RIVM vaart weer blind op steekproeven en rekenmodellen: ‘Omikronvariant nu dominant, meer onderzoek nodig’

Het RIVM maakte vandaag bekend dat op basis van onderzoek door drie Nederlandse laboratoria kan worden vastgesteld dat de omikronvariant nu dominant is in Nederland. Die labs onderzoeken niet alle positieve PCR-testen in Nederland, maar op basis van hun gegevens kan wel een berekening worden gemaakt voor heel Nederland, meent het RIVM.

Het RIVM concludeert op basis van een steekproef dat de omikronvariant dominant is. En er valt nogal wat aan te merken op de steekproef van dit onderzoek, want terwijl de omikronvariant schijnbaar rond raast heeft het kabinet gekozen voor een zelftestadvies. Het RIVM baseert zijn conclusie dus alleen op PCR-testen die bij die drie laboratoria zijn onderzocht.

Verder doet het RIVM schijnbaar totaal geen moeite om zelf te onderzoeken hoe ziekmakend de omikronvariant nou eigenlijk is. Zo weten we niet of degene die een PCR-test met de omikronvariant heeft gedoneerd zelf gevaccineerd is of een coronavirus al heeft gehad. Denemarken en het Verenigd Koninkrijk doen wél dat soort onderzoek, dus we zijn compleet overgeleverd aan de data die zij verzamelen.

Wel weten we dat jongere leeftijdsgroepen nu het vaakst positief worden getest en dat dit nauwelijks leidt tot een ziekenhuisopname. Het RIVM blijft er echter van overtuigd dat de besmettingsaantallen en ziekenhuisopnames weer gaan toenemen, ondanks de lockdown. Maar eigenlijk kan dat alleen maar gebeuren als ouderen en zwakkeren in contact komen met besmette mensen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Inmiddels lijkt het een bekende en doortrapte strategie van het RIVM en het kabinet te zijn. Het RIVM en het kabinet laten de feiten en data bewust schimmig en doen vooral niet zelf onderzoek naar de omikronvariant. Stukjes informatie worden in rekenmodellen gestopt, waarvan niemand ooit de parameters te zien krijgt, en vervolgens worden er conclusies getrokken die totaal losgezongen zijn van de realiteit. Altijd als er een beslissing zou moeten worden genomen dan is er meer onderzoek nodig, tenzij er een beslissing kan worden genomen die het kabinet goed uitkomt. Dan stellen ze de rekenmodelletjes een beetje bij of hebben ze ineens ‘nieuwe wetenschappelijke inzichten’, ook al doet de rest van de wereld iets heel anders.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. tim p

  omicron is lichter dan delta, en lichter dan influenza, beste is als de mensen parties houden om het op te lopen dan ben je klaar

  kan de samenleving weer open, levert 7o miljard per jaar op
  doen!

  1. Baco

   Mensen zijn dom, als de delta minder word en de omikron meer veranderd er niets behalve de naam, en omikron is net delta vaccinatieschade

 2. werkloze generaal

  ” Dan stellen ze de rekenmodelletjes een beetje bij of hebben ze ineens ‘nieuwe wetenschappelijke inzichten’, ook al doet de rest van de wereld iets heel anders.”

  Helaas is dit de mentaliteit van het aankomende 4e kabinet Rutte als het gaat om de pandemie , die op de valreep van dit jaar ook nog ‘institutioneel racisme’ erkend heeft. Onder druk van zijn linkse kornuiten welteverstaan. Ze lappen de waarheid aan hun laars want het ‘ institutionele racisme ‘ bestaat simpelweg niet, ze brengen slechts naar buiten wat een kleine hard schreeuwende minderheid wil horen. Zo krijg je het volk wel bozer en bozer.

  1. Baco

   Vandaag werd de vloer aangeveegd met het rivm en de landsadvocaat door de aanklagers die de lockdown die op basis van aannames en giswerk is ingevoerd, willen stoppen.

   h*tps://youtu.be/P7vKZqhywY0

 3. LifeBuddy

  Het RIVM zijn oplichters en hebben een KRONKEL in de kop. Als half [nedre]land in duitsland en België zit en schiphol wagenwijd open staat, ga je heel het land toch Niet in de afgrond gooien? zij hebben extreem sLinks laag onderwijs genoten. BLO school.

  1. dumbfarmer

   De huidige demissionaire minister komt niet verder dan PABO, dus wat verwacht je dan…

 4. Harry Haller2

  Doemscenario’s omicron lijken uit te blijven:

  ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/628997785/doemscenario-s-omicron-lijken-uit-te-blijven-virus-komt-minder-diep-in-de-longen

  Leon de Winter: De viruspsychose moet stoppen: geen paniek meer en geen lockdowns

  ht*ps://www.telegraaf.nl/watuzegt/1559478174/de-viruspsychose-moet-stoppen-geen-paniek-meer-en-geen-lockdowns

  1. Baco

   Er is massahypnose gaande

  2. Branzino

   @Harry Hakker
   Ik hoop, dat je gelijk hebt, of eigenlijk dat de suggestie van de Telegraaf uitkomt. Maar ik ben er wel blij mee, dat de ziekenhuizen in Nederland zich met man en macht voorbereiden op een overbezetting van de IC’s eind januari en begin februari. Elke zieke moet geholpen kunnen worden. Maar bij 4000 IC-patiënten is er een onoplosbaar probleem, bij 2000 is er een immens probleem. Ik beleef de onrust mee bijna van binnenuit en maak me dus ernstig zorgen.

 5. Uwehetgeweten

  Dr. Jane Ruby werd onlangs geïnterviewd door Stew Peters op zijn podcast en toonde voorbeelden van hoe aangetast bloed eruit ziet wanneer het wordt blootgesteld aan grafeenoxide. Grafeenoxide, voor degenen die het niet weten, is het bestanddeel van boodschapper-RNA spike-eiwitten en prionen die met het hart, de longen, de hersenen en het bloed vechten om zuurstof. Grafeenoxide is een zuurstofspons die het lichaam de nodige zuurstof ontneemt en vele complicaties veroorzaakt, waaronder, maar niet beperkt tot, anafylactische shock, giftige bloedstolling, fatale longverlamming, mitochondriale kanker en endotheelkanker.

  1. Harry Haller2

   Uwe, je moet niet alles klakkeloos geloven wat Frontnieuws schrijft.

   1. Baco

    Half Nederland gelooft wel wat ons door de strot gedrukt wordt

 6. Uwehetgeweten

  We present here our research on the presence of graphene in covid vaccines.

  November 2021

  Characterized objects compatibele with
  Graphene structuren

  h*tps://www.researchgate.net/publication/355979001_DETECTION_OF_GRAPHENE_IN_COVID19_VACCINES

 7. Ongevaccineerde

  Wout: Verder doet het RIVM schijnbaar totaal geen moeite om zelf te onderzoeken hoe ziekmakend de omikronvariant nou eigenlijk is.

  En morgen?
  Dan lees ik hier waarom RIVM zaken onderzoekt welke in het buitenland al onderzocht zijn.

  1. Baco

   Dit moet je eens kijken, daar wordt werkelijk de vloer aangeveegd met zowel het rivm als de landsadvocaat.

   h*tps://www.youtube.com/watch?v=P7vKZqhywY0&t=19s

   1. Baco

    rond 1uur 53

  2. dumbfarmer

   dat deden ze voor de kerst ook al, eigenlijk vanaf het begin, omdat volgens hun die statistieken en onderzoeken niet representatief zijn omdat

 8. Nostradamus

  Sommigen hier gun ik heel veel vaccinaties.

  h**ps://doctors4covidethics.org/dr-explains-basic-immunology/

 9. Uwehetgeweten

  Fauci interview 2019 en big Pharma oplossing. Schokkend.

  h**ps://www.c-span.org/video/?465845-1/universal-flu-vaccine

 10. Shooter

  Eis de parameters op want vrijwillig ga je ze niet krijgen. Hiermee zal een boel opgehelderd worden, de bevolking heeft er dan ook recht op!

 11. Antihedo

  Door geen alternatief te noemen wordt dit een volstrekt achterlijk artikel en onze Wout heeft zich wederom weer totaal niet in de materie verdiept. Misschien wil onze Wout dat we de dikke duim van Thierry gaan gebruiken als informatiebron.

  1. Woordkunst

   Van volstrekt achterlijk weet jij alles van, kom volgende keer maar met wat inhoud zeikerd!!

   1. Antihedo

    Dan moet het artikel eerst inhoud krijgen. Neem als voorbeeld het weer. Het weer wordt nu voorspeld aan de hand van modellen. Als je geen modellen mag gebruiken, hoe voorspel je dan het weer? Probeer nu analoog te redeneren voor de coronavoorspellingen.

 12. dumbfarmer

  moet geweldig zijn om zelfstanding oogkleppen op te doen en dan wat onzin te brabbelen, op basis van wat steekproeven, zodanig dat je relevant blijft.
  Die steekproeven zijn ook doorgestoken kaart.. nogal logisch dat als je die doet onder de ziekenhuis opnames, dat 99.9999% dan opgenomen wordt door de nieuwe variant.

 13. Gregorius van Dubbeldam

  Leerzaam voor de mensen hier die vertrouwen op hun eigen immuunsysteem:

  ad.nl/binnenland/robin-fransman-vaccinatiescepticus-en-oprichter-herstel-nl-overleden-aan-gevolgen-corona~a636e2864/

  1. september

   Die was bewust ongevaccineerd ,was dus helemaal zijn eigen schuld.

   1. Woordkunst

    Ik zie dat een compleet gebrek aan empathie een van de eerste bijwerkingen van de prikjes is, jij en dubbeldom zouden jullie kapot moeten schamen.
    Of gaan jullie twee aasgieren fijn een dansje door de kamer doen om elkaar daarna deugend in de armen te vallen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.