LOL! De Jonge vraagt RIVM onderzoek te doen of coronatest voor reizigers uit zuidelijk Afrika verplicht moet worden

Nu is gebleken dat meerdere reizigers uit zuidelijk Afrika niet meededen aan de vrijwillige coronatest, gaat demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) een onderzoek instellen. Hij heeft het RIVM gevraagd om te onderzoeken of de coronatest voor reizigers uit dat gebied niet beter verplicht kan worden.

Het is toch werkelijk niet te filmen. Demissionair minister De Jonge komt kennelijk pas alleen in beweging als het kwaad al is geschied. Voortschrijdend inzicht zit er bij hem niet in. Nu pas gaat hij laten onderzoeken of het misschien toch handig is om zo’n coronatest bij aankomst verplicht te stellen. Maar dan alleen voor reizigers uit zuidelijk Afrika. Want stel je toch eens voor dat het onderzoek te breed is en men straks tot de conclusie komt dat het wellicht, heel misschien, überhaupt handig is om iedereen verplicht te testen bij aankomst.

Dit roept natuurlijk allerlei vragen op. Want waarom komt hij hier nu pas mee? En waarom laat De Jonge het nu van zo’n verplichte coronatest eerst door het RIVM onderzoeken, zoals de NOS meldt, in plaats van direct een beslissing te nemen? Zo moeilijk is het niet en diverse andere landen hebben dit al verplicht. Het is een beetje alsof Hugo de Jonge voor een brandend huis staat en eerst wil gaan onderzoeken of het installeren van een rookmelder handig is.

Kun je het je voorstellen, dat je ruim anderhalf jaar na de coronacrisis pas de vraag stelt of zo’n verplicht testbeleid misschien handig is? Niet na de eerste variant en de eerste lockdown. Niet na de deltavariant en de tweede lockdown (met avondklok). Nee, pas bij de derde lockdown en de naar het schijnt redelijk onschuldige omikronvariant komt De Jonge pas met deze vraag.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het ergste van alles is nog wel dat dit onderzoek natuurlijk weer tijdrovend gaat zijn, waarna het kabinet en het RIVM weer totaal verbaasd zijn dat het virus zich niet aan hun planningen houdt. Dan krijgen we over een maand of twee, als ‘code zwart’ het nieuwe normaal is, te horen dat het misschien toch wel handig was om zo’n beleid in te voeren…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Piet Paaltjens

  Als de Jonge de coronatest verplicht had gesteld had Wout moord en brand geschreeuwd.

  1. tim p

   voor jou zou een geestelijke gezondheidstest verplicht moeten worden, of maar meteen tbs?

   1. por favor no borres

    Ter Beschikkingstelling Regering?

    Maar hij was toch al een overheidstr0l, aan DDS ter beschikking gesteld door de regering

  2. Ali Yas

   Piet heeft ergens wel gelijk: als je vindt dat de overheid de perken van haar bevoegdheden te buiten gaat met de coronamaatregelen, een opvatting die je hier wel hoort en in de gesubsidieerde media niet, dan moet je niet óók vinden dat de overheid nog wat extra maatregelen moet treffen tegen (in dit geval) buitenlanders.

   Eerst stel je je gasten bloot aan een (vervelende en invasieve) test, maar dan moet je eigenlijk op de uitkomst wachten en dus moet je ze een tijdje vasthouden, en als ze dan positief zijn? Sluit je ze dan op? Schendingen van mensenrechten zijn anno 2021 geen enkel probleem meer blijkbaar.

   1. Woordkunst

    En de mensenrechten van de binnenlanders dan?
    Het moet maar eens afgelopen zijn met het open huis beleid in Nederland.
    Laat al de voorstanders maar eens de gevolgen dragen…

 2. Joko

  De Jonge zit met een dilemma waarbij hij nu al zekerheid zoekt zodat hij later de handen in onschuld wassen kan. Voor iedereen die binnenkomt een coronatest verplichten? Dat wordt problematisch bij binnenwandelende gelukszoekers.

  1. Joko

   Gelukzoekers.

   1. hans-e-pans

    Gelukkig.

  2. Krasvast

   @Joko: De Jonge heeft inderdaad een groot probleem, hij zal zich eenmaal moeten verantwoorden waarom hij willens en wetens moest vaccineren terwijl dat niet noodzakelijk was.

  3. Augustus

   Geen probleem hoor, bij Amerika doen ze dat ook. Reiziger moet zich laten testen, maar een arme Gonzales ergens uit de sloppen van Juárez is bij voorbaat gezond verklaard.

   1. dumbfarmer

    jawel, wel probleem: dat achterlijke marrakesh pact. Dat stelt bijna het welzijn van de vluchteling boven alles..
    plus, op de een of andere manier, staat lichamelijke integriteit ineens wel hoog in het vaandel, vooral bij het leger verdienmodel advokaten dat zich dan opwerpt als ‘beschermers van de medemens’.

   2. dumbfarmer

    oh en vergeet de EU niet, die staan dan ook moord en brand te schreeuwen meteen zoals tegen polen is gebeurd.. dus die verplichten tot iets? ik moet het zien.

 3. tim p

  h**ps://www.i24news.tv/fr/actu/israel/1637766051-israel-covid-19-il-est-possible-que-nous-ayons-besoin-d-une-quatrieme-dose-de-vaccin-ministre-de-la-sante

  4de shot in israel hopsadikee

  volgend jaar nog 2? lol

  1. por favor no borres

   Een Frans mediakanaal over de situatie in Israël.

   Geen Nederlands nieuws in het Nederlands over Nederland?

   1. Woordkunst

    Jij hebt iets tegen Fransen?

 4. por favor no borres

  dagelijksestandaard.nl/2020/03/coronacolumn-wout-willemsen-2-besmetting-quarantaine/

  Heerlijk om terug te lezen.

  1. Joko

   Niet iedereen is zo verstard in zijn denken als jij. Als je geestelijk vastgeroest bent, kun je beter je waffel houden in plaats van kritiek te uiten.

  2. Piet Paaltjens

   Dat noemen we dan voortschrijdend inzicht.

   😎

   1. Joko

    Heel goed Paaltjens. Blijf je wel werken aan jouw inzicht?

   2. leukeditter

    De jonge moet de eer aan zich zelf houden en schoenen gaan verkopen of gel voor moderne kapseltjes.. hier heeft hij geen kaas van gegeten maar hij praat of hij al de vaccins heeft uitgevonden. het is en blijft om te gieren die dictator

   3. Krasvast

    @Joko & Leuke: Negeren werkt beter, 100% succes verzekerd!

 5. Piet Paaltjens

  ‘Strónteigenwijze ongevaccineerden verantwoordelijk voor ziekenhuisprobleem’

  youtube.com/watch?v=5rTA1GVtOJE

  1. dumbfarmer

   dalijk is iedereen weer ongevaccineerd.. omdat het zaakje uitgewerkt is en nisk uithaalt tegen die nieuwe variant.. dus wat roep je dan? Je behoort dan tot diezelfde groep. Dus.. ergens.. ga je jezelf in je voeten schieten, let maar op.

  2. Krasvast

   Negeren werkt veel beter, 100% succes verzekerd @dumbfarmer

 6. dumbfarmer

  Ach gut…ineens is er niets meer over van het daadkrachtige optreden van die flapdrol of het “kabinet” in het algemeen.. wordt dus nu eerst een maand verprutst aan een ‘onderzoek’ waar uit blijkt dat het wellicht kan, maar dan heeft het al lang geen zin meer om die discussie te voeren, want die variant heeft dan al lang een flinke poot aan de grond hier..
  dus kan hij dat weer aangrijpen als reden om over vaccinatie te krijsen, 2g door ieders strot te proppen enzovoorts.

  1. Woordkunst

   Dacht even “blaatkrachtig” te lezen, geef je zowiezo gelijk hoor daar niet van…

   1. dumbfarmer

    daadkrachtig.. blaatkrachtig.. zit daar verschil in bij die club? 😉

 7. Piet Paaltjens

  ‘Nieuwe bondskanselier wil vaccinatieplicht Duitsland’
  De aantredende Duitse bondskanselier Olaf Scholz wil eind februari een algehele vaccinatieplicht voorleggen aan het parlement, waarin zijn regering een ruime meerderheid heeft. Dat schrijft de Duitse kwaliteitskrant Frankfurter Allgemeine Zeitung dinsdag op basis van eigen bronnen.”

  Een algemene vaccinatieplicht lijkt in Nederland ook slechts een kwestie van tijd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.