Nederland compleet gedemoraliseerd, men verwacht: vierde prik, nieuwe variant en rond 2023 einde coronamaatregelen

De Nederlandse burger is compleet gedemoraliseerd, blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Persoonlijk denkt 71 procent dat 2022 voor hen een goed jaar zal worden, maar voor de hele samenleving overheerst duidelijk het pessimisme. Maar liefst 85 procent denkt dat er dit jaar na omikron nóg een variant op zal duiken. 91 procent verwacht dat Nederlanders in 2022 worden opgeroepen voor een vierde prik en 53 procent is van mening dat Nederland tot ergens in 2023 of daarna pas van coronamaatregelen is verlost. Ongeveer evenveel mensen (50 procent) denken dat hun leven nooit meer wordt als voor corona.

Qua coronapandemie en de coronamaatregelen is men klaarblijkelijk doordrongen van pessimisme. Maar dat is niet het enige onderwerp waar het Opiniepanel naar is gevraagd. Zo denkt slechts 20 procent dat Rutte IV de volledige regeertermijn zal volmaken.

Opvallend is dat per inkomensgroep verschillend wordt gekeken naar de economische verwachtingen voor komend jaar. Mensen met geld verwachten dat het economisch een goed jaar zal worden voor henzelf, terwijl mensen met een beneden modaal inkomen denken erop achteruit te gaan (55 procent). Ook onder de topinkomens denkt 20 procent erop achteruit te gaan. Zzp’ers en gepensioneerden zijn op economisch vlak overwegend pessimistisch, terwijl mensen in loondienst juist positief zijn, meldt EenVandaag.

Eigenlijk toont het onderzoek een enorme onverschilligheid en naïviteit bij de respondenten aan. ‘Heel zuur dat die maatregelen nog zo lang (moeten) blijven, maar zolang ik er financieel een beetje op vooruit ga dan red ik het wel en vind ik het wel best‘, is de conclusie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De coronamaatregelen in Nederland zijn niet gratis. Ze leggen grote delen van onze economie stil en het geleende geld moet ergens een keer worden terugbetaald. En hoe langer dit duurt, wat een meerderheid dus ook verwacht, hoe erger die financiële klap gaat worden. De mensen van het Opiniepanel lijken er, op basis van de antwoorden, niet echt bij stil te staan. Misschien overzien ze de mogelijke consequenties niet meer, of wellicht boeit het ze inmiddels niet meer. Je kunt het ze na bijna twee jaar coronapandemie niet eens meer echt kwalijk nemen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Gregorius van Dubbeldam

  De kans op een vierde prik in 2022 lijkt me, gelet op hetgeen we nu van Omikron weten, niet zo groot, tenzij een nieuwe, ziekmakende variant opduikt, maar ook die kans is klein.

  1. leukeditter

   ik denk dat onze dorpsgek van dubbelsuf nog niet ziet wat er werkelijk aan de hand is

  2. Krasvast

   @Leuke: Negeren werkt dan weer wel.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Ik roep iedereen op om Krasvast te steunen in zijn oproep. Als iedereen zijn, welhaast wanhopige, oproepen blijft negeren is dat echt te zielig.

    1. Averroes

     We gaan je echt niet negeren Gregorius.
     Love will keep us together.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Jammer, ik hoop altijd dat alleen mensen die inhoudelijk wat te melden hebben op mij gaan reageren.

  3. Averroes

   Je klinkt als Hugo de clown.
   Boosters voor altijd dus.
   Met geheel vrijwillige QR identificatie.

  4. Baco

   Pipo heeft niet door dat de nieuwe varianten vaccinatie schade is

  5. RvdBe

   Het einde van de “pandemie” is een politieke beslissing en zal sterk afhangen van de mate van voortgang van de QR/angst maatschappij.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    “Het einde van de “pandemie” is een politieke beslissing”

    Nee, rare wappie, de pandemie is beëindigd als het virus is verdwenen dan wel voldoende onder contrôle is gebracht.

    Je bent hopeloos in de war.

    1. Shooter

     Pandemie is pas beëindigd als iedereen dood is.

   2. Baco

    “Het einde van de “pandemie” is een politieke beslissing en zal sterk afhangen van de mate van voortgang van de QR/angst maatschappij.”

    AB-SO-LUUT

  6. Xyz1234

   Dus u bent van mening dat het coronapaspoort van de baan gaat? Want een vierde prik voor het einde van het jaar zou nodig zijn voor een groen vinkje.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Als na de Omikron niet een nieuwe, meer ziekmakende variant opduikt, zie ik geen reden voor een coronapaspoort. Ik ga er van uit dat die in dat geval ook verdwijnt.

    Het is mogelijk wel slim om het instrument achter de hand te houden maar toepassing lijkt me voorlopig onwaarschijnlijk.

    1. Baco

     Dat zal een politieke beslissing zijn aangaande de hoeveelheid QR codes

 2. roodkapjelusttaart

  Dit hoort allemaal bij de pLandemie, om de WEF-agenda door onze strot te rammen.

 3. Nostradamus

  Die vierde golf komt er wel. Die verzinnen ze gewoon of anders creëren ze ‘m. Net zoals de CCP de eerste golf gecreëerd heeft.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Er zijn inderdaad wappies die denken dat een vaccinatiegolf door politici wordt verzonnen.

   1. Nostradamus

    JIJ mag nog een paar pfizer vaccins nemen van mij

    h**ps://kanekoa.substack.com/p/the-powerful-pfizer-presentation
    h**ps://rumble.com/vqx3kb-the-pfizer-inoculations-do-more-harm-than-good.html

    1. Gregorius van Dubbeldam

     texags.com/forums/84/topics/3262438

   2. Magyar

    Dat zijn geen wappies maar snappies smerig stuk genetisch afval wat je bent!

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Ach, Magyar heeft zich ook niet laten vaccineren.

     Dapper, als je zo obese bent.

     1. Woordkunst

      Dat je zelf een ranzige dikkop bent wil nog niet zeggen dat dat ook voor een ander telt.

      Je bent een projecterend panisch pisventje wiens vertrouwen in de wonderprikjes steeds verder daalt en dat maakt je nogal sneu….

   3. Krasvast

    “smerig stuk genetisch afval dat je bent!”

    100%

   4. Xyz1234

    Vaccinatiegolven worden inderdaad verzonnen Dubbeldom. Het is namelijk beleid om te vaccineren en niet een natuurverschijnsel. Of wordt u weleens spontaan door een injectienaald geprikt in de vrije natuur?

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Nee, in de natuur word je niet spontaan met een injectienaald gevaccineerd. Dat is warempel een schrandere observatie, Xyz.
     Vaccinatieprogramma’s worden door medici gestart als er sprake is van een pandemie. Die pandemieën zijn het gevolg van virussen die mensen ziek maken. De gedachte dat die pandemieën zijn verzonnen is een bizarre fantasie, maar ik verbaas me inmiddels nergens meer over.

     1. Baco

      Er is geen sprake van een pandemie, pandéwappie, dit zit ernstig vastgelült door de npo in je hoofd, nou weten we dat jij behoorlijk geestesziek bent dus dit verbaasd niemand

 4. Nostradamus

  WOW…
  h**ps://kanekoa.substack.com/p/the-powerful-pfizer-presentation
  h**ps://rumble.com/vqx3kb-the-pfizer-inoculations-do-more-harm-than-good.html

  Je bent niet dubbeldom als je nu nog een vaccin neemt maar gazilliondom…!

  Maar toch gun ik een paar vaccinazi dwazen hier dat vaccin.

 5. Ali Yas

  Gedemoraliseerd?

  “Maar liefst 85 procent denkt dat er dit jaar na omikron nóg een variant op zal duiken.”

  Dat zou mooi wezen, zeker als die variant nóg onschuldiger is dan Omicron.

  “91 procent verwacht dat Nederlanders in 2022 worden opgeroepen voor een vierde prik”

  Als die onderdeel gaat uitmaken van de besmettingsvergunning dan heb je de poppen aan het dansen.

  “53 procent is van mening dat Nederland tot ergens in 2023 of daarna pas van coronamaatregelen is verlost”

  De andere helft denkt dus dat het volgend jaar al is afgelopen. Bovendien: die 53% is slechts voor een deel bereid zich door die coronamaatregelen nog van de wijs te laten brengen.

 6. JohanDijk

  Alle bestuurleden lid van WEF ook ministers ontslaan, de Rockerfellers en Rotschilds verbieden tot financiele systeem pas dan kunnen we weer naar normaal..anders komt er nog veel en veel meer ellende!

 7. De witte roos

  Wanneer iedereen zijn digitale paspoort heeft is corona voorbij. Zal ergens in juni zijn volgens de planning van Brussel.

 8. Tommy76

  h*tps://www.dailymail.co.uk/news/article-10339555/Two-thirds-new-Covid-hospital-patients-England-tested-positive-admitted.html

  h*tps://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Buitenland/viroloog-van-ranst-we-hopen-dat-omicron-wereldwijd-dominant-wordt/ar-AASmCzx?ocid=ob-fb-nlnl-822&fbclid=IwAR3C8YqPBwdEAivn_cYdvI108W5tpnlMtRBqXM20zRfWLrE58CdZbwt4plA

  Quote: “We moeten erbij zeggen dat die ziekenhuiscijfers niet helemaal duidelijk zijn. Niet iedereen die in het ziekenhuis ligt met corona, is daar vanwege het virus. In bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk is 10 procent van de bevolking nu besmet. Mensen die in het ziekenhuis terechtkomen na een ongeval, testen dus ook vaker positief. Die komen dan mee in de corona-ziekenhuiscijfers.”

  Tja… Omikron is zo besmettelijk dat straks iedereen besmet is. Het gevolg is (in het meest extreme geval) dan dat alle ziekenhuizen gevuld zullen zullen met patiënten die OOK de omikronvariant bij zich zullen dragen.

  Ze liggen er dan dus niet vanwege corona maar met corona.

  En zo wordt een deel van de bevolking gek gemaakt en gehouden (zoals Egberts of hoe hij/zij/het nu heet).

  In de Bild stond overigens een soortgelijk artikel.

  Officiële RIVM cijfers tonen opnieuw aan dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalt:

  h*tps://www.stichting-nice.nl/covid-19-op-de-zkh.jsp

 9. september

  Er is een kans dat er een vierde prik komt maar niet eerder dan in de herfst.

  1. Marcoweer

   Dat ze jou nog nooit om advies hebben gevraagt. Jij hebt echt veel verstand van corona en vaccinatie. Je legt het ook altijd zo lekker kort en in Jip en Janneke taal uit zodat het voor iedereen duidelijk is. Misschien krijg je van Mar wel een lolly die is inmiddels wel dik verdient.

  2. leukeditter

   goed zo ouwe reus..heb jij er lekker al 4 of 5 in je lompe lijf en ik lekker 0 … wedden dat ik niks mankeer in oktober en jij wel ??? );

  3. Gregorius van Dubbeldam

   “Er is een kans dat er een vierde prik komt maar niet eerder dan in de herfst.”

   Dat lijkt me een realistische voorspelling. De vierde prik zal er overigens pas komen als we in 2022 weer met een nieuwe virus-variant worden geconfronteerd, vergelijkbaar met Delta. Die kans is echter niet groot.

 10. Pieter48

  Blijf prikken en stel steeds nieuwe lockdowns in.Ga niet in op de feiten dat alle vaccinaties toch niet zo onschuldig zijn als men ons wijs wil maken. Volg klakke loos de bevelen van uw overheid. Laatste cijfers Rijnmond gebied.1. 2 miljoen inwoners. Aantal besmettingen 1452. 1 ziekenhuis opname. 0 personen overleden. En toch wordt ook in dit grote gebied de boel op slot gehouden. Blijf vooral geloven in Uw overheid. Het lijkt er op dat de overheid ons wil laten geloven dat besmette personen ook zullen overlijden. Dus we worden nu bang gemaakt voor een griep.

 11. Amatulo04

  Kansen heb je in het casino ,kneus.
  Je hebt het over risico’s die je mee maakt.
  Blijf maar lekker thuis achter de voordeur bange kneus.
  Als ik jou zie schrijven durf jij de grote straat nog niet eens over te steken.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Begin maar eens de komma op de goede plaats te zetten.

   Dit komt dom over.

   1. Woordkunst

    Piepen over komma’s in een impotente poging om je gelijk te halen.

    Dat komt sneu over….

 12. tim p

  ‘Nederland compleet gedemoraliseerd, men verwacht: vierde prik, nieuwe variant en rond 2023’
  i blame branzino

  1. Woordkunst

   Teveel eer voor die zwammende onbenul

 13. Ralnov

  “Mensen met geld verwachten dat het economisch een goed jaar zal worden voor henzelf, terwijl mensen met een beneden modaal inkomen denken erop achteruit te gaan (55 procent). Ook onder de topinkomens denkt 20 procent erop achteruit te gaan.”

  We gaan er al 22 jaar op achteruit sinds toetreding tot de EU , iedereen die de gulden nog heeft gekend zal dit zeker ook beamen.
  Lang leve de EU.

 14. Re-al

  EenVandaag = NPO = belasting-geld = Staats-Omroep= propaganda en censuur.

  Ze hebben in 2 jaar tijd , de mensen compleet gek proberen te maken.
  Trap er niet in !
  Er is geen “pandemie” / “epidemie”. IFR = 0,15% : influenza-cijfer.
  De nooit-goedgekeurde “vaccins” zijn schadelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.