Gouverneur Texas hekelt Bidens overheidsbemoeienis: verbiedt vaccinatieplicht in zijn staat

De Texaanse gouverneur Greg Abbott heeft een bevel uitgevaardigd waarin staat dat geen enkele instantie een vaccinatieplicht kan eisen van klanten of werknemers. Dit in reactie op de oproep van de Amerikaanse president Joe Biden dat bedrijven hun personeel moeten aandringen op het nemen van het vaccin. Abbott hekelt de overheidsbemoeienis van Biden. 

In de Verenigde Staten van Amerika zijn er al grote bedrijven, in dit geval de techgiganten zoals Facebook en Alphabet, die eisen van werknemers dat gevaccineerd moeten zijn om weer op kantoor te kunnen werken. Vorige maand riep de Democratische president Joe Biden op dat ook andere bedrijven hun werknemers moeten dwingen om de prik te nemen, aldus de Telegraaf.

In de Amerikaanse staat Texas moeten ze niks hebben van de overheidsbemoeienis. De Republikeinse gouverneur Greg Abbott hekelt de bemoeienis van Joe Biden. Door dit soort oproepen gaat de regering een stap te ver en zijn particuliere instanties hiervan de dupe. Om een krachtig signaal af te geven heeft de gouverneur een decreet afgevaardigd dat een vaccinatieplicht in zijn staat verbiedt. Dit om te voorkomen dat bedrijven gehoor geven aan de Democratische president.

In de VS zijn al duizenden mensen ontslagen omdat ze weigeren zich te laten vaccineren, in de staat Texas steekt de gouverneur hier nu een stokje voor. Het invoeren van een vaccinatieplicht is verboden vanaf heden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ook in Nederland zien we al dat sommige bedrijven bewegen richting de invoering van een vaccinatieplicht en een enkeling heeft het zelfs al ingevoerd. Tot op heden heeft de regering zich nog niet uitgesproken voor een vaccinatieplicht. Maar zoals vaker in Nederland nemen (linkse) politici vroeg of laat de politieke mening van de Democraten haast een op een over. Het zou niemand moeten verbazen als we eind dit jaar ook afsteven op Amerikaanse taferelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Albert Egberts

  In de V.S. stierven al 750.000 mensen aan Corona, meer dan in welk ander land ook en door toedoen van het grote aantal ongevaccineerden sterven er dagelijks tussen de 400 en 500 mensen aan deze ziekte.

  Het is logisch dat Biden alles probeert te doen om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen maar in met name Republikeinse staten is het verzet tegen vaccinatie groot.

  1. Joko

   Veeg het maar weer op de grote waanzinhoop. Het gaat over Texas, niet over alle Verenigde Staten. Graag een overzicht van het aantal gestorven mensen die niet zijn ingeent per staat. Je maakt er zoals gebruikelijk weer een drama van dramqueen.

  2. LifeBuddy

   HaHaHaHa, de vs staat op de afgrond om failliet te gaan. China is nu al de grote leider op de wereld met zijn 1000 kolenmijnen, die jouw de mond snoeren. Heb je al ademnood??? Onder DONALD TRUMP was de vs. diep uit het dal gekomen. Maar ja, democraten en BLMers bezitten alleen maar vernielzucht. Lijkt veel opVVD

    1. LifeBuddy

     Engberts. Jouw, die w staat voor meerdere personen. Kinderen, kleinkinderen, ooms en tantes [vrienden en kennissen] hoogst waarschijnlijk niet.

  3. leukeditter

   nee lieve schat..er is geeeeeen oversterfte in de VS .. sterfte 2016 – 0.93% 2017- 0.87% … 2018 – 0.94% .. 2019 – 0.83% 2020 – 0.92% dus lieg niet varken

   1. Albert Egberts

    Wat is de bron van deze cijfers?

   2. Albert Egberts

    h**ps://www.nu.nl/coronavirus/6085246/oversterfte-van-299000-in-vs-impact-coronacrisis-nog-groter-dan-gedacht.html

  4. leukeditter

   Niettemin zien we dat het sterftepercentage al jaren een klein beetje oploopt. Ook dat heeft echter een logische oorzaak: vergrijzing. Doordat er relatief steeds meer oudere mensen in Nederland zijn, sterft jaarlijks ook een relatief groter percentage van de bevolking (ouderen hebben immers een grotere sterftekans dan jongeren).

   Zo was in 2010 15,3% van de bevolking ouder dan 65. In 2020 is dat 19,5%. Van die mensen boven de 65 jaar stierf in 2010 4,3%. Het afgelopen jaar was dat 4,2%. Opnieuw: in absolute aantallen stierven meer mensen in 2020 dan in eerdere jaren. Maar relatief gezien – als percentage van de bevolking, gecorrigeerd voor vergrijzing – niet.

   1. Albert Egberts

    h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5212081/oversterfte-griep-corona-doden-overlijden-cijfers-cbs

  5. Gerda2

   Albert E.@ In de V.S. stierven al 750.000 mensen aan Corona, meer dan in welk ander land ook en door toedoen van het grote aantal ongevaccineerden sterven er dagelijks tussen de 400 en 500 mensen aan deze ziekte.

   Er wordt een misleidend beeld geschetst.
   Wil je kijken hoe het land het doet wat het aantal doden betreft, dan kijk je naar de cijfers omgerekend naar het aantal inwoners.
   Dan is het een heel ander verhaal. De US staat dan op plaats 19.

   Bron Worldometers

   1. Albert Egberts

    Er zijn landen die het nog bonter maken, Gerda2, maar de VS. zijn een hoogontwikkeld land met een voldoende beschikbaarheid van vaccins.
    Bovendien is het dagelijkse sterftecijfer heel hoog. Dagelijks sterven er tegen de 500 mensen, dat is zelfs meer dan in Brazilië.

    Het dagelijks dodental ligt op dit moment overigens hoger in Rusland. De reden is dezelfde: te weinig mensen laten zich vaccineren.

    1. Gerda2

     Albert E
     Geef je informatie met deze aanvullingen + vermelding “plaats 19 wereldranglijst” en eventueel je eigen commentaar, het beeld is dan heel wat genuanceerder en weerspiegelt meer de werkelijkheid.

     Je bracht je bericht als was je een NPO reporter.

 2. J. Punt

  Hier staan de werknemers met hun babbels met de rug tegen de muur.
  vakmensen, dus geen kantoorridders, hebben zo weer een andere baan. Als ze zelf niet vertrekken! vacatures zat.
  Alle thuiswerkers nu zijn over 3 jaar hun baan kwijt, dat scheelt weer. Puntje automatisering.

 3. J. Punt

  Veel mensen die bloedtranfusies moeten ondergaan WEIGEREN bloed van gevaccineerden. Bloedbanken GILLEN om ongevaccineerden. Veel gevaccineerd bloed wordt AFGEKEURD voor verder gebruik. Hoe kan dat nou?

  1. Albert Egberts

   Heeft de heer Punt een bron voor dit bericht?

   1. Albert Egberts

    Nee dus, dikke duim.

 4. Vanduinen

  Wat betekent Texas voor ONS? Doorzetten, hier loopt de besmetting ook weer op in Staphorst en andere bijbelvaste gemeenten. Gelukkig is bekend dat via de achterdeur de praktijk van de dorpsdokter ook is te bereiken en via die route kiezen de bewoners om geen gezichtsverlies te lijden.

 5. vlekkenoplosser

  Nonsens , ik ken net zoveel gevaccineerde (waarvan er vele spijt hebben overigens) als ongevaccineerde in mijn kennissenkring !

  Ik ben straks heel benieuwd hoe groot de opkomst is bij prikje 4&5 !

 6. september

  De meeste ongevaccineerden wonen in de bijbelbelt en niemand van dit forum woont daar.Blijf daar maar vandaan.Dus je kan ook niemand verraden

 7. Mr.blauw.sky

  Kruip nu maar weer gauw bij Poetin op schoot, vuile communist!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.