Flink eind rijden voor uw booster! GGD: ‘Kleine priklocaties verdwijnen voor XXL-priklocaties’

De boostercampagne van zorgminister Hugo de Jonge lijkt werkelijk helemaal nergens op. Om toch nog enigszins op tijd te kunnen boosteren hebben verschillende GGD’en hun strategie veranderd. En die pakt behoorlijk nadelig uit voor iedereen die niet in een grote stad woont, want de kleine priklocaties van de GGD verdwijnen, zodat er XXL-priklocaties kunnen worden geopend.

Vanuit het oogpunt van de GGD is het besluit voor een andere strategie volkomen logisch: één centraal punt waar iedereen zich kan laten vaccineren, de XXL-priklocatie. Maar voor de veelal oudere mensen die een booster willen is het een behoorlijk beroerde keuze. 60-plussers die niet in een stad wonen zullen moeten rijden naar de XXL-priklocaties van de GGD, die meestal in een grote stad zit.

En de GGD’s zijn wat dat betreft haast genoodzaakt om het op deze manier in te richten, want Hugo de Jonge en zijn ministerie hebben weer zitten slapen. Die vonden het nodig om een advies van de Gezondheidsraad af te wachten, terwijl alle landen om ons heen allang aan het boosteren waren. Nu moet op stel en sprong weer van alles geregeld worden, wat voor GGD’s ook niet haast niet te doen is.

Wat ook niet helpt is dat zij enorme ruimten nodig hebben om de mensen verplicht op anderhalve meter afstand van elkaar te laten wachten, meldt RTL Nieuws. De wachttijd voor vaccinatie, die sommige landen overbodig achten, geldt hier namelijk nog wel. Voor de GGD’s is het haast de enige manier om zo nog een snel priktempo te kunnen halen met zo min mogelijk mensen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En nu maar zien of het de komende weken ook echt gaat werken. Voor de GGD’s is het dan weliswaar de enige manier om ‘productie te kunnen draaien’, maar dan moeten de mensen wel ook daadwerkelijk op komen draven. We kunnen met z’n allen in ieder geval concluderen dat Hugo de Jonge ook dit keer weer een fout heeft gemaakt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. dumbfarmer

  heeft die schoenclown niet ergens een bewering (en beloofd) dat je altijd binnen redelijke afstand (= 30 minuten ofzo, weet het niet precies meer) een locatie voor prikken kon vinden???

  1. Marcoweer

   Ze doen maar, wie geprikt wil worden moet er ook maar wat voor over hebben.

   1. dumbfarmer

    wat is dat nou weer voor een opmerking… je wil niet perse geprikt worden, maar de meerderheid doet dat omdat gezegd wordt dat het goed is voor de volksgezondheid. Lieten ze het echt als vrije keuze, en men doet dan dit, dan zul je zien dat die vaccinatiegraad buiten die randstad ineens een aanzienlijk stuk lager is.
    Daarnaast, als je eerst een uur moet rijden om er te komen, gezien de benzinekosten op het moment, plus dan ook nog hopen dat je een (betaalde) parkeerplek vind.. dat wekt nog meer tegenzin dan het tegenovergestelde op.

    1. Marcoweer

     Van mij hoeft u die prik niet te halen. U wilt het graag om in leven te blijven dan moet u daar helaas wat voor doen. Niet mij verwijten dat ik het niet erg vind het u wat moeite kost. Als het teveel moeite of geld kost dan doet het toch niet. U kunt zelf het beste bepalen wat uw gezondheid u waard is.

 2. Krasvast

  Zoals Baudet het heeft gezegd: Succes ermee!

  1. leukeditter

   Ze worden kwader en kwader op Baudet, omdat ze weten dat hij het bij het rechte end heeft..ze zetten ons weer vast voor een variantje met een ifr van 0,000000001%

 3. Mistgabel

  Al zat ie om de hoek…

 4. Ongevaccineerde

  Waarom hebben mensen die zich niet willen laten vaccineren zoveel moeite en commentaar op wat de wel-gevaccineerden overkomt.
  Dat gevaccineerden klagen is terecht, maar ongevaccineerden gaan toch gewoon verder met hun leven.

  1. Marcoweer

   Idd ik klaag niet dat u of een ander een stukje moet rijden om een prikje te halen. Ik klaag er zelfs niet over dat ik mee aan die prikjes betaal. Met alle liefde en plezier zolang het nog kan.

  2. Trithing

   Nee ongevaccineerde, mensen zonder QR worden stelselmatig buitengesloten dat hoor ik de gevaccineerden dan weer niet veroordelen

 5. Mar

  Met de eerste twee vaccinaties was het niet anders, hoor. Ik had mazzel want ik zat in de leeftijdsgroep voor huisartsen, dus ik kon op de fiets naar de praktijk in het dorp. De rest van mijn familie moesten allemaal naar één van de omliggende steden (kwartier of langer rijden).

  Trouwens, wie in de avonduren en het weekend een huisarts nodig heeft mag ook een stuk rijden naar de huisartsenpost in het ziekenhuis in de nabije grote gemeente.

  Niks nieuws onder de zon.

  1. Harry Haller2

   Ik word 1e Kerstdag om 10.00 geboosterd. Het kerstontbijt valt dus in het water.

   1. Piet Paaltjens

    Gefeliciteerd, Haller, ik moet helaas nog even wachten maar hoop begin januari ook wel aan de beurt te zijn.

    1. Trithing

     Hoe debiel ben je als je iemand feliciteert omdat hij of zij medisch discriminerend beleid in stand houden….

     1. Piet Paaltjens

      Hoe debiel ben je als je jezelf en je vrienden en verwanten bewust blootstelt aan een besmetting met Corona?

     2. Trithing

      Ja piet dat jij als gevaccineerde de arrogantie hebt om te denken dat jij het alleenrecht hebt op vrijheid met de grote gevolgen dat jij anderen bewust besmet…

     3. Piet Paaltjens

      Hoe debiel ben je om je hier voor te doen als een ongevaccineerde terwijl je de prikken gewoon hebt gehaald?

     4. Krasvast

      De zuighond voeren betekent dat je wordt gezogen.

     5. Trithing

      pietje is een onethische hond die gist naar medisch geheime gegevens van mensen, dat is pas debiel en moreel ongepast

     6. Krasvast

      100%

     7. Mr.blauw.sky

      Wat is jouw seksuele geaardheid , USB tje?

    2. september

     Hier ook mijn felicitaties voor degene die de boosterprik nemen.En de ongevaccineerden blijven heel dom

     1. Woordkunst

      De ongevacineerden boeit het niet wat jij opreutelt, inhoudsloze onbenul…

   2. Mistgabel

    Haal gelijk de griepprik…

 6. Mar

  Of heel vroeg opstaan voor het kerstonbijt.

  1. Marcoweer

   Daar moet de rest ook maar zin in hebben of het ontbijt alleen doen.

  2. Harry Haller2

   Als ik het heel vroeg maak kan ik het nog een souper noemen.

   1. Piet Paaltjens

    😎

   2. Marcoweer

    Ik weet niet hoeveel u moet rijden .maar het zou ook een een andere invulling aan kerstavond kunnen geven. En anders ipv een kerstontbijd een Kerstkind kan ook leuk zijn . Als u maar vooral geniet van het gezelschap waar u uw tijd mee mag delen.

    1. Marcoweer

     Ontbijt

     1. Marcoweer

      En geen Kerstkind maar kerstlunch.

    2. Harry Haller2

     We hebben er een brunch van gemaakt Marcoweer. En zoals je zegt: het gaat vooral om het samenzijn en het gezamenlijk plezier.

 7. HenC

  Het hoort bij de logica van de overheid.
  We moesten de diverse vormen van de Lockdown ondergaan omdat we voor minder verplaatsingen moesten zorgen. Dat was beter tegen de verspreiding van het virus zeiden het OMT en Rutte en de Jonge.
  Nu zie je wat het echte hogere doel is.
  De wegen moesten vrij gemaakt worden om al die brave afhalers van de prik niet in de file te laten staan.
  Je zult merken dat na de eerste week van Januari de lockdown wat langer moet duren omdat de vaccin ophalers de wegen nog leeg nodig hebben. Ze zijn nog niet allemaal aan de beurt geweest. Halfweg Januari vrije baan voor Piet Paaltjens zijn prik.
  Een beetje fantasie verklaart alles.

  1. Dubblecheck

   Tja en als ze dan terug moeten met die booster dan zouden ze niet over de snelweg kunnen. Nu dus wel inderdaad.

 8. StanleyC

  Ok jongens, 100 strafregels en tanden poetsen met zeep. xD

 9. september

  Het woord van het jaar is trouwens Prikspijt geworden.Kan je ook gebruiken als je spijt hebt om je niet te laten vaccineren

  1. Woordkunst

   Kan….
   Maar dat gaan de meeste mensen toch echt niet doen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.