Frans Timmermans op oorlogspad tegen ‘foute’ koffie en chocola: ‘Er moet een ban komen’

EU-klimaatpauswappie Frans Timmermans is weer eens op oorlogspad. Dit keer moeten wat hij als ‘foute’ koffie en chocola beschouwt het ontgelden. De reden? Jawel, het klimaat. Want het klimaat gaat boven alles. Of über alles, zo je wilt.

PvdA-klimaatdictator Frans Timmermans wil dat er vanuit de EU een verbod komt op cacaobonen en koffie waarvan hij vindt dat ze niet op klimaatvriendelijke wijze geproduceerd zijn. Want tegenwoordig moet alles natuurlijk klimaatvriendelijk zijn. Klimaat, klimaat, klimaat. Het klimaat gaat über alles.

Het gaat hem in eerste instantie dan vooral om producten die afkomstig zijn van buitenlandse boeren die daarvoor een deel van het regenwoud gekapt hebben. Want tja, die doen dat omdat Europese burgers steeds meer chocola, soja, koffie en en hout willen hebben. Daar willen die buitenlandse boeren graag aan voldoen, maar ze moeten natuurlijk wel genoeg land hebben om dat soort producten inderdaad op de mark te kunnen brengen.

Zoals Homer Simpson zou zeggen: D’oh.

Timmermans vindt dat niet kunnen. Dat soort mensen zijn fout. Heel fout. Want bomen zijn belangrijk in de strijd tegen klimaatverandering doordat ze CO2 omzetten in zuurstof. En dus mogen er alleen nog “ontbossingsvrije” producten worden toegelaten op de Europese markt.

En dat is frappant. Want dezelfde Frans Timmermans die koffie van veel boeren uit Brazilië wil verbieden (want daar komt het op neer) is uitgesproken voorstander van biomassa. Dat dus de energie die opgewerkt wordt door – niet schrikken – gekapte bomen te verbranden. Dezelfde bomen die zo belangrijk zouden zijn om ‘het klimaat’ in de hand te houden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat een figuur.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Nostradamus

  Ik heb vanavond “The Wave” gekeken. Gaat ook over Fransie.

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=dPTsVjnGNZ8&t=1s
  Duurt maar 45 minuten.

 2. Krasvast

  Het grote ‘besmet verklaren’ is begonnen.

  1. Jack Flash

   “EU klimaatpauswappie”
   Leuke benaming.
   DDS gaat vooruit.
   😂

   1. Jack Flash

    “Foute chocolade”
    Staat toch op de verpakking vermeld, mag ik aannemen?

    1. Mart

     Fransje…boycot je de colére,dan wordt een van onze beste nacionale producten koffie voor ons vermoedelijk wat goedkoper als ze niet meer aan de CCEU mogen leveren.Mart Brasil.

 3. Pieter48

  Hr Timmermans zou zich beter wat meer zorgen maken over de ontbossing ten baten van zijn klimaat fobie.

  1. Trithing

   En om zijn obesitas

 4. dumbfarmer

  Herr timmerfrans kan beter letten op zijn eigen omvang.. als dalijk die zak lucht leeg loopt dan komt daar heel wat meer schadelijke gas uit dan door een paar koffiebonen te planten..

 5. Joko

  De twee meest ongeschikte flappies binnen de E.U. zijn Ursula en Frans. Volkomen nutteloos en dus overbodig.

 6. ET007

  Frans is een totale loser en wij betalen de prijs daarvoor. Misschien moet hij eens met een psycholoog praten, hoe hij oog voor de realiteit verloren is.

 7. HenC

  Och ja die Frans….
  In Nederland afgekeurd als leider van de PvdA en uit frustratie naar Europa gegaan.

 8. HenC

  Maar geef niet alle eer aan Frans Timmermans. Veel van de ideeën wordt hem ingefluisterd door PvdA voorman Diederik Samsom….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.