IC-personeel zet ongevaccineerden in het verdomhoekje: ‘Ze hadden niet op de IC gelegen als ze waren geprikt’

Nu het aantal coronapatiënten stijgt en de IC’s weer volstromen met coronapatiënten, borrelt er een gevoel van onbegrip en frustratie op bij IC-personeel jegens ongevaccineerden. Enkelen van hen menen dat ongevaccineerden bedden bezet houden, terwijl dat eigenlijk niet had gehoeven.

Nog steeds is niet iedereen gevaccineerd en de maatschappelijke druk op die groep neemt alleen maar toe. Demissionair zorgminister Hugo de Jonge geeft om de haverklap op hen af, omdat ze het vertikken zelfstandig de ‘juiste keuze’ te maken. IC-personeel doet daar nu een schepje bovenop, want diverse verpleegkundigen uiten nu hun frustratie en onbegrip over deze groep ongevaccineerden.

De redenering van IC-personeel in dit NOS-artikel, dat ongevaccineerden nu IC-bedden bezet houden, heeft een beetje fascistoïde trekjes. Die gedachtegang kun je namelijk op zo’n beetje iedere patiënt toepassen. ‘Was het nou maar geen roker…’, of; ‘At hij nou maar gezonder’ en; ‘Moest hij nou perse snowboarden?’ De lijst van dingen die een patiënt eigenlijk beter niet had kunnen doen is praktisch oneindig.

De zorg is er voor iedereen, ook voor mensen die in de ogen van sommigen verkeerde keuzes maken. Het probleem is ook niet dat ongevaccineerden de IC-bedden ‘bezet houden’, maar het feit dat we na anderhalf jaar coronacrisis nog steeds te weinig IC-bedden en personeel hebben. Daardoor zijn er zoveel achterstallige operaties. En daardoor is iedere opleving van het coronavirus direct een maatschappijontwrichtende situatie.

En laten we ook niet vergeten dat nog altijd 20 procent van de coronapatiënten op de IC wél gevaccineerd is. Als dat virus alsnog echt oplaait, of er komt wéér een nieuwe variant, dan is het ook een kwestie van tijd voordat de IC-bedden weer bezet raken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar in plaats van in de zorg te investeren kiest het demissionaire kabinet er liever voor om in te zetten op meer handhaving en miljarden euro’s te pompen in de verduurzaming van huizen. Dáár hebben ze de prioriteiten duidelijk niet op orde.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. DubbelZout

  De alom bekende 80-20 regel wordt hier weer eens dubbel en dwars bewezen
  20% van de gevallen veroorzaakt 80% van de ellende
  Bedankt maar weer…

  1. DubbelZout

   Gevallen = ongevaccineerden, dat moge duidelijk zijn

   1. leukeditter

    geloof je dat nou echt?? in steeds meer landen gevaccineerden die de kroon spannen in de ziekenhuizen of geloof je dat weer niet zeker dubbelzoute dropveter

   2. ElGuapo

    Haal je dat uit het dubbeldomboekje?
    Toon even aan hoe 20% de 80% ellende veroorzaakt.

  2. LifeBuddy

   Toen de corona hype begon, heeft de VVD alle mondkapjes naar china gestuurd. We hebben 8 maanden zonder kapje elkaar aangestoken , terwijl de hele wereld derde keus kapjes droeg i.p.v. chirurg kapjes. hier weer eens dubbel en dwars bewezen hoe sLinks crimineel de VVD is!!!

  3. Xyz1234

   Interessante uiteenzetting. Want hoe was dat vorig jaar dan? Toen was 100% niet gevaccineerd. Veroorzaakten zij toen 100/20 * 80 = 400% van de ellende?
   Kortom, u roept maar wat. En dat weet u zelf ook wel.

   1. LifeBuddy

    43210 U leeft nog in de tijd van de Romeinen. We hebben nu een krant waar alles [precies] in staat. U weet het niet .Wordt wakker

 2. Krasvast

  Beginnen met een leugen sorteert uiteindelijk een leugen.

 3. Albert Egberts

  Ongevaccineerden houden langdurig bedden, en met name IC-bedden, bezet terwijl dat niet nodig was geweest als ze hun gezonde verstand hadden gebruikt.
  Voor IC-verpleegkundigen die zich dood moeten werken om dit soort dwazen toch de passende zorg te verlenen is dat natuurlijk om je kapot te ergeren.

  1. ElGuapo

   Hersenloze fabeltjeskrant redacteuren blijven dezelfde rotzooi verkondigden ongeacht hoe vaak men het ook zal weerleggen. Dit soort stukken vuil verdienen geen aandacht.

  2. september

   Er zullen altijd wel ongevaccineerden blijven.,die zal je houden.,maar wel steeds minder

   1. ElGuapo

    Mensen gelijk als dwazen beschrijven als ze niet gevaccineerd doe je alleen als je een compleet stuk str*nt bent zoals de fabeltjeskrant redacteur. Het is een belediging en respectloos voor iedereen die om wat voor reden zich dan ook niet gevaccineerd hebben.

    1. Albert Egberts

     “ Het is een belediging en respectloos voor iedereen die om wat voor reden zich dan ook niet gevaccineerd hebben.”

     Dat ziet Guppo wel goed: ik heb inderdaad weinig respect voor mensen die op basis van totale bullshit ons land in gijzeling houden en ziekte en dood veroorzaken.

     1. Krasvast

      Doodzwijgen werkt beter!

     2. Xyz1234

      Ik heb op mijn beurt weinig respect voor mensen die een substantieel deel van hun tijd besteden om leugens te verspreiden en nicknames zoals Albert Egberts gebruiken. Dit soort lieden, dat willens en wetens de boel op zit te stoken om de eigen persoonlijke frustraties af te reageren is geen knip voor de neus waard.

     3. CZ

      We worden in gijzeling gehouden door QR fetisjisten als albert die op basis van leugens en valse informatie willen doen geloven dat zij het bij het rechte eind hebben…

  3. Brenda Welsh

   Ongevaccineerden welke een IC bed bezet houden, nabelasten. € 1000 p.d. Dan is het gelijk afgelopen. De ware democraat kaapt geen bed weg voor een doodzieke long of hartpatient.

   1. Stanly2000

    “De ware democraat kaapt geen bed weg voor een doodzieke long of hartpatient.”
    Die waarschijnlijk te veel gerookt, gegeten of gedronken heeft.
    Wat zegt de ware democraat van het volgende?
    ” Het probleem is ook niet dat ongevaccineerden de IC-bedden ‘bezet houden’, maar het feit dat we na anderhalf jaar coronacrisis nog steeds te weinig IC-bedden en personeel hebben. “

   2. CZ

    Gevaccineerden ook zwaarder belasten aangezien zij zonder test op vakantie gaan naar landen die oranje kleuren, dus dat is met voorbedachte rade.
    Niemand kaapt een bed weg, jullie gevaccineerden zijn werkelijk van de pot gerukt, lees je eigen reacties eens terug

   3. CZ

    Nee Brenda, gevaccineerden moeten extra worden belast ook omdat ze zonder te testen naar landen gaan waar code oranje geldt.
    Er worden geen bedden weggekääpt dat lieg jij…

  4. leukeditter

   hier albertje nog een leuk stukje..

   Dit zou het énige onderwerp in de media moeten zijn. Er is iets aan de hand en het is ernstig!!!

   In landen over de hele wereld ligt de sterfte aanzienlijk hoger dan normaal, blijkt uit overheidscijfers. Hoe kan dit? Het gaat hier niet om sterfgevallen als gevolg van corona.

   In een aantal grote Europese landen, met name Duitsland en Groot-Brittannië, is sprake van oversterfte. In Groot-Brittannië, waar begin dit jaar veel mensen zijn gevaccineerd, sterven al maanden meer mensen dan verwacht, zei journalist Alex Berenson in het tv-programma van Tucker Carlson.

   In Duitsland begon men in de lente met vaccineren en was in september sprake van oversterfte. “We weten niet waarom,” zei Berenson. Hij voegde toe dat in Groot-Brittannië veel mensen overlijden als gevolg van hart- en vaataandoeningen.

   1. leukeditter

    In de Verenigde Staten liep de coronasterfte de afgelopen maanden terug, maar toch ligt de sterfte onder 50-minners nog ruim boven de verwachte sterfte. Een mogelijke verklaring is dat dit te maken heeft met hartproblemen en de massavaccinatiecampagnes, aldus Berenson.

    “Maar we hebben hier niet genoeg bewijs voor. We weten alleen dat de sterfte in de VS onder mensen van 20 tot 50 jaar ongekend hoog is en dat er sprake is van oversterfte in sommige Europese landen. We moeten echt uitzoeken wat de oorzaak is,” benadrukte hij

    1. leukeditter

     Journalist Annelies Strikkers schrijft in een reactie: “Geen enkel woord, geen enkele letter lees je hier in de gevestigde media over de abnormale oversterfte van de laatste maanden. Nee, dit zijn geen coronadoden.

  5. leukeditter

   en het gaat maar door

   VOLLEDIG GEVACCINEERDE Bayern-coach Nagelsmann test positief op corona en keert zonder team terug uit Portugal

  6. CZ

   Nee albert dat doen ongevaccineerden niet, wat we wel zien is dat jouw natte droom uitkomt immers worden ongevaccineerden (lees: mensen) stelselmatig medisch gediscrimineerd door types als jij.

  7. Xyz1234

   Onzin. 85% is gevaccineerd en als de bescherming echt 95% zou zijn zoals beweerd wordt, zou er nog hooguit 5% van 85%(gevaccineerd) plus 15% (ongevaccineerd) = 19,25% van de capaciteit in beslag worden genomen door coronapatienten ten opzichte van vorig jaar. Dus er kan helemaal geen sprake zijn van een nieuwe overbelasting van de zorg door coronapatienten, tenzij er over een hoop zaken gelogen is, namelijk:
   -de vaccins werken helemaal niet zo goed en ook gevaccineerden komen steeds meer in het ziekenhuis terecht, zeker na enkele maanden als de werking snel afneemt, zoals uit verschillende recente onderzoeken blijkt.
   -de vaccins veroorzaken bijwerkingen die ook weer zorgen voor een extra beroep op de zorg
   -er is niets gedaan aan opschalen van de zorg ondanks dat dit hét argument was voor alle beperkende maatregelen.

   Kortom: onzin wordt op onzin gestapeld zodat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig zijn er ook nog mensen die wél opletten maar daar hoort u niet bij.

  8. Fax uit Darmstad

   Meneer Vaccinazi,

   h**ps://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20211023_95793126

 4. StemPzeweg

  Ongevaccineerden zijn de meest asociale wezens op aarde en zijn gewoon crimineel bezig. En zeg eens eerlijk wat hebben deze mensen te zoeken op de IC? Ze geloven toch niet in Corona of wel? Dan is het toch hun eigen schuld

  1. Mistgabel

   Koekoek.

  2. september

   Maar iedereen heeft recht op medische hulp ,al ben je niet gevaccineerd ,dat is gewoon zo

   1. StemPzeweg

    Wacht maar tot er code zwart komt en er keuzes MOETEN worden gemaakt op basis van schaarste

    1. CZ

     Dan moeten de gevaccineerden wachten want die lopen toch geen risico?

  3. september

   Maar iedereen heeft recht op medische hulp ,al ben je niet gevaccineerd ,dat is gewoon zo

  4. ElGuapo

   Hoe weet jij nu of ze asociaal zijn of crimineel bezig zijn? Haal je dat uit een boekje of ben je gewoon zo ongelooflijk dom?
   Zolang die door jou zogenoemde asociale criminelen zorg betalen hebben ze daar recht op en daar heb jij geen reet over te vertellen.

   1. StemPzeweg

    Nee ze hebben geen recht op zorg als er geen plek meer is op de IC. Ga dan maar een liever een bejaarde man met een hartstilstand helpen. Hij heeft er immers niet voor gevraagd, een ongevaccineerde wel en die kunnen we prima missen

    1. ElGuapo

     Jazeker wel hebben ze recht!
     Als je niet slim genoeg bent om dat te snappen (wat ik verwacht) dan is dat jammer.

    2. CZ

     Er is genoeg plek op de ic’s en iedereen die premie betaald heeft recht op zorg, we zien hier het fascistische medisch discrimineren naar een hoogtepunt stijgen

    3. Xyz1234

     En u vraagt zich niet 1 keer af hoe het komt dat er nu gezegd wordt dat de zorg weer overbelast is terwijl 85% gevaccineerd is? Als dat vaccin zo goed werkt zou er nog maar ongeveer 20% van de capaciteit nodig zijn voor corona ten opzichte van vorig jaar. (15% + (5% van 85%) is samen 19,25%)
     Of is dat te lastig om te begrijpen voor u?

     1. Abdul is Lam

      De sukkels hebben er geen besef van, dat zij allemaal proefpersonen zijn.
      Ik heb al 2 keer corona gehad, ben patiënt en mankeer verder niets, in vanaf oktober 2019 tot en met maart 2020 af en aan ziek geweest, na een antibiotica kuur opgeknapt en niet meer ziek geweest.
      Immuniteit opbouwen daar gaat het om, o ja, ik ben niet gevaccineerd.
      Ga overal naar toe, laat mij niet inspuiten met een chimpansee virus en genetisch gemanipuleerde menselijke embryo’s.

  5. Duckday

   Draai het eens om De ongevaccineerde doen er alles aan mondkapje afstand houden enz .
   Maar die zogenaamde sociale wezens overtreden alles wat maar mogenlijk is . Ze moeten zo nodig met vakantie naar landen die rood zijn.Straks gillen hoe moet ik terug

  6. leukeditter

   gevaccineerde zijn de asociale! ze lopen zo allemaal binnen zonder test!! ongevaccineerd is getest en dus niet besmet.. geloof zeker wel in corona dat is er al tientallen jaren , net zoals de griep , maar wees niet ongerust daar hebben ze ook een prikkie voor die ook iedereen door de strot geduwt word. slaap lekker verder zou ik zeggen en volg de zeeeer betrouwbare NPO …kotzzzzz

  7. Stanly2000

   Sarko toch! Spreekt hier de ware socialist?

  8. Xyz1234

   Kijk, de ware intolerante aard komt boven. Heerlijk als extreem denkenden hun masker laten vallen.

 5. LifeBuddy

  ”IC-personeel zet ongevaccineerden in het verdomhoekje.” Een roker verdedigt zijn sigaret en ziekenhuizen verdedigen de 9 miljoen winst per jaar.

 6. Mistgabel

  Hier wordt ie ook al door de media misbruikt.

  14-12-19, 06:00
  h*tps://www.bndestem.nl/breda/uitgescholden-en-bespuugd-en-toch-hou-ik-van-mijn-werk~a16f9a42/

  In 2021 is ie weer boos…
  h*tps://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3332087/ic-verpleegkundige-arjan-boos-over-plan-om-ziekenhuis-te-bestormen-agressie-moet-stoppen

  Hier weer… 09-08-21, 14:33
  h*tps://www.destentor.nl/binnenland/is-paar-weken-vrij-genoeg-voor-zorgpersoneel-veel-behoefte-aan-extra-vakantiedagen~a7b56da0/

  En jawel hoor, daar is die acteur weer.
  23-12-20, 07:00
  h*tps://www.pzc.nl/breda/zorgpersoneel-verdeeld-over-coronavaccin-ik-wantrouw-de-farmaceuten~ac8d556d/

  1. Mistgabel

   Rot op met die shit.

   1. Mistgabel

    Arjan van den Broek
    @ArjanvandenBro1
    ·
    20 okt.
    De strijd is te winnen! Eerst beter belonen
    @nvzziekenhuizen
    en beter werkgeverschap
    @AmphiaZKHuis
    ! Effecten 5 jaar. Niet alleen de IC heeft tekorten in de zorg! #meerdanapplaus
    @NieuweUnie91
    Is de strijd tegen het verpleegkundigentekort wel te winnen?

    1. Mistgabel

     Arjan van den Broek
     @ArjanvandenBro1
     ·
     21 sep.
     #troonrede, zorgmedewerkers moeten herstellen geen woord over meer waardering, schandalig!De zorg is urgente kwestie door leegloop en oplopende werkdruk!ALLE VERBETERING BEGINT MET EEN BETERE BELONING #meerdanapplaus

     kwestie door leegloop…

 7. Duckday

  Deze mensen horen niet met mensen te werken. in 40-45 waren er ook zulke die een twee deling maakte daar bij hielp de Media flink aan mee.Die mensen kunnen beter niet in de medische wereld werken want die zijn een gevaar voor de mensen

  1. Krasvast

   Josef Mengele had inderdaad ook een witte jas.

 8. Mistgabel

  NOS FAKENEWS !!!

  1. Mistgabel

   Zit u straks om 7 uur bij de NOS weer klaar voor uw portie brainwash ?
   Pantoffeltjes aan en lekker onderuit op de bank en de Nepnieuwsfabriek vertelt het u allemaal wel…

 9. Paardenmiddel

  Nos is in de paniekmodes, samen met rtl. Steeds meer bewijs komt boven dat media met kabinet gelogen heeft over de gevaren van vaccinaties.
  Overigens twee ziekenhuizen in Ahoy en Maastricht opgebouwd, NOOIT GEBRUIKT. Gauw weer afgebroken, zodat niemand dat weet.
  Gelukkig komt het tribunaal er aan.

 10. Eertienator

  Als ik om welke reden dan ook geen IC bed mag gebruiken mocht dit nodig zijn (ik ben kern gezond) alleen omdat ik niet gevaccineerd ben waarom moeten we dan wel betalen voor de zorg . Dat slaat als een tang op een varken

  1. CZ

   De ongevaccineerden betalen mee aan vaccinaties

 11. CZ

  Nee niet het ic personeel maar de links fascistische media zet mensen in een verdoem hoekje

 12. DutchOutlaw

  Even een officieel berichtje van Maastricht UMC: van de 10 coronapatiënten op de afdeling hebben ten minste 9 een vaccin gehad. (bericht van 18/10/21)

  Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis: 77.8 procent.
  Arts Microbioloog Bert Mulder van het Red Team schreef vorige week op Twitter dat steeds meer gevaccineerden in het ziekehuis belanden. Hij verzamelde gegevens over de vaccinatiestatus van patiënten in het Nijmeegse Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis,waar hij werkt. Deze maand (tot en met 10 oktober) is het aandeel volledig gevaccineerden bij covidopnames 77,8 procent.

  Zorgminister Hugo de Jonge beweerde enkele dagen geleden nog dat het overgrote deel van de coronapatiënten in het ziekenhuis niet gevaccineerd is.

  Dit zijn officiële berichten uit de ziekenhuizen zelf…….dus onomstotelijke feiten!!!!!

 13. Ome Cor

  Rutte en cs willen hun troef van de overbelaste zorg niet opgeven in hun strijd tegen de ongeprikten. Zolang de WEF-lakeien het volk immers angst aan kunnen jagen met een overbelaste zorg, hebben ze een argument in handen om weer lockdowns, avondklokken en niet-werkende mondmaskers in te voeren. Ze willen niet eens dat we genoeg IC-plekken en artsen/verpleegkundigen hebben. Sinds 2006 is al bekend dat er 29% IC-bedden bij moeten komen. Hoe kunnen deze partijen – VVD, CDA, D66 en CU – opnieuw gaan regeren? Diezelfde verantwoordelijk voor het toeslagenschandaal en de open grenzen. Ze maken Nederland bewust helemaal kapot.

  Corona-vandaal Jan Paternotte maakt het helemaal bont. Terwijl hij er persoonlijk verantwoordelijk voor is dat hartpatiënten geen zorg meer krijgen, doordat hij tegen uitbreiding van de IC-capaciteit is, geeft hij ongevaccineerden de schuld. Wat een schande om het weer op de ‘ongevaccineerden’ af te schuiven.Dat is namelijk pertinent niet waar! Tien jaar wanbeleid en het niet investeren in goede zorg. DÁT is de reden en niets anders.

  Vandaag kreeg ik toevallig een staatje onder ogen. Sinds 1970 zijn de ziekenhuisbedden met maar liefst 60%! afgenomen. Ongelooflijk, als je bedenkt dat de bevolking sinds 1970 met miljoenen mensen is toegenomen en bovendien er OOK nog eens meer ouderen zijn, die over het algemeen wat meer zorg nodig hebben.

  Het gekke is, dat ik geen naam van dat betreffende ziekenhuis en de betreffende arts kan terugvinden. Anoniem dus. Ja, dan kan je van alles en nog wat zeggen. Het is ook in schril contrast met de bemerkingen van een paar andere Nederlandse ziekenhuizen.

  Hoewel veruit de meeste mensen covid doormaken zonder veel problemen of long covid, zit daar inderdaad ook een risico aan. Er zijn er echter zeer veel die tot januari dit jaar covid doorgemaakt hebben. Ondanks hun gebleken weerstand en aanwezige immuniteit worden deze mensen onder de gevaccineerden gerekend als ze, volledig overbodig, niet alsnog een mRNA-vaccin halen…De overheid/OMT doet hier echter helemaal niets mee, houdt daarmee het aantal ‘ongevaccineerden’ bewust hoog en scherpt met het gebruik van alleen gevaccineerden/ongevaccineerden de polarisatie en hetze aan. Daar irriteer ik me mateloos aan. Aangezien iedereen gevaccineerd kon zijn, hoeven covid patiënten ook geen voorrang te hebben op IC bedden. Hoewel het aantal bedden en zorgpersoneel door dit en vorige kabinetten onder verantwoordelijkheid van Rutte en cs grotendeels (bewust) wegbezuinigd is en er ook geen poging gedaan is dit te herstellen de afgelopen anderhalf jaar, worden de ‘ongevaccineerden’ overduidelijk geframed.

 14. Ome Cor

  Rutte en cs willen hun troef van de overbelaste zorg niet opgeven in hun strijd tegen de ongeprikten. Zolang de WEF-lakeien het volk immers angst aan kunnen jagen met een overbelaste zorg, hebben ze een argument in handen om weer lockdowns, avondklokken en niet-werkende mondmaskers in te voeren. Ze willen niet eens dat we genoeg IC-plekken en artsen/verpleegkundigen hebben. Sinds 2006 is al bekend dat er 29% IC-bedden bij moeten komen. Hoe kunnen deze partijen – VVD, CDA, D66 en CU – opnieuw gaan regeren? Diezelfde verantwoordelijk voor het toeslagenschandaal en de open grenzen. Ze maken Nederland bewust helemaal kapot.

  Corona-vandaal Jan Paternotte maakt het helemaal bont. Terwijl hij er persoonlijk verantwoordelijk voor is dat hartpatiënten geen zorg meer krijgen, doordat hij tegen uitbreiding van de IC-capaciteit is, geeft hij ongevaccineerden de schuld. Wat een schande om het weer op de ‘ongevaccineerden’ af te schuiven.Dat is namelijk pertinent niet waar! Tien jaar wanbeleid en het niet investeren in goede zorg. DÁT is de reden en niets anders.

  Vandaag kreeg ik toevallig een staatje onder ogen. Sinds 1970 zijn de ziekenhuisbedden met maar liefst 60%! afgenomen. Ongelooflijk, als je bedenkt dat de bevolking sinds 1970 met miljoenen mensen is toegenomen en bovendien er OOK nog eens meer ouderen zijn, die over het algemeen wat meer zorg nodig hebben.

  Het gekke is, dat ik geen naam van dat betreffende ziekenhuis en de betreffende arts kan terugvinden. Anoniem dus. Ja, dan kan je van alles en nog wat zeggen. Het is ook in schril contrast met de bemerkingen van een paar andere Nederlandse ziekenhuizen.

  Hoewel veruit de meeste mensen covid doormaken zonder veel problemen of long covid, zit daar inderdaad ook een risico aan. Er zijn er echter zeer veel die tot januari dit jaar covid doorgemaakt hebben. Ondanks hun gebleken weerstand en aanwezige immuniteit worden deze mensen onder de gevaccineerden gerekend als ze, volledig overbodig, niet alsnog een mRNA-vaccin halen…De overheid/OMT doet hier echter helemaal niets mee, houdt daarmee het aantal ‘ongevaccineerden’ bewust hoog en scherpt met het gebruik van alleen gevaccineerden/ongevaccineerden de polarisatie en hetze aan. Daar irriteer ik me mateloos aan. Aangezien iedereen gevaccineerd kon zijn, hoeven covid patiënten ook geen voorrang te hebben op IC bedden. Hoewel het aantal bedden en zorgpersoneel door dit en vorige kabinetten onder verantwoordelijkheid van Rutte en cs grotendeels (bewust) wegbezuinigd is en er ook geen poging gedaan is dit te herstellen de afgelopen anderhalf jaar, worden de ‘ongevaccineerden’ overduidelijk geframed.

 15. Ome Cor

  Rutte en cs willen hun troef van de overbelaste zorg niet opgeven in hun strijd tegen de ongeprikten. Zolang de WEF-lakeien het volk immers angst aan kunnen jagen met een overbelaste zorg, hebben ze een argument in handen om weer lockdowns, avondklokken en niet-werkende mondmaskers in te voeren. Ze willen niet eens dat we genoeg IC-plekken en artsen/verpleegkundigen hebben. Sinds 2006 is al bekend dat er 29% IC-bedden bij moeten komen. Hoe kunnen deze partijen – VVD, CDA, D66 en CU – opnieuw gaan regeren? Diezelfde verantwoordelijk voor het toeslagenschandaal en de open grenzen. Ze maken Nederland bewust helemaal kapot.

  Corona-vandaal Jan Paternotte maakt het helemaal bont. Terwijl hij er persoonlijk verantwoordelijk voor is dat hartpatiënten geen zorg meer krijgen, doordat hij tegen uitbreiding van de IC-capaciteit is, geeft hij ongevaccineerden de schuld. Wat een schande om het weer op de ‘ongevaccineerden’ af te schuiven.Dat is namelijk pertinent niet waar! Tien jaar wanbeleid en het niet investeren in goede zorg. DÁT is de reden en niets anders.

  Vandaag kreeg ik toevallig een staatje onder ogen. Sinds 1970 zijn de ziekenhuisbedden met maar liefst 60%! afgenomen. Ongelooflijk, als je bedenkt dat de bevolking sinds 1970 met miljoenen mensen is toegenomen en bovendien er OOK nog eens meer ouderen zijn, die over het algemeen wat meer zorg nodig hebben.

  Het gekke is, dat ik geen naam van dat betreffende ziekenhuis en de betreffende arts kan terugvinden. Anoniem dus. Ja, dan kan je van alles en nog wat zeggen. Het is ook in schril contrast met de bemerkingen van een paar andere Nederlandse ziekenhuizen.

  Hoewel veruit de meeste mensen covid doormaken zonder veel problemen of long covid, zit daar inderdaad ook een risico aan. Er zijn er echter zeer veel die tot januari dit jaar covid doorgemaakt hebben. Ondanks hun gebleken weerstand en aanwezige immuniteit worden deze mensen onder de gevaccineerden gerekend als ze, volledig overbodig, niet alsnog een mRNA-vaccin halen…De overheid/OMT doet hier echter helemaal niets mee, houdt daarmee het aantal ‘ongevaccineerden’ bewust hoog en scherpt met het gebruik van alleen gevaccineerden/ongevaccineerden de polarisatie en hetze aan. Daar irriteer ik me mateloos aan. Aangezien iedereen gevaccineerd kon zijn, hoeven covid patiënten ook geen voorrang te hebben op IC bedden. Hoewel het aantal bedden en zorgpersoneel door dit en vorige kabinetten onder verantwoordelijkheid van Rutte en cs grotendeels (bewust) wegbezuinigd is en er ook geen poging gedaan is dit te herstellen de afgelopen anderhalf jaar, worden de ‘ongevaccineerden’ overduidelijk geframed.

 16. Ome Cor

  Ik moest wel drie keer achter elkaar op de knop ‘plaats reactie’ drukken voordat mijn post eíndelijk werd geplaatst (na meer dan 10 pogingen zonder enig resultaat….en nu in een keer drie keer achter elkaar….dat dan weer wel…

  1. Sjokse

   Men was nog niet klaar met lezen. Houd het kort. Ome Cor. Kort!

 17. AntiPartijKartel

  Je kan de vraag stellen hoeveel kankerpatienten zijn overleden door gebrek aan reguliere zorg, omdat mensen met Covid op de IC liggen.
  Een vaccinatie voorkomt een ernstig verloop van een Covid infectie, maar een prikje tegen de meeste kanker bestaat (nog) niet.
  Een anti vaxxer mag best weigeren maar een prik nemen doe je niet alleen voor jezelf.

  1. CZ

   Er is niet zo heel veel aan de hand, er is geen pandemie gaande, “besmettingscijfers” op basis van vals foutieve onbetrouwbare p©r testen, maar de vaxxinazidrammers weten niet van ophouden om het leugenachtige npo riedeltje te blijven herhalen…

   Weten de vaxxinazidrammers ook dat het oktober is? en dat er griepgolfje door ons land gaat? of zijn de vaxxinazidrammers werkelijk zo verschrikkelijk dom?

 18. Itsme

  Toch wel apart om hier een artikel te lezen wat bij de staatstelevisie vandaan komt (NOS)

  Kijk en luisters eens niet naar die omroepen en héé geen corona gez**k . Want je krijgt minimaal elk half uur die leugens om je oren dus ga je het geloven. Bewezen feit. En ook door Göring in de Neurenberg processen aangehaald dat dat zo makklelijk ging

 19. Lucky Luke

  Ik snap het, niet inenten maar meer ziekenhuizen bouwen, met zo’n redenering laat je toch duidelijk zien dat je compleet van de pot gerukt bent.

  1. september

   en zijn er wel meer die dat zijn

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.