Ineens blijkt er toch geld beschikbaar! Kabinet trekt 250 miljoen euro extra subsidie uit voor Groningen

Het kabinet kreeg het voor elkaar om 220 miljoen euro opknapsubsidie weg te geven, en toch iedereen boos te krijgen. Maar liefst 25.000 huishoudens dreigden achter het net te vissen door de manier waarop de aanvraag was geregeld. Staatssecretaris Mijnbouw Hans Vijlbrief schrijft aan de Tweede Kamer dat er nog eens 250 miljoen euro subsidie beschikbaar komt voor die mensen in Groningen.

Het was werkelijk een walgelijke gang van zaken met de subsidie voor het opknappen van woningen in Groningen. Veel oude mensen die urenlang in de rij voor hun gemeentehuis moesten staan om zich in te tekenen voor een subsidie van 10.000 euro om hun huis op te kunnen knappen. Van begin af aan was duidelijk dat er te weinig geld was om iedereen deel te laten nemen aan die regeling, waardoor zo’n beetje de helft van de aanvragers achter het net visten. En natuurlijk ging ook de online-aanvraag faliekant mis, want de servers konden de duizenden aanvragen tegelijkertijd niet aan.

De subsidiepot was binnen een dag leeg en het kabinet zei dat er geen extra geld beschikbaar zou komen. ‘Pech gehad!’ was de boodschap. Maar vanuit Groningen en de rest van het land klonk ontzettende weerzin en afschuw tegen deze gang van zaken. En zoals we weten geilt het kabinet keihard op draagvlak en imago. En zie daar, ineens is er wél geld beschikbaar! 250 miljoen euro extra, zo geregeld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Hartstikke fijn voor de mensen uit Groningen die achter het net visten en voor niets in de kou hebben gestaan voor die subsidie. En netjes van staatssecretaris Vijlbrief dat hij het zo snel heeft weten te regelen. Uit het bericht van de Rijksoverheid blijkt dat hij absoluut wil voorkomen dat het wéér zo’n fiasco wordt. Het kabinet maakte een grote fout, maar lijkt het dit keer dus wél echt snel recht te gaan zetten. Nu alleen nog zorgen dat de gaskraan weer dicht wordt gedraaid, want anders blijven de Groningers hun huizen maar opknappen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Jorgen Hofmeester

  “Nu alleen nog zorgen dat de gaskraan weer dicht wordt gedraaid, want anders blijven de Groningers hun huizen maar opknappen.”

  Dit zal wel tegen het zere been van Thierry Baudet zijn.

  1. Baco

   Eikel

   1. Mr.blauw.sky

    Ontkennen heeft geen zin..

    1. Baco

     Ontkennen dat jij de verliezer bent, klopt daar is geen ontkennen aan

     1. Mr.blauw.sky

      Wij weten gelukkig beter natuurlijk..

     2. Baco

      Er is geen wij, je bent een zielig alleenstaande verliezer, gescheiden en je kinderen verafschuwen je ook

     3. Mr.blauw.sky

      Busje s vaste riedeltje verraadt alles over zijn eigen persoontje..

     4. Baco

      Vertel wat “verraadt” busje?

     5. Mr.blauw.sky

      wat “verraadt” busje?”
      Ben jij nou zo dom of zijn wij zo slim ?

     6. Baco

      Nou jij bent de verliezer van de dag dat is zeker…

     7. Mr.blauw.sky

      De lopende band staat weer aan ..

   2. Nikita

    Dat je nog de moeite neemt om hier nog te reageren pffffff

 2. Baco

  Leugenclown rutte heeft 12 jaar lang bezuinigd dus er zal gerust een bult geld liggen ergens.

  1. Krasvast

   @Baco: Klopt, dat ligt in Brussel.

 3. Appelstroop

  Helaas alleen gedaan voor de beeldvorming, dit was een beschamende toestand die niet uit te leggen was en terecht een hoop gezeik vanuit het hele land. Duitsland was gewoon volgens afspraak, die zitten met een energie tekort, maar het was een krom gezicht dat ze meer willen gaan boren (en niet eens voor onszelf) terwijl hier mensen in Groningen de wanhoop nabij zijn door alle vertragingen en nu zelfs een soort loterij van wie het eerst komt heeft geluk, de rest jammer dan.

  h*tps://9gag.com/gag/adgK3X2

  1. Jorgen Hofmeester

   Klopt, het was een ongelukkige actie die ze gelukkig hebben gecorrigeerd.

   Overigens, dit extraatje voor de Groningers heeft niets met de aardbevingsschade te maken.

   1. Baco

    Dit extraatje Pipo? hoe staat jouw huis erbij? piekfijn zeker? ik denk dat heel veel mensen jouw niet zo’n goeie toekomst wensen en hopen dat je problemen krijgt waar jij geen cöntröle over hebt, dan zal je ervaren wat veel Groningers ervaren, ze worden niet gehoord, serieus genomen en uitgelachen, blijkt uit je reactie…

    1. Stopperspil

     Hofmeester heeft gewoon gelijk. Die extra 10.000 euro kon elke inwoner ontvangen die in het gebied woont. Ze hoefden alleen de juiste postcode te hebben. Ze kregen dat geld of hun huis nu beschadigd is of niet. De echte schade wordt op een andere manier vergoed. De autoriteiten hadden het overigens wel beter moeten organiseren zonder dat mensen in de rij moesten staan. Zag op tv een mevrouw die het geld gaat besteden aan zonnepanelen en muurisolatie. Prima, maar het blijft extra geld.

     1. Baco

      Jullie hebben geen idee hoeveel huizen aardbeving schade hebben, daarom juist de postcodes, en terecht, jullie zijn echt smeerlappen die nog even een mes in de Groningers hun rug steken

    2. Stopperspil

     @baco. Ben jij wel goed bij je hoofd? Niemand hier steekt een mes in de rug van de Groningers. Er wordt alleen even uitgelegd dat deze extra 10.000 euro per woning wordt gegeven bovenop de “normale” schadevergoeding. Klopt dit, of niet?

     1. Baco

      Jawel hoor, jullie misgunnen het de mensen, en wat is normale schadevergoeding ? het eindeloos wachten, waardedaling, het verstevigen van je huis, onveilig wonen, psychische problemen, mentale problemen, onrust, kopzorgen en zo kunnen we nog even doorgaan, jullie hebben geen idee…

 4. Mr.blauw.sky

  ” Nu alleen nog zorgen dat de gaskraan weer dicht wordt gedraaid, want anders blijven de Groningers hun huizen maar opknappen. ”

  Waar is de Forum-moderator van dienst ?

  1. september

   Op den duur gaat die gaskraan wel dicht ,dus van die aardbevingen Ben je nog Lang niet af,dus die Schade. Moet vergõed worden

 5. EvertB

  Het kabinet maakte een valse start met de slechte organisatie van de aanvraag voor 10 duizend euro. Alsof je een groepje eenden een stukje brood toewerpt.

  Ik heb bewondering voor Hans Vijlbrief dat hij de ‘Groningse gasaffaire’ voor zijn rekening neemt. Met de parlementaire enquête ophanden is het nagenoeg zeker dat hij weet dat zijn hoofd en de strop elkaar al dicht hebben genaderd.

 6. Krasvast

  Het kabinet trekt natuurlijk helemaal niets uit!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.