Verzuurde natuurclubs vechten vergunning F1 in Zandvoort aan: ‘Misleidende berekening’

Max Verstappen is pas net de nieuwe Formule 1-koning en natuurclubs willen het feestje in Nederland nu al verpesten. Uit een onderzoeksrapport zou blijken dat de stikstofuitstoot in Zandvoort niet goed berekend is, waardoor het evenement onder druk komt te staan. Volgens diverse natuurclubs heeft de provincie Noord-Holland ten onrechte een vergunning gegeven. 

Nu de media-aandacht voor alles omtrent Formule 1 nog groot is proberen ook natuurclubs hier profijt van te krijgen. Zij willen via een onderzoeksrapport de Grand Prix van Zandvoort in de ban doen. Het evenement zou namelijk ten onrechte een vergunning hebben gekregen, dat meldt EenVandaag. Een deskundige, die door de rechtbank is aangewezen, zet namelijk vraagtekens bij het stikstofonderzoek.

“Waar het om draait is de vraag: is er sprake van toename van uitstoot, ja of nee? Dat betekent dat je oude met nieuwe situatie moet vergelijken. En wat ze gedaan hebben is de oude situatie schandalig overdrijven waardoor het lijkt alsof de nieuwe situatie een afname van stikstof oplevert.”

Zowel de provincie als Circuit Zandvoort willen niet reageren op de kritiek, maar de toekomst van het evenement is wel onzeker. De rechtbank kan namelijk aan de hand van dit nieuwe rapport de vergunning intrekken en dan gaat het Formule 1-feest niet meer door.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Eén voordeel: de uitspraak komt niet voor de zomer van 2022, dus de volgende editie staat nog niet onder druk. Maar zoals we vaker hebben gezien met de Groene Lobby weten ze aardig wat roet in eten te gooien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. tata

  Daar zal prins Bril niet content mee zijn.

 2. RvdBe

  Stikstof gezanik, er is geen stikdtofprobleem, er is een administratief stikstofprobleem dat moet je dus administratief oplossen.

 3. Woordkunst

  Als de groene lobby echt punten wil scoren, er is niets zo schadelijk voor het klimaat als overbevolking

  Laat ze maar lobbyen voor minder immigratie….

 4. Angelus pacis

  Als die natuurrampjes de natuur zo aan het hard ligt is er een geweldige oplossing:
  Collectieve euthanasie van deze zuurpruimen. Dat scheelt heel veel stikstof en CO2 en nog heel veel meer. Dat ze hier zelf niet opkomen?

  1. Gregorius van Dubbeldam

   De behoefte om andersdenkenden te vermoorden is hier vaak meer regel dan uitzondering.

   🤮

   1. LifeBuddy

    Gedrochten met Extreem arische sLinkse kronkelgedachten moet je geen uitzonderingen geven.

   2. Angelus pacis

    Geef je zelf wat arsenicum en help je zelf uit jouw lijden. Waar zie je ‘vermoorden, staan??

 5. Nikita

  Komen ze maar naar hier ik woon bijna op het cirquit hier doen we niet moeilijk .

  1. Gregorius van Dubbeldam

   En je kunt het woord circuit nog niet eens correct spellen.

   Domme jongen.

  2. EvertB

   Deze week nog gaf nikita aan dat ie blij was dat hij al jaren niet meer in Nederland woonde.

   1. Trithing

    Nou en!

    1. Trithing

     Jullie zijn alle 3 sukkels

   2. september

    Hij woont dus wel in Nederland,dus toen loog hij

    1. EvertB

     Zo is het, september.

     Het verschil tussen nikita en de Vliegende Hollander is de letter V.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Liegen vereist meer intelligentie dan Nikita heeft.

     2. EvertB

      😎

 6. LifeBuddy

  De sLinkse Groene Lobby moeten de uitheemse exoten het [nedere]land uitzetten en in afrika de woestijn laten ontginnen in een groene Oase. Daar knapt heel de wereld mee op!!!

 7. Vrijedenkert

  Stel voor je hebt lol en ontspanning tijdens een groot sportevenement dan komt de linkse milieu kerk en wil dit even voor iedereen om zeep helpen…

  Minder rammelen als konijnen in andere continenten om de overbevolking tegen te gaan wat het grootste probleem is van de mensheid hoor je de linkse en milieu hypocrieten noemt over!

  En maar blijven importeren dat overschot wat elders wordt geproduceerd dus aanzuigende werking en het probleem naar West-Europa verplaatsen.

  1. Vrijedenkert

   Correctie: noemt is niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.