Pretparken en dierentuinen zien de bui al hangen: ‘De maatregel gaat geld kosten, maar de compensatie is al gestopt’

Naar alle verwachting gaat het kabinet aankomende vrijdag aankondigen dat ook pretparken en dierentuinen moeten gaan werken met een coronatoegangsbewijs. Dit tot grote onvrede van de branche, zij vrezen teruglopende bezoekersaantallen. De maatregel gaat geld kosten, maar kan men ook rekenen op compensatie vanuit de overheid?

Er zijn opnieuw mogelijke plannen ‘uitgelekt’ door bronnen rond het kabinet. De horeca gaat opnieuw strenge maatregelen tegemoet en ook pretparken en dierentuinen zullen nieuwe regels krijgen. Dit tot onvrede van de branche, zij beseffen dat de verplichting van een coronatoegangsbewijs het bezoekersaantal zal terugbrengen.

Kees Klesman, directeur van de Club van Elf, zegt tegenover de Telegraaf dat het financieel een zware tijd gaat worden als de nieuwe maatregelen er komen: “Je ziet bij bioscoop Pathé dat er veertig procent minder bezoekers komen. De attracties die in de winter geopend zijn, hebben die omzet nodig om in het voorjaar voldoende cashflow te hebben. Deze maatregel gaat geld kosten, maar de compensatie door de overheid is gestopt.”

De Dagelijkse Standaard

Beide branches worden met grote problemen opgezadeld. Zowel directeuren uit de dierentuinbranche als uit de pretparkbranche weten dat het opnieuw onzekere tijden gaan worden. Bezoekersaantallen gaan dalen en personeelskosten gaan juist stijgen.

Opnieuw krijgt ondernemend Nederland een economische tik van het kabinet, dat met paniekvoetbal de derde piek probeert af te remmen. In plaats vol in te zetten op het versneld zetten van boosterprikken voor risicogroepen, eerder én meer had geïnvesteerd in de zorg, gaat men nu opnieuw voor een repressieve koers in plaats van een preventieve.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Daarnaast blijft het kabinet vol in zetten op de omstreden QR-maatregel. De maatregel waar vaak genoeg mee wordt gefraudeerd én die om een of andere belachelijke reden besmette, gevaccineerde Nederlanders wél groen licht geeft om te gaan en staan waar ze willen. Het mismanagement van ons kabinet bereikt opnieuw ongekende hoogtes.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Augustus

  “… zij beseffen dat de verplichting van een coronatoegangsbewijs het bezoekersaantal zal terugbrengen.”

  Goed, moge alle bedrijven die hier aan mee werken faliekant failliet gaan.

  1. Nostradamus

   En als ze dan failliet gaan dan kunnen ze de beesten slachten en het vlees verkopen. Als ze maar van de dierentuindieren afblijven.

 2. RvdBe

  OMT de nieuwe politieke partij!
  Weliswaar ongekozen maar dat maakt niet uit in (coke) bananenrepubliek Nederland.

 3. StemPzeweg

  Wie gaat in de tweede helft van November nou naar een pretpark?

 4. J. Punt

  ‘Experts’ ‘virologen’ worden met de haren voor de camera gesleept en met het mes op de keel gedwongen uitsluitend positief te zijn met uitsluitend voordelen en dat het ‘vaccins’ eigenlijk GEEN fiasco is en NOOIT zal worden. Daarna weer de uitgekauwde oude beelden van een oostblok afdeling met ouwe wijven.

  Wordt een beetje sleets die “paniek’ het enige wat overvol is bij ziekenhuizen is de parkeerautomaat met die idiote tarieven.

 5. J. Punt

  In NL ziekenhuizen mag stomweg niet gefilmd worden door wie dan ook. Waar de beelden vandaan komen is niet interessant, van instructiefilmpjes fabrikanten zwaar achterhaald met oude apparatuur of van een ‘andere’ ramp.
  Voor een shot voor 007 movies maken ze misschien wel een uitzondering maar meer ook niet.
  Ziekenhuizen zijn geen casting buro’s voor rtl of nos

 6. Joko

  Hoe kan een vaccinatiepaspoort besmetting voorkomen als het vaccin dat niet doet? Wie het weet, mag het mij zeggen.

  1. Docm

   Als je gevaccineerd bent dan ben je goed beschermd tegen besmetting. Het probleem met ongevaccineerden is dat ze gemakkelijk besmet raken. In Duitsland en Denemarken is er al een noodtoestand. E

   1. Krasvast

    “Als je gevaccineerd bent dan ben je goed beschermd tegen besmetting.”

    Dat hoop je dan maar want wetenschappelijk bewijs voor jouw onzinstelling ontbreekt.

  2. Docm

   Besmetting van wie? Als je gevaccineerd bent dan is de kans dat je besmet wordt heel klein. Het zijn dus de ongevaccineerden die gemakkelijk besmet raken, die moeten dus bij andere mensen uit de buurt blijven.

   1. Woordkunst

    Die mensen moeten helemaal niks engerd!
    Al jij zo laf bent dat je je eigen helemaal gek laat maken door die emotieporno dan blijf je maar lekker zelf thuis onder de lakens met nog een extra spuit in je kont…

 7. Krasvast

  Het gaat ook niet in één keer, het gaat in kleine stapjes. In 1941 is het ook al gedaan, toen was het ‘verboden voor joden’.

  ht.ps://twitter.com/jennydouwes/status/1458737428349521922

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.