D66 wordt door leden afgestraft om ‘drankrel’: ‘Besmeuren van informateur is onfatsoenlijk’

Leden van D66 zijn niet blij met de onbehoorlijke en kinderachtige manier waarop hun partij de formatieonderhandelingen is ingegaan, de zogeheten ‘drankrel’. Het besmeuren van de reputatie van informateur Johan Remkes, die als drankbak werd weggezet, wordt door leden niet geaccepteerd.

Hoewel de formatieonderhandelingen nu (eindelijk) goed lijken te verlopen, was dat ondanks een rommelig begin. Twee woordvoerders en Tweede Kamerlid en campagneleider Sjoerd Wiemer Sjoerdsma vonden het nodig om Remkes neer te halen, door hem als ‘warrig’ (als gevolg van alcoholinname) te bestempelen.

Nou kan Remkes wel tegen een stootje en heeft de ‘drankrel‘ van D66 uiteindelijk weinig effect gehad op het formatieproces, maar het is wel diep triest dat prominente figuren binnen de partij zich tot zo’n niveau durven te verlagen, alleen omdat ze hun zin niet kregen. D66 leed door die drankrel behoorlijke imagoschade en komt over als kinderachtig, kleinzerig en doortrapt.

Blanca de Louw diende een motie in waarin staat dat ‘het persoonlijk besmeuren van de informateur niets van doen heeft met het voeren van een formatie ‘langs de lijnen van de inhoud”, meldt De Telegraaf. Zelf zegt ze veel steun van andere leden te krijgen, en maar goed ook. Veel D66-kiezers stemden op Sigrid Kaag vanwege ‘nieuw leiderschap’. Nou was dat sowieso al een holle term waar praktisch alles mee kon worden bedoeld, maar dít viel er absoluut níét onder.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De motie gaat overigens niet alleen over het uitspreken tegen dit onwenselijke gedrag, maar roept ook de Tweede Kamerfractie en het landelijk bestuur van D66 op om ‘met concrete ideeën en maatregelen te komen’. In het ergste geval (en beste geval voor de rest van Nederland) zou dat kunnen leiden tot het wieberen van Sjoerd Wiemer Sjoerdsma. Als men daadwerkelijk invulling wil geven aan ‘nieuw leiderschap’ en af wil rekenen met de oude bestuurscultuur, dan zou dat een mooie eerste stap zijn. Maar D66 kennende blijft het bij wat mooie woorden, hoopt men dat het overwaait en zwijgt men verder als het graf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. marcel_2011

  Aan het wieberen van Sjoerdsma zou niks verloren zijn !

  1. Nostradamus

   Aan het wieberen van Kech en de rest ook niet. #Hexit #d6xit

 2. Mistgabel

  Doortrapt is echt een passend woord voor D66.

 3. vlekkenoplosser

  ach d666 , de leden lopen gillend de deur uit nu ze begrijpen wat het nieuwe leiderschap van al kaq inhoudt

 4. Augustus

  Kritiek voor de gevestigde elite garde is niet veroorloofd in D66.

 5. EvertB

  Sjoerd W. Sjoerdsma is een goed Tweede Kamerlid die met een scherpe geest goed duiding kan geven aan politieke onderwerpen. Af en toe mag een volksvertegenwoordiger ook best wel een plaagstootje uitdelen. En Remkes kan, dat is algemeen bekend, goed over een kopstootje.

  1. Fouwels

   “Sjoerd W. Sjoerdsma is een goed Tweede Kamerlid”

   Whahahaha! 🙂

  2. vlekkenoplosser

   evert bijgoochem probeert een geintje te maken van het schandaaltje opgezet door demonen 666.

   evert bijgoochem is nooit zuiver op de graat !

  3. Meriadoc Brandebok

   Het is een smerige roddel van een machtsdronken en zieke partij, maar EvertB vindt het een plaagstootje.

   Wat zijn D66-ers vals!

   1. vlekkenoplosser

    vals is een understatement !!

 6. HD

  Je kan echt niet meer ontkennen dat Satan in deze partij de grote invloed heeft.

  1. Albert Egberts

   Er zijn op dit Bog mensen die geloven in Jezus en in Satan.

   Opmerkelijk.

   1. Albert Egberts

    Bog = blog

    1. vlekkenoplosser

     heeft de strónt vlé®k nog wat inhoudelijks of mag de strónt vlé®k daar enkel anderen op attenderen

 7. Sigrid Egberts

  GTST

 8. sonny

  “Nieuw leiderschap”, in het geval D66 en Kaag, een kreet om misselijk van te worden!
  De NL burgers zullen in de nabije toekomst gereduceerd worden tot zielige machteloze armoedszaaiers.
  Belastingdruk, regeldruk, islamisering, algehele armoede, niets ontziende gebarsten hypotheekbubbel, en het ergste?
  Een islamitische meerderheid in beide Kamers!

 9. rafi

  Ze balen alleen maar omdat het slecht gevallen is in het land. Zulke moderne heidenen zijn pragmatistisch tot op het bot. Ze vinden zich zulke fatsoenlijke humanisten, zulke keurige, redelijke mensen, heel anders dan die ‘populisten’. Dit verstaan ze dus eronder, onder fatsoen.

 10. Cootje

  Bij Poetin is hij al uit de gratie , en onze rechtsstaat is al een aanfluiting fatsoenlijke politici en fatsoenlijke partijen hanteren de zelfde methode als Poetin , achterkamertjes politiek , bescherming van bestuurders die hebben gelogen onder ede , maar de goede journalisten blijven uitstekend werk doen en halen op de juiste tijd en het juiste moment de vuiltjes naar boven .er komen nog leuke nieuwtjes in de media , die gelukkig op de man / vrouw gespeeld worden en keihard zijn .

 11. Meriadoc Brandebok

  Vieze hufter is die Sjoerdsma!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.