Peiling: Meerderheid Nederland vindt boycot familie Meiland onterecht

Na de ”’heftige”’ anti-islamuitspraken door Erica Meiland kampt de familie met een boycot door enkele bedrijven. Onder meer Emmamatras, Hallmark en Niveau hebben de samenwerking met de familie Meiland stopgezet. Onterecht, aldus een meerderheid van de Nederlanders. Dat blijkt uit een peiling gedaan door Hart van Nederland. 

Hart van Nederland heeft een representatief onderzoek gedaan onder 3200 Nederlanders over de vraag of de boycot van de familie Meiland terecht is. Een ruime meerderheid (63%) vindt de boycot nergens op slaan. Met name Nederlanders met een voorkeur voor D66 of PvdA zijn enorm verdeeld over de kwestie. Bij kiezers van beide partijen staat een krappe meerderheid (52%) achter de boycot.

Het treurige nieuws van deze peiling is dat 28%, een kwart dus, de boycot terecht vindt. Wat betekent dat er dus genoeg Nederlanders zijn die vinden dat je zonder echt goede redenen kan worden gecanceld vanwege je mening. Zij vinden het klaarblijkelijk prima dat iemand in professionele sferen/werksferen geboycot mag worden om wat hij of zij privé vindt.

In de kwestie Erica Meiland is het niet alleen Erica die geboycot wordt door enkele bedrijven, ook haar dochter Maxime werd publiekelijk op het woke-schavot geplaatst door Emmamatras omdat zij zich niet uitsprak over de uitspraken van haar moeder. Totale idioterie, maar dat is helaas haast de norm geworden sinds we dit giftige gedachtegoed vanuit de Verenigde Staten hebben geïmporteerd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Gelukkig laat de peiling zien dat er genoeg mensen zijn die dit soort praktijken afkeuren. Alleen zal het niet genoeg zijn om de cancelcultuur te beteugelen, want zoals we al eerder zag blijven bedrijven mensen boycotten vanwege zogenaamde politiek incorrecte standpunten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Mikse

  Ons land, Israel, heeft veel te maken gehad een boycot De BDS-beweging roept op tot boycot, desinvesteringen en sancties, totdat Israël “volledig voldoet aan zijn verplichtingen volgens het internationaal recht”. Het is dus niet nieuw. Zie ook de Black List verklaring.

  1. trutje

   Hoe meer ze boycotten van Israel hoe meer ik er koop.

   1. Borreby Duytsch

    Wat koop je dan, trutje, zand?

    1. Wally

     Prima wijnen bijvoorbeeld. Heerlijk.

  2. Borreby Duytsch

   Van alle tröllen op DDS vind ik Mikse de beste!
   😂👍🏻

   1. Mr.blauw.sky

    Jij staat dan ook bekend als de nauwelijks verholen antisemiet, ouwe jodenhater!

    1. Woordkunst

     Jij daarentegen maakt geen enkele indruk

  3. Marcoweer

   Volkomen terecht die boycot van Israël.

 2. Piet Paaltjens

  Misschien kunnen we er een referendum over organiseren.

 3. Piet Paaltjens

  “ Hart van Nederland heeft een representatief onderzoek gedaan ”

  😂

 4. Mar

  Ja hoor. Oproepen tot een boycot van AH en Hema bijvoorbeeld omdat er te nonchalant met Zwarte Piet en Kersemus wordt omgegaan.
  En dan wel meedoen aan uit Amerika overgewaaide feestdagen en gewoontes. Black Friday, Halloween, Kerstmanintocht, buitenkant huis omtoveren in op hol geslagen verkeerslichten.

  1. Woordkunst

   Kerstman is letterlijk sinterklaas 2.0 en halloween is een europees feest van oorsprong.
   Door de Ieren meegenomen naar de USA, en van daaruit weer naar hier gekomen.

   De zwarte vrijdag is inderdaad een amerikaans iets, dat dan weer wel.

   Is nog steeds niet hetzelfde als boycotten vanwege zgn “foute” meningen, gevalletje appels en pompoenen?

 5. Monty

  ”Meerderheid Nederland vindt boycot familie Meiland onterecht”

  Dan zullen die bedrijven het flink in de portemonnee gaan voelen.
  Of blijft het alleen bij vinden?

  1. LifeBuddy

   HaHaHaHa, Grote mondy,je gaat de sLinkse hypocrisie een beetje voelen. Heeft wel lang geduurd om de kronkel een beetje glad te strijken.

 6. Mar

  Dat laatste natuurlijk.

  1. Woordkunst

   Dat kan jij helemaal niet weten kletsmajoor

 7. Duckday

  Men is volledig doorgeslagen. Wat heeft die vrouw nu verkeerd gedaan .Maar ja de media ziet er weer een gat in en het bewaarheid gewoon dat we op dit vlak volledig de weg kwijt zijn.Deze firma,s die denken er een slaatje uit te slaan.

 8. Ritter

  Lale Gül neemt het op voor Erica Meiland: ‘Uitspraken zijn niet heftig’

  Haatreacties en bedreigingen vanwege een onwelgevallige mening. Erica Meiland is in haar onlangs verschenen biografie kritisch op de islam en dat valt niet goed. Schrijfster Lale Gül neemt het in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1 op voor de mediapersoonlijkheid en begrijpt niks van de kritiek.

  h*tps://wnl.tv/2021/10/30/lale-gul-neemt-het-op-voor-erica-meiland-uitspraken-zijn-niet-heftig/

  1. Nostradamus

   Precies dat. De overtrokken woke reacties zijn pas heftig. Wat een zielige bende…

 9. Wally

  Het grappige… of liever gezegd wrange aan dit constante doordrammen en ‘deugen’… is dat vroeger of later deze stakkers er zelf ook mee te maken krijgen. Hoe zat dat ook alweer, de duivel bijt in de staart of zo iets dergelijks. En dan, als dat gaat gebeuren, en dat kan ook niet anders, dan is het genieten geblazen. Echter, nu kan rechts ook de linkerzijde gaan aanspreken op hun fijne dingetjes. Gewoon doen mensen, vraag ze naar het aantal ‘vluchtelingen’ wat ze van hun eigen geld onderhouden, of hun dochters al hoofddoeken dragen en of de zonen al besneden zijn. Eet u al halal? Waarom viert u eigenlijk deze Nederlandse feestdagen? U bent een racist als u Kerstmis viert. Waarom stemt u niet op bij1? Is niet moeilijk.

 10. Bes Tolen

  Victoria Koblenko. Voorbeeld van politiek correct en oppervlakkig oordelend, dat nooit kennis heeft genomen van de echt oude Nederlandse cultuur? Kom op, Victoria!

  1. Monty

   ”de echt oude Nederlandse cultuur’

   En welke is dan de echte oude Nederlandse cultuur?

   1. Harry Haller2

    De moslim Monty heeft natuurlijk geen idee wat daar mee bedoeld wordt, dat begrijpen we wel.

 11. Piet Paaltjens

  Gelukkig biedt mevrouw Meiland haar excuses aan:

  ht*ps://www.gelderlander.nl/show/maxime-meiland-biedt-excuses-aan-na-ophef-ik-heb-mijn-les-geleerd~a3f4179c/

  1. Harry Haller2

   “De afgelopen twee dagen zegden meerdere bedrijven, waaronder Emma Matras, Nivea en Milka, hun samenwerking met de Meilandjes op nadat Erica zich had uitgesproken over de islam en vrouwen met een hoofddoek in haar onlangs verschenen biografie. De realityster (dochter Maxime) biedt op Instagram haar excuses aan de mensen die zijn gekwetst door de WOORDEN VAN HAAR MOEDER aan.”

   Hier zit dus echt helegaar geen commercieel belang achter, dit gaat absoluut niet om centjes: dit meent Maxime puur, integer en oprecht uit het diepst van haar hart.

   1. Piet Paaltjens

    Maxime is een fijne vrouw die alleen maar per ongeluk een fout racistisch grapje maakte.

    Zand erover.

    1. Harry Haller2

     Het was Maxime niet die de uitspraken deed: dat was haar moeder Erica. Maxime had daar commercieel nadeel van en daarom bood deze NSB-dochter excuses aan voor DE WOORDEN VAN HAAR MOEDER.

     Kun je het nog gluiperiger, glibberiger en slaafser bedenken?

     1. por favor no borres

      Exactement Harry.
      Ik dank ook uw godt op mijn versleten blote knietjes dat er hier op DDS nooit uitspraken of opmerkingen vanuit een puur financiële of commerciële gedachte gemaakt worden.

      Zo gluiperig, glibberig en slaafs zijn de redacteuren hier niet.

  2. ikweetwatikwil

   Dat is Maxime en niet Erica . Piet Paaltjes is aan het draaien en geeft een andere voorstelling van zaken. Slecht.

   1. Woordkunst

    Pietje pispaal is ook een slecht mensje

  3. Marcoweer

   Ja lekker makkelijk excuses maken omdat je uitspraken tot minder inkomsten hebben geleid. Je zegt wat omdat je het meent of om misplaatst grappig te zijn iets terug nemen is zwak en ongeloofwaardig.

 12. Bes Tolen

  Monty. De basis van het oude Nederland. Toen er en dat er altijd nog vooruitgang zat in het verwerpen van onredelijkheid, foute oordelen en uitgangspunten zoals van misdadige en van vooral totalitaire instellingen, dergelijk meer en er een basis was op eerlijke open wijze steeds meer tot elkaar te komen en te kunnen leven en werken.
  Nu wordt alle achterlijkheid waaronder werkelijk criminele, op het schild geheven en infaam geregeerd, gehandeld en vooral zo maar geaccepteerd. Uitgesloten worden zij en dat zijn heel velen, die de achteruitgang door de acceptatie van achterlijkheid niet willen en van dat niet-willen verdacht worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.