Caroline van der Plas reageert gevat op zure CDA’er die BoerBurgerBeweging eenmansshow noemt: ‘Niet gek want we hebben maar één zetel’

Journalisten vroegen zich af waar het succes van de BoerBurgerBeweging vandaan kwam. Ondanks het feit dat de partij van Caroline van der Plas met maar één zetel in de Tweede Kamer zit, krijgt de partij flink wat media-aandacht. Volgens een verzuurde CDA’er is er helemaal geen BBB, maar draait het alleen maar om CCC – ‘Caroline, Caroline, Caroline’. De BBB-politica kon het niet laten om hier gevat op te reageren. 

De BoerBurgerBeweging heeft vriend en vijand dit politieke jaar weten te verrassen. Met vrij weinig aandacht vanuit de media wist de partij eenvoudig een zetel te veroveren in maart. Sindsdien weet de partij wel degelijk succesvol de aandacht te trekken. Caroline van der Plas laat flink van zich horen in Den Haag en bij de nodige mediaoptredens. Bij RTL Nieuws wilde ze het BBB-fenomeen duiden, maar helaas kwamen ze met een rancuneuze CDA’er op de proppen.

“Het gaat wel heel erg om Caroline. Het is geen BBB, maar CCC: Caroline, Caroline, Caroline.”, aldus de Deventerse CDA-fractieleider Henk Groothuis, waar Van der Plas in 2017 mee heeft samengewerkt toen ze voor de lokale CDA actief wilde worden. Nu kan ze ineens rekenen op felle kritiek:

“Het is een verdienmodel. Wij hadden bij het CDA in Deventer hoge verwachtingen van haar. Maar toen het niet lukte, hebben we haar nooit meer gezien.”

Tsja, sommige CDA’er zijn nog steeds verzuurd over het feit dat kiezers massaal zijn weggelopen bij de grote partij van weleer. Van der Plas kon het niet laten om een komische reactie achter te laten op dit nieuws. Het is volgens de politica niet gek dat het draait om ‘Caroline, Caroline, Caroline’, aangezien haar partij maar één zetel heeft en dus ook maar één vertegenwoordiger in de Kamer.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Terwijl sommigen hun tijd verspelen met verzuurd reageren op de explosieve groei van BBB gaat de partij gestaag door met steeds groter en belangrijker worden. Want daar draait het uiteindelijk om.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Joko

  Kinnesinne van het CDA. Kleingeestige partij. ‘Irrelevant’, om de woorden van een tröll maar eens aan te halen.

 2. right

  Cariline is moeilijk de mond te snoeren, bij elke verbale aanval geeft ze meteen inhoudelijk en duidelijk lik op stuk!
  Een uitzonderlijke politica, ze is een motiverend voorbeeld voor de jammerlijke achterbakse Kaag!

 3. Piepertje

  Ik vind, dat deze mevrouw het prima doet in de kamer! Zeker, als je de meerderheid van al die plucheplakkers en kronkelwormen in ogenschouw neemt.

 4. Piet Paaltjens

  Misschien wordt het na de verkiezingen wel een tweemans-show maar wie interesseert dat verder wat?

  1. leukeditter

   ze laat nou al meer zien dan die smerige liegkwal van een rutte

   1. AS210854

    Vergeet KAAG hierbij ook niet.

  2. Krasvast

   Negeren werkt veel beter!

  3. Laan van poot

   Als de luier centrales mee gaan doen ben jij ook vertegenwoordigt

 5. Pieter48

  Mevrouw van der Plas staat wel met beide voeten in de Nederlandse bodem . Zij wekt vertrouwen bij de gewone burgers van ons land. Dat vertrouwen heeft het cda grotendeels verspeeld . Ook door met het kartel samen te werken.

 6. Nikita

  Persoonlijk laat ik pietje links liggen bevalt prima zou iedereen hier moeten doen.

  1. Piet Paaltjens

   Nikita reageert op elke bijdrage die ik plaats.

   Een trouwe fan.

   😎

   1. Laan van poot

    Aldus onze gehandicapte ……..

  2. Krasvast

   @Nikita: Sluit je aan in de rij en laten we zorgen dat het ongedierte vanzelf weggaat. Uiteindelijk gaat hij smeken en bedelen om reacties, dat is pas leuk! 🙂

   1. Piet Paaltjens

    Ook Krasvast reageert op elke bijdrage die ik plaats.

    Nog een trouwe fan!

    😎

    1. Jopie

     Dat zijn er maar 2 van de????

 7. sonny

  Nederland wordt de komende 3jaar vertegenwoordigt door schoolmeesters, gifgroene Don Quichote volgelingen en vals moralistische stupide omvolkers!

  1. right

   Sonny@
   Als gewaardeerd klankbord, ben ik het volkomen met je eens!

  2. Pauline Kummer

   ‘vertegenwoord’ met een d lijkt mij beter.

 8. ikweetwatikwil

  Met 1 zetel is het ook niet raar dat het #CCC is. Ik heb ook alleen maar Caroline in de Kamer. En ik mag die Caroline wel trouwens. Nooit ruzie mee. Altijd met haar eens. Kan er goed mee overleggen. En je kunt er ook flink mee lachen. Ook belangrijk. #TripleC 😂

  Prachtig Carolien

 9. HenC

  Caroline weet als geen ander vrolijk te blijven onder alle soorten van kritiek. Zij zal altijd eerlijk blijven. Ook als ze het een keer fout heeft geeft ze het meteen toe.
  Alleen met argumenten kun je een ander overtuigen niet met discrimineren of schelden.
  In een land met 17 miljoen mensen is elke buur belangrijk. Respecteer de mening van de ander of je het er mee eens bent of niet. Goed of fout je zult het samen moeten doen.
  De woordkeus van de ander kan je niet raken als je zelf bij de argumenten blijft. En als je argumenten sterk zijn hoef je zelf niet zelfgenoegzaam anderen te beledigen.
  Het uitsluiten van mensen die anders denken is de nieuwe mode die niets oplost, dat kunnen alle groepen zich aantrekken. Je woont allemaal in hetzelfde land.
  Zich bemoeien met interne zaken van een andere groep vergroot de tweespalt in het land. Het vergoot de verschillen en maakt elke komende beslissing in en voor de toekomst moeilijker zelfs tot het onmogelijke toe. Kom met een visie van jezelf, maar breek de ander niet af. Ook een in jouw ogen misschien verkeerde mening verdient respect. En Caroline brengt dat in de praktijk. Steeds meer mensen waarderen dat!

 10. HenC

  Caroline weet dat je alleen met sterke argumenten een ander kunt overtuigen.
  Zij speelt niet op de persoon maar zal altijd met zinvolle argumenten discussiëren. Wanneer haar tegenstanders zelfgenoegzaam op de persoon spelen en haar mening wegzetten zonder argumenten te benoemen, zal zij altijd met valide argumenten haar standpunt duidelijk blijven maken. Steeds meer mensen waarderen dat.

  1. Docm

   Alleen weet ze niet dat er ook nog zoiets is als EU recht.

 11. DubbelZout

  Naast trippel B nu ook trippel C
  U mag kiezen !

 12. MM

  Grote waardering voor haar; op naar veeeel zetels.

 13. Heinzs

  Koekkoek stond er in den beginne ook alleen voor.

  1. Piet Paaltjens

   Klopt, Heinz, en dat is ook zo gebleven.

 14. Sjipke

  CDA-fractieleider Henk Groothuis uit Deventer, gaat los op BBB en dan met name op Caroline v/d Plas.

  Zelfkritiek is iets wat bij het CDA niet ruim bedeeld is, het is makkelijker om de schuld bij een ander te leggen dan dat je eens kritisch in je eigen keuken gaat rondkijken.
  Daar waar de zaken goed gaan zijn deze trouw gelovige volgers van CDA huize altijd wel bereid o daarvan de schuld neer te leggen bij onze lieve heer, maar o wee als het verkeerd gaat, als het totaal dreigt te ontsporen, dan ligt het plotseling aan die ander en nooit bij de manier van optreden van dit licht gelovige clubje.

  Misschien lijd het CDA aan het zelfde virus waardoor de meeste kerken tegenwoordig worden omgebouwd tot restaurant of bibliotheek. ( bordeel is nog net even een stap te ver, maar een prima porno winkel zou ook nog moeten kunnen.)
  Als je je PR verwaarloosd,
  als je met niets zeggende leiders op de proppen komt,
  als je je meest geliefde en hard werkende leden laat vallen als een baksteen,
  als je je blijft op stellen als voetveeg van je politieke opponent,
  als je je ,………ach zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  Zelfkritiek en zelfreflectie zijn twee totaal ontbrekende eigenschappen bij het CDA. Het vertrouwen in de heer mag dan groot zijn, jullie zullen toch echt eens in de spiegel moeten kijken om er achter te komen hoe het komt dat NL zich massaal tegen een club als het CDA keert!

  Kom je er nou helemaal niet meer uit…..dan kun je het altijd nog gaan vragen aan Caroline v/d. Plas of aan Pieter Omtzigt, dat zij de mensen die wel de kunst van communiceren met de achterban verstaan!

  1. Piet Paaltjens

   Wel eens van stam+t gehoord, Sjipke?

   Dit komt zo dom over.

  2. Krasvast

   @Sjipke: De enige manier om dat afval te scheiden is negeren. 100% succes verzekerd!

   1. Piet Paaltjens

    Krasvast is al een jaar bezig met zijn afvalscheiding maar dat wil maar niet lukken.

    😎

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.