Naast politie gaan ook boa’s vuurwerkverbod niet actief handhaven: ‘We zijn gewoon met te weinig’

Niet alleen bij de politie maar ook bij de boa’s is er te weinig capaciteit om het vuurwerkverbod actief te handhaven. Voorzitter Richard Gerrits van de handhaversbond BOA ACP zegt tegen NOS Radio 1 Journaal dat er alleen bij excessen zal worden opgetreden en dat de eigen veiligheid voorop blijft staan.

Dit is toch een beetje een zegen voor de vuurwerkliefhebber die zijn traditie de nek omgedraaid heeft zien worden, zogenaamd om de zorg niet teveel te overbelasten. En natuurlijk zullen er excessen plaatsvinden. Raddraaiers hou je toch en met dit belachelijke coronabeleid, met name de lockdown, zullen er genoeg mensen zijn die hun frustratie op een verkeerde manier kanaliseren. Dáár zal gelukkig nog steeds tegen opgetreden worden.

De Dagelijkse Standaard

Wat dat betreft is het een geluk bij een ongeluk. Want laten we eerlijk wezen: het is natuurlijk diep triest dat zowel de politie als de boa’s zo zwaar onderbemand zijn dat ze alleen nog in de ergste gevallen kunnen (en zullen) optreden en het vuurwerkverbod zullen handhaven. Gerrits lijkt zich bij die realiteit neer te leggen en pleit niet eens meer voor meer investeringen in personeel en veiligheid. In plaats daarvan oppert hij om “over de grens te kijken” om (illegaal) vuurwerk op die manier een halt toe te roepen, meldt NU.nl.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het probleem met die redenering is dat het belabberde beleid van het kabinet op deze manier in stand wordt gehouden. Zij vertikken het om fatsoenlijk te investeren in handhavingscapaciteit, die nu ineens broodnodig is omdat ze óók hebben verzaakt te investeren in zorgcapaciteit. Daardoor worden de (potentiële) problemen uitvergroot en wordt de oplossing gezocht in buitenlandse samenwerking en/of schaalvergroting. In dit geval is het Gerrits die impliciet voor een Belgisch en Duits vuurwerkverbod, of in ieder geval strenge grenscontroles, pleit. Alleen omdat wij het in Nederland, door onze eigen beleidskeuzes, niet meer aankunnen. Het is te belachelijk voor woorden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Gregorius van DubbeIdam

  Het doet mij deugd dat vrijwel iedereen toch nog knallend het nieuwe jaar ingaat en dat de handhaving niet zal handhaven. Nederlanders leggen zich gelukkig niet zo snel neer bij verboden. Uitzonderingen daargelaten: er zijn altijd nog van die ruggegraatloze zachte eitjes die zich helaas wel neerleggen bij de opgelegde regeltjes van de overheid.

  1. Harry Haller2

   Je bent wel eens beter op dreef geweest Dubbeidam. Je toontje en woordkeus lijken te weinig op die van Dubbeldam.

   1. september

    ik zie het nu dit is een onechte DubbeIdam ,een Dubbeldam is hier wel genoeg.

  2. Nikita

   vooral niet reageren op gezeik scheeldtdtd een hoop werk .ZE ZIJN HET NIET WAARDTDTD

   1. Krasvast

    @Nikita: Hypocriete Harry vindt het wel fijn om de zuighond te zuigen, doe dus geen moeite! 😉

   2. Krasvast

    @Nikita: Al is die I natuurlijk wel weer briljant.

    1. Nikita

     Dat weer wel natuurlijk hahahahaha dat vindtdtd die zak hooi niet leuk hahahahaah

    2. Krasvast

     “die zak hooi”

     Inderdaad, dat tart zijn ego. En dat ego is nu precies hetgeen volledig vertrapt moet worden! Het sterkste wapen is: Negeren!

  3. dumbfarmer

   het jammere is dat die zachte eitjes dan ook niet te beroerd zijn om hun buren te naaien door ze met naam en toenaam aan te melden voor een foei gesprek.

   1. Krasvast

    @Farmer: Vrijheid betekent ook dat een ander inderdaad vuurwerk moet kunnen afsteken.

    Helaas wordt NL geregeerd door linksfascisten, en dat wordt de komende vier jaar niet beter.

 2. DutchOutlaw

  Massaal vuurwerk afsteken mensen (ik kijk wel).

  Ga 2022 beginnen met een knallend begin en laat je niet meer belazeren door ons kabinet met de zogenaamde “pandemie”. Gewoon schijt hebben aan het ingestelde vuurwerkverbod.

  Even wat feiten op een rijtje:

  -Er is geen pandemie (wordt alleen door de regeringen en mainstream media in stand gehouden)

  -Boosterprikken helpen echt niet (wetenschappelijk bewezen)

  -Boosterprikken maken je ziek en is uiteindelijk dodelijk (is wetenschappelijk bewezen)

  -Boosterprikken worden alleen door regeringen en elite ingezet als onderdrukkingsmiddel (great reset)…en nee het is geen complottheorie!

  -Het Covid virus (nu Omicron variant) heeft een voor 0-19 jarige een Infection Fatality Rate IFR (dodelijkheid) van 0,0027% en een overlevingskans van 99,9973%
  Voor mensen van 50 jaar en ouder is de IFR 5,5% en overlevingskans van 94,5000%
  Deze gegevens heb ik uit een recente studie gehaald die door het medische vakblad “The Lancet” is gepubliceerd.

  -De Omicron-variant is een infectie die niet in het longweefsel terechtkomt in tegenstelling tot Covid. Omicron veroorzaakt dus geen ademhalingsproblemen en zal NIET tot de dood leiden. Omicron blijft oppervlakkig en bevindt zich rond de neus en luchtwegen (dus niet in de longen). Omicron heeft dezelfde IFR-waarde en overlevingskansen als een gewone griep.

  -De mainstream media zal je echt niks gaan vertellen over de schades en doden die het vaccin aanricht. De CEO van persbureau Reuters bijvoorbeeld is opgeleid door het World
  Economic Forum en is ook boardmember van het WEF.

  -Kortom Nederland: Je wordt belazerd waar je bij staat. Boosterprikken helpen echt niet. Wat wel helpt,is de leugens doorprikken van onze regering en de elite.

  1. Krasvast

   Geen speld tussen te krijgen!

   1. Baco

    Laatst iemand gesproken die triomfantelijk rond liep te bazuinen dat hij een boostertje had gehaald en overal naar toe mocht, ligt nu met “corona” op z’n nest..

    1. Re-al

     @Dutch Outlaw : Helemaal gelijk !

   2. Krasvast

    Niet alleen dat @Baco, nummer 4,5,6 én 7 liggen ook al klaar.

  2. Nikita

   Hear hear that’s the way i like it.

   1. Krasvast

    🙂

 3. dumbfarmer

  in plaats van een hele stasiemacht op te bouwen om de boel onder de duim te houden zou je ook op kunnen houden met idiote regels en maatregelen. Wat er niet is, hoe je niet te handhaven uiteindelijk. Maar dat zal wel een gekke gedachte zijn tegenwoordig.

 4. Re-al

  Ze zijn nooit van plan geweest, vuurwerk onmogelijk te maken.
  Afgelopen jaren ook niet.

  p.s. : ‘boa’s’ mogen helemaal niet handhaven;
  ze mogen alleen melden.

  1. dumbfarmer

   vertel dat ook die over-ijverigen idoten eens? Denken ondertussen dat ze een vervangende politiemacht zijn met hun weekend cursusjes…

 5. 56RdK

  In Baarle Nassau kwam er aan duizenden kilo’s in België gekocht vuurwerk ons land binnen via de meest makkelijk en uitermate simpel te bewaken grensovergang van ons land.
  Geen handhaver aan onze zijde te bekennen.

  Nee, die stonden tientallen kilometers verderop met inzet van heel veel personeel en materiaal druk te doen met handhaving, hadden wel 25 kilo ondervangen .. van de duizenden kilo’s.

  Ach ja, maar wat kan je ook anders verwachten met zo’n korps- en politieke leiding.
  Zo’n Grappenhaus is nou niet bepaald het licht in de duisternis.

 6. 56RdK

  “In grensplaats Baarle-Hertog moesten er zelfs verkeersregelaars aan te pas komen om de stroom vuurwerkkopers in goede banen te leiden.”

  Dus die handhaving kon dus wel ……..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.