Moslims doen ook aan cancelculture, eisen dat Talpa stopt met familie Meiland: ‘Erica’s uitspraken voeden moslimhaat’

De ene na de andere gekwetste groep eist dat organisaties de samenwerking met Erica Meiland en haar familie stopzetten. Moslimorganisaties doen nu ook een duit in het zakje en meten zichzelf het slachtofferschap aan: “Een grote groep mensen in onze samenleving wordt weggezet en gedemoniseerd”, zeggen de moslims over de uitspraken van Erica Meiland. Talpa, onder meer eigenaar van SBS, Veronica en Net5, zet de samenwerking echter gewoon voort.

Niet blij zijn met de islam en zeggen dat je vrouwen die een boerka dragen vindt lijken op “pinguïns”, staat tegenwoordig al gelijk aan discriminatie, moslimhaat, racisme, xenofobie en demonisering. De aanstelleritis is volop aanwezig in onze samenleving. Eerst viel links Nederland over ieder woord van Erica, ongeacht de context, en nu volgen de moslimorganisaties, meldt het AD.

Waar ze het meest over vallen is deze uitspraak van haar: ‘De islam brengt ellende zoals terrorisme, maar ook de onderdrukking van vrouwen en culturele dingen als besnijdenissen en allerlei gekke gewoontes’. Erica weet natuurlijk totáál niet waar ze het over heeft! Terrorisme heeft namelijk hélémaal niets met islam te maken. Vrouwen in islamitische landen dragen die boerka’s allemaal vrijwillig en kiezen ook allemaal bewust voor een leven als huisvrouw. Vrouwenbesnijdenis komt ook absoluut niet voor in islamitische landen (en als het wel gebeurt dan is dat ook geheel vrijwillig). Homoseksualiteit wordt binnen de islam trouwens ook volledig geaccepteerd. Één groot feest, die islam!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De uitspraken van Erica Meiland over moslims zijn niet het meest eloquent en hebben soms wat weg van kroegpraat, maar er wordt door de gekwetste minderheid gedaan alsof ze zich tot een nieuwe Hitler heeft ontpopt. Wat een waanzin! En belachelijk ook dat enkele bedrijven hier zonder slag of stoot gehoor aan geven, waardoor het voor die aanstellers juist zin heeft om nog harder te gaan huilen. Maar het meest trieste is nog wel dat niet alleen Erica, maar ook de rest van haar familie nu aangepakt wordt. Alsof haar opvattingen ook direct afgeven op de andere Meilandjes. Guilt by association in de meest pure vorm.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. Angelus pacis

  De Islam heeft ons helemaal niet nodig om ‘weg gezet’ te worden. De walging over deze ideologie hadden ze zelf al lang in werking gezet door o.a. de verbranding van Moaz al-Kasasbeh. Deze jordaanse piloot moest in Islamic style buiten werking gesteld worden. In dit licht is ‘uitschelden’ voor pinquin een futiliteit. Lust u nog peultjes…….

 2. Laan van poot

  Wilders tweet , D66 kamer lid lijkt op is strijder , was weer een voltreffer van Wilders Kaag jetten op de kast , van de tafel was ze al gepleurd . Die meilandjes raken ook de gevoelig linkse snaar

 3. Piet Paaltjens

  “De uitspraken van Erica Meiland over moslims zijn niet het meest eloquent en hebben soms wat weg van kroegpraat”

  Met de eloquentie valt het wel mee maar het is wel haatzaaiend, dom, racistisch en plat. Het valt op dat Wout het daar niet over heeft.

  1. Laan van poot

   Jij kan met je handicaps niet in een kroeg komen , dus hoe weet je nu wat kroegpraat is , je bent al 15 jaar niet buiten geweest. De tweedeling in Nederland zet gestaag door .

  2. Laan van poot

   Racistischs en plat welke rechter of openbaar ministerie durft er zijn handen aan te branden ?

  3. GvdGvd

   Weet u war plat is, een dochter dwingen om excuses te maken voor wat haar moeder gezegd heeft. Weet u wat nog meer plat is, de baby van Maxime dood wensen en haar baby die vreselijke ziekte toe te wensen. Ik heb nog niemand van Moslim zijde excuses daar voor horen aanbieden, heb niemand gezien of gehoord die daar afstand van nam. Ook u hoor ik daar niet over, en zeg niet dat u dit niet gelezen geeft. Wie zwijgt stemt toe.

   1. Trithing

    BOEM

   2. Harry Haller2

    Je hebt wel gelijk, GvdGvd.

   3. Kleurloze Politiek

    Misschien weten of wisten veel moslims en niet moslims niets af van de bedreigingen richting de baby. Wat ik ten aller tijden afkeur.
    Maar Alsof jij wel op de hoogte bent van al hun inkomende mailtjes.
    Dus je kunt ook niet verwachten dat mensen hier op reageren..

    1. Woordkunst

     Tuurlijk de tuurlijk niet, de mi ma moslims weten nooit de pooit ergens van.
     Arme onderontwikkelde halalve zooltjes hebben nooit en te nimmer iets misdaan en Al die walging tegen hen komt letterlijk uit de lucht vallen.

     Meurvolle politiek op z’n smalst weer

    2. GvdGvd

     Nou dan u eens bij de berichten moeten kijken op fb die daarover gingen. Hoe vaak er werd gevraagd aan die lui of ze daar een reactie wilden geven op die bedreigingen. Die bedreigingen naar die baby toe werden geplaatst. Maar niemand van die Moslims die daarop reageerde, niemand. Dat zegt wel genoeg toch. Blijkbaar stemden ze mee in, maar ja dat is meestal zo.

   4. Piet Paaltjens

    Ik zou het niet zo formuleren, GvD, maar ik vind eigenlijk ook dat het gebabbel van Meiland-mevrouw te hoog wordt opgenomen.

    Bedrijven hebben er op zichzelf ook niet zoveel moeite mee maar zijn overgevoelig voor het image dat ze in de markt willen zetten. Dat is geen ideologisch maar een commerciële overweging.

    1. Trithing

     pietje is een echte islamlover

     1. Woordkunst

      En een misselijk prutsventje

     2. Jannes46

      Ergo, het is een bruinwerker.

     3. Krasvast

      En het enige dat werkt om de hond te laten stoppen met blaffen is negeren!

    2. GvdGvd

     Kijk, zelfs nu geeft u geen reactie op die doodsbedreigingen naar die baby toe. U begint weer over die bedrijven en u noemt het gebabbel van de Meilandjes. U vindt dit blijkbaar belangijker dan het bedreigen van een baby. Maar ja ik had ook eigenlijk niets anders verwacht van u, gezien uw eigen gebrabbel hier van ‘smorgens tot ‘savonds.

    3. GvdGvd

     Kijk, zelfs nu geeft u geen reactie op die doodsbedreigingen naar die baby toe. U begint weer over die bedrijven en u noemt het gebabbel van de Meilandjes. U vindt dit blijkbaar belangijker dan het bedreigen van een baby. Maar ja ik had ook eigenlijk niets anders verwacht van u, gezien uw eigen gebrabbel hier van ‘smorgens tot ‘savonds.

  4. Jannes46

   De islam is geen ras, waarde vriend. En plat is de nek van het slachtoffer dat net onthoofd is door een aanhanger van “het geloof van de vrede”.

 4. Duckday

  We zijn rijp voor de sloop volledig doorgeslagen.De seconde wijzer komt bijna .Deze politiek heeft er een puinzooi van gemaakt.Sinds de invoerig EU en EURO staat dit land op de afgrond alles is kapot gemaakt.PVDA CDA VVD VOLT D66 CU en ga zo maar door wassen hun handen in onschuld maar zij zijn bezig dit land voor eigen belang van de kaart te vegen.Men is verbaast verrast ongeloof ook de media maakt er een drama van

 5. PG

  Heerlijk. Meer van dit soort mensen die durven uit te spreken hoe het is.
  De islam is gewoon niet serieus te nemen. Waarom zouden we ook?
  Vele moslims beleven hun geloof op een manier die niet aansluit bij de in Nederland geldende normen en waarden. In tegendeel.
  Dit heeft niets met racisme te maken….of is een religie tegenwoordig ook al zoiets als een ras?

  1. Angelus pacis

   Religie is toch voor de stompzinnige??

   1. Karel Broere

    Stompzinnig = Erg dom. Ik zou het gebrek aan kennis willen noemen. Elk geloof is gebrek aan kennis wat men wil opvullen met iets fictiefs, ook hele slimme wetenschappers kunnen gelovig zijn en zijn zeker niet dom. Waar de schoen wringt is als men anderen met dit fictieve gebeuren lastig gaat vallen en mensen gaat aanvallen omdat ze niet in zoiets, waar geen enkel bewijs voor is, dat er iets van klopt, gaat opdringen dat te moeten geloven. Sommige Moslims nemen daarbij het voortouw om ook nog eens erg agressief te worden en daarbij in naam van hun geloof iemand vermoorden. Wat minder polderen zou best eens kunnen helpen om Nederland gezelliger te maken.

    1. Piet Paaltjens

     “Wat minder polderen zou best eens kunnen helpen om Nederland gezelliger te maken.”

     Alle gelovigen moeten zich aan de wet houden. We hoeven daarop slechts te handhaven.

 6. Nostradamus

  Cancel de cancel culture! Cancel de moslims!
  Behalve mijn vrienden 😁

 7. tata

  De islamiet is in casu niet gerechtigd aan zet. Ga als vrouw maar eens met een hoofddoek de straat op in Iran of SA. Verlaat als moslim de islam. Teken de profeet. Het gevolg is pure ellende. En als je er iets van zegt wordt je bedreigd. Ik ben er klaar mee onderhand.

  1. Piet Paaltjens

   Zwets niet zo dom, tata. Of je er klaar mee bent of niet, veel meer dan op de PVV stemmen kun je niet doen.

   1. Trithing

    Ja als je de islam kritisch benaderd hè dan staat dé prikfascistische onethische hond op z’n voorste pootjes

    1. Krasvast

     En als je een hond negeert gaat t’ie vanzelf weg.

     1. LifeBuddy

      100%++++++++

    2. Piet Paaltjens

     benadert

     1. Trithing

      sukkel

   2. tata

    Oh ja hoor.

   3. Laan van poot

    AD buschauffeurs rijden leeg van Emmen naar Stadskanaal wegens bedreigen overlast door asielzoekers die vooral lid zijn van de katholieken kerken , die op hun knieën smeken of ze van onze gratis voorzieningen gebruik mogen maken , of zijn het nu moslims die geen respect hebben voor westerse overtuigingen , en zijn opgegroeid in de bergen met een paar ezels als kind van 12/ 15 broers en zussen niet weten dat je voor een busrit moet betalen .

    1. Erwtje

     Ik woon in emmen en we hebben vooral rond het station helemaal ” geen ” last van deze fijne gebruikmakers van ons openbaar vervoer, je moet zelfs zorgen dat de kinderen niet alleen op hey station komen, ik heb 2 dochters van 16+.

   4. september

    EN de kans dat de P.V.V ooit in de regering komt,is maar heel Klein.

    1. Harry Haller2

     Kop dicht september, domme kletsmajoor.

     1. Woordkunst

      WIL PIET PAALTJES Z’N TEEFJE OPHALEN!
      DADELIJK WORDT HIJ NOG GEBETEN!

 8. Ritter

  De Meilandjes doen niet aan dingen als Jihad en plegen geen aanslagen…………..moslims doen dat wel en de feiten van talloze aanslagen bewijzen dat.

  Dat wil niet zeggen dat iedere moslim een Jihadist is maar de ideologie van deze religie vormt wel een voedingsbodem voor talloze Jihadistische groepen zoals ISIS en Al Qaida.

  Daarbij is kritiek op christenen gewone zaak……………maar als het de islam betreft word er moord en brand geschreeuwd. Nogal dubbel dus.

  ===============

  Lale Gül na Erica Meiland-rel: ‘Nederland heeft een probleem’

  Het is volgens Lale Gül, die bekend werd dankzij haar islamkritische debuutroman, zorgwekkend dat Erica Meiland zoveel controverse oproept met haar uitspraken. Zij vindt de mening van de SBS 6-ster over de islam en hoofddoekjes namelijk helemaal niet zo heftig. “Heel veel vrouwen in Iran kunnen haar de hand schudden.”

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2021/11/lale-gul-na-erica-meiland-rel-nederland-heeft-een-probleem/

  1. Sando

   Ik vertrouw geen EEN MOSLIM EN DAT IS MIJN RECHT.

   1. Magyar

    Zo is het maar net, en moslimhaat is volkomen gerechtigd gezien het feit wat die varkens de wereld aan hebben gedaan.

  2. Piet Paaltjens

   wordt

 9. Kleurloze Politiek

  Elke vorm van bedreiging of geweld is onacceptabel.
  Maar je weet dat je als BN’er nou eenmaal meer op je woorden moet letten dan een gewone onbekende burger.
  Als jij en ik, als gewoon burgers elkaar de huid vol schelden dan zal er geen haan zijn die hier om kraait.
  Maar een BN’er kan zich geen slip op de tong permitteren want daar smult de media van.
  Want van de media hoef je als BN’ER geen sympathie te verwachten.
  Tenzij je als BN’er zo rijk en financiëel onafhankelijk bent dat je lak kunt hebben aan alle commerciële plichten.

  1. Woordkunst

   Of je bent van de zgn “zielige” minderheden dan mag je alles roepen en wordt je nog geholpen door de MSM ook!

   1. Piet Paaltjens

    word

   2. Harry Haller2

    Wordkunst

    1. Piet Paaltjens

     🤓

    2. Woordkunst

     Slappe hap voor jouw doen harhar, gaat die miezerige taalneuqer vooral nog aanmoedigen ook.

     1. Trithing

      harhar is pietjes vriendje

     2. Krasvast

      @WK & Trithing: Jullie aandacht en reacties zijn koren op de molen van beide bejaarden. Negeren is het enige dat werkt.

 10. Monty

  ”Moslims doen ook aan cancelculture, eisen dat Talpa stopt met familie Meiland”

  ”Moslims steunen Forum voor Democratie vanwege corona.”

  Misschien dat Baudet hen hier dan wel in steunt.
  Voor wat hoort wat in de politiek.

  1. ikweetwatikwil

   Monty leest een artikel maar begrijpt het niet. Om toch maar te reageren pikt hij zo hier en daar een zinnetje weg.
   Nou Monty, wij begrijpen de artikels wel.

 11. HD

  Volgend jaar komen er nog veeeeel meer

 12. Marcoweer

  Het is wel een prettig idee dat moslims zich toch wel aan kunnen passen aan een moderne tijd. Da5 schept wel hoop voor de toekomst.

  1. Piet Paaltjens

   Eens, Marco, op dit punt verschillen ze overigens niet van andere culturen en religies. De aandacht is in de pers en politiek vaak gericht op de situaties waarin integratie niet goed of snel verloopt maar feit is dat het overgrote deel van de moslims rap integreert.

  2. Krasvast

   @Marco: Mooi te zien dat je hem negeert!

 13. ikweetwatikwil

  Vroeger liepen hier de nonnen helemaal in het zwart toegetakeld. Geen prettig gezicht. Kinderen werden er bang van. Dat veranderde in de loop van een paar jaar. Je ziet ze nu niet meer zo gekleed.
  En dan zullen we met de moslima weer beginnen? Toestanden uit het jaar nul als je begrijpt wat ik bedoel.

 14. Sando

  He islametjes ook geen organen aannemen van de nederlanders die een donor hebben.Brrr moet er niet aan denken dat het naar een moslim gaat .

  1. Piet Paaltjens

   Waarom, Sando, zijn moslims geen mensen?

   1. Sando

    Wat een vraag je staat zelf in twijvel . HA HA.

    1. Piet Paaltjens

     twijfel

     1. Trithing

      sukkel

     2. Sando

      Sorry piet paaltjes voor de schrijffout ik was vroeger ook moslim nu niet meer goed hè!!

 15. Trithing

  moslimhaat? de islam haat alles dat niet islamitisch is, haat onze “rechtstaat” haat onze cultuur, de islam vindt dat iedere “ongelovige’ brandstof is voor de hel…

  1. Marcoweer

   Ze haten niet helemaal alles , uitkeringen worden met open armen ontvangen.

   1. Trithing

    Je begrijpt het gelukkig wel allemaal..

 16. Sjipke

  Nederland wordt krankzinnig!! De vrijheid van meningsuiting wordt op deze manier, bijna ongemerkt de strot omgedraaid. Zijn we ook zo overspannen als er een mening wordt gegeven over een non? Of over een jood met pijpenkrullen?
  Hou is even op met die flauwekul! Je hoeft het echt niet met alles eens te zien wat wie dan ook zegt of meent. Maar dat geeft je nog niet het recht om een ander zijn meningsuiting te beperken!
  Neem een slok ( voor mij part suikerwater) en laat elkaar een beetje in zijn waarde!

  1. Mikse

   Religieuze conflicten zijn bepaald niet voorbehouden aan de Islam, zo bewees bijvoorbeeld de Katholieke inquisitie.

   1. Woordkunst

    Als je zover terug in de tijd moet voor een vergelijkbaar voorbeeld dan ben je niet helemaal kosjer in je kokosnoot…

 17. RvdBe

  Moslimhaat wordt veroorzaakt door moslims zelf, veel moeilijker is het niet, ze hebben ruzie met christenen,ongelovigen,joden,boeddhisten en arabische moslimmilities maken hun zwarte moslimbroeders af, sjiieten haten soenieten en andersom.
  Het is ook niet de schuld van Erica Meiland dat het woord zelfreflectie niet in hun woordenboek staat.

 18. 56RdK

  Onze vrijheid, veiligheid en vrede worden en zijn zwaar ondermijnd door het moslimvolk!

  Volk binnen gehaald en dat in alle opzichten gefaciliteerd wordt door woke-, deug-, vooral uitermate dom en achterbaks volk van het CDA, D66, PvdA, VVD en tegenwoordig ook door het CU en GL. Want rechten op zus en zo, daarmee wél onze democratie, onze vrijheid, onze veiligheid ondermijnend.

  Zag net een commentaar op de Telegraaf waar een homoachtige ‘journalist’ Erica wegzette als onbeduidend huisvrouwtje. Die l.l vond en vindt zichzelf zo ontzettend interessant en intelligent overkomen. Nou, hij kan nog geen eens in haar schaduw staan.

  Ten aanzien van één reactie kan ik hem wel gelijk geven, toen hij de rel van Rudi Carel met Iran aanhaalde en daarmee o o k door hem vaststellende: de islam is extreem gevaarlijk, voor iedere samenleving, voor iedere andersdenkende! Vandaar onder andere dat alle cabaret in dit land zwijgt, grappen over de islam totaal uit den boze zijn.

  Ja, waar de islam verschijnt, is het de vrijheid, veiligheid en vrede die verdwijnt, en het onnozel volk laat het met open ogen toe!

 19. 56RdK

  Dit land buigt voor de islam, een alles verwoestende satanische ideologie voor inteelt en zwakbegaafden!

  1. Piet Paaltjens

   Zo klinkt islamofobie, in de betekenis van een onberedeneerde angst voor de islam.

   Sterkte toegewenst.

   1. RvdBe

    Onberedeneerde angst….hoeveel redenen heb je nodig Piet P?
    Waarschijnlijk zie je dit zelf ook wel, maar zoals een goed linksmens betaamt, ga je gewoon de doodlopende weg in.

   2. Trithing

    pietje vindt het lastig als het over feiten gaat wbt de islam

 20. 56RdK

  Laat ik nog even een statement hier droppen:

  Het uit islamistische overwegingen dragen van een hoofddoek (of andere alles bedenkende kleding) is een uiting van puur facisme en overheersende provocatiel

  1. Piet Paaltjens

   Het is een statement, maar helaas slaat het nergens op.

   1. Trithing

    pietje vindt het zó vervelend dat zijn geliefde haat ideologie islam wordt bekritiseerd..

 21. 56RdK

  @PP Mij hoef je geen sterkte te wensen hoor, maar ik zou zeggen,
  kom onder je betonblok vandaan, als je dat tenminste durft en ga met beide voeten in de maatschappij staan en doe je ogen open!
  Maar nogmaals, als je dat durft, ik wil zwakbegaafden namelijk niets opleggen.

  1. Piepertje

   c

 22. HD

  Het is geen moslimhaat, het is de waarheid vertellen.
  Lees net dat in India iemand iets verkeerd had gezegd over de grote, is dood geslagen, en in de fik gestoken.
  Het is geen moslimhaat, deze groepering duld geen tegenspraak en haat elkaar.
  En maak je niet druk, volgend jaar komen er weer 100.000

 23. Bes Tolen

  Mikse, u moet eens een goed boek eerlijk lezen over de Spaanse Inquisitie. Dan komt u hopelijk te weet dat andere misdaden van de Rooms katholieke veel omvangrijker waren. Zoals in Nederland en België waar in bepaalde provincies een groot deel van de bevolking is weggemaaid. Overigens waren Alva, zijn zoon en De Medina van hoge Spaanse adel en hun families van Joodse afkomst.

  1. Trithing

   Dit gaat over de cancelcultuur van de islam

  2. Piet Paaltjens

   Het idee dat aard en omvang van moordzuchtigheid van mensen kan worden verklaard uit de geloofsinhoud van de religie die ze aanhangen is een bijzondere vorm van domheid.

   1. Trithing

    pietje is een zeer warme pleitbezorger van de satanische ideologie islam, het is des te dommer om te denken dat de islam slecht een geloofsvorm is, logisch dat pietje het niet begrijpt..

   2. Krasvast

    Zolang jij op hem reageert heeft hij een fijne dag.

    1. Piet Paaltjens

     Jouw consequente reacties bezorgen me ook veel plezier, Krasvast.

     1. Trithing

      pietje meent dat de satanische ideologie islam een geloofsvorm is, tja dommer kun je niet zijn natuurlijk..

 24. staleo

  Als je dit een mondkapje wilt noemen, vraag ik mij af hoe groot haar onderbroek is.
  Dit is pure uitdaging, zulke mondkappen worden gewoon niet gefabriceerd maar is natuurlijk zelf gemaakt van een tafellaken.

 25. Lay down your souls to the gods rock and roll

  FEIT: Islam is vel tegen vrijheid van meningsuiting.
  FEIT: Je MOET!!!! je ten alle tijde positief uitlaten over de Islam.
  Laat je je negatief uit dan laten de gevolgen zich raden, en in eigen termen praten
  cq schrijven is al helemaal uit den boze.
  FEIT: Islam zal nooit en te nimmer samen kunnen leven met andere religies en past dus
  totaal niet in de Westerse samenleving.
  FEIT: In de Islam is het normaal dat de vrouw onderdrukt cq gediscrimineerd wordt
  FEIT: Islam mag graag uitdelen, maar kan totaal niet incasseren.
  FEIT: Islam heeft totaal geen gevoel voor humor en al helemaal niet van satire. Bij
  satire is de doods bedreiging al gauw een feit.
  FEIT: Bedrijven distantiëren zich al snel als ras (Veronica inside) en religie (Erica Meiland) in het geding komt. Ze zien dit als een aanval met gestrekt been op de heilige linkse idealen.
  Conclusie : ook hierin had Pim Fortuin destijds ook weer gelijk tijdens het interview met de Volkskrant. Erica!!!! rug recht houden laat links maar politiek correct seiken.

 26. Krasvast

  Moslimshaat is een pleonasme.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.