen beginnen door te krijgen dat de losgeslagen immigratie toch wel écht een probleem is gaan vormen. Griekenland, Italië, Spanje, Frankrijk, Kroatië, Polen en nog veel meer EU-landen maken zich op grote schaal ‘schuldig’ aan het hardhandig terugsturen van asielzoekers, meldt RTL Nieuws.

Het betreft hier een gevalletje van ‘nood breekt wet’. Het gaat in de meeste gevallen namelijk allang niet meer om het helpen van oorlogsslachtoffers. Migratie is een geopolitiek instrument geworden en de EU-lidstaten hebben er geen legaal antwoord op. Partijen binnen de EU kunnen wel blijven roepen dat het allemaal tegen de wet is, maar wie gaat er wat aan veranderen? De landen die het doen weten zelf ook wel dat het illegaal is. De EU, die zelf meedoet door Frontex te laten helpen ondersteunen, weet óók dat het illegaal is.

Het zijn voornamelijk de linkse partijen die uit morele overwegingen voor migratie zijn en menen dat het allemaal wel goed komt. Ook wanneer dat overduidelijk niet het geval is. En het benoemen van de maatschappelijke ontwrichting die de immigratie teweegbrengt maakt je al een racistische xenofoob in hun ogen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En elke keer als een deel van het probleem wél wordt benoemd dan moet de Europese Unie, of het land in kwestie, maar blijven incasseren. Integratie mislukt? ‘Respecteer de multiculturele samenleving!’ Laag loon door loonconcurrentie? ‘Had je maar moeten doorstuderen!’ Toegenomen werkloosheid en uitkeringsgerechtigden? ‘Wees blij dat we een verzorgingsstaat hebben!’ De argumenten beginnen inmiddels op te raken en het effect te verliezen. Maar de problemen worden alsmaar groter. Gelukkig ziet een aantal landen dat inmiddels wél in.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. sonny

  “weggeknuppeld”
  Ja hallo, eruit zoenen gaat niet lukken!
  Noord Europa kan echt niet heel afrika en de helft van de Arabische landen herbergen!
  Volgens de EU denktanks is dat zeer wel mogelijk, tenminste als omvolking het ultieme doel is!

 2. RvdBe

  De eu knuppelt vluchtelingen terug, is geen item voor npo, Trump bouwt een muur en wordt afgeschilderd als een nazi.
  Gelukkig hebben we net als in Polen een onafhankelijke journalistiek.

 3. sonny

  Enne, lukt het de redactie-IT?
  Of niet?
  Haha..

 4. right

  De risicofactor wordt steeds groter, het was eerst enkel verdrinken gedurende ongewilde maar voorspelbare zwemlessen!
  Nu komt een potje knuppelen als bonus erbij!
  Tja, als ze gewoon thuis blijven hebben ze daar geen last mee!

 5. DutchOutlaw

  Eindelijk goed nieuws!!!! Migranten worden weggeknuppeld,dat hadden ze nou veel eerder moeten doen dan zaten we nu niet met de puinzooi.
  Ga zo door zou ik zeggen.

 6. Ritter

  De massale instroom van illegale migranten neemt zulke vormen aan dat het huidig asielsysteem niet meer werkt waar het voor bedoeld is. (bedoelt voor echte vluchtelingen)

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die worden aangetrokken door ons sociaal stelsel. En zolang deze illegale migranten worden beloond met een levenslange uitkering en andere goodies zullen ze blijven komen.

  Neem een voorbeeld aan b.v Denemarken. Daar valt nog maar weinig te halen voor de illegale migranten en dus neemt in Denemarken het aantal illegale migranten af.

  Ook Australië heeft een streng en effectief asielbeleid.
  ===========

  Wat Nederland van Deens asiel- en migratiebeleid kan leren

  ht*ps://www.ewmagazine.nl/opinie/achtergrond/2021/09/wat-nederland-van-deens-asiel-en-migratiebeleid-kan-leren-846423/

 7. Nostradamus

  Al het geld dat nodig is voor de meeste nep asielzoekers uit een potje halen die alleen gevuld wordt door mensen die iedereen binnen willen laten. Even kijken hoe groot het draagvlak dan nog is.

 8. Evil Zorro

  Er zijn bepaalde migranten die vrij gevaarlijk zijn en het geweld niet schuwen. In hun land van herkomst zijn ze het gewend om neergeknuppeld te worden. De internationale vrachtwagenchauffeurs kennen dat soort volk ook goed.

  1. Morgan4321

   Dan maar de Ak 47 erop, die kennen ze vast ook wel uit hun thuisland.

 9. Meriadoc Brandebok

  Wat we willen is dat de open binnengrenzen gehandhaafd blijven. Dit zorgt ervoor dat de interne markt en de douane-unie alsmedehet vrij verkeer van goederen en mensen op lange termijn houdbaar blijft.

  Dit kan alleen als:

  1. Iedereen zich aan regelgeving houdt
  2. De buitengrenzen goed worden bewaakt in Europees verband
  3. De markt niet besmet raakt met zooi uit buiten-Europa om oneerlijke concurrentie te voorkomen

  Teneinde het tweede te bewerken heeft de EU Frontex opgericht. De facto fungeert die dienst als een dienst om vluchtelingenboten terug te duwen naar Afrika. Lidstaten doen dat individueel ook en sluiten migranten op waar nodig.

  De EU weet dit en de Europese Commissie laat dat ook toe. Er is namelijk een papieren werkelijkheid – iedereen mag keurig asiel aanvragen – en een praktische werkelijkheid.

 10. Meriadoc Brandebok

  De Britten zitten met de Brexit overigens mooi met de gebakken peren. Want de EU doet gezamelijk aan pushbacks, terwijl de Britten daarbuiten staan. Crucialer is dat elk Europees land zich heeft gecommiteerd aan de Dublinverordening, waarbij migranten in het eerste land waar zij aankomen asiel moeten aanvragen. Aangezien Engeland derhalve niet meer de mogelijkheid heeft migranten uit Frankrijk naar Italië uit te zetten, kan het haar eigen grenzen niet meer contröleren. Inmiddels overspoelt een vloedgolf migranten het land, waarbij Engeland de vluchtelingen in het Kanaal niet meer naar Frankrijk kan terugsturen.

  In principe is het VK met de Brexit slechter af qua migratie dan toen zij nog EUlid was. Hilarisch.

  1. CZ

   “waarbij migranten in het eerste land waar zij aankomen asiel moeten aanvragen.”

   Dat is raar dat al die ‘migranten” dan in Nederland te recht komen…

 11. Pffff

  Nou dit is nog een tikje! Zie vaker beelden voorbij komen van de nl m.e op democraties waar met ijzeren vuist wordt geregeerd!

 12. Spoetnick

  Het betreft vooral de EU-profijtlanden.
  Zij houden het hoofd koel en gebruiken het gezonde verstand. Het Nederland van Rutte hoort daar niet bij. 10 miljoen Nederlanders die opgezadeld worden met de wereldproblematiek. 7 miljoen Nederlanders die ook profiteren van de 10 miljoen werkers. Hoe lang gaat dat nog goed ?

 13. Bes Tolen

  Heel idealistische mensen zijn vaak onevenwichtig. In welke vorm is heel verschillend. Dit gebeurt: de vreemdeling wordt grootscheeps tegemoet gekomen. De Nederlander in kwestie voelt zich niet schuldig maar neemt de schuld op zich en dat leidt tot eigen afbraak. In ieder geval doet men zichzelf tekort. Praktijkgeval. Een jongeman werd met een mes gestoken, ernstig verwond. Toen men tegen hem zei, dat dat steken totaal crimineel was, zei de jongeman dat het zijn eigen schuld was. Dit was duidelijk niet het geval. Een fors aantal jaren later kwam het voorval in dezelfde groep weer ter sprake. De niet meer zo jongeman was nu wel meer volwassen, wijzer geworden. Hij stelde dat zijn opmerking dat hijzelf schuldig was, voortkwam uit zijn christelijk gemoed en dat zijn opmerking indertijd niet deugde.
  De Nederlandse overheid maakt misbruik van de Nederlandse bevolking door grootscheepse manipulatie. Aanwezig gebrek aan eigenwaarde wordt uitgebuit. Vals schuldbesef wordt aangepraat. Bedrog alom. Liefst ook met verdeel en heers en met bedreiging. Dat gaat zo al tientallen jaren en we zijn er al wel aan gewend geraakt dus reageren we er niet eens meer op. Eerder ook al niet maar toen hadden we nog niet door dat het zo systematisch fout zou gaan.
  Veel wat je in je leven hebt gedaan, heeft minder of geen waarde meer. Je bekijkt nu zo ongeveer de mensheid als W.F. Hermans deed. De zinloosheid van het bestaan is duidelijk en je hebt een enorme hekel aan je regeringen en politici gekregen. Vindt het ondertussen het uitschot van de vergane natie. Is het al zover met je? Zo niet dan ben je niet goed wijs toch?

  1. Albert Egberts

   “Praktijkgeval. Een jongeman werd met een mes gestoken, ernstig verwond. Toen men tegen hem zei, dat dat steken totaal crimineel was, zei de jongeman dat het zijn eigen schuld was. ”

   Ingyeressant. Heeft Tolen een bron voor dit bericht?

   1. Marcoweer

    Nou heel ingyeressant Albert. Je kunt beter niet reageren als je waar te veel gedronken hebt, dat weet je toch wel?

 14. J. Punt

  Wat is er mis mee dat die landen zich NiET de les laat lezen door invasies vanuit overal.
  Gelukkig voor de linkse flank komen ze nu nog sneller hierheen na weggeknuppeld te zijn uit de Balkan. Weliswaar in de blubber en kou, maar daar wordt aan gewerkt, het klimaat.. goed geregeld..

 15. Bes Tolen

  Albert Egberts. ik vraag u niet van uw geloof te vallen.
  De bittere waarheid is dat de grote leugens de macht hebben. Die is oud in de westerse wereld. Dat wordt echt niet anders.

 16. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “Het VK met de brexit slechter af qua migratie dan toen zij nog EU lid was.Hilarisch”
  Aldus Meriadoc”Herman van Rompuy”Brandebok. Het VK met de brexit beter af is qua migratie dan toen zij nog EU lid was. Hilarisch. Zowel in Groot Brittannië als in de EU is er een hoop personeel tekort en de EU heeft totaal geen grip op de migratie en asielbeleid. Als onafhankelijk land heb je nu 100% zeggenschap op migratie en asielbeleid.Groot Brittannië heeft terecht gekozen om de transfer/schuldenunie (EU) te verlaten. En Nederland met het schoothondje van Angela Merkel & Ursula von der leyen als politiek “leider” Marc Rutte en een bevolking wat alles wat regeringsleiders en economen beweren over Nederland kan niet zonder de EU slikken als zoete koek. Het is precies andersom.De instabiele transfer/schuldenunie rust op de pijlers van de netto betalende landen die alsmaar meer moeten betalen.Op termijn gaat het natuurlijk ten koste van onze eigen welvaart.Eurofielen en economen vinden dat Nederland tegen elke prijs maar lid MOETEN!!!!! blijven van deze transfer/schuldenunie dat EU heet. De rockband The WHO had ooit een klassieker genaamd “I’M FREE ; de eerste regel : I’m Free i’m free.And freedom tastes of reality. Dat is een tekst dat effe binnen komt. Helaas helaas zal Nederland nooit de echte vrijheid gaan genieten zolang de bevolking zich alles maar laat wijs maken door theologen als economen. Over de onzin “stelling” Nederland kan niet zonder de EU. Feit is dat NIET EU landen stabieler zijn en een constante sterke economie hebben. Dat kan van Nederland niet gezegd worden nu is het allemaal hosanna en het kan allemaal niet op. Maar zodra er weer met geld wordt gesmeten naar andere EU landen.Eerst Zuid Europa dan Oost Europa, Afghanistan en wat al niet meer. Zal de staatsschuld weer als een speer omhoog gaan en moet er weer bezuinigd worden. De belastingbetaler houdt daardoor de hand terecht op de knip. Nederland moet gewoon het recht in eigen hand nemen en zelf eens een keer de grenzen dicht gooien en zich niks aan gaat trekken van het terpetijn geseik van Ursula en Frans. Het is in triest dat de EU zo serieus wordt genomen terwijl het een Clan van niks is.

 17. Lucky Luke

  Goed voor de Europese Unie, maar wel in strijd met wet.
  Welke wet??? en als die er is welke nietsnut heeft deze wet dan gemaakt???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.