Woke Brussel past naam ‘Patrimoniumdagen’ aan ‘want seksistisch’, heet nu ‘Heritage Days’

Niet alleen in Nederland zijn de woke-gekkies compleet losgeslagen, in België kunnen ze er ook wat van. De jaarlijkse Open Monumentendagen in Woke Brussel gaan voortaan ‘Heritage Days’ heten, omdat de Franse naam voor het evenement seksistisch zou zijn.

Iedere vorm van Westerse cultuur, hoe groot of klein ook, komt op een gegeven moment op het hakblok van de woke-cult terecht. Bij ons heerst een strijd om Zwarte Piet, in woke Brussel gaat het dit keer om de ‘Journées du Patrimoine’.

De manier waarop deze strijd door dergelijke woke types gevoerd wordt is ook exact hetzelfde als bij ons. Iedere vorm van cultuur die ook maar op de één of andere manier kan worden uitgelegd als ‘niet inclusief’, moet eraan geloven.

Omdat patrimonium letterlijk ‘erfgoed van de vader’ betekent, is er vast wel ergens een meid die daarom moet huilen. En zoals woke Nederland op het idee kwam van de regenboog- en wafelpieten, doen ze in België een soortgelijk iets, meldt De Telegraaf. Daar hebben ze de naam van het evenement uit voorzorg veranderd naar iets ‘hips’ en ‘onschuldigs’, zodat het niemand tegen de borst kan stoten: de Heritage Days. Want niets mag nog worden uitgelegd als iets authentieks van de eigen cultuur, dus kiezen ze voor een Engelse naam.

Het is werkelijk te sneu voor woorden dat er overal wel een bestuurder of een ambtenaar zit die meent iets te moeten veranderen, omdat het mogelijk iemand zou kúnnen kwetsen. Zijn die mensen ooit iemand met zo’n teer zieltje tegengekomen dat ze menen in actie te moeten komen?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En ze presteren het ook altijd om hun woke-waanzin direct door te voeren, zonder eerst eens te kijken of hier daadwerkelijk draagvlak voor is. Een vlotte enquête had dit zo kunnen peilen, maar dan krijgen ze waarschijnlijk met de realiteit te maken, en die staat ze niet aan.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. vlekkenoplosser

  wordt met de dag gekker en draaft maar door !

  1. Nostradamus

   Terwijl ‘erfgoed van de vader’ een juiste term is. Zoals bijvoorbeeld in de toekomst de Taliban ook deze naam zullen hanteren want tussen de Taliban strijders zit geen enkele wandelende baarmoeder.

 2. Albert Egberts

  De afgelopen jaren kregen we op DDS bijna dagelijks een artikel voorgeschoteld waarin schande werd gesproken over een stad, een school of een grootwinkelbedrijf die besloten had Zwarte Piet in de ban te doen.
  Nu krijgen we dezelfde riedel over de afschaffing van seksistische, racistische of genderongelijke fenomenen. De uitkomst staat, net als bij de afschaffing van Zwarte Piet, vast maar ze kunnen er nog jaren over door mekkeren.

  1. usb3.0

   Je moet je achterlijk smoel natuurlijk gewoon dichthouden tamil eikelenstein

  2. vlekkenoplosser

   de strónt vlé®k zijn riedel is dagelijks hetzelfde. De t@rrél blijft onzin uitkramen.

   De strónt vlé®k denkt dat zwarte piet is afgeschaft , het staat er cht , soms gloof je je ogen hier niet. Echter als het bull shit is van de strónt vlé®k dat weet je al dat het fake nieuws is.

  3. usb3.0

   tamil denkt echt dat Zwarte Piet is afgeschaft

  4. Vrijedenkert

   Nu naam nummer 987 maar wel serieus genomen willen worden?
   Op naar de duizend dan maar…

  5. Poemien Noegien

   “De afgelopen jaren kregen we op DDS…”

   ‘We’ inderdaad, dat geldt voor de vele honderden verschillende alters van Max Emile etc. De terroristische zuiger weet van geen wijken en toch krijgt hij steeds de deksel op z’n kanis.

   1. Vrijedenkert

    Na iedere nieuwe nick valt dhr Noppen etc door zijn mening woordgebruik en zinsopbouw binnen 5 minuten door de mand!
    Het enigste wat het oplevert is hoon en spot en karrevrachten aan beledigingen en draagt totaal niets bij…

    1. Albert Egberts

     Ik viel niet door de mand omdat ik geen seconde onduidelijkheid liet bestaan over mijn identiteit.
     Vrijedenkert reageert in deze draad overigens net zo dom als iedereen: op de man en niet op de bal. Kennelijk is er inhoudelijk weinig af te doen aan mijn stelling.

     1. usb3.0

      Jawel tamil je valt wel door de mand, hebben we het nog niet eens over je geesteszieke gedachte goeden..

     2. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k van dds probeert anderen de maat te nemen . De strónt vlé®k verwijt anderen de man te spelen. De t@rrél staat keennelijk voor de spiegel.

      Als er 1 hufter hier continu de man speelt of de taalnazi uithangt is het de gierput aan laan van poot wel.

      De strónt vlé®k doet voorkomen of hij een stelling gedeponeerd heeft maar niet verder komt over wat gewauwel over zwarte piet. De zwarte piet toespelen kan de strónt vlé®k als geen ander voor de rest is zijn gewauwel ongeschikt voor de schoolkrant.

      de strónt vlé®k blijft een decadente arrogante hypocriete tról !

     3. Poemien Noegien

      “Het enige dat het oplevert is hoon en spot en karrevrachten aan beledigingen en draagt totaal niets bij…”

      100%

      🙂

     4. Albert Egberts

      Q.e.d.

     5. Poemien Noegien

      Hahaha, hondenlül

      🙂

     6. usb3.0

      tamil eikelenstein wordt volledig uitgekotst en ze spugen hem recht in z’n muil natuurlijk

     7. Cootje

      Als zwaar gehandicapte Heb je over een uur de 15 uur voltooid op dit forum , als zwaar gehandicapte malloot zijn je bijdragen waardevol om de draak mee te steken , uitspraken van een paar dagen geleden KAAG heeft de touwtjes strak in handen , terwijl ze het thuis niet gewend is , in de Arabische sfeer heb je namelijk niets te vertellen , en touwtjes waar je een paar geiten mee voort beweging gaan Nederland niet redden , op de tafel gehesen is ze zwaar op haar bek gegaan , ligt nu in de linkse verzorging net als jij

     8. Albert Egberts

      Heeft dikke Co weer iets te brutaal aan de oude jenever gezeten?

     9. usb3.0

      gooik pfftuf zo in tamil smoelwerk

     10. Cootje

      Dadelijk weer ontkennen dat het jou woorden waren dat Kaag de touwtjes stevig in handen had , zijn jouw woorden dat je beweerde hard te lopen en te mountainbike , terwijl je gewoon in een uitkering zit , waar je aanwezigheid hier op dit forum 7 dagen 14/15 uur per dag en zwaar gehandicapt bent , maar je kan dat niet weerleggen dus mag jij zeggen wat je wilt , niemand willen met een lichamelijk wrak ruilen

     11. Vrijedenkert

      En maar grossieren in verschillende nick namen om ergens op een forum een punt te willen maken, vindt jij dat normaal?
      En als je geen problemen hebt met je internet indentiteit of onduidelijkheid daarover waarom dan om de paar weken weer een zoveelste andere naam?
      Ik speel inderdaad op de man want de inhoud blijft hetzelfde dus waarom dan iedere keer de verpakking willen veranderen…

      Het op een forum willen voordoen of heel veel andere mensen jouw ideeën delen en ook uitdragen door iedere keer een andere naam aan te nemen maakt geen beste indruk.

  6. Vrijedenkert

   Albert Egberts is een pseudoniem van de schrijver A.F.Th. van der Heijden die waarschijnlijk razend zal worden als hij weet waar zijn pseudoniem nu voor (mis)bruikt wordt op een rechts forum.

   Heeft dhr Noppen wel toestemming gevraagd aan de schrijver?

   1. GvdGvd

    Waar slaat dat op ?

    1. Vrijedenkert

     Nergens op dat is toch wel duidelijk.

  7. Stopperspil

   Je hebt heel wat boeken in de kast staan kennelijk. Handig als je het leuk vindt om hier steeds onder een andere schuilnaam te opereren.

 3. Vrijedenkert

  Patrimoniumdagen klinkt waarschijnlijk als patriarchdagen dus moet weg volgens de woke-gekken…
  Het ergste is dat onze overheden en maatschappij het allemaal maar slikken en er onderkruiperig voor buigen en meewerken!

 4. GvdGvd

  Het zou zo mooi kunnen zijn hier op dit forum, dat iedereen zijn mening kon zeggen over de onderwerpen. Ik zou graag mijn mening zeggen, maar durf niet, voor je het weet wordt je hier voor alles wat bruin is uitgemaakt. Maar wat ik hier zie, is voornamelijk elkaar uitschelden. Soms geef ik mijn mening. Zoals,,, In mijn ogen is Emile Takma een vieze racist. Daarentegen kan ik personen zoals Cootje wel waarderen. Altijd raak, weinig scheldend en altijd raak.

 5. GvdGvd

  Het zou zo mooi kunnen zijn hier op dit forum, dat iedereen zijn mening kon zeggen over de onderwerpen. Ik zou graag mijn mening zeggen, maar durf niet, voor je het weet wordt je hier voor alles wat bruin is uitgemaakt. Maar wat ik hier zie, is voornamelijk elkaar uitschelden. Soms geef ik mijn mening. Zoals,,, In mijn ogen is Emile Takma een vieze racist. Daarentegen kan ik personen zoals Cootje wel waarderen. Altijd raak, weinig scheldend en altijd raak.

 6. GvdGvd

  Ik had het al vaker gezegd, ik lees iedere dag hier, maar iedere dag verbaas ik mij weer hoe ze hier elkaar afmaken. Ik verafschuw lui zoals Emile Takma, was al denk ik wel duidelijk, het waarom heb ik al vaker vermeld. Ik vind Cootje een prachtig mens, hij verwoord het zo treffend, en ik denk dat hij uiteindelijk gelijk krijgt, Takma niet. Ik zou hier vaker willen reageren maar dan wel met mensen zoals Cootje, ik zie hem nooit echt met bruine poep gooien. Nah ja, ik heb het weer gezegd mijn naam is niet voor niets GvdGvd !

 7. J. Punt

  In de landen waar de fictieve, zogenaamde, verzonnen wieg stond van de wokies, is het mooiste gebouw meestal noodzakelijke infra gebouwd door westerlingen omdat de bevolking al 300 jaar een stammenstrijd voert om een gestolen oude koe.

 8. Joko

  Weer mis!. Heritage wordt mannelijk vervoegd…

 9. Albert Egberts

  Mensen die denken dat het met geweld tegen LHBTB-ers best wel meevalt moeten dit bericht even op zich laten inwerken.

  ht.ps://nos.nl/artikel/2395477-jongeren-aangehouden-voor-anti-homogeweld-in-reek-op-heterdaad-betrapt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.