Rechter zet regering klem: ‘ISIS-vrouwen uit Syrië ophalen, of rechtszaak wordt beëindigd’

Het demissionaire kabinet krijgt van de rechter nog hooguit zes maanden de tijd om vijf ‘Nederlandse’ ISIS-vrouwen op te halen uit een Koerdisch gevangenkamp. Lukt dat niet, dan kan de rechtszaak tegen deze vrouwen worden beëindigd. Ze kunnen dan niet meer vervolgd worden voor lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Volgens het demissionaire kabinet is het te gevaarlijk om ISIS-vrouwen op te halen uit kampen. Maar begin juni werd een ISIS-vrouw toch teruggehaald, vlak voordat de rechter haar strafvervolging definitief zou staken. De ISIS-vrouwen willen van hun recht gebruikmaken om hun rechtszaak bij te wonen. Waarschijnlijk omdat hun advocaat ze dat heeft ingefluisterd. Dat lijkt namelijk de enige mogelijkheid om nog terug te kunnen keren naar Nederland.

Het demissionaire kabinet heeft zichzelf daarmee in de voet geschoten, want kennelijk kúnnen ze het dus wel, maar willen ze het gewoon niet. De rechter voert de druk nu dus opnieuw op en verwacht daarmee dat het demissionaire kabinet uiteindelijk toch wel overstag zal gaan en de ISIS-vrouwen op zal halen.

Als dat inderdaad gebeurt, dan is dat een grote nederlaag voor de Nederlandse maatschappij. De AIVD, de NCTV en het Openbaar Ministerie willen de vrouwen hier berechten, zodat er na hun straf toezicht kan worden gehouden, meldt de NOS. De kans dat ze daadwerkelijk deradicaliseren na hun straf is praktisch nihil. Maar de kans dat ze (opnieuw) ontglippen is wel behoorlijk aanwezig. Niemand wint hiermee, behalve de ISIS-vrouwen. Vooral ook omdat de straf waarschijnlijk toch laag uit zal vallen, aangezien bewijs moeilijk te verkrijgen is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Misschien is het dan toch maar beter dat het demissionaire kabinet de rechter negeert en de ISIS-vrouwen gewoon achterlaat. En dan maar hopen dat ze niet terug zullen keren naar Nederland. Misschien kunnen ze zelfs een kleine operatie in het leven roepen om iedere poging van die ISIS-vrouwen om terug te keren, te frustreren. Anders is het wachten op een nieuw geradicaliseerd bolwerk of zelfs een nieuwe aanslag.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Albert Egberts

  “De kans dat ze daadwerkelijk deradicaliseren na hun straf is praktisch nihil.”

  Het is onduidelijk waar deze krasse bewering op is gebaseerd.

  1. usb3.0

   Verder zegt tamil helemaal niets

 2. Tom Bombadil

  ik snap alle ophef over deze niet nederlandse personen niet. ze hebben het recht om nederlander te zijn verspeeld door naar het buitenland af te reizen en zich te vervoegen bij een terroristische organisatie waar nederland oorlog mee heeft. gewoon daar laten verrotten zou ik zeggen.

  1. vlekkenoplosser

   👏👏👏👏👏👏👏👏👍

 3. vlekkenoplosser

  de strónt vlé®k kan natuurlijk honderden gevallen van geradicaliseerde islamieten aangeven die eenmaal aangekomen in Europa hun radicale waanideeën hebben laten varen.

  Of laat de strónt vlé®k gewoon zijn verbale diarree weer lopen !

  Wat moet Nederland met dat geradicaliseerde tuig ! hoe haalt zo een imbeciel met een witte bef zo een uitspraak in zijn kop. Dit is pure chantage waar de maffia nog een puntje aan kan zuigen. De rechtspraak is failliet dat is overduidelijk !

 4. Ritter

  Beëindig de rechtszaak en laat ze daar.

  Als de daar zijn kunnen ze hier geen kwaad aanrichtten en kosten de belastingbetaler niets.

  Als ze hier in Nederland zijn kunnen ze kwaad aanrichtten en zullen de belastingbetaler vele miljoenen kosten aan onderhoud en begeleiding.

 5. Sando

  De rechters zijn getrouwd met ? Ja ook kopdoekjes GroenLinks en D66 stemmers.Dan weet je wel weer hoe het zit.

 6. Bes Tolen

  Blijkbaar heeft men als lid van een als terroristisch aangeduide buitenlandse organisatie het Nederlanderschap niet verloren en is men nog in het bezit van alle rechten. Blijkbaar is de medemenselijkheid ook hier zover gevorderd, dat er steeds meer onheil over de bevolking kan worden uitgestrooid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.