Baudet daagt Ellian uit voor debat! Durft Afshin het aan?

Afshin Ellian was voor corona best een plezierige columnist om te lezen. Helaas is alles tegenwoordig anders. Want niet alleen gaat hij helemaal mee in het coronaverhaal van het partijkartel, maar hij is eigenlijk ook nog eens gewoon keihard een VVD-propagandist geworden. Dit komt ongetwijfeld doordat zijn zoon in de Tweede Kamer zit voor die partij. Papa als cheerleader.

En dus zagen we van het weekend ineens hoe de voorheen rechtse, conservatieve, en tolerante Ellian Twitter opriep om Thierry Baudet te bannen. Want die tweet soms dingen over corona waar Ellian het niet mee eens is. Maar dát kan niet! Verbieden die hap!

Baudet reageerde daar logischerwijze met verbazing op. “Bevreemdend bericht van voormalig vriend, collega en mentor aan de Universiteit Leiden,” aldus de FVD-leider. “Iemand die voorstander was van discussie en de waarden van de Verlichting. Verdedigt nu blijkbaar het censureren van president Trump en het smoren van een debat over hét thema van onze tijd?!”

Vervolgens voegde hij daar aan toe dat juist omdat Ellian uit een dictatuur komt (Iran), hij beter zou moeten weten dan kritische geesten de mond te snoeren:

Ellian vond het toen nodig om zich op elke mogelijke manier te distantiëren van Baudet. Vriend? Helemaal niet! Mentor? Ben je gek?! Nee, Ellian kende Baudet opeens eigenlijk nog maar nauwelijks.

Baudets reactie daarop is puur Baudet (én klasse). Want hij daagde Ellian vervolgens gewoon uit voor een open, transparant en eerlijk debat over deze materie.

“Ik daag je uit voor een debat! Over de Verlichtingswaarden, wetenschap en tegenspraak. En over de coronaregels. Jij mag tijd & plaats kiezen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Heeft Ellian de moed deze uitnodiging te accepteren? Het zou mij verrassen. Schokken, zelfs. Want zelfs hij moet inzien dat zijn beschuldigingen aan het adres van Baudet volstrekt onzinnig zijn… én dat hij een écht eerlijk debat over het fascistische coronabeleid ook al niet kan winnen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. por favor no borres

  Want zelfs hij moet inzien dat zijn beschuldigingen aan het adres van Baudet volstrekt onzinnig zijn

  Draagt u standaard oogkleppen of gesigneerde uit de FvD webshop?

 2. right

  Iemand die zich met deze felheid tegen Baudet keert, heeft de morele plicht om met een open vizier te debatteren met Baudet!
  Als een moedig man, en niet als roeper op afstand!

  1. por favor no borres

   Heeft Michael van der Galien dezelfde morele plicht of mag hij wel als roeper op afstand fungeren?

   1. por favor no borres

    Met de functie van goedbetaalde papegaai heeft right schijnbaar minder moeite.

   2. LifeBuddy

    Nee Porky loodewijk, Wij moeten Robert Jensen op maandag en vrijdag terug op de tv in dit discriminerende dictatuur land . Baudet daagt Ellian bij Jensen uit en dan zullen we zien of Extreem sLinks een Grote mondy heeft. Ik weet zeker dat het bij sLinks roeptoeteren blijft.

   3. Trithing

    por favor is enkel bezig met het aanvallen van de schrijver

    1. LifeBuddy

     HaHaHaHa, ik hou extreem sLinks niet tegen. porky favor staat toch altijd voor pietje paal!!!

  2. Nostradamus

   Ik had Afshin Ellian altijd hoog staan. Ik vraag mij af waarom hij zich naar het kwaad heeft doen keren. Bedreigingen? Het grote (Big Pharma) geld?

 3. Mistgabel

  And on a more serious note cold weather also means you’re more likely to suffer from serious conditions such as a heart attack or blood clots.

  Here are the main health dangers that can be triggered by the cold.

  h*tps://www.thesun.co.uk/health/16862556/cold-weather-affect-body/

  Ah, wordt hier de schade van vaccins gespind?

 4. Harry Haller2

  “U bent een antidemocratische extremist in gedaante van een medicijnman.”

  Treffender had ik het niet kunnen verwoorden.

 5. por favor no borres

  Een nieuwe stichting werkt aan een collectieve schadeclaim tegen het ministerie van Volksgezondheid. Reden is de grote dataroof die eerder dit jaar bij de GGD aan het licht kwam. Duizenden personen werden getroffen door het datalek.
  Mensen die zich aansluiten, hoeven daar niet voor te betalen. De kosten worden voorgeschoten door een anonieme financier. Die krijgt 20 procent van de vergoeding die deelnemers krijgen als ze de zaak winnen, tot maximaal vijf keer het voorgeschoten bedrag.

  Remember stichting Loterijverlies.nl

  1. Piepertje

   Waar jij met beide poten tot aan je liezen in staat. Centjes betaald maar met je broek aan genaaid. Eigen schuld vetruimertje, moet maar niet liegen! Het heet niet voor niets ‘loterij’, of ‘kansspel’.

 6. Piet Paaltjens

  “U bent een antidemocratische extremist in gedaante van een medicijnman.”

  BAM!!

  1. Trithing

   “Ik pleit voor referenda! Hoe ben ik een “vijand van de open samenleving?”
   BAM

 7. Nostradamus

  “U bent een antidemocratische extremist in gedaante van een medicijnman.”

  Mensen die geen argumenten hebben beginnen te schelden hoor ik sommigen hier wel eens zeggen.

 8. Meriadoc Brandebok

  “Ik was niet uw @thierrybaudet mentor of uw vriend. Verwar Verlichting niet met zelfmoordpact. Weerbare democratie verdedigt wetenschap en vrijheid. U bent een antidemocratische extremist in gedaante van een medicijnman.Nooit zal ik capituleren voor de vijanden van opensamenleving”

  Spot on, zouden de Engelsen zeggen. Een treffender typering van Baudet heb ik zelden gehoord. Hup Ellian.

 9. HenC

  Het is nog maar enkele maanden geleden dat Afshin Ellian bij WNL zelf zei:
  ” Het is heel gek dat de overheid dan maar de grondrechten gaat schenden, omdat sommige mensen de regels niet willen naleven.”
  “En er is nog iets anders,” zei Ellian: “Kijk…. hier voor de Europese Unie vind ik het heel vreemd dat we zo gemakkelijk zeggen, ‘ja, je moet een gezondheidspaspoort [of een vaccinatiepaspoort] hebben. Ik vind dat dat te ver gaat.”
  “Vraag mij niet om mijn grondrechten te doneren aan caféhouders en theatermensen,” aldus Ellian enkele maanden geleden….. Waar blijven principes…..

  1. aerosol

   het gesprek zal daarom ook nooit gaan plaatsvinden.

   Ellian denkt aan zn portomonnee en ziet ook wel dat hij gecancelt gaat worden als hij niet het overheids narratief volgt

 10. Ali Yas

  “Twitter verwijdert het verspreiden van onwetenschappelijke en medisch levensgevaarlijke onzin over #COVID19 en #Vaccinatie niet.”, schrijft Elian. En dan vervolgens: “Weerbare democratie verdedigt wetenschap en vrijheid”.

  Wel, laten we die vrijheid dan ook echt verdedigen en vinden dat niet alleen Afshin maar ook Thierry mag praten over gevoelige onderwerpen zoals de wetenschappelijke stand van zaken rond corona en vaccinatie.

  Als Elian over “levensgevaarlijke onzin over vaccinatie” schrijft, waar denkt hij dan aan? Aan de propaganda van vorig jaar, toen de prik nog werd opgehemeld als “veilig en effectief”? Is het trouwens ook geen onzin, om met Elians eigen woorden te spreken, om de mRNA-therapie vaccinatie te noemen?

  Meneer Elian mag een toontje lager zingen.

  1. Piet Paaltjens

   “Is het trouwens ook geen onzin, om met Elians eigen woorden te spreken, om de mRNA-therapie vaccinatie te noemen?”

   Het is trieste onzin om het mRNA-vaccin gentherapie te noemen.

   h*tps://dvhn.nl/extra/Thierry-Baudet-krijgt-tik-op-de-vingers-van-voormalig-partijgenoot-vaccins-zijn-geen-gentherapie-27045494.html

   1. Trithing

    Jawel hoor, sterker nog, het is een experimentele vloeistof die jij geïnjecteerd hebt gekregen en die werkt niet!!! sukkel

 11. tata

  Als Leids alumnus wijs ik op de spreuk van onze alma mater: Praesidium libertatis. Ga derhalve het debat met elkaar aan.

 12. Mar

  De zoveelste persoon die eerst een held werd genoemd op DDS en nu de grond wordt ingetrapt omdat hij iets zegt wat men niet wil horen. Men moet wel in de DDS pas blijven lopen, anders word je afgebrand.

  Zou Thierry weten dat de DDS liefde niet onvoorwaardelijk is maar hele precaire situatie?

  1. Trithing

   Jij reageert dan natuurlijk weer wel

 13. De witte roos

  Na jarenlange studie zegt de onafhankelijke wetenschap, na enkele dagen studie zeggen de wij van W.C. Eend Rutte wetenschappers.