Europarlement boos op Europese Commissie: ‘Ze reageren bewust ontwijkend en we kunnen ze niet wegsturen’

Het Europese Parlement is absoluut niet gediend van de manier waarop de Europese Commissie hun vragen ‘beantwoordt’. Antwoorden komen te laat, zijn bewust vaag, onvolledig, ontwijkend of gaan helemaal niet in op de gestelde vraag. Het lijkt onze eigen demissionaire kabinet wel!

D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld beklaagt zich over de manier waarop de Europese Commissie met vragen vanuit het Europees Parlement omgaat. De ironie is natuurlijk dat haar eigen partij ook niet vies is van dit soort streken, maar ze heeft nog steeds een punt. In een mum van tijd verzamelde In ’t Veld meer dan 180 handtekeningen door één mailtje te sturen waarin ze haar kritiek uitte. Dat is meer dan een kwart van het Parlement, meldt het AD.

Haar kritiek legt precies één van de dingen bloot waar het aan mankeert in de Europese Unie. De Europese Commissie lijkt maar wat graag te willen regeren als een aristocratische bestuurslaag. Ze wegsturen kan het Europese Parlement niet en ze fatsoenlijk controleren wordt ze ook praktisch onmogelijk gemaakt.

In Nederland gaat het eigenlijk op dezelfde manier en is ook één van de redenen waarom het vertrouwen in de democratie steeds meer af lijkt te brokkelen. Er wordt wel op mensen gestemd maar controle en verantwoordelijkheid worden zoveel mogelijk vermeden. Tegen de tijd dat een probleem of een kwestie niet meer te ontkennen valt, is de verantwoordelijke al weg, of zoals in Nederland: ‘afgetreden’.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zowel Nederland als de Europese Unie krijgen steeds meer trekjes van een autocratisch systeem, democratisch alleen in naam. De enige manier om dat weer recht te trekken is door fatsoenlijk te kunnen controleren en de controlerende partij(en) ook de macht te geven om de regerende partijen verantwoordelijk te kunnen houden voor hun wanbeleid. Gebeurt dat niet, dan keren mensen zich af van de politiek of hun overheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. AS210854

  In ’t veld , is niet meer geloofwaardig zo lang ze haar gefactureerd kilometer vergoeding van 300.000 euro niet TERUG betaald. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 2. HD

  Wil ik net gaan eten, zie ik die kop van dat wijf/kerel, fuck wat is het eigenlijk.

  1. sonny

   Ze is qua gender mannelijk, maar heeft een vrouwelijk lichaam dat kan baren en paren!
   Ze mist echter spermacellen en het daarvoor bedoelde mannelijk aanhangsel ter penetratie en bevruchting.
   Ze gebruikt waarschijnlijk voorbindl*l om de ontvangende partij en zichzelf te pleasen.

  2. Piepertje

   Grappig! Je was mij voor met je draadje. Maar het klopt allemaal!

 3. Paardenmiddel

  Eeehhhh, hebben zij ook niet gestemd voor een lockdown in europa????
  Nu alle scam boven tafel komt, gaan ze ineens voor democratie stemmen???
  Juist ja, zeeeeeeeeerrrrr geloofwaardig

 4. tim p

  soros in ’t veld, zij is een van de soros aangestuurde ep leden net als marieke schaakje

 5. Itsme

  De EU speciaal opgericht om de unie in één keer falliet te laten gaan. Hoe makkelijk kan dat met 1 munt Leer Robin de Ruiter maar eens ‘coronacrisis’ Een herhaling van een 10 jaar oud boek. Niet schrikken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.