Huizenprijzen zijn in 3 maanden gestegen met 19% tot gemiddeld 419.000 euro: You’ll own nothing and be happy

De wereld van de psychopaten van het World Economic Forum – waarin “je niets zult bezetten maar gelukkig zult zijn” (ahem) – komt razendsnel dichterbij. Want de huizenprijzen zijn de afgelopen drie maanden wéér flink gestegen. Nou ja, “flink” eigenlijk is dat een grof eufemisme. De stijging in slechts drie maanden tijd is namelijk een gestoorde 19 procent. 19! De gemiddelde huizenprijs komt daardoor uit op 419.000 euro. In gewone guldens is dat ongeveer 1 miljoen. Gemiddeld! Knet-ter-gek. En het komt volledig op rekening van het kabinet Rutte III (en zijn voorgangers) die de woningmarkt willens en wetens om zeep hebben geholpen.

Het nieuws van vandaag is de nieuwe stijging van de huizenprijzen. Want ja, die prijzen liepen natuurlijk de spuigaten uit. We klaagden er allemaal over. In Den Haag voerden ze een theaterstukje op over hoe vreselijk ze het vonden. Maar ze deden niets. Het gevolg?

De stijging is nu écht totaal geschift. Want in drie maanden tijd zijn ze met 19% gestegen. Daardoor kost een gemiddeld huis tegenwoordig maar liefst 419.000 euro in Nederland. In andere landen heb je daar een mooie villa voor. Maar in ons land mag je “dankbaar” zijn dat je woning dan groot genoeg is voor een gewoon gezin, en je elkaar niet de hele tijd op de lip zit. Gewone huizen zijn nu officieel onbetaalbaar geworden.

Spoeddebat

Politici die ook maar een beetje serieus genomen willen worden moeten nú in actie komen. En dan bedoel ik niet dat ze even wat moeten roepen voor de camera’s. Nee. Er moet een spoeddebat komen over deze materie. We verkeren in een crisis. Alle alarmbellen moeten nu afgaan. Het kabinet moet op het matje worden geroepen, en er moeten nú – meteen! – afspraken gemaakt worden om woningen te bouwen, te bouwen, en nogmaals te bouwen. Het kan niet meer bij “praten” en “overleggen” blijven. Er moet iets gebeuren. Vandaag nog.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Welke partijen begrijpen dat? Wie nemen het nú op voor de burger die een situatie in wordt gemanoeuvreerd waarin hij – zoals het WEF ooit eens opschepte – niets zal bezitten (maar zogenaamd wel heel gelukkig zal zijn hoor. Ja, ja, dat werkte ook echt goed in de Sovjet-Unie he?).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Fouwels

  Er komt een schuldenreset. Een hypotheek is een schuld en die wordt kwijtgescholden als je mee gaat doen aan de nieuwe digitale valuta. En wie gaan die valuta beheren?

 2. por favor no borres

  De wereld van de psychopaten van het World Economic Forum – waarin “je niets zult bezetten maar gelukkig zult zijn” (ahem) – komt razendsnel dichterbij.
  Want de huizenprijzen zijn de afgelopen drie maanden wéér flink gestegen.

  Tegen deze logica kan werkelijk geen weldenkend mens op.

  1. Tommy76

   @por favor…

   Als jij met een modaal inkomen een huis wil gaan kopen van nu gemiddeld 419.000 euro en straks misschien wel een miljoen van wie denk jij dan dat dat huis is? Van jou of van de bank?

   Koop je een oud en goedkoop huis dan moet je dat gaan opknappen want anders stook je je verloren. Dat kost uiteindelijk ook een vermogen en dat heb je niet met een modaal inkomen. Energieprijzen schieten door het dak heen dus dat is ook niet meer te betalen.

   Het is toch allemaal niet zo moeilijk te begrijpen?

   De rente blijft ook niet eeuwig laag. Het inkomen daarentegen stijgt niet mee met alle prijsverhogingen…

 3. rafi

  Het beste zou het zijn de 100% aflossingsvrije lening weer in te voeren met onbeperkte looptijd. En alle huurhuizen in koophuizen om te turnen. Dan betaalt iedereen zeer lage lasten. Bij betalingsproblemen kunnen banken dan nog wel gewoon paraat executeren. En aflossen kan altijd wanneer de woningeigenaar dat wil, bv. bij verhuizen.
  De banken hebben zo veel hypotheken, en dus veel eigen vermogen op de balans, wat degelijkheid betekent.

  1. por favor no borres

   Zou de econoom rafi ook een idee hebben waar het geld om niet aflosbare huizen te kunnen bouwen vandaan zou moeten komen ?

   “De banken hebben zo veel hypotheken, en dus veel eigen vermogen op de balans, wat degelijkheid betekent ”
   Tuurlijk, je hebt veel als je veel uitleent.

   1. Tommy76

    @por favor…

    “ Tuurlijk, je hebt veel als je veel uitleent.”

    Juist! Uitleent! Lenen… U zult niets bezitten.

    Valt het kwartje al?

   2. vlekkenoplosser

    de domme patatboer heeft werkelijk geen benul van de hypotheek markt

    de domme patatboer begrijpt niet dat een hypotheek over 30 jaar nog ongeveer de helft van de waarde is door inflatie.

    de domme patatboer denkt dat er iemand verdient aan het aflossen

    ga zo door , je geeft goed inzicht in je beperkte kennis van zaken

  2. Cootje

   Wij zijn lid van de euro . En onze banken hebben hypotheekschuld tegen waarden op hun balansen staan , tot de boel knapt, maar veel erger is de oplopende schuld in zuid Europa . Zuid Europese banken mogen maar 20% van eigen land aan obligaties in hun bezit hebben , in Italië is dat 65/75% en Dan heeft de ECB nog een 15/20% van deze club in handen , nu had ik de ramp al dit jaar voorzien , maar komen gaat die , en dat wordt een achtbaan . Schuldenlast euro wordt onhoudbaar , maar misschien hebben ze nog instrumenten .in de pleuro en de euro

 4. Ab Infinitum

  In Suriname kun je voor dat bedrag een mooi huis kopen met een groot hek er omheen. Tralies voor de ramen tegen inbraak. Met dubbele AOW en een netto pensioen van € 2000 pm leef je als een vorst. En altijd lekker warm.

 5. Klaus Schwab

  Prima. Laat maar lekker stijgen. De kinderen zijn de deur uit dus tijd om kleiner te gaan wonen. Half november komt onze woning in de verkoop en gaan we Den Haag verlaten.

  1. Fouwels

   De mijne is ook bijna verkocht, binnenkort een inschrijving vanwege de zeer grote belangstelling. Ik ben dan vrij van schuld en koop alleen wat ik vanaf nu direct en zonder schuld kan betalen. O ja… ik investeer in grond want op grond kun je (ver)bouwen.

  2. vlekkenoplosser

   domme lúl denkt dat ie zijn stenen kan opvreten of een vliegticket van kan kopen

   domme lúl vergeet dat de jaarlijkse WOZ belasting straks ook de spuigaten uitloopt.

   domme lúl vrgeet dat ie straks toch ergens iets moet terug kopen of huren. Wat een dom naief volk heb je toch. Tekenend voor de volidioten die op pluche zitten dankzij dit soort randdebielen.

   p.s het ergste is dat jij je hebt voort geplant. Wat een adrlating voor de planeet

   1. Klaus Schwab

    Jeetje, wat ben jij een nare man zeg met je gescheld! Wees eens lief.

 6. RvdBe

  Volgens Michaelvan G is er een crisis op de woningmarkt, gezien de houding van de overheid zien die er niet echt een crisis in.
  De echte crisis is 130 patiënten op de IC, ofwel 0,0074% van de bevolking.
  De overheid interesseert het geen bal dat er geen woningen meer beschikbaar zijn, zolang de biodiversiteit van de wegbermen maar gewaarborgd zijn (enkel op papier uiteraard).

 7. Mar

  Ze moeten de huisjesmelkers er tussen uit trekken.

  1. Harry Haller2

   Zo is dat Mar. Een woning is om in te wonen, niet om mee te speculeren of leeg te melken.

  2. vlekkenoplosser

   bedoel je bijvoorbeeld prins bril ?

 8. Patt

  Vlekkenoplosser heeft gelijk. Koop een huis betaal alleen rente. En je hebt een goed pensioen. Toen ik jong was heb ik een premie C woning gekocht voor 154000 gulden (dat was toen ook erg veel geld). Nooit wat afbetaald. Schuld in euro’s ongeveer 68000 euro.
  Nu is het huis 435000 waard Ik heb nu de hypotheek verhoogd van 100000 naar 195000.
  95000 in mijn zak voor leuke dingen. Betaal nu 10 jaar lang 204 euro aflossingsvrij. Daarnaar zie ik wel weer. Conclusie ga nooit afbetalen want wat je nu afbetaald is duur geld. de inflatie doet de rest. Helaas moet je nu de helft van de woning waarde eerst aflossen om voor een aflossingsvrije hypotheek in aanmerking te komen. Maar zo gauw je dat kan doe het dan. Of denkt u dat een brood over 30 jaar ook nog 2 euro kost. In mijn tijd koste een brood 60cent ofwel 0,25 euro.

  1. vlekkenoplosser

   mooie heldere uitleg. Met een onbetrouwbare overheid en een rente van rond 1,4 % moet je geen enkele dwang voelen tot aflossen.

   Een woning van 400.000 geeft een rentelast bij 1,4 % van 5600 euro gedeeld door 12 = 466 eurotjes

   nu even de aflossing , 400.000 over 360 maanden = 1.111 eurotjes
   Boij 50 % aflossing dus 556 eurotjes

   rente deel netto 37% van 466 euro wordt 294 euro. Je krijgt dus 170 terug via de belastingaftrek. laten we even 300 aanhouden

   totaal bij 100 % aflossing maandlast rond de 1570 eurotjes bruto = 1400 euro netto
   totaal bij 50 % aflossingsvrij bruto 1010 ofwel netto = 856 eurotjes

   In de huidige wereld ben je volledig krankzinnig als je aflost !!

   1. Crassus

    Heeft u rekening gehouden met aflossing op basis van annuiteiten. De rente aftrek voor het eerste jaar is het grootst.

 9. KlaasDijkhuis

  Eerst worden de huizen onbetaalbaar, daarna gaan ze van Box 1 naar Box 3, zodat de middenstand zich blauw betaald aan belasting. Daarna als er geen middenstand meer is worden we allemaal afhankelijk gemaakt van subsidies van de overheid.
  “You will own nothing, and you will be happy”
  Klaus Schwab ten voeten uit. Gelukkig ben ik 66 jaar het zal mijn tijd wel duren, maar mijn hart huilt voor alle mensen die dit in de volle omvang mee gaan maken.

  1. vlekkenoplosser

   Als je nu 66 bent , hoe oud denk je te worden ?
   2030 is dan heel dichtbij.

   Wake up call , vecht voor uw vrijheden !

   1. Mikse

    Over het leven heb je niet te beschikken, dat moet u zich realiseren. Het is zo betrekkelijk.

 10. M. Brandenburg

  Serieus direct met kramp in de tunnel visie. Meer huizen bouwen, daar is geen ruimte voor. Nee grenzen dicht, criminele nieuwe medelanders denationaliseren, verblijfsvergunningen innemen en zoals gezinshereniging werkt, met de hele familie terug naar het geweldige land van papa en mama dan wel opa en oma, we hoeven ons niet druk te maken of die landen mee willen werken. Ze komen hier ook binnen enkel met hun mobieltje dus we kunnen, dat kunnen ze daar ook. En anders zijn er vast vele linkse idioten die alles in het werk stellen om ze in het land te houden. We laten enkel nog maar kennismigranten toe die een baangarantie hebben en pas aanspraken op sociale voorzieningen kunnen krijgen na 5 jaar onafgebroken dienstverband. Vluchtelingen moeten in de regio worden opgevangen in een van de vele veilige landen die hun geboorteland omringen. Vervolgens gaan wij ons hier herstellen, niet enkel de woningmarkt die zal stabiliseren maar ook de samenleving.

  1. vlekkenoplosser

   dat is al 15 jaar het pleidooi van de PVV. Uitstekende uitgangspunten.

   ze kwamen met niets ze gaan met niets

 11. Bes Tolen

  Fouwels. Dat is nu al massaal gebeurd. Onnoemelijk veel Noord Duitsers zijn hun huis kwijt geraakt en hun hypotheek. Alleen hebben die huizen nu veel meer marktwaarde dan toen ze onteigend werden en dat is nu net de truc. De truc en god weet er meer van, denk ik dan. Want verder mag ik niet komen. Dat is het geheim van het westen.
  Dus gaat het bijvoorbeeld zo: koopsom zoveel jaar geleden 100, hypotheekschuld na stel tien jaar 50, marktwaarde bij gedwongen verkoop (en banken mogen niet meer financieren) 40. Schade voor de bank 10 en voor de particulier stel 50 (100 minus 50). Losse verkoopwaarde ligt natuurlijk hoger. Maar de nieuwe investeerder koopt voor 40. Die komt nu pas op de markt maar lag al steeds op de loer. Die nieuwe investeerders zijn de beste vrienden van Duitsland want zo zijn die Duitsers (en wij Nederlanders ook) wel geïndoctrineerd. Zo is het ook met voor miljarden euro’s zakelijk onroerend goed gegaan in Nederland. Slachtoffers particuliere kleine beleggers. Die zijn overmand en kijken niet meer om.

  1. Albert Egberts

   Mijn hemel, Bes Tolen, heb je gedronken?

   1. vlekkenoplosser

    de inhoud is weer te moeilijk voor de strónt vlé®k

 12. Bes Tolen

  Brandenburg. Alleen al uw verhaal maakt me blij. Wat doen we dan met die verrotte politici? Of blijft het bij verrot schelden? Op zich mooi natuurlijk maar het lijkt me te weinig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.