Knettergekke Ab Osterhaus wil kinderen massaal vaccineren “om scholen open te houden”

Viroloog Ab Osterhaus zei vanochtend in radioprogramma Sven op 1 dat kinderen wat hem betreft massaal gevaccineerd zouden moeten worden “om de scholen open te houden”. Osterhaus: “Ik begrijp niet waarom we niet, net als in de VS, alle kinderen vaccineren. Kinderen worden geprikt tegen van alles, maar niet tegen covid.”

Ab Osterhaus is helemaal de weg kwijt en zwetst uit zijn nek. Het is inmiddels overduidelijk dat kinderen nauwelijks ziek worden van het coronavirus en de virusvarianten. We weten ook dat de coronavaccins voornamelijk beschermen tegen (ernstige) ziekte en slechts een beetje tegen verdere besmettingen. Daarnaast zijn de huidige vaccins niet toegespitst op de omikronvariant en lijken gevaccineerden die variant ontzettend makkelijk te kunnen verspreiden. Waarom zou je kinderen dan in hemelsnaam met een verouderd en onnodig vaccin inenten?!

Het enige wat dit teweeg zou brengen is schijnveiligheid. Het werkt namelijk het idee in de hand dat gevaccineerde kinderen het virus niet meer kunnen krijgen of over kunnen dragen, terwijl dit overduidelijk wél het geval is. Daarnaast brengt het onnodige risico’s met zich mee, want het is nog volstrekt onduidelijk of en hoeveel kinderen bijwerkingen zouden kunnen krijgen van die vaccins.

Osterhaus vraagt zich ook totaal niet af waarom kinderen nog gevaccineerd zouden moeten worden als alle risicogroepen inmiddels al een booster hebben kunnen krijgen, blijkt uit dit interview van Sven op 1. Hebben die boosters dan geen effect? Dan is de lockdown voor niets geweest en heeft het vaccineren van kinderen dus ook totaal geen zin.

Misschien is het zelfs zo dat kinderen vaccineren met oude vaccins juist zorgt voor een groter gevaar. Het immuunsysteem wordt op die manier namelijk getraind om een ‘vijand’ te herkennen die volgens het RIVM niet meer dominant is in Nederland. Ga je kinderen om de zoveel tijd platspuiten met verouderde en/of telkens nieuwe vaccins, terwijl er misschien wel meerdere virusvarianten tegelijkertijd ronddwalen, dan levert dat mogelijk problemen op. Het immuunsysteem kun je niet oneindig blijven trainen op iedere virusvariant, zonder dat informatie over oudere (maar wellicht nog wel aanwezige) virusvarianten verloren gaat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar Ab Osterhaus is kennelijk in de veronderstelling dat een klein beetje meer weerstand tegen mogelijke overdracht van het coronavirus opweegt tegen al die risico’s en onzekerheden bij het vaccineren van kinderen. Terwijl een kind dat de hele dag in een klaslokaal zit vroeg of laat toch besmet raakt. Het maakt dan geen klap uit of het kind niet meer 15 minuten maar een half uur de tijd nodig heeft om besmet te raken, bij wijze van spreken. Osterhaus zal het allemaal een worst wezen…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Gregorius van Dubbeldam

  “Het enige wat dit teweeg zou brengen is schijnveiligheid. Het werkt namelijk het idee in de hand dat gevaccineerde kinderen het virus niet meer kunnen krijgen of over kunnen dragen, terwijl dit overduidelijk wél het geval is.”

  Nee, dit is grote onzin. Het OMT besloot na grote aarzeling om de scholen open te gooien maar beseft dat kinderen een grote brandhaard van besmettingen vormen voor met name ongevaccineerden die onbeschermd zijn in deze razendsnelle verspreiding van Omikron. Het zijn ook opnieuw de ongevaccineerden die de komende weken de zorg weer volledig zullen verlammen.
  Buiten het feit dat kinderen veel besmettingen veroorzaken is het erg dom je kind niet te laten vaccineren vanwege hun eigen gezondheid. De opnamecijfers voor kinderen in verband met Corona lopen namelijk, met name in relatie tot Omikron, rap op.

  1. tim p

   branzino is it you?

   grotto “It has to become more of an individual problem than a public problem,” says Grotto, lamenting constant quarantining of school-age students when a classmate tests positive.”

  2. leukeditter

   ik hoop dat ze jou harstikkkke dood spuiten met al die troep…mogool

  3. Baco

   Pipo staat is de paniekstand, hij riedelt de hele dag het npo riedeltje, Pipo meent dat hij geen gevaar is voor kinderen maar wie in de loop der jaren goed heeft opgelet weet natuurlijk dat kinderen bij pipo uit de buurt moeten blijven…

   1. Xyz1234

    Het is mij ook opgevallen dat Dubbeldom een vreemde kijk heeft op de aller kleinsten. Ik zou mijn kinderen nog geen minuut alleen bij hem laten. Niet te vertrouwen die troebele geest.

  4. Dubblecheck

   “De opnamecijfers voor kinderen in verband met Corona lopen namelijk, met name in relatie tot Omikron, rap op.”

   Bron?

   1. Gregorius van Dubbeldam

    nieuwsblad.be/cnt/dmf20220103_93900499

    nytimes.com/2021/12/22/opinion/omicron-children.html

    whattoexpect.com/first-year/health/covid-19-omicron-variant-kids

    1. Dubblecheck

     Die eerste link gaat over besmettingen niet over opnames.
     Tweede link Page not found.
     Derde link bestaat volledig uit aannames.

     Laat je toch eens behandelen man.

  5. RvdBe

   Ongevaccineerden die onbeschermd zijn, jij gelooft nog steeds dat je spuiten beter zijn dan natuurlijke immuniteit.

   1. Human Beast

    +++

  6. KippiX

   Sorry je had mijn interesse even niet.
   Kun je het nog even herhalen?

 2. Nikita

  WOUT trap die vent er eindelijk eens voorgoed af man man

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Nikita is niet in staat tot een inhoudelijke reactie en smeekt de redactie om een ban voor mij.

   Een zielig kereltje.

  2. LifeBuddy

   Yes Wout , trappe,trappe,trappe. Kom op wout. Net als op die extreme sLinkse media, ”Als je het niet met het sLinkse systeem eens bent, krijg je een Ban.!!! Hoe zou het met Mona Keizer zijn.???

  3. Baco

   @Nikita +10

  4. Krasvast

   “WOUT trap die vent er eindelijk eens voorgoed af man…”

   Dat vraagt om andere maatregelen, het is prima te doen maar dan zal de moderatie er meer bovenop moeten zitten. Maar misschien komt het ook wel goed uit? Het gedrocht zorgt nog steeds voor veel reacties, en dat hebben wij toch echt zelf in de hand. Als je hem volstrekt negeert is hij nu eenmaal uitgepraat. Iedere reactie aan zijn adres zorgt ervoor dat hij ’s morgens weer paraat staat.

 3. Woordkunst

  Dubbeldom speelt zijn grijze plaat weer af, het is bijna fascinerend.
  Z’n eigen aanhang zal hij niet overtuigen want die zingen hetzelfde liedje en de rest zal niks van hem aannemen daar ze hem een galbakkend miskraam vinden…..

  Ab de grafkoppige griezel moet vooral wegblijven van de kinderen anders zal hij zelf wel eens geprikt kunnen worden, en dan hebben we het niet over vaccinaties….

 4. tim p

  h**ps://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/ex-health-official-suggests-ending-quarantine-allowing-israelis-to-catch-covid/

  “Itamar Grotto, the deputy director of the Health Ministry, suggests that it could be to Israelis’ benefit to be infected by the Omicron variant of COVID-19.”

  “He says early data from abroad shows that while many Israelis will become infected, rates of hospitalizations will not shoot up “like they did in the last wave, we won’t see that again.”

  “It has to become more of an individual problem than a public problem,” says Grotto”
  yup

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Het is niet helemaal helder wat Tim p hier wil betogen maar zijn bronnen sluiten aan op wat mensen als Osterhaus en van Ranst ook aangeven.

   1. tim p

    LEUGENAAR van dubbeltong?

    het is heel helder voor niet leugenaars wat betoogd wordt: de israelische gezondheids minister zegt: krijg zo snel mogelijk corona dat is het beste.

    prikken helpt niet

    jij bent al vaak geboosterd of niet? it shows

 5. roodkapjelusttaart

  Mijn God stopt die sociopaten, het addergebroed van Satan, voor het te laat is.

 6. tim p

  gregorius van dubbeltong werkt voor wie?

  betaald liegen

  1. HenC

   Gregorius van Dubbeldam is een influencer die betaald krijgt voor het beïnvloeden van de publieke mening over allerlei producten zoals Big Pharma en ook voor het product meningsvorming van overheids maatregelen. Daarom struint hij hier rond op DDS. Het brengt inkomen… Soms stookt hij het vuurtje op om later te kunnen roepen dat mensen tot de “wappiegroep” behoren. Hij beoordeelt de mening van iemand door met een “zoekmachine tekstherkenning” te kijken waar de geschreven mening vandaan komt. Niet de onderbouwde mening is daarna belangrijk om op te reageren, maar het wegzetten van een valide mening, die niet de regerings visie deelt, als zijnde een “wappietheorie”.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    “Daarom struint hij hier rond op DDS. Het brengt inkomen… ”

    Dat ziet HenC natuurlijk heel scherp: het plaatsen van bijdragen op DDS betaalt heel erg goed.

    😎

   2. Gregorius van Dubbeldam

    “Hij beoordeelt de mening van iemand door met een “zoekmachine tekstherkenning” te kijken waar de geschreven mening vandaan komt.”

    Ik herinner in die gevallen aan de fatsoensregel dat je bij het citeren van teksten de bron dient te vermelden.

 7. Shooter

  Ze weten helemaal niet wat de vaccinaties op de langere termijn doen. En nu testen op kinderen? Wie gaat er verantwoording nemen als het massaal mis loopt?

  1. Baco

   Het zijn GEEN vaccinaties, het is experimentele vloeistof die geïnjecteerd wordt…

 8. Re-al

  Sars-2 is niet uitzonderlijk: IFR = gem. 0,15% : influenza-cijfer.
  De “vaccins” zijn nooit goed-gekeurd; dus ook niet voor kinderen.
  Maar wel schadelijk : zie meldpuntvaccinatie.

  Oosterhuis is een oplichter : hij “voorspelt” komende “pandemieën”.

  1. siemoon

   niet alleen een oplichter vooral een zakkenvuller met zijn kornuiten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.