De Jonge ziet niets in 1G-pas: ‘Waarom zou je gevaccineerden steeds vragen om een test?’

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge laat duidelijk merken dat het hem niet om het terugdringen van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen is. Over het voorstel van de ChristenUnie om een 1G-pas in te voeren, waarmee iedereen zich zou moeten laten testen, zegt De Jonge: ‘Waarom zou je mensen vragen om zich steeds te laten testen als zij zich hebben laten vaccineren?’

Een 1G-pas is volgens De Jonge niet praktisch uitvoerbaar. “Dan heb je misschien wel 800.000 of meer testen per dag nodig. Nog los van de vraag of het er niet toe leidt dat minder mensen bereid zijn om nog naar de horeca te gaan bijvoorbeeld”, zo zegt hij volgens de NOS. Dit komt van de man die zelf miljarden euro’s over de balk smeet om het Testen voor Toegang mogelijk te maken.

Een 1G-beleid zou voor niemand leuk zijn, maar het zou wel daadwerkelijk helpen om het aantal besmettingen terug te dringen. Dat valt moeilijk te ontkennen. Want door zoveel mogelijk te testen krijg je het virus beter in beeld, zo werd ons vanaf het begin van de coronacrisis verteld.

Maar De Jonge maakt zich kennelijk niet zo druk over het daadwerkelijk terugdringen en indammen van het virus. Hij bekommert zich meer om coronamaatregelen waar draagvlak voor is. Effectiviteit komt niet op zijn prioriteitenlijstje voor. Een paar doden meer of minder is ook niet erg, zolang er maar draagvlak voor de maatregelen is!

Hoe anders kom je met een vraag als deze op de proppen: ‘Waarom zou je mensen vragen om zich steeds te laten testen als zij zich hebben laten vaccineren?’ Om ervoor te zorgen dat besmette gevaccineerden anderen niet besmetten misschien? Zomaar een idee! En het discrimineert niet, iets wat we in Nederland normaal gesproken ook zo belangrijk vinden.

Of een 1G-beleid daadwerkelijk het beste idee is, kan nog niet worden beoordeeld. Maar het is in ieder geval een idee dat logisch volgt uit eerder genomen maatregelen die, mits goed uitgevoerd, bleken te werken. De Jonge heeft zijn zinnen echter gezet op de 2G-maatregel, dus met wat afzwakkingen en uitzonderingen zal dat er wel komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Mistgabel

  Omdat ze het kunnen krijgen en doorgeven Hugo?

 2. Mistgabel

  Godsamme wat is die man toch achterlijk dom.

  1. aerosol

   hugo kan beter duits gaan leren

   zn natuurlijke habitat

  2. Nostradamus

   De onmetelijke domheid van een minister. De clown is van leraar gepromoveerd tot minister en doet wat hem opgedragen wordt. De sokpop van de Farmaceutische Industrie, waar zijn broer voor werkt.

 3. Winfrida

  En maar discussieren over hoe erg corona is in onze samenleving. Corona, griep, patienten, klimaat en migranten, is het enigste wat je nog hoort op de linkse media, praatshow’s en actualiteiten. Het is allemaal even erg. Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed. Is er nog iets positiefs?

 4. tim p

  naturalnews 2021-11-14-cdc-admits-recovered-unvaccinated-dont-spread-covid.html

  “NARRATIVE COLLAPSE: CDC admits there is no record of an unvaccinated person spreading COVID after recovering”

  hugo de jonge is een corrupte serieleugenaar

 5. ET007

  Bij 1G neemt het aantal vaccinaties af. Afgelopen jaar hebben ze net voor de vakantie de mensen het mes op de keel gezet. Beetje vrijheid terug in ruil voor vaccinatie. Waarom al die heisa? Waarom is IC niet opgeschaald in tussentijd of is er gewerkt aan speciale ziekenhuizen voor corona patiënten? Gaan we nu zo door de komende jaren, terwijl de migranten naar binnenstromen en klimaatgekte tot hoogtepunt komt?

  1. Averroes

   De vaccinaties zijn niet het doel.
   Registratie en gehoorzamen dat is het doel.
   Cojona is de wereld in gebracht om dat er door te kunnen drukken.

 6. roodkapjelusttaart

  Ze zijn ons aan het uitroeien beste mensen, sluit vrede met God voor het te laat is, dat kan dankzij Jezus Christus.

  1. Averroes

   Dat eerste denk ik zeker. Voor het eerst in de evolutie dat een soort zichzelf uitwist.

  2. Komtwelgoed

   Amen mijn vriend.
   Deze mensen zijn marionetten van de duivel.
   Het is 1 grote show.

  3. Marcoweer

   Ok bedankt Jezus Christus voor het mogelijk maken.

 7. dumbfarmer

  t blijft ook een idioot die gast hahaha
  ik blijf er bij.. hij is gewoon een bruikbare idioot.. die ze niet zelf dingen moeten laten roepen want telkens als die gast ergens zijn mond open doet zonder dat het door een leger ‘communicatie specialisten’ wordt gemanaged, komt daar de grootst mogelijke onzin uit.

  1. Jack Flash

   ‘Too many useless eaters’
   Aldus Klaus Schwab.
   Hij houdt er rare hobby’s op na.

 8. GewoonJohan

  Quote:”Over het voorstel van de ChristenUnie om een 1G-pas in te voeren, waarmee iedereen zich zou moeten laten testen, zegt De Jonge: ‘Waarom zou je mensen vragen om zich steeds te laten testen als zij zich hebben laten vaccineren?”

  Wow! Wat een heerlijk vies samenspel van deze twee onchristelijke partijen die zich in het parlement verschuilen achter een christelijke naam, in een land waarin wordt gezegd dat staat, religie en educatie gescheiden zouden moeten zijn.

  De eén duwt ons een onchristelijk beleid door de strot, dat meeste nederlanders niet zomaar zullen accepteren.
  De ander bagetalleseert dit beleid door met een nóg onchristelijker voorstel te komen.

  Breinloze schaapjes doorzien dit natuurlijk niet, en gaan nu bekvechten over wie van de twee gelijk heeft, maar het originele plan uit het draaiboek blijft gevolgd worden.
  Het wordt erg of erger, en bereid jullie er maar op voor dat die maatregelen er nooit af zullen gaan.

 9. GewoonJohan

  Mensen begrijpen niet dat dit een één-tweetje was naar elkaar.

 10. Joko

  Dan moet je wel heel erg geloven in het vaccin….En wat als de spuit verplicht wordt en de mensen blijven ziek? Welk smoesje is dan aan de beurt?

  1. Jack Flash

   Dan zijn smoesjes niet meer nodig Joko…

 11. Tommy76

  Ik merk dat in Israël langzaam maar zeker het sentiment om begint te slaan. The JerusalemPost is altijd de spreekbuis geweest voor Pfizer maar de laatste dagen beginnen ze steeds kritischer te worden.

  Laatst het artikel waarin werd aangegeven dat boosterprikken veel meer gevaren met zich meebrengen. Vandaag dit artikel naar aanleiding van een recente studie:

  h*tps://m.jpost.com/health-and-wellness/coronavirus/no-matter-how-old-you-are-two-shots-of-pfizer-vaccine-dont-last-study-685141

  Overigens ligt de vaccinatiegraad in Gibraltar op 100% en is 40% zelfs al geboosterd… De besmettingen lopen hier nu echter uit de hand en de Kerstfestiviteiten zijn bij voorbaat gecanceld.

  Zelfde zien we in Ierland: h*tps://www.irishtimes.com/news/health/waterford-city-district-has-state-s-highest-rate-of-covid-19-infections-1.4707344

  2G en de gehele coronapas heeft een averechts effect. Het maakt het probleem dus alleen maar groter.

  1. Tommy76

   Gibraltar:

   h*tps://www.express.co.uk/news/uk/1521786/Gibraltar-news-covid-cases-rise-Christmas-lockdown

   “In March, Gibraltar became the first nation in the world to fully vaccinate its entire adult population against coronavirus.”

   Momenteel heeft dus 40% ook reeds hun booster ontvangen.

  2. Xyz1234

   Eindelijk weer eens iemand die de ontwikkelingen goed volgt.
   Ik zou er nog aan toe willen voegen dat geen enkele maatregel die door de overheid is genomen enig effect heeft gehad.
   De echt werkende maatregelen blijven achterwege: ventilatie, thuis blijven bij klachten, alleen de aller kwetsbaarsten een vaccin aanbieden, opschalen ziekenhuiscapaciteit, medicatie in de eerste lijn, een uitgebreide campagne voor een betere levensstijl. En accepteren dat 0 covid een illusie is en dit onhaalbare doel dus niet misbruikt mag worden om samenlevingen te ontwrichten.

  3. Augustus

   Het is vrij basale evolutionaire biologie dat een vaccin, wat niet steriliseert tegen het virus, zorgt voor evolutionaire druk wat zal leiden tot mutaties die ons immuunsysteem omzeilen. Je bent hier sneller van af, met minder doden op lange termijn, als je het natuurlijke verloop laat gaan, o.a. zoals de Spaanse griep (die veel ernstiger was dan corona) na 1.5 jaar ‘opeens’ verdween. Wij hebben nog geen technologie of middelen die snel muterende virussen ongedaan maken.

 12. Trithing

  Jawel dat doet de jonge natuurlijk wel, sterker nog, het de schande dit überhaupt te denken, ik zag vandaag 1 die even bleef hangen.
  3g’s gevaccineerd, genezen, getest
  2g’s gevaccineerd, genezen.
  1g genocide

 13. Augustus

  Waarom zouden wij ons op wetenschap baseren in plaats van wat het geld graaiende OMT en WHO verkondigen?

 14. RvdBe

  De Jonge begrijpt het niet of wil het niet begrijpen, zoals hij al een half jaar geleden riep: we gaan gevaccineerden niet vragen om te testen anders neemt de prikbereidheid af, er nog vanuit gaande dat de prikken 100% zouden beschermen, nu dit niet het geval blijkt, blijft hij volharden, bang dat hij is dat zijn prikcijfers zullen kelderen neemt hij de oplopende besmettingen voor lief, daarbij de schuld leggend bij de ongevaccineerden.
  Die vent gaat niks oplossen.

  1. Trithing

   De jonge zei ook dat er geen dwang zou komen

   1. Piet Paaltjens

    Zonder dwang brengen we wappies niet tot verstandig gedrag.

    1. Woordkunst

     Dus heeft hij zijn woord gebroken of niet soms prikslet piet?

    2. Trithing

     Dus pietje, de jonge liegt…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.