Rechts-georiënteerde partijen reageren FURIEUS tegenover DDS op de corona-machteloosheid van demissionair zorgminister Hugo de Jonge

Volgende week dinsdag is er een vervroegde persconferentie ingepland met Mark Rutte en Hugo de Jonge. De Jonge liet eerder vandaag weten dat het zelfs mogelijk is dat de grondwet ‘noodgedwongen’ zal worden aangepast. Ook is het niet langer een zekerheid dat niet-gevaccineerden nog langer kunnen genieten van hun fragiele vrijheden. Terwijl links Nederland niet kan wachten op nóg strengere coronamaatregelen, reageren de rechts-georiënteerde Kamerpartijen woedend tegenover De Dagelijkse Standaard.

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge (CDA) lijkt begonnen aan zijn eigen vrije val. Vandaag werd bekend dat er volgende week dinsdag een vervroegde persconferentie zal plaatsvinden omtrent het coronavirus. De Jonge sluit niet uit dat de Nederlandse wet zal worden aangepast. Ook zei hij dat ongevaccineerden er rekening mee moeten houden dat ze op den duur hun bewegingsvrijheid nog verder kwijtraken. Dit tot grote ergernis van de vijf rechts-georiënteerde partijen met wie De Dagelijkse Standaard allemaal sprak.

Fleur Agema (PVV)

PVV-zorgmoeder Fleur Agema stuurde er vandaag al een strenge Tweet uit, maar tegenover DDS laat zij weten:

“Hugo de Jonge slaat helemaal door. 40 procent van de ongevaccineerden heeft inmiddels corona gehad. Daardoor hebben zij juist een robuustere bescherming. Het beleid van De Jonge hangt van zotheid aan elkaar. Positief geteste gevaccineerden gaan gewoon op stap. Ongevaccineerden komen er niet in zonder negatieve test, maar krijgt wel de schuld.”

Agema: “Laat mij maar werk maken van ventilatierichtlijnen en CO2-meters. Daar is immers nog niks mee gedaan. De Jonge blijft de schuld afschuiven op ongevaccineerden, daar waar het kabinet al twee jaarweigert extra IC-verpleegkundigen op te leiden.”

Thierry Baudet (Forum voor Democratie)

FVD-leider Thierry Baudet is de verdeeldheid die corona veroorzaakt helemaal zat. “Dit is precies wat wij al hadden verwacht. Dit is het script dat Rutte en De Jonge volgen. Steeds terugkerende lockdowns en steeds meer dwang om je te laten prikken met die gruwelvaccins. Niet alleen kan je immuunsysteem daardoor verzwakken, steeds vaker blijken ook opeens nieuwe maatregelen en injecties nodig.”

Baudet vervolgt: “Het is diep triest dat een groot deel van de mensen in Nederland nog altijd niet lijkt in te zien wat hier feitelijk gebeurt. De jaarlijkse seizoensgriep is tot pandemie verklaard. Big Tech, Big Pharma en Big Government dwingen ons naar een dictatuur volgens Chinees model.”

Hoe kan het toch dat dit alles voor mij zo duidelijk te analyseren is, zo gemakkelijk te begrijpen zelfs?! Al mijn voorspellingen zijn inmiddels stap voor stap uitgekomen. Maar sommige mensen blijven als bange schapen meelopen in de richting van de totalitaire controlestaat”, aldus Baudet.

Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging)

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBewging is boos over de uitspraken van De Jonge. Sterker nog: Morgen zal Van der Plas een debat aanvragen in de Tweede Kamer over deze kwestie, zo vertrouwt ze DDS toe.

Van der Plas: “Ik noem het waanzin ten top dit prutsbeleid van De Jonge. Mensen laten zich testen, moeten we dan nog verder gaan? Nee! Dit is heel rigoureus. Waar zijn we nu mee bezig in dit land? Ik ga morgen een debat aanvragen over de tweedeling in de maatschappij, mede veroorzaakt door Hugo de Jonge en zijn idiote uitspraken. Mensen als Hugo roepen slechts ongenuanceerde quotes voor eigen gewin.”

“Willen we leven in zo´n maatschappij? Vorig jaar had ik er nog alle begrip voor, maar de druk op de zorg moet beter. Dan moeten ze daar ook in investeren. Niet alleen met vingertjes wijzen.”

Van der Plas besluit: “Ik wil exact weten wie er in de ziekenhuizen liggen op de IC´s en in de ziekenhuizen. Ik wil daarbij ook weten wat de reden is dat die mensen niet gevaccineerd zijn. Er zitten ook mensen bij die niet gevaccineerd kunnen worden. Het debat dat ik ga aanvragen is een debat over de tweedeling in onze samenleving.”

Nicki Pouw-Verweij (JA21)

Ook JA21 is -op z´n zachtst gezegd- niet blij met de kamikaze-uitspraken van De Jonge. Bij monde van Pouw-Verweij laat JA21 het volgende weten:

“Wij zijn tegen een verdere tweedeling in de samenleving tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Je ziet dat de belasting op de zorg nu wat toeneemt, maar dat komt niet zo zeer door het aantal coronapatiënten. Dat ligt ook helemaal niet zo hoog als dat het in de zomer was. Door een combinatie van andere factoren, zoals geboortegolf, trauma´s, inhaalzorg, etc. – moeten we meer investeren in onze zorg. Dat heeft het hele kabinet en deze hele coronacrisis dus veroorzaakt. Een hele ernstige kwestie. De schuld daarvan bij ongevaccineerden leggen slaat nergens op.”

Pouw-Verweij: “Daarnaast lijkt minister De Jonge met regionale maatregelen te willen aansturen op gebieden met een lagere vaccinatiegraad. Op zich zijn wij wel voor regionale maatregelen, maar dan meer gericht op de excessen. Zoals een piek qua infecties. Wij willen ons in ieder geval niet richten op enkel de ongevaccineerden. Ook natuurlijke immuniteit kan goed beschermen.”

“De Jonge lijkt dat laatste maar niet te willen erkennen. Wij willen juist -evenals vele deskundigen- dat er meer op algehele immuniteit wordt ingezet. Niet louter en alleen op vaccinaties.”

Wybren van Haga (BvNL)

Kamerlid Wybren van Haga laat tegenover DDS weten:

“We gaan weer volop de verkeerde kant op. De medische apartheid wordt steeds groter. Helaas realiseert Hugo de Jonge niet dat dit allemaal in strijd is met de huidige grondwet.”

“Vertel mij nou eens hoeveel extra IC-bedden er zijn geregeld en hoeveel extra IC-verpleegkundigen zijn opgeleid om het aantal besmettingen te kunnen managen, zonder dat we meteen weer in de kramp van nieuwe maatregelen schieten”, aldus Van Haga.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. Jack Flash

  “De grondwet aanpassen”
  Andere woorden voor een coup.

  1. halo1

   Nee hoor.. bij een coup neemt het leger..of een andere groep nieuwe machthebbers.. met geweld de macht over…dus overdrijf niet zo. De grondwet is trouwens een veel te naief-links stuk….

   1. CZ

    De grondwet aanpassen zonder het volk te laten beslissen heet een staatsgreep

   2. Xyz1234

    U weet niet wat een coup is gezien de definitie die u eraan geeft.

   3. Jack Flash

    Beeldspraak.

  2. Vanduinen

   Ongevaccineerden nemen willens en wetens een risco. Gevaccineerden die het risico van zwaar ziek worden verkleinden door vaccinatie tellen ook mee. Maar het blijkt dat ongevaccineerden een groter deel van opgenomen patienten betreft.

   1. Woordkunst

    Net zoals de gevaccineerden een risico nemen door een wankel vaccin te nemen?
    Waar de fabrikanten zsm ervoor hebben gezorgd dat zij niet aansprakelijk zijn?

    En verder is het een kwestie van tijd voor de gevaccineerden het merendeel van de bedden gaan bezetten, aangezien zij elkaar vrolijk door blijven besmetten terwijl de ongevaccineerden geweerd worden.

 2. RvdBe

  De kranten, onze “vrije” pers lijken ook aan een vorm van dementie te lijden, continue vallen zij in herhaling over het percentage ongevaccineerden op de IC,s
  En applaus voor de overheid voor het kapot bezuinigen van de zorg het afgelopen decennium en de schuld van het daardoor ontstane capaciteit tekort weet neer te leggen bij 140 ongevaccineerde IC patiënten.

 3. leukeditter

  die 1000 miljard was geen waar wat Baudet zei.. die vreselijke EU is geen waar …die steeds maar meer en meer woestijnratjes … klimaat is helemaal om te lachen met hun 30 meter zeespiegelstijging rond 2030 , ze hebben er nu maar 1m 20 van gemaakt hahahaha , en nu het mooiste : ongeboren babys zouden vele hartproblemen krijgen tengevolge van het veranderende klimaat!!! je zal het allemaal maar geloven hahaha

 4. por favor no borres

  De Jonge blijft de schuld afschuiven op ongevaccineerden, daar waar het kabinet al twee jaar weigert extra IC-verpleegkundigen op te leiden.”

  Een leugen plus die 80% niet gevaccineerden tegen 20% gevaccineerden in ziekenhuizen verandert niet bij een grotere IC capaciteit.

  1. CZ

   De zogenaamde 80/20 is gelogen maar alles wat in het ziekenhuis ligt komt door gevaccineerden

   1. Krasvast

    @CZ:: In gesprek zijn met laagschedelige staatsho*ren is niet alleen zonde van je tijd maar ook volstrekt kansloos!

    1. CZ

     Is ook zo, npo wappies zijn niet serieus te nemen…

   2. por favor no borres

    CZ : De zogenaamde 80/20 is gelogen.

    Misschien liegen uw kinderen tegen u, maar mijn dochter (IC-verpleegkundige) zeker niet.

    1. Woordkunst

     Een ander liegende kinderen verwijten is niet alleen een zwak argument het doet ook niks om je eigen anekdotisch bewijs te versterken.
     En het kan ook een geval van mis-communicatie zijn, waarom nu wel alles klakkeloos aannemen als keer op keer blijkt dat het niet klopt?

  2. leukeditter

   in steeds meer landen veel meer gevaccineerde in de hospitals , leuk om te weten…hup de ongevaccineerde!!!

 5. Albert Egberts

  De komende dagen al blijken hoe machteloos de Jonge zal blijken te zijn.

  😎

  1. september

   En die reactie van leukeditter kan je verwachten,heel primietief en heel dom van die idioot

   1. Krasvast

    Als je geen hersens hebt is het inderdaad nogal primietief

   2. Woordkunst

    September,
    Uw reacties zijn anders ook niet om over naar huis te schrijven, met uw constante “HeT Is Nu EeNmAaL zO” of “We NeMeN eR kEnNiS vAn”.
    Als iedereen die logica zou toepassen liepen we nu nog in dierenvellen stenen tegen elkaar te slaan.

    Ik stel voor dat u al die opgenomen kennis eens toepast ipv die meelmondige middelmatigheid die u nu laat zien.
    En het kan echt geen kwaad om af en toe uw eigen inbreng mede te delen ipv u steeds te verbergen achter een ander, ik durf te wedden dat de verwijten van “slippendragerij” aanzienlijk zullen afnemen.

    Tot slot: een ander verwijten dat diegene een scheldende idioot is terwijl u uwzelf als een scheldende idioot neerzet maakt van u precies datgene wat u zo stoort aan de ander….

  2. Mistgabel

   Nee, niemand kan ze wat maken, dat weten ze.

  3. Mistgabel

   Ook lekkere zin trouwens…

  4. Mistgabel

   Hup, ff gebruiken.

   Nog een keer dan…
   Een fragment van Humberto/Gommers niet gehoord?

   #Humberto tegen Gommers: Wat is plan B als de vaccins niet lijken te werken?
   Gommers: Boosters 🤡🤡🤣 h**ps://t.co/bJZJirs4N1

   h*tps://twitter.com/Bascardi2/status/1452362139763630081?t=Uht_V3ofsNVBEJyQ5h74xw&s=08

  5. september

   En leve de gevaccineerden !!!

  6. Xyz1234

   Doe iets aan uw Nederlands. Het lijkt nergens op.

 6. Monty

  ”in de richting van de totalitaire contr0lestaat”

  Dus het gaat helemaal niet om een virus. De wereld wordt tot een ”totalitaire contr0lestaat” om gevormd.

  Maar wie zitten hier achter?

  1. CZ

   Wie denkt monty wie hier achter zitten

   1. Jack Flash

    Het is vast Sinterklaas met zwarte Pieten die erachter zitten Monty.
    Niet verder verklappen.
    😎

   2. Monty

    Geen idéé, hoop dat Baudet ze kan benoemen.

    1. CZ

     monty zwijgt neemt nooit verantwoordelijkheid en verschuilt zich steeds achter anderen..

  2. Harry Haller2

   “Maar wie zitten hier achter?”

   Monkey weet donders goed dat hier de BilderbergIlluminatieSorosGatesBernhardgroep alsmede de ChazarenJodenGommersKuipersHugodeSchoenen de hand in hebben. En laten we de XiPingPoetinRechtseFascistenCommunisten vooral niet vergeten: dat zijn ook geen lieverdjes.

   1. Jack Flash

    Zo is dat Harry.
    Beestje bij naam noemen.

    1. Mr.blauw.sky

     Juist,
     geef ze van jetje!!

   2. Mikse

    Joden zijn a-politiek. Alleen de Thora, de eerste 5 boeken ofwel de Tenach interesseert ons.
    De rest zoekt het maar uit.

    1. Woordkunst

     Mikse,
     U weet toch wel dat u niet de vertegenwoordiger van het hele Jodendom bent?
     En ik stel voor dat u uw licht eens laat schijnen in Israel, daar zult u er genoeg vinden van den zgn zeldzame “politieke joden”

   3. Albert Egberts

    😂

   4. Monty

    ”Monkey weet donders goed ………………… de hand in hebben.”

    Maar waarom neuzelt iedereen dan nog dagelijks over maatregelen voor of tegen Corona.
    Iedereen op dit blog valt over elkaar heen en weet het beter hoe het gaat met corona.

    Terwijl er dus helemaal niks is en alles er om draait om de wereld in een ”totalitaire contr0lestaat” te veranderen.

    We moeten dus een hele andere discussie voeren.

    1. CZ

     Waarom doe jij dat dan niet monty

   5. Mr.blauw.sky

    Moo lijstje,

    alleen je bent de Katholieke kerk, de communisten, de Mormonen en de moordenaar van Pim Fortuyn nog vergeten!

    1. Klaus Schwab

     Vergeet Fransje Timmermans, Green Peace, de VN, prinses Beatrix, LTO Nederland, Bill Gates, de volledige regering van Honduras, en uiteraard mijn persoontje niet. Ze zitten allemaal in het complot 😁😁😁😁

  3. Monty

   En iedereen maar neuzelen met getalletjes en zo genaamde oorzaken en oplossingen voor corona.
   Terwijl er helemaal niks is en alles draait om de wereld in een ”’totalitaire contr0lestaat” te veranderen.

   Gelukkig is Baudet de enige die dit doorziet.

 7. StemPzeweg

  Vijf rechtsgeorienteerde partijen? Lol ik telde hier alleen vier. En furieus zou ik dit niet noemenbehalve misschien van FVD, de echte Corona-ontkenners. Bepaalde kritiek van Ja21 BBB en zelfs PVV kan ik me in vinden zoals nadruk leggen op ventilatie, meer investeren in de zorg, meer ziekenhuisbedden etc maar de enige partij die tegen vaccinatie is is FVD, de ware complotpartij

  1. september

   Het zijn er echt 5 BVNL van Wibren van Haga is die vijfde

 8. Augustus

  Neem eens de cv erbij van Hugo de Jonge en dat zegt eigenlijk al genoeg. Ongeletterde corpsbal en nietsnut die niet veel te zeggen heeft. Hij doet wat hij moet doen van de interessegroepjes zoals farmaceuten en gootkapitalisten.

  1. Jack Flash

   Buiten dat je grootkapitalisten bedoelde vind ik gootkapitalisten ook wel een spitsvondige woordkeuze Augustus.
   👍

  2. Krasvast

   @Augustus: Het is uit-en-te-na getest en volmaakt veilig, aldus Liego frikandel en nazi de Jonge. Dus gewoon even dat spuitje nemen.

   Bron: ht.ps://www.8cube.nl/algemeen/open-kaart-met-hugo-de-jonge (24-12-2020)

  3. Abdul is Lam

   Niemand (behalve als je doordenkt) snapt dit beleid. Dit beleid is gebaseerd op de banden met de Big Pharma.

   “Hugo’s broer Marien, die werkzaam is als wetenschappelijk onderzoeker aan het Radboudumc in Nijmegen. In het verleden werkte Marien voor het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Merck. Die firma werkt samen met AstraZeneca, bij wie ons land onlangs met Italië, Duitsland en Frankrijk 300 miljoen coronavaccins, met een geschatte waarde van 750 miljoen euro, kocht.”
   h**ps://www.story.nl/artikel/showbizz/staat-familierelatie-hugo-de-jonge-de-weg
   Dat het in de Story staat maakt het niet minder waar.

   Ik ben hartpatiënt, heb 2 keer covid19 besmetting gehad, ben niet gevaccineerd, heb niet in een ziekenhuis gelegen, heb 1 keer antibiotica gehad.
   Ben sinds april 2020 niet meer ziek geweest.
   Hugo kan van mij de boom in met zijn vaccins, maken je alleen maar zwak, kweekt geen immumiteit maar zwak heus tegen het covid 19 virus.

 9. JFU

  Als we nu een stoppen om bij elk kuchje te gaan testen, is het snel afgelopen. Wordt je echt ziek is het vroeg genoeg. De groepsimmuniteit is meer dan 80 %, en vele ongevaccineerden hebben corona gehad en hebben dus een natuurlijke bescherming, zoals dat gaat bij elk virus. Het echte probleem is het wegbezuinigen van personeel in de zorg en IC-bedden. Niets is er aan gedaan om dit op te schalen, wel miljarden weggegooien met maatregelen die geen zoden aan de dijk zetten. Schande!

  1. Antihedo

   Ik deel je mening dat de zorg gereorganiseerd moet worden en dat de capaciteit vergroot moet worden. Maar dan meer voor de toekomst. Vergroting van de ziekenhuiscapaciteit leidt echter niet tot meer versoepelingen. Het reproductiegetal moet onder de 1 blijven. Als het reproductiegetal boven de 1 komt komen er steeds meer coronagevallen en dus ook steeds meer ziekenhuisopnames. Bij vergroting van de ziekenhuiscapaciteit kun een aantal dagen langer het aantal besmettingen op laten lopen maar uiteindelijk kom je toch capaciteit tekort.

 10. J. Punt

  Troost u als gevaccineerde met de gedachte dat een felbegeerd ICU-bed een staatssymbool is. U wordt als een klein kind naar huis weggestuurd door vele echelons die onder een ic opname en behandelingen zitten. Met of zonder prikje.

 11. Antihedo

  Wat is Baudet toch slecht geïnformeerd. COVID lijkt medisch gezien helemaal niet op de griep. Hij moet toch leren om niet zomaar wat te roepen zonder je in de materie te verdiepen. Als hij gaat kijken naar type virus, besmettelijkheid, incubatietijd, lange termijn gevolgen dan zie je grote verschillen. Als hij nu gewoon zijn werk gaat doen, kunnen we hem misschien nog serieus gaan nemen.

  1. Docm

   Zomaar wat roepen zonder zich in de materie verdiept te hebben: dat is dus democratie.

   1. Antihedo

    Dat klopt. Thierry is slecht geïnformeerd en maakt onderdeel uit van onze democratie.

  2. CZ

   antihedo gaat nuances aanbrengen om covid heel groot te maken, we zien het ook in zijn schrijven, maar er is nagenoeg geen covid meer, we zitten in een griepseizoen, als men zich dan laat testen zal de onbetrouwbare p©r test “coronabesmetting” laten zien, logisch als je bedenkt dat covid dezelfde uitwerking heeft bij een onbetrouwbare p©r test als griep…natuurlijk weet elk normaal gezond weldenkend mens dit

   1. Antihedo

    Een normaal weldenkend mens weet ook iets van interpunctie en hoofdletters.

    1. Woordkunst

     Een normaal denkend mens gaat in op de inhoud van de stelling en gaat niet muggenziften over de vorm.

     Taalgeneuzel is zwak gedrag en een normaal denkend mens kan altijd beter….

     1. CZ

      Precies Woordkunst, van de inhoudt naar de vorm is een zwaktebod..

     2. Krasvast

      @CZ: Het is dan ook veel leuker om opzetelijk fouten te begaan, zo lok je de taalnazi’s uit hun speelonken.

     3. Mr.blauw.sky

      “”Het is dan ook veel leuker om -opzetelijk– fouten te begaan””

      Bij Johno gaat dat vanzelf, daar is geen opzet voor nodig..

    2. CZ

     Ik schrijf antihedo bewust met kleine letters

    3. Krasvast

     “Een normaal weldenkend mens…”

     Hahahaha, lutser spreekt en lutser denkt. Maar dat kan natuurlijk niet als je geen hersens hebt.

 12. Duckday

  Krijg toch de indruk dat 40-45 nog niet vergeten is bij diverse personen denk dat er toch een nieuwe H****** is opgestaan De Grondwet aanpassen De gedachten aan diverse tekenen en kampen doen mijn haren oprijzen

 13. Albert Egberts

  “Gek hè, dat in België de meeste coronapatiënten in het ziekenhuis GEVACCINEERD zijn”

  Baudet verkoopt hier een flagrante leugen en Kenneth neemt het klakkeloos over.

  1. Antihedo

   De rekenmachine van Caroline is ook stuk anders had ze wel wat anders gezegd.

  2. CZ

   Oh albert, is dat zo of kun je niet verdragen dat je verhaaltje in duigjes valt..

 14. Nostradamus

  Niemand (behalve als je doordenkt) snapt dit beleid. Dit beleid is gebaseerd op de banden met de Big Pharma.

  “Hugo’s broer Marien, die werkzaam is als wetenschappelijk onderzoeker aan het Radboudumc in Nijmegen. In het verleden werkte Marien voor het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Merck. Die firma werkt samen met AstraZeneca, bij wie ons land onlangs met Italië, Duitsland en Frankrijk 300 miljoen coronavaccins, met een geschatte waarde van 750 miljoen euro, kocht.”
  h**ps://www.story.nl/artikel/showbizz/staat-familierelatie-hugo-de-jonge-de-weg
  Dat het in de Story staat maakt het niet minder waar.

 15. right

  “de grondwet ‘noodgedwongen’ aangepast”
  Vreemd, mbt immigratie, (verouderde) wetten mensenrechten en privacywetgeving wilden/konden ze dat niet!
  Selectieve, dictatoriale dwangpolitiek!!!

  1. Branzino

   @right
   De Grondwet kan niet worden aangepast zonder een heel “grondige” procedure te doorlopen, waar ook nieuwe verkiezingen bijhoren. Daarom stalde De Jonge gisteren dan ook alleen maar, dat hij een wetswijziging niet kan uitsluiten als het om aanvullende maatregelen gaat. Heel democratisch dus, zoals het hier ook hoort en nog steeds gebeurt.

   1. right

    Met een specifieke meerderheid in de 1e EN 2e Kamer kan elke wetswijzing doorgang verkrijgen!
    Dus…. ?

    1. Branzino

     @right
     Klopt helemaal, maar een wijziging van de Grondwet in heel veel ingewikkelder en kost heel veel meer tijd:

     Zie: rijksoverheid.nl/onderwerpen/grondwet-en-statuut/herziening-grondwet

     Een grondwetswijziging doorloopt 7 stappen:

     1. De regering of 1 of meer leden van de Tweede Kamer dienen een voorstel tot grondwetswijziging in.
     2. De Tweede en Eerste Kamer nemen dit wetsvoorstel in 1e lezing aan met een gewone meerderheid. Dit heet ook wel de ‘overwegingswet’ of de ‘verklaringswet’.
     3. De Tweede Kamer wordt ontbonden en er worden verkiezingen gehouden. Hierdoor kunnen kiezers zich over de wijzigingen uitspreken.
     4. Het in 1e lezing aangenomen voorstel indienen bij de nieuwe Tweede Kamer.
     5. De Tweede en Eerste Kamer nemen het wetsvoorstel in 2e lezing aan met een 2/3 meerderheid.
     6. Het ondertekenen van het wetsvoorstel door de koning en 1 of meer ministers of staatssecretarissen.
     7. Publicatie van de wijziging in het Staatsblad. De wijziging treedt daarna direct in werking.

     1. sonny

      Branzino@
      Ja juist, het kan gewoon!
      Maar de kern is, de selectiviteit waarmee hiermee wordt geschermd!
      Zo energiek werd er niet geroepen, mbt tot de de eerder door mij aangehaalde punten!
      Het gaat om de willekeur waarmee deze mogelijkheid wordt genoemd!!!!!!

     2. Branzino

      @sonny
      O.k., ik begrijp wat je bedoelt. Maar het was wel DDS, die het over een grondwetswijziging had, niet De Jonge zelf. Die zei alleen maar een wetsaanpassing niet uit te sluiten. En dat is niets nieuws en al eerder gedaan in het kader van de corona-epidemie. Ik zie hier weer een mooi voorbeeld van framen in.

    2. september

     We wachten 2 november maar af.En kijken of er nog een meerderheid voor deze nieuwe maatregelen is in de beide Kamers

   2. sonny

    Bambino,
    De klok….. luiden ,,,,,,, de klepel hangt !

    1. right

     Sonny@
     Ach, laten brallen, misplaatste geldingsdrang!

     1. Branzino

      @right en sonny
      Constructieve reacties, echt. Maar leg eens uit, na mijn uitleg gelezen te hebben over wijziging van de Grondwet.

 16. J. Punt

  Duitsers kwamen erachter dat de covid vaccinaties opleving van bijv. darmkanker veroorzaken door ONBEKENDE reden. Veel patienten die op aandringen van hun oncoloog toch zijn geprikt maken opleving van tumoren en metastases op. Onderzocht wordt hoe dit kan aangezien veel patienten in remise waren of zelfs genezen verklaard…. Voorts wordt afgeraden op tijdens of na chemo GEEN vaccinaties te nemen. Ondanks het gedram van Den Haag of artsen die in de zak van de Pharma zitten.

  1. J. Punt

   Voordat er bijdehante opmerkingen worden geplaatst over het tegendeel, maak eerst zelf maar een chemokuur of 5 achter elkaar mee.

   Dan piepen ze wel anders vanuit hun comfortabele situaties. Dan is een twijfelachtig gedramd vaccin HET LAATSTE waar je trek in hebt.

   1. Woordkunst

    Die opmerkingen zal je altijd houden, Kwalbert Engnek en Zwamzino zijn er bedreven in….

 17. dumbfarmer

  de idioot.. ‘effe’ de grondwet aanpassen?? zou hij wel willen.. maar dacht het niet. Die idiote roeptoeter blert dat wel, maar grondwet aanpassen gaat ie niet zomaar even er door jagen.. en dan anderen betichten van populisme.. Blijkt maar weer dat hij totaal geen idee heeft wat ie roept of doet, en blijkt dalijk gewoon weer overduidelijk dat de man qua intellect totaal tekort schiet voor de job.
  Blijkt gewoon maar weer : als je de juiste kennissen hebt is kunde optioneel.

  1. Krasvast

   Het is ook niet nodig om de Grondwet te wijzigen, Liego regeert per decreet en kan met de ‘tijdelijke’ ‘spoed’wetgeving precies doen wat hij zelf wil. Bovendien wordt hij gesteund door een blinde en dove meerderheid voor wie niets ver genoeg gaat.

   Ik begrijp steeds beter hoe Adolf zover heeft kunnen komen en in ons land zo succesvol was met zijn ideologieën.

   1. dumbfarmer

    idd.. geweldig die spoedwet, en dan gezellig demissionair door rommelen er mee terwijl je de formatie dwars ligt en eigenlijk gewoon schijt hebt aan wat de verkiezingsuitslag was..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.