LOL! Europarlementariërs moeten verplicht op #MeToo-cursus, anders volgen sancties

Het Europees Parlement stemde gisteren in met een resolutie die het Europarlementariërs verplicht om een bewustwordingstraining te volgen,  een #MeToo-cursus. Volgens de initiatiefnemers komt seksueel grensoverschrijdend gedrag nog steeds te veel voor in Brussel en Straatsburg. En wie de training niet volgt, kan rekenen op sancties!

Europarlementariërs krijgen te maken met een #MeToo-cursus omdat nog steeds veel (voornamelijk) vrouwelijke assistenten slachtoffer worden van machtsgeile parlementariërs die misbruik van ze proberen te maken. En nu is er een resolutie aangenomen die ze een lesje moet gaan leren over hoe machtsrelaties werken en wat gepast gedrag is.

Het klinkt allemaal leuk, maar het is natuurlijk ontzettend naïef. De mensen die misbruik maken van hun assistenten weten heel goed dat het verkeerd is wat ze doen. Ze weten ook heel goed dat de kans enorm groot is dat ze ermee wegkomen, want wie uit de school klapt wordt er op één of andere manier toch wel uitgewerkt.

Het enige wat deze resolutie gaat bereiken is dat het de tijd verdoet van veel parlementariërs die allang weten wat gepast en ongepast is. Voor de gewone burger geeft dit een signaal dat #MeToo serieus wordt genomen in het Europees Parlement, maar in de praktijk zal er weinig veranderen. En wat ook niet helpt is dat parlementariërs worden beschermd door diplomatieke onschendbaarheid. Men kan dan hoog en laag springen, maar aanpakken kunnen ze de viespeuk in kwestie toch niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Europarlementariër Samira Rafaela (D66) is ervan overtuigd dat de #MeToo-cursus meer effect heeft als de mensen die de bewustwordingstraining niet volgen, publiekelijk aan de schandpaal worden genageld. “Dan mag je aan je kiezers gaan uitleggen waarom je dat niet doet”, zegt ze volgens de NOS. Het is echter nog maar de vraag of het Europese burgers echt genoeg zal boeien. De meeste mensen hebben al moeite met het herkennen van de eigen nationale parlementsleden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Morgan4321

  Schandpaal? Degenen die zich dapper verzetten tegen deze onzin hebben bij mij juist een streepje voor.

 2. aerosol

  sja samira ziet er niet verkeerd uit maar ik doe al 20 jaar mn uiterste best om met een hele grote boog om dit soort zielige zieltjes heen te lopen.

  1. Heinzs

   U heeft dus moeite met lopen begrijp ik. Dat wil je eigenlijk zeggen. Dat mag VVMU !

 3. HD

  Jammer dat er geen echte mannen als Antonio Tejero in dit parlement zitten.

 4. AS210854

  Als die eu parlementariërs niet weten wat normen en waarden zijn, laat duidelijk zien wat voor een zooitje onbenullen die Europese unie bestuurders zijn.

 5. Ali Yas

  Zoals je wel vaker ziet bij het doorgeschoten feminisme zal dit uiteindelijk niet goed uitpakken voor vrouwen. Mannen die onder zulke condities nog willen samenwerken met vrouwen moeten zich laten nakijken.

  1. Piet Paaltjens

   Mannen die deze problematiek niet (h)erkennen kunnen inderdaad beter niet meer met vrouwen samenwerken.

   1. RvdBe

    Paaltjens heeft nog nooit met vrouwen gewerkt zo te zien, als ie al überhaupt ooit heeft gewerkt.
    De vrouwen waar ik mee hebt gewerkt (technische sector) vinden dit merendeels bullshit, deze vrouwen zijn dan ook geen jankerts en profiteurs maar gewoon collega,s.
    Met over het paard getilde golddiggers heb ik 0,0 medelijden.

    1. Piet Paaltjens

     Ik mag toch niet hopen dat de vrouwen waarmee RvdBe samenwerkte geen moeite hadden met aanranding en verkrachting?

     1. RvdBe

      Je kunt het aanranding en verkrachting noemen als je voor die ene job of rol met je benen wijd gaat.
      De echte aanrandingen en verkrachtigingen daar gelaten.

 6. dumbfarmer

  ach, kunnen ze in ieder geval weer zeggen dat ze eeecht wel er wat aan doen!
  En fijn voor al die cursusnemers, kunnen weer fijn die tijd opschrijven als gewerkte uren.

 7. Joko

  Welke idioot denkt dat zo’n cursus iemand van zijn geilheid afhelpt? Allemachtig wat een onbenullen toch.

 8. Friedrich

  Dat is dan weer een voordeel van de islam, de vrouwen moeten de bek houden!
  Tja, ‘elk nadeel heb zijn voordeel’ zei van Hanegem, en Johan pleegde plagiaat mbt tot deze alom bekende kreet!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.