Kabinet legt acuut vliegverbod op voor zuidelijk Afrika, net aangekomen passagiers vast op Schiphol

Het demissionaire kabinet lijkt ineens wél daadkrachtige beslissingen te kunnen nemen, nu het nieuws over een nieuwe Zuid-Afrikaanse variant de wereld rondgaat. In de hoop de nieuwe virusvariant nog tegen te kunnen houden, is enkele uren geleden een vliegverbod afgekondigd voor Zuid-Afrika en andere landen in zuidelijk Afrika.

Passagiers van twee KLM-vliegtuigen uit Zuid-Afrika worden tegengehouden op Schiphol. Het demissionaire kabinet heeft dit keer namelijk niet allerlei adviezen afgewacht en heeft gewoon een vliegverbod afgekondigd. Alle 600 passagiers krijgen een PCR-test en moeten tot 20.30 uur wachten op de laatste testuitslag, meldt de NOS.

Het is echter nog maar de vraag of dit voldoende gaat zijn om de nieuwe virusvariant buiten de grens te houden. Zoals altijd duurt het even voor de variant wordt herkend en wie weet waar allerlei besmette mensen in de tussentijd naartoe zijn gegaan. Hetzelfde zagen we met de Delta-variant: ineens was ‘ie er binnen een mum van tijd was het merendeel van de besmettingen te wijten aan die variant. De kans dat het demissionaire kabinet nu opnieuw te laat heeft ingegrepen is dus dik aanwezig.

De grote angst voor die variant is vanwege het grote aantal mutaties, waardoor het mogelijk is dat de huidige coronavaccins onvoldoende bescherming bieden. Als dat echt zo is en we het virus niet buiten de deur weten te houden, dan is praktisch alles voor niets geweest. Gevaccineerden en ongevaccineerden lopen dan weer evenveel gevaar, als deze variant ook net zo schadelijk is als voorgaande varianten. In Israël, een land met één van de hoogste vaccinatiegraden ter wereld, is de variant namelijk al vastgesteld en daar spreekt men al van een naderende noodtoestand.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Misschien wordt het tijd voor het kabinet om een totaal reis- en vliegverbod in te voeren, want zolang het coronavirus in delen van de wereld kan blijven muteren, is het dweilen met de kraan open.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. HD

  De de site van de overheid staat duidelijk voor Zuid Afrika, enkel noodzakelijke reizen.
  Dus dat is geen vakantie, zit je daar nu heb je pech.

  1. Lefty

   Het wordt alleen maar erger. Het virus is allang in West Europa. Nog 10 jaar en 90% van het menselijk ras is uitgeroeid . Het coronavirus, daar kon Adolf zich een punt aan zuigen.

   1. rasecht wappie

    Beste Piet, je doet je naam echt eer aan merk ik steeds meer.LOL

   2. rasecht wappie

    Dan vrees ik toch voor een bepaalde bevolkingsgroep met een ongezonde levenswijze die dan uitsterft….rara……..

    1. LifeBuddy

     HaHaHaHa. Het is sLinks en begint met een B, ok nog een hint , utrecht !!!

  2. dumbfarmer

   “enkel noodzakelijke reizen”.. dus de toestroom van gelukszoekers gaat onverminderd door..

 2. rasecht wappie

  Nee hé, dat meen je niet …
  Wat erruggggggggg.

 3. Piet Paaltjens

  “De grote angst voor die variant is vanwege het grote aantal mutaties, waardoor het mogelijk is dat de huidige coronavaccins onvoldoende bescherming bieden.”

  Ongevaccineerden hebben nu nog meer reden om zich zorgen te maken. Die zijn bij een nieuwe variant in elk geval de klos.

  1. rasecht wappie

   Beste Piet, je doet je naam echt eer aan merk ik steeds meer.LOL

  2. Woordkunst

   Pfff welnee, 0% angst ×2 = nog steeds 0% angst.
   Ik zou me als gevaccineerde of constante testnemer wel bestolen voelen.
   Na al die moeite, daar sta je dan met je goede gedrag…

  3. Mistgabel

   Oh, bij deze zijn we ook al de klos en bij de Afrikaanse nog meer.
   Wat een treurnis.
   Daar gaan we. brrr.

   Zeg alvast gedag.

   Daaag Piet en por favor.

  4. Augustus

   Bij deze variant is het een mutatie van de spike eiwit, iets waar enkel het vaccin bescherming tegen biedt. Ongevaccineerden hebben bescherming tegen alle eiwitten van het virus, en deze groep onder de 60 jaar zullen dus ook geen last hebben van deze mutaties. Wel zullen zij last gaan krijgen van de paniek die zal ontstaan door de mensen die voor vaccinaties pushen die met de kleinste mutatie al niet meer werken.

  5. dumbfarmer

   Je kunt gerust stellen: iedereen is de klos. Dat vaccin beschermd dus ook voor geen meter.. kunnen we dus gezellig weer van voor af aan het riedeltje van de ‘regering’ verwachten..

 4. Piet Paaltjens

  “De kans dat het demissionaire kabinet nu opnieuw te laat heeft ingegrepen is dus dik aanwezig.”

  Uiteraard ligt de schuld van deze nieuwe variant ook bij het Kabinet.

  1. dumbfarmer

   de variant niet.. maar wel het zwalkbeleid en krampachtige stuiptrekkingen aan maatregelen die uiteindelijk geheid weer totaal nutteloos gaan blijken.

 5. rasecht wappie

  België laat de horeca sluiten om 23:00 uur. Ander virus variant. LOL
  En iedereen weet dat het Corona virus na vijf uur gaat slapen. Is wetenschappelijk bewezen door Huub Stapel.LOL

  Maar even bloed serieus….daar sta je dan als beste land ter wereld..en ook héél rijk….met de beste zorg ter wereld (proest)… Blijkt dat eventjes vies tegen te vallen als het eens tegen zit, het lijkt potverdorie de NS wel met vierkante wielen als er twee blaadjes op het spoor liggen en lamgelegde dienstregeling… als het twee graden vriest wegens vastgevroren wissels.

  1. Piet Paaltjens

   Rasecht wappie haat Nederland en lucht zijn hart.

 6. por favor no borres

  ” Misschien wordt het tijd voor het kabinet om een totaal reis- en vliegverbod in te voeren, want zolang het coronavirus in delen van de wereld kan blijven muteren, is het dweilen met de kraan open.”

  Persoonlijke zou ik de december maand graag bij de kinderen en kleinkinderen vieren.
  Maar mocht er morgen een totaal in/uitreisverbod komen en sommige daardoor een extra lange huwelijksreis hebben , dan heb ik dat er wel voor over.

  1. Woordkunst

   In huize Borres slaakt men een zucht van verlichting…

 7. Magyar

  Men moet sowieso niets toelaten uit Afrika, daar komt slechts ellende vandaan.

  1. Mistgabel

   Migrantjes kunnen nu ook niet meer.
   of dat toch nog wel?

 8. Paardenmiddel

  Houdt toch op met “gevaar” .voor een virus dat 99,9% niet gevaarlijk is. Eerst reclame maken voor de verkoop van mondkapje en nu schrijven over varianten.

  1. por favor no borres

   iamzero.nl/archives/2021/11/21/handboek-voor-ontkenners#more-4361

  2. Mistgabel

   Valt me op dat die stokoude zoals Piet en por favor met hun vaccinatie nog het bangst zijn. Jeugd en ouder maken zich amper druk.

 9. Mistgabel

  Ah, daar is weer de nieuwe variant, de druk op de boosters.

 10. StemPzeweg

  Dit is een stuk intelligenter dan de horeca om 17:00 te sluiten

 11. Astralc

  Deze NU (B.1.1.529) variant valt niet wellicht niet meer te stoppen de 4 gevallen in Botswana waren alle 2x gevaccineerd ofwel maakt het nog wel uit of je wel of niet gevaccineerd bent? En er zijn meer wegen om vanuit Z-Afrika te komen dan direct. Hiernaast zou deze NU variant veel sneller verspreiden als mogelijk door mutaties en de vaccins niet werken doordat de mutatie via iemand met Aids heeft plaats gevonden.
  Het is natuurlijk allemaal wat de gek zegt (wie weet wat waar is), maar feit is dat het heel wel mogelijk is dat vaccins (nog) niet tegen deze variant werken, maar dat is verder weinig verassend, de griepprik is ook elk jaar anders. Ofwel ook de booster zal geen enkel effect hebben. Maar wat gaat Den Haag nu doen is meer de vraag, dit schreeuwt echt om een compleet andere aanpak en snel, anders zitten we als dat al voorkombaar is, weer 3 maanden in een lockdown.

 12. Vrijedenkert

  Duizenden en duizenden Afrikanen steken ongehinderd dagelijks ineengepast in gammele bootjes de Middelandse Zee over richting Europa om zich hier legaal en illegaal te verspreiden…

  Dat vliegverbod is een wassen neus en haalt niks uit met de massa-immigratie vanuit Afrika!

 13. J. Punt

  Feit is en blijft dat de vaccinaties totaal geen enkele nut hebben. Dat wisten velen al begin 2021. Allemaal voor niets, alleen voor de groene vink waarmee je je ‘vrijheid’ mag vieren in overvolle en dure horeca.

 14. 56RdK

  De regering heeft wederom te laat gehandeld!
  Dat virus waart al ruim een week rond in Afrika en hoeveel vluchten per dag zijn er sindsdien al gearriveerd?
  Juist ja!

  Oh, kostenaspect vliegtuigmaatschappijen, kosten Schiphol, miljardengiften aan KLM, nee, nu wordt het duidelijk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.