DDS Kamerleden 004

PvdA zet stappen om FVD uit te sluiten in Rotterdam: 'Ze bedreigen mensen en creëren een intimiderende sfeer'

Politieknov 23 2021, 16:00
'Tolerant' links is begonnen met het smeden van een pact tegen Forum voor Democratie (FVD). De lijsttrekker van de PvdA in Rotterdam, Richard Moti, wil samen met andere partijen in Rotterdam een gesprek over mogelijke deelname van FVD. "Forum is een partij die mensen bedreigt en een intimiderende sfeer creëert", zegt Moti.
De PvdA heeft D66 en GroenLinks al uitgenodigd voor een gesprek en wil later ook met andere partijen gaan praten. We kunnen de uitkomst van zo'n gesprek al wel raden: uitsluiting. Linkse partijen gaan zich weer van hun meest trieste kant laten zien, terwijl ze tolerantie, inclusiviteit en diversiteit blijven prediken.
Natuurlijk gebeurt dit ook alleen bij partijen die zij als 'extreemrechts' beschouwen. Toen Kamerleden van DENK de boel op stelten zetten in de Tweede Kamer hoorde je de PvdA, GroenLinks en D66 nauwelijks. Er werd wel even wat geklaagd omdat diverse Kamerleden bedreigingen ontvingen naar aanleiding van ophitsende filmpjes, maar DENK pakte ook de PVV aan dus dan viel het allemaal ook wel weer mee. Het heeft in ieder geval niet tot uitsluiting geleid.
FVD is wat de lokale PvdA van Rotterdam betreft toch wel andere koek, laat de lijsttrekker weten via het AD. En in plaats van zelf gewoon een standpunt in te nemen, omdat men samenwerking met die partij zelf onacceptabel vindt, zoekt men eerst steun bij andere partijen. 'Wij willen ze uitsluiten, maar alleen als jullie meedoen' is de boodschap van de PvdA-lijsttrekker.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Los van die slappe houding is het ook volstrekt ondemocratisch. Als Forum voor Democratie voor veel mensen echt te ver gaat, dan stemmen ze vanzelf wel op een andere partij. Net zoals de PvdA afgelopen verkiezingen opnieuw keihard werd afgestraft: men had maling aan hun belabberde boodschap en ze raakten hun geloofwaardigheid kwijt. Het zou wat dat betreft beter zijn om de komst van FVD gewoon te omarmen. Als het goed gaat kan iedereen ervan profiteren, maar gaat Forum een grens over dan vallen ze op hun eigen zwaard.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten