Blokhuis over aangifte tegen ‘mondkapjesslijter’ Sywert van Lienden: ‘Heel veel mensen borrelen van woede’

Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, ChristenUnie) heeft begrip voor het besluit van advocaat Plasman om aangifte te doen tegen ‘mondkapjesslijter’ Sywert van Lienden wegens oplichting. “Er zijn heel veel mensen die borrelen van woede, van frustratie”, aldus Blokhuis.

Blokhuis drukt zich tegenover de NOS eigenlijk nog netjes uit. Het ziet er namelijk naar uit dat Sywert van Lienden en zijn kompanen gewoon weg zijn gekomen met hun laaghartige streek. Sinds het uitkwam dat zij miljoenen euro’s over hebben gehouden aan de deal, deed Sywert van Lienden niets anders dan wrijven in een vlek.

Vooral op Twitter is een duidelijk patroon te herkennen. Iedereen heeft het helemaal verkeerd. Enige opheldering vanuit zijn kant maakt alles alleen nog maar onduidelijker. En nu dat ook allemaal niet blijkt te werken is het aangekomen op dreigen met rechtszaken.

Maar het meest vervelende aan dit alles is nog wel dat hij misschien technisch en juridisch gezien geen oplichter is, omdat het ministerie van Volksgezondheid overal de stempel van goedkeuring op heeft gedrukt. Eigenlijk ligt dáár de fout en hebben zij niet ingegrepen toen bleek dat Sywert van Lienden and the gang miljoenen euro’s zouden ontvangen. Demissionair minister Van Ark voor Medische Zorg zei er destijds het volgende over: “Voor VWS was het niet relevant of de organisatie voor niets werkte of dat het een BV was. Dat is maatschappelijk gezien wel relevant, want ik zie ook de discussie.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In moreel opzicht is Sywert van Lienden natuurlijk hartstikke fout, anders had hij die miljoenen euro’s die hij aan de mondkapjes heeft verdiend allang gedoneerd en publiekelijk zijn excuses aangeboden. Maar nee, in plaats daarvan gaat hij door met bekvechten op social media om zijn reputatie te redden. En wellicht verbaast het hemzelf ook nog dat het om één of andere reden toch niet helemaal uitpakt zoals hij had gedacht. Wat is het toch ook een compleet karakterloze zak hooi.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Cootje

  Bij de internationale banken van Nederland kunnen 2000 € boeten betalen zonder individuele strafvervolging voor oplichting en witwassen . Sophie in t velt declareer 4 ton aan euro’s onregelmatig woon-werkverkeer , nergens iets te ontdekken of het is terug betaald , nergens te ontdekken of dat geen oplichting dus een misdaad is , Wilders minder minder wordt wel groot aangepakt die heeft namelijk niet de juiste vrienden , en laat van lienden die nu wel hebben , dus die 28 miljoen met zijn vrienden blijven gewoon in zijn zak zitten , of zijn er mensen die denken dat ze in een rechtsstaat wonen?

 2. Meriadoc Brandebok

  De smeerlap Van Lienden heeft de overheid voor 21 miljoen euro getild en loog vervolgens iedereen voor dat hij het uit de volstrekte goedheid van zijn hart deed en niets verdiende.

  Waarom loopt hij nog vrij rond?

  1. Ben van Zwol

   Waarom loopt Liego de Jonge nog vrij rond? Er ‘verdween’ zo’n vijf miljard euro onder zijn bewind.

   ht.ps://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5231880/hugo-jonge-vijf-miljard-uitgegeven-geen-bonnetjes-rekenkamer

   1. albertliegt

    👍👍👍👍👍👍
    👏👏👏👏👏👏👏

    zoals gezegd , van Lienden is geen uniek geval !

 3. albertliegt

  Ik borrel van woede over het vergelijk van vaccineren met het eten van een frikandel.
  Ik borrel van woede dat ik overal over de mensen mag struikelen behalve in de kroeg.
  Ik borrel van woede dat men prik 3 uitdeelt terwijl je struikelt over de bijwerkingen.
  Ik borrel van woede dat prik 4 & 5 al op de begroting 2022 staat.
  Ik borrel van woede over de uitspraak de QR-code is slechts onhandig.
  Ik borrel van woede over de verstrengelde belangen en daar is van Lienden niet uniek.
  Ik borrel van woede over de onkunde.
  Ik borrel van woede over de arrogantie.

  Het enige dat kamerleden kunnen doen is zeiken over het onheus bejegenen door de onmachtige burger. Ik begrijp de burger erg goed !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.