Blunderkabinet blundert vrolijk verder: ‘Wetsvoorstel 2G-beleid loopt week vertraging op’

Het demissionaire kabinet lijkt zichzelf weer eens flink te hebben overschat. Het wetsvoorstel om het discriminerende 2G-beleid in te kunnen voeren, loopt vertraging op. Betrokkenen verwachten in ieder geval niet dat het wetsvoorstel deze week in de Tweede Kamer zal worden behandeld. Dat betekent dat het kabinet in de tussentijd met andere coronamaatregelen zal gaan komen om de coronacijfers onder controle te krijgen.

De hele coronastrategie van het demissionaire kabinet, voor zover je het al een ‘strategie’ kunt noemen, valt in één woord samen te vatten: ‘Oeps!’. Door het te laat ingrijpen loopt het qua coronacijfers weer helemaal mis en komt van de ‘harde klap’, waar het demissionaire kabinet met de huidige coronamaatregelen op had gehoopt, helemaal niets terecht.

En het geblunder gaat vrolijk door, want van eventjes dat 2G-beleid er via een wetsvoorstel door rammen is ook geen sprake. Het wetsvoorstel zal zeer waarschijnlijk deze week nog niet door de Kamer worden behandeld, waardoor men andere maatregelen zal gaan moeten overwegen, meldt De Volkskrant. Er is al niet veel steun voor het dictatoriale en discriminerende wetsvoorstel voor 2G-beleid. En de Kamer wil zich ook niet branden aan onzorgvuldige maatregelen en halfgare uitzonderingen. Niet zo gek ook, want het demissionaire kabinet heeft vaak zat laten zien wat voor rare kronkels er bij de coronamaatregelen tot stand kunnen komen.

Oeps! Het demissionaire kabinet zit nu dus in het nauw. De maatregel die (hoe slecht die ook is) waarschijnlijk wel effectief zal zijn, kunnen ze niet nemen. De huidige maatregelen hebben het gewenste effect niet. Als ze echt die coronacijfers omlaag willen brengen, dan moet er dus worden uitgeweken naar andere opties.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar ja, welke zullen dat gaan worden? Het demissionaire kabinet zal daar eerst weer over moeten vergaderen en zorgvuldig willen kijken naar het absoluut minimale, zodat er nog wel draagvlak blijft voor het uiteindelijke 2G-beleid. Dit geklungel komt ze wat dat betreft zelfs ontzettend goed uit, want hoe hoger de coronacijfers, hoe meer draagvlak er is voor draconisch beleid!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Piet Paaltjens

  Wout wenst een snellere invoering van 2G en hekelt de terughoudendheid van het Kabinet.

  Een origineel geluid op DDS.

  1. Monty

   ”Door het te laat ingrijpen”

   Het lijkt er wel op.

  2. leukeditter

   Oostenrijk heeft bewezen dan 2G niet werkt zegt OMT-lid Kluytmans vanochtend op @NPORadio1. Hij ziet veel meer in het Engelse model. Accepteren dat sommige mensen ziek worden en mogelijk overlijden en de maatregelen loslaten.

 2. JochemX

  Het slaat allemaal nergens op. Die vreselijke pandemie zit alleen in de hoofden van de bewindslieden en het OMT. Stoppen met die belastende flauwekul.

  1. Piet Paaltjens

   Natuurlijk Jochem, ze vervelen zich gek in de ziekenhuizen.

   🙄

   1. september

    85% is al gevaccineerd en dat hoge aantal besmettingen komt ook dat er veel ongevaccineerden zijn.En wat je heb hier soms domme reacties,vooral van Averroes.

    1. Woordkunst

     Als 85% is gevaccineerd dan zijn er dus niet zoveel ongevaccineerde over is het wel?

     Als je zelf niet beter kan, is het wel zo verstandig andere berichten te veroordelen?

     1. Piet Paaltjens

      “Als 85% is gevaccineerd dan zijn er dus niet zoveel ongevaccineerde over is het wel?”

      Jawel, zo’n 1.8 miljoen onnozelen. Dat zijn er meer dan genoeg om ons zorgsysteem naar code zwart te voeren.

 3. Averroes

  Uh wacht even. Het 2G beleid is draconisch, discriminerend en fascistisch. Buiten het feit dat de vaccins helemaal niet zo goed werken gezien het aantal oplopende besmettingen.
  Komt bij dat besmetting al helemaal niets zegt. Binnenkort zullen we kennismaken met de gevolgen die het inspuiten van spike eiwitten met zich meebrengt. Wie laat zich in godsnaam injecteren met spike eiwitten die je cellen beschadigen?
  Ja Albert Paaltjes Takma vind dat prima, want die is toch al afgeleefd. Voor gezonde mensen die graag gezond willen blijven en gezonde kinderen op de wereld willen zetten is dat anders.
  Ik neem toekomstige donaties in heroverweging.

 4. Augustus

  Waar zijn de verschrikkelijke aantal doden t.o.v. het verloop van een normaal griepseizoen die we zouden moeten verwachten? De bezetting van ziekenhuizen is vergelijkbaar met griepseizoenen van 2016/2017, het enige verschil is dat de capaciteit verder verlaagd is door VVD beleid.

  1. Piet Paaltjens

   Augustus fantaseert. Hij is de enige niet hier.

   🤮

   1. Woordkunst

    Krijg jij eens lekker de kriebels in je kneiter, irritante kneus met je demente gedram

    1. Piet Paaltjens

     En nu inhoudelijk, Kras, dat gaat je vast wel lukken.

  2. Krasvast

   @Augustus: En nu lekker negeren! 🙂

   1. Piet Paaltjens

    Dank voor je alerte reactie, Krasvast.

  3. Monty

   ”Waar zijn de verschrikkelijke aantal doden t.o.v. het verloop van een normaal griepseizoen”

   Ze moeten wel ergens zijn want er wordt zelfs beweert dat er een genocide plaats vind in ons land.

 5. GewoonJohan

  Wout noemt het een blunder.
  Ik noem het liever een zege.
  Het betekent dat we dus nóg harder moeten protesteren.

 6. Branzino

  Als ik me goed herinner, heeft het kabinet het wetsvoorstel zoals beloofd gisteren naar de Tweede Kamer gestuurd. Maar de Tweede Kamer slaagt er niet in om het deze week nog te behandelen. Ik zie niet op welke manier het kabinet hier blundert of ik mis iets.

 7. HenC

  3G is een fatale mislukking gebleken
  2G is totale medische apartheid ten top!
  Elk fatsoen voor andersdenkenden is weg. Je mag geen afwijkende mening hebben.
  Iedereen wordt op een hoop gegooid, mensen die om medische redenen of geloofsredenen of om voor hun valide argumenten een vaccin afwijzen worden met voetbalhooligans op een hoop gegooid als anti-vaxxers en Wappies, zonder met respect naar hun argumenten te luisteren.
  Niemand gaat meer met argumenten een dispuut aan, nee gelijk wordt zonder te luisteren alles en iedereen op een hoop gegooid als het niet in hun eigen kraam past.
  Dit is de heilstaat die Democraten66 met Paternotte en Sjoerdsma ons willen opdringen. Geen respect voor andere meningen nee direct verketteren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.