Brussel gaat zijn boekje weer te buiten, gaat helemaal niet over onderwijs: ‘Kinderen moeten klimaatles krijgen’

Het EU-bestuur vindt dat leerlingen van alle leeftijden toegang moeten krijgen tot lessen over klimaatverandering, biodiversiteit en duurzaamheid. Het probleem is alleen dat Brussel helemaal niets te zeggen heeft over onderwijs. Ze opperen het voorstel in de hoop dat Onderwijsministers van EU-lidstaten het idee zelf gaan overnemen.

“Alle leerlingen hebben van jongs af aan kansen nodig om duurzaamheid te begrijpen én actie te ondernemen om onze planeet en onze toekomst te beschermen”, stelt de Bulgaarse eurocommissaris Mariya Gabriel (Jeugd) volgens De Telegraaf. Een regelrechte oproep tot propaganda, meer is er niet van!

Het laatste wat we nodig hebben in de Europese Unie is nóg meer van die drammerige klimaatactivisten die niets anders kunnen dan de overheid op te roepen om meer tegen klimaatverandering te doen. En als het EU-bestuur merkt dat het vrijblijvend opperen van dit soort voorstellen werkt, wat weerhoudt ze er dan van om nog meer onderwerpen aan te snijden?

Het is niet moeilijk voor te stellen dat ze over een paar maanden ook met een voorstel komen om meer Woke-onzin in de hersens van kinderen te pompen, zogenaamd onder het mom van inclusiviteit en diversiteitsleer. Of misschien opperen ze wel een cursus ‘kritisch denken’ en gaan ze kinderen trainen om ‘nepnieuws’ en desinformatie van de (lees: hun) waarheid te kunnen onderscheiden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het EU-bestuur laat met deze streek zien dat ze maar wat graag nog meer invloed willen hebben. Misschien zeggen de ministers van EU-lidstaten dit keer gewoon ‘nee’, maar er is niets wat het EU-bestuur ervan weerhoudt om continue van dit soort voorstellen te blijven opperen. En voor je het weet hoeft Brussel niet eens meer echt formeel ingekaderde beleidsterreinen te hebben. Als de ministers maar genoeg pro-EU zijn dan geven ze Brussel vanzelf die macht wel. Én ze hoeven het dan niet eens allemaal met elkaar eens te zijn. Ze kunnen gewoon op eigen initiatief alvast zo’n voorstel overnemen. Echt een gevaarlijke ontwikkeling dat Brussel meent onderwijs te kunnen beïnvloeden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Jack Flash

  Klimaatles & boosters.
  🤢

  😂😂🤣🤣🤣

  1. hans-e-pans

   Het kan helemaal geen kwaad om kinderen klimaatles te geven, als ze maar de waarheid te horen krijgen, en niet wat die onderafdeling van de VN de waarheid vindt.

 2. Baco

  Het gaat brussel erom wie ze de schuld kunnen geven voor hun infantiliteit

 3. Spoetnick

  Klimaatles voor kinderen. De machthebbers willen daar zo snel mogelijk mee beginnen. Want, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Gelukkig begint de jeugd zelf in te zien dat hun eigen toekomst verkwanseld wordt door deze machthebbers.

  1. LifeBuddy

   Klimaatles voor kinderen, maar de luchtcirculatie van de scholen zijn voor 95% vervuild. Net als alle Indianen verhalen, worden alle kinderen geïndoctrineerd. De media zijn de nieuwe cowboys.

 4. Mr.blauw.sky

  ” Een regelrechte oproep tot propaganda ”

  Zo lust ik nog wel een… met even veel gemak is de stelling te verkondigen da elke vorm van opvoeding per definitie propaganda is.
  Elke normale ouder doet immers zijn best z n kinderen een of ander type waardenpatroon mee te geven. Daarom bestaan er dit land ook meerdere typen van onderwijs.

  1. Harry Haller2

   Het is geen propaganda, het is de indoctrinatie van een religieus getinte ideologie. De nazi’s vonden ook dat het Nationaal-Socialisme op scholen onderwezen moest worden.

 5. leukeditter

  Wat zou ik graag dat gebouw in brussel binnengaan en al die imbecielen afschieten..wanneer stopt al dat gedonder anders????

  1. Mr.blauw.sky

   Kijk anders even rond in je netwerk als je het zelf niet aandurft.

   1. Dubblecheck

    Opnieuw een oproep tot geweld.
    Je bent echt te dom om dat zelf niet te begrijpen.

  2. Jorgen Hofmeester

   Rustig maar, leukeditter, je bent hier niet de enige die rondloopt met moordzuchtige gevoelens. Zoek tijdig hulp.

   1. Baco

    Ik kan mij levendig voorstellen dat er ook mensen zijn die die gevoelens ook over jou hebben jorgon

  3. EvertB

   Een rare wens van die ditter. Hij zal immers geen imbecielen in dat gebouw aantreffen.

   1. leukeditter

    haha allemaal zwakzinnigen en duivels

    1. EvertB

     Ik ken daar ook geen zwakzinnigen. Noem jij anders eens een nasm.
     Duiveltjes zijn overal ter wereld volop aanwezig maar niet altijd actief of voelbaar aanwezig. Herken jij dat ook bij jezelf of ben jij helemaal duivelvrij?

  4. Appelstroop

   Je weet dat de AIVD meekijkt op deze website he?

   Het zal wel uit emotie getypt zijn, maar denk een
   beetje na met wat je typt.. Je vpn gaat je iig niet
   beschermen mocht je in die waan leven. Daar moet
   je echt wel een aantal extra stappen voor nemen.

   Je kan kritiek hebben op de EU (heb ik ook, zeker
   in dit geval), maar de wens uitspreken om de hele
   boel UIT TE MOORDEN omdat het je niet naar je zin
   is, gaat veel en veel te ver en is een gevaarlijk
   gedachtenpatroon. Het is geen schande om hulp
   te zoeken, en in dit geval misschien wel verstandig.

 6. Re-al

  MOETEN.
  LES.
  Zo ziet een diktatuur er uit.

  Het “klimaat” verandert al miljarden jaren,
  in samenstelling en temperatuur; vooral door de zon.
  Met de mensheid gaat alles al miljoenen jaren, goed.

  1. Baco

   Ja maar er zijn dus mensen die bakken met geld verdienen die denken dat er ergens een thermostaatknop zit op de wereld..

  2. Shooter

   Les 2, leer een brief schrijven naar het klimaat. Geacht klimaat, zou u willen stoppen met te klimaten want er zijn organismen op planeet aarde die vinden dat u het niet goed doet, althans, u gaat te snel. Zou u aub daders zoals zon, maan en van schuld verdachte cyclussen een aangetekende brief willen sturen, anders volgen er repressailles.

 7. Monty

  Stuur je je kinderen toch naar een FvD school daar leren ze wat echt nodig is.

  Lezen en rekenen.

  1. Baco

   FvD, Therry Baudet, zijn rode lapjes voor ruggengraatloze monty

 8. dumbfarmer

  nog even, en er is geen tijd meer voor normale zaken op die basis scholen zoals rekenen, geschiedenis, taal…
  In de plaats daarvan hebben ze dan de hele dag “voorlichting” over dit soort idioterij, naast alle andere flauwekul die men in een vroeg stadium op wil dringen/brainwashen..

  1. dumbfarmer

   Dat is… als ze niet naast dat misbruikte figuur turnberg zitten te staken van school.. wat waarschijnlijk in dit geval niet eens zo slecht zou zijn naast wat thuis scholing!!

 9. Nico Bee

  En dan natuurlijk ook ‘verplichte leervakken’ als Inclusie, Diversiteit, Slavernijverleden en Genderneutraliteit.

  1. Krasvast

   Propaganda bedoel je? Agenda2030 én World Economic Forum én de SDG’s.

 10. De witte roos

  Klimaatles kreeg je vroeger toch ook al. Het A,B,C,D,E klimaat met de subgroepen.

 11. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “Propaganda bedoel je ? Agenda 2030 en World Economic Forum en de SDG’s” Krasvast helemaal mee eens. Ze kunnen beter onderwijs krijgen over de totale onzin van de EU. Hoeveel belastinggeld er jaarlijks wordt weggegooid. Dat de EU oorspronkelijk een handels unie was, maar tegenwoordig is verworden tot een schulden unie. Dat de EU zich werkelijk overal mee bemoeit wat TO-TAAL!!!!! HE-LE-MAAL!!!!!niks met handel heeft te maken. Dat een sterk onafhankelijk Nederland veel beter af is buiten de EU dan een afhankelijk zwakke kleine Neder provincie van Europa, dat financieel helemaal wordt leeg getrokken door de EU. En tot slot dat Nederland veel beter af is in de E.V.A. dan de EU.
  E.V.A. FOREVER EU NEVER!!!!!!

 12. Patt

  Helemaal mee eens. Straks schone lucht maar geen eten en drinken meer. Want alle industrie is weg. En het klimaat kunnen wij niet veranderen. De meeste meeste mensen op deze planeet zijn blij als zij eten hebben. En geen geen geld voor klimaat verandering. Het probleem is de toenemende wereld bevolking.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.