shutterstock 1655910463

Femke Halsema komt met belachelijk idee: Na klappen voor zorgpersoneel nu duimpje opsteken voor politie

Politieknov 22 2021, 19:00
De Nederlandse politie kreeg het afgelopen weekend zwaar te verduren. Overal braken rellen uit en de politie voelde zich zelfs genoodzaakt om met scherp te schieten. Er gaat dus iets héél erg mis in dit land. En wat doet de burgemeester van Amsterdam? Die komt met een slappe steunbetuiging en een oproep tot solidariteit. Femke Halsema vraagt of we allemaal even ons duimpje op willen steken naar de agent, of misschien zelfs een praatje maken!
Net als je denkt dat het in dit land niet treuriger kan worden, dan komt Femke Halsema wel met een idee waarmee het tegendeel wordt bewezen. Symboolpolitiek van de laagste soort. Het klappen voor het zorgpersoneel werd al snel een bron van cynisme en een duim opsteken voor een agent gaat waarschijnlijk hetzelfde lot tegemoet.

De Dagelijkse Standaard
Natuurlijk verdienen agenten (en andere hulpverleners) alle waardering. Die hebben het gedurende de hele coronacrisis al niet makkelijk en na afgelopen weekend is er wel een nieuw dieptepunt bereikt. Maar Halsema is wel zo'n beetje de laatste persoon in heel Nederland die anderen mag gaan oproepen om hun steun te betuigen voor de agent. Ze was er zelf immers medeverantwoordelijk voor dat haar eigen agenten onder een vergrootglas kwamen te liggen. Er moesten observeerders mee op patrouille om te kijken of agenten zich niet racistisch zouden gedragen. Regelrecht wantrouwen jegens haar eigen politiekorps, maar nu krijgen ze allemaal een duimpje omhoog. Hou toch op.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Nu moeten ze van Femke Halsema allemaal een duimpje krijgen en een prettig gesprek tijdens hun werk, maar zodra de situatie weer redelijk normaal is geworden dan zijn ze weer de pineut. Er komt echt nog wel een Black Lives Matter-demonstratie of een woonprotest waar extreemlinks weer gaat janken over politiegeweld. En dan is Halsema weer één van de mensen die de betrouwbaarheid en het optreden van de politie in twijfel trekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten