Filmpje! De historische hartenkreet van Thierry Baudet: ‘Ik heb mijn hele politieke erfenis geriskeerd!’

In debat met zijn ambtsgenoten in de Groen van Prinstererzaal in de Tweede Kamergebouw deed Thierry Baudet vandaag een werkelijk historische hartenkreet. “Het is niet zo gebruikelijk dat ik vanuit mijn persoonlijke emoties spreek,” zei de FVD’er. “Maar het doet mij ontzettend veel verdriet dat ik zie dat mijn oprechte zorgen” afgeserveerd worden door de andere partijen. Want, zei hij, die zorgen “zijn heel oprecht en die zijn serieus, die zijn heel inhoudelijk, en die zijn helemaal niet gericht op goedkoop politiek gewin. Ik heb zo’n beetje de hele erfenis van mijn politieke partij geriskeerd op dít punt.”

Het is steeds weer vermoeiend en triest om te zien: elke keer dat Thierry Baudet een serieus punt van kritiek maakt op het wanbeleid van het kabinet wordt hij keihard aangevallen door alle kartelpartijen. Hij wordt weggezet als een soort van halve nazi, een wappie, een gek… of als een politieke opportunist die lekker denkt te kunnen scoren.

Vandaag sprak Baudet zich daar heel duidelijk over uit in een wetgevingsoverleg in de Groen van Prinstererzaal. Hij wilde namelijk voor eens en voor altijd duidelijk maken dat hij dit doet omdat hij er echt in gelooft.

“Ik geloof dit tot in het diepst van mijn ziel”

“Het is niet zo gebruikelijk dat ik vanuit mijn persoonlijke emoties spreek. Maar het doet mij ontzettend veel verdriet dat ik zie dat mijn oprechte zorgen” zo afgedaan worden. Want, zei hij, die zorgen zijn “heel oprecht en die zijn serieus, die zijn heel inhoudelijk, en die zijn helemaal niet gericht op goedkoop politiek gewin.”

Sterker nog, ging hij verder, “Ik heb zo’n beetje de hele erfenis van mijn politieke partij geriskeerd op dít punt. Ik geloof dit tot in het diepst van mijn ziel; dat ik aan de goede kant sta, en dat hier sprake is van een verstandsverbijstering. Dat het helemaal verkeerd gaat, wat we aan het doen zijn. En ik heb alles wat ik had geriskeerd om dít punt te kunnen maken, om dit verhaal te kunnen vertellen.”

“Dus het is niet waar dat dit goedkoop politiek scoren is. Het is ook zéker niet waar dat dit ons in de peilingen zoveel populariteit oplevert. Het is óók niet waar dat dit nou zoveel pluimen oplevert in de pers, enzovoorts.”

“Men wil mijn partij verbieden,” zei hij vervolgens terecht, “men wil míj́ opsluiten. Men noemt mij staatsgevaarlijk. Noem het allemaal maar op. Jullie kijken me allemaal met de nek aan. Maar ik blijf dit doen op déze manier omdat ik oprecht geloof dat ik gelijk heb. Dat dit de waarheid is. En dat de Nederlandse bevolking afstevent op een nachtmerriescenario.”

“Dat we moeten stoppen hiermee. Daarom doe ik dit. Ik heb geen andere motieven dan dat.”

Doodse stilte

Natuurlijk zijn ze zoveel oprechtheid niet gewend, in de Tweede Kamer. Het is immers de grootste theatershow van Nederland. Werkelijk álles dat daar gebeurt is nep. Als een coalitiepartij met dit of dat “bezwaar” komt in dit of dat debat is dat van tevoren intern natuurlijk al lang besproken. Die partij hangt het riedeltje even op voor de eigen achterban. Maar achter de schermen hebben ze al een deal gesloten met elkaar op het zogenaamd heikele punt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dat is dan ook waarom zijn eerlijke, oprechte hartenkreet met doodse stilte ontvangen werd. Een paar seconden werd er niets gezegd… en daarna ging de voorzitter (Attje Kuiken van de PvdA) weer lekker door met een ander onderwerp.

Maar het punt stond. En de gewone Nederlandse búrger móét er wel van onder de indruk zijn; zelfs de mensen die FVD niet steunen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Uwehetgeweten

  Het wordt tijd voor een tribunaal met onmiddellijke vonnis voltrekking.
  Aanpakken die globalistische kartel vorming.

  1. aerosol

   Idd dit kan echt niet meer. Het is klaar

  2. aerosol

   Stapje voor stapje. Men wil wereldwijd een 2G systeem en de trein rolt door. De hele wereld moet en zal gevaccineerd worden. U wordt daadwerkelijk bezit van de elite. Het volk zal echt wereldwijd moeten opstaan

   1. DubbelZout

    Kijk met zulke waanideeën snap ik wel dat Thierry uw enige redding nog is

    1. aerosol

     Sja noem het waanideeën. Je bang laten maken voor niks kan ook. Het is een grote hollywood show vanaf dag 1. De gemiddelde sterfte leeftijd is 82 en 99+% heeft onderliggend lijden. 70% heeft 5 of meer onderliggende ziektes.

     Vorig jaar lagen er dubbel zoveel mensen in het ziekenhuis en we gaan in lockdowns en 2G invoeren. Wie is er nou gek?

     Het is niks meer dan een stevig griepje.

  3. por favor no borres

   Wat is nu mooier dan een tribunaal, welke 85% van de Nederlandse bevolking vertegenwoordigt.
   Kan niet wachten.

 2. Woordkunst

  Onderschat niet de laagheid van de anti-FVD’ers, ze gaan nog liever gewoon dood…

  1. Jack Flash

   Wie nu niet wakker wordt….

   1. Mikse

    Slaapt door, behalve wij.

  2. Klaus Schwab

   Ben benieuwd wanneer de volgende leden het zinkende schip van de FVD verlaten en zich aansluiten bij de verstandige mensen van JA21.

  3. Mr.blauw.sky

   98% van de Nederlandse bevolking gaat inderdaad vroeg of dood.

   Sterker nog, ik weet zo goed als zeker dat zélfs de getrouwe schare van onze charismatische pianoman niet het eeuwige leven heeft.

  4. Trithing

   @Woordkunst je woorden worden directeur de praktijk gebracht door zowel klaus zwachtel en blauw skwy

   1. Mr.blauw.sky

    Maar USB tje, waar heb jij het nu over

   2. Trithing

    Directeur = direct

   3. Mr.blauw.sky

    Het bljft onduidelijk..

    1. Woordkunst

     Oh ja, want jouw “vroeg of dood” klopt zeker wel?

     Mentaal armoedige kneus

   4. Klaus Schwab

    Zo te zien heb je die BLO opleiding niet afgemaakt.
    Nou begrijp ik waarom je in de kletspraat van Thierry trapt.

 3. Mar

  Lol. Gaattie op die toer.

  Sentimenteel gedoe en dan denken dat mensen daar in trappen.

  1. Docm

   Het lijkt mij een uiting van frustratie: ik heb gewoon gelijk, maar niemand wil dat toegeven. Zulke uitingen wijzen meestal op psychische problemen.

   1. Trithing

    Tenzij Baudet gewoon gelijk heeft en dat heeft hij

   2. Krasvast

    #baudetheeftgelijk

    1. Mr.blauw.sky

     Il duce ha sempe ragione.

  2. Woordkunst

   Dat zullen we onthouden marrie, als je de volgende keer weer loopt te huilebalken met je rolstoel- gereutel.

 4. DubbelZout

  Gaat het weer een beetje meneer Baudet ?

  1. leukeditter

   dubbelsuf ga je wijf bevredigen of je vent..of duw hem in de ster van de jonge dat zal je wel bevallen

   1. Mr.blauw.sky

    Terug op schoot bij Poetin, sokpop!

 5. Piet Klein

  Als je kijkt naar het debat tussen Agema en Baudet dan kijk je naar mijn mening naar een serieus debat waarin Agema vaxxers en de antivaxxers de mogelijkheden wil bieden die bij hun eigen keuzen passen. Baudet waarschuwt voor de bijwerkingen van vaccineren en terecht moeten we constateren dat mogelijk er verschillende beoordelingen gemaakt worden afhankelijk van in welke risicogroep je behoort.

  Of elke stelling van Baudet klopt kan ik niet beoordelen maar zeker is dat de Jonge en Rutte creatief omgaan met de informatie die ze op het podium leggen. Ze lijken zo zeer geobsedeerd door het voorkomen van angst onder bevolking wanneer de feiten op tafel liggen dat de informatie die ze verschaffen nog al kneedbaar is.

  Een aandachtspunt is daarbij dat nu duidelijk is dat de vaccinaties veel minder efficiënt zijn dan gehoopt en daarmee een 2G aanpak veel minder solide is dat gehoopt. De vraag ontstaat of zij niet over de informatie beschikken waarover het Amerikaanse RIVM wel beschikt of dat ze wederom zoals in de toeslagenaffaire, het hen niet boeit wat de feiten zijn en maar weer in het leugen circus gestapt zijn.

  Ik weet niet of elke stelling van Baudet klopt. Maar het lijkt er op dat de regering de nodige stellingen de wereld in helpt die niet kloppen. Als wappies hun naam verdienen omdat ze naast de realiteit zitten dan wint de regering het en kunnen misschien vanaf nu beter spreken over regeringswappies.

  Baudet heeft punt op de manier waarop de politiek met hem omgaat omdat ze niet serieus het debat ingaan. Ze geloven er niet in dat ze op inhoud kunnen winnen en gaan zwart maken. Het sensibiliseren, het cancelen lijkt toch wel een bestuurscultuurvaardigheid die nog geen millimeter is veranderd. En graag zou ik ieder Tweede Kamerlid er persoonlijk op willen aanspreken. Is dit de politiek, de bestuurscultuur die jullie willen. Nederland verdient beter.

 6. Uwehetgeweten

  Volop lol aan ls je nu niet tegen de vaccinatie kan dan mag je een QR gaan halen en rustig verder gaan we met besmetten de logica is nu helemaal zoek.
  Of het is een Klaus swab weggevertje voor Social overkomen.

  1. Trithing

   Gevaccineerden zijn een serieus probleem die denken namelijk dat ze te pas en te onpas hun gang kunnen gaan

 7. Mikse

  Coronacrisis vergroot de kloof tussen ultraorthodoxen en andere Israëliërs. Hiervan is Thierry niet op de hoogte en doet hij maar wat uitspraken in het wilde weg. Dat speelt nu. Hier zou hij zich eens in moeten verdiepen. Hij rommelt maar wat aan. En die bijhang doet mee voor het geld.

  1. Trithing

   Nee hoor, Baudet heeft gelijk

  2. Krasvast

   #baudetheeftgelijk

 8. Monty

  ”En de gewone Nederlandse búrger móét er wel van onder de indruk zijn; zelfs de mensen die FVD niet steunen.”

  Het kan dus niet anders dat FvD bij de verkiezingen de grootste zal worden.
  Anders is er gefraudeerd.

  Baudet zoekt trouwens toenadering tot defensie.
  Waarom zou hij dit doen?
  Een complot?

  Hij heeft al aangegeven dat er een tribunaal gaat komen.

  1. Trithing

   FvD fetisjist monty

   1. Monty

    Jij bent het he usbtje?

    1. Trithing

     Jij bent het hè blauw sky

     1. Monty

      Nee ik ben al jaren Monty. Maar jij bent Rutte liegt toch?.

  2. september

   De grootste zal hij nooit worden en die vinden dat er een tribunaal gaat komen,zijn de grootste idioten hier.Dat tribunaal gaat er nooit komen!!!

   1. Trithing

    Ook september vindt het prima dat mensen niet te verantwoording worden geroepen behalve als ze Wilders, Baudet heten, hè september

    1. september

     Jij hier zit al heel Lang Met de zelfde naam.En trithing kan USB.3 zijn of de Vlekkenwasser,die ook zoveel namen heeft gehad,zoals velen hier.

     1. Trithing

      Jij bent nog steeds net zo simpel als altijd

 9. Antihedo

  Verrassend om te horen dat Thierry zichzelf wel serieus neemt. Misschien moet hij wat minder vloggen en zich wat meer in de materie verdiepen en een rekenmachine aanschaffen. Hij heeft zichzelf laatst weer compleet voor IuI gezet door cijfers compleet verkeerd te interpreteren. Sommige mensen geloven hem maar mensen die wel een rekenmachine hebben lachen hem uit en nemen hem niet serieus. Dat is het probleem dat hij in de kamer heeft.

 10. Marcoweer

  Harstikke fijn dat hij het even uitlegt maar voor dat hij de politiek inging n soms bij dat pownet zat vond ik dat tie al wat engs had. Puur gevoel en harstikke mooi dat hij dat corrana ook niet zo serieus neem, mijn stem zal hij nooit krijgen.

 11. Harry Haller2

  Baudet vertoont een psychiatrisch ziektebeeld met een glijdende schaal naar beneden. De kans dat dit goed afloopt is vrijwel nihil.

  1. Vanduinen

   Hij heeft de club al eens verlaten. En doet hij dit weer, dan staan van Meijeren, van Houwelingen er alleen voor zonder houvast.

  2. Trithing

   En toch heeft Baudet keihard gelijk overigens al vanaf het begin

   1. Monty

    Blinde liefde voor Baudet hè, word lid.

    1. Nostradamus

     Blinde haat voor Baudet hè, word lid.

   2. Krasvast

    #baudetheeftgelijk

  3. Jack Flash

   Misschien schieten ze hem wel dood Harry.

   Om niks zullen we maar zeggen.

   1. Harry Haller2

    Nee Jack, ze zullen hem niet doodschieten. Dat is ook niet nodig. Baudet zorgt wel voor zijn eigen ondergang.

   2. Trithing

    De kogel van Fortuyn kwam ook van links

    1. Mr.blauw.sky

     USB tje weet eigenlijk stiekem wel dat Baudet prima voor zijn eigen ondergang kan zorgen dus verandert-ie maar weer van onderwerp..

     1. Trithing

      Blauw sky erkent hier dat de kogel van links gaat komen

     2. Mr.blauw.sky

      Nee hoor dat lieg jij

     3. Trithing

      Dat kan niet, immers jouw eigen woorden bevestigen dat je erkent dat de kogel van links gaat komen

   3. Krasvast

    100%

    1. Mr.blauw.sky

     Schippers

     1. Trithing

      Nanko

     2. Krasvast

      100%

      Lucifertje erbij! 🙂

     3. Mr.blauw.sky

      Aansteken en woeff! sin pelicula mania con lider hubris no plauderen de nada, tipo

 12. por favor no borres

  Door Michael van der Galien 18 september 2021
  Goed nieuws! Vanaf nu maakt DDS elke week minimaal twee podcasts!
  Eén korte, en één lange.

  Het Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie, Simone Kerseboom, zal meerdere keren per week een stukje schrijven.

  Wie zowel MvdG als een FvD politicus gelooft, heeft een behoorlijke betonplaat voor zijn harsens.
  Grote woorden maar weinig waarmaken.

  1. Jack Flash

   Prettig idee te weten dat fricandeurcockie in casadebielos zich achter een betonnen plaat bevindt.

  2. Trithing

   Shit wat ben jij toch een nutteloos figuur por favor, pietje is ook z’n zielig figuur

   1. Klaus Schwab

    Persoonlijk vind ik jou en natuurlijk die woordkunstenaar hele zielige figuren. Doordat jullie IQ zo laag is, geloven jullie de onzin die uit de uil van Minerva komt. Sneu hoor !

    1. Trithing

     Mensen die gelijk over IQ beginnen hebben altijd een minderwaardigheidscomplex

    2. Woordkunst

     Klaus Schwanz

     En waar geef ik Baudet gelijk randdebiel?
     Je stupide gehinnik geeft alleen je eigen gebrek weer.

  3. Monty

   Gelukkig hebben we het FvD journaal nog.

   1. Trithing

    Gelukkig wel en blckbx.tv

   2. Krasvast

    blckbx.tv inderdaad, één van de voorlopers van de nieuwe media. Staatsomroepen kunnen opgedoekt worden, ze zijn niet meer nodig en overbodig.

    1. Trithing

     Absoluut en dat vinden de propagandeuze staatsomroepen niet leuk

    2. Krasvast

     En dan te bedenken dat die propagandisten en staatsroeptoeters een dikke 500.000.000 per jaar aan belasting opstrijken.

    3. Mr.blauw.sky

     Dat wordt dan het staatsbureau Irma in het kwadraat. Kunnen we lachen otra vez!

 13. september

  En ik vind dat niemand voor een tribunaal moet worden gebracht Trithing mischien vindt A.E dat nog niet gezien vanavond.

 14. sonny

  Menschen mit das Arische gen brauchen keine impfung, vorallem diejenigen mit blauen augen und blondes haar sind besonders wiederstandsfahig!

  1. Monty

   Hoe kom jij aan deze wijsheid?

   Is dit misschien onderzocht door het Renaissance Instituut?

  2. Meriadoc Brandebok

   Je bedoelt zeker “mit dem Arischen Gen”.

   1. Branzino

    … en widerstandsfähig. Bovendien schrijf je zelfstandige naamwoorden met een hoofdletter, hoewel Duitsers daar zelf ook vaak tegen zondigen.
    Met het tweede “besonders” bedoel je hier ook wat anders dan hier gesuggereerd wordt, lijkt me. Ik zou daarom “sehr” gebruiken.

    Ik zou niet in het Duits reageren, als je die taal niet beheerst, al staat het wel erg gewichtig. Het lijkt me in ieder geval geen citaat zonder bronvermelding.

 15. JohanDijk

  Het is gemakkelijker mensen in de maling te nemen dan ze te overtuigen dat ze in de maling genomen worden! Kabinet spreekt niet vanuit het hart.. wat die hebben ze niet.

 16. Wim Vreeswijk

  Wat er nu met Baudet gebeurt is voor mij als ex-raadslid en statenlid helemaal niet nieuw !
  Toen ik voor het eerst werd gekozen, eerst in Almere in 1984, later in Utrecht in 1986 beleefde ik in de lokale ‘democratie’ dezelfde poppenkast en werd er door alle raadsleden massaal weggelopen als ik maar het knopje van mijn microfoon indrukte. Toen was er steeds sprake van wel zeer onbeschoft gedrag tot en met de burgemeester.. Ook mijn installaties in 1984, 1986, 1990 en 1994 werden deze telkenmale ontsierd door terroristen. Jazeker, U leest het goed: terroristen want als ik niet steeds de bescherming had gehad van de Almeerse en later Utrechtse politie had gehad was ik, net zoals PR de Vries, voortijdig gelinscht door de gajus wat in 1994 zelfs 4 doodskisten had geplaatst voor het gemeentehuis, bedoeld voor al onze 4 raadsleden. Dus hulde voor de politie ! Of dat nu nog het geval is en blijft vraag ik me echter ernstig af met deze bescherming want de samenleving wordt met de dag immoreler !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.