RIVM dolblij: ‘Vanaf eind januari kunnen ook gezonde kinderen worden gevaccineerd’

Vanaf eind januari kunnen kinderen van 5 tot en met 11 jaar ook worden gevaccineerd, meldt het RIVM. Er worden ongeveer 1,3 miljoen brieven met een telefoonnummer verstuurd, zodat ouders een afspraak kunnen inplannen. De eerste 258.000 speciaal voor kinderen afgezwakte vaccins zijn deze week al geleverd en klaar voor gebruik.

Het doorgeslagen vaccinatiebeleid bereikt zo langzamerhand een hoogtepunt. Ouders kunnen vanaf eind januari hun gezonde kinderen laten vaccineren, zodat ze nóg minder kans op ernstige ziekte hebben. Voor het tegengaan van virusoverdracht hoeft men het in ieder geval niet te doen, want kinderen op scholen worden toch wel lange tijd blootgesteld aan rondzwevende virusdeeltjes.

Toch negeert het RIVM dat aspect van de coronapandemie. Zelfs de Gezondheidsraad was voorzichtig met het positieve advies en zei dat het vaccineren van kinderen vooral belangrijk is om de ernstige, maar zeer zeldzame ontstekingsziekte MIS-C te voorkomen. Het RIVM blijft echter bij hoog en laag beweren dat vaccineren kan helpen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, meldt de NOS. Net zoals dat een extra dweil kan helpen om een natte vloer tegen te gaan, terwijl de waterkraan volledig open is gedraaid.

Het vaccineren van gezonde kinderen heeft dus nauwelijks nut. Maar omdat het volgens het RIVM en de Gezondheidsraadeen beetje kan helpen’, geven ze ouders de mogelijkheid. En dan vinden ze het raar dat mensen weinig vertrouwen meer hebben in het vaccinatie- en coronabeleid. Doneer die vaccins dan aan derdewereldlanden of gebruik ze alleen voor mensen met verhoogd risico op ernstige ziekte. Daar bereik je waarschijnlijk veel meer mee!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Sowieso valt het niet uit te leggen dat gezonde kinderen nu door het RIVM de mogelijkheid wordt geboden om zich te laten vaccineren met verouderde vaccins. Als ze toch zelf weinig last hebben van het coronavirus, en de omikronvariant is ook nog eens milder, wat heeft het dan voor zin? Biedt die kinderen geen oude vaccins aan of wacht op z’n minst op het nieuwe vaccin, als je dit gare beleid toch perse door wilt zetten. Hier heeft echt helemaal niemand wat aan en de kans op bijwerkingen van die vaccins is voor kinderen misschien wel groter dan het risico op een ernstig ziektebeeld. Maar ach, logica en feiten doen ze niet aan bij de overheid…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Averroes

  Het smeergeld is al betaald en ontvangen. Dus moet er geleverd worden.
  Rutte en clown Hugo willen tenslotte niet als onbetrouwbaar te boek staan.
  En na deze ronde nog even de boostertjes er in.
  Werk nou gewoon even mee mensen. Kleine moeite.
  En die lange termijn effecten zijn pas op de lange termijn merkbaar.

  1. rafi

   Inderdaad. Die domme Zeeuw De Jonge wil alles natuurlijk wel tot de laatste betaalde druppel wegspuiten. Immers: ‘geen cent teveel hoor!’

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Je komt, eerlijk gezegd, nogal dom over, rafi.

    1. Baco

     Nee Pipo, jij zet jezelf voor schut, feitelijk is de jonge een WEF slaaf

    2. rafi

     Wat kan mij nou de indruk die ik maak op jou nou schelen. NSB’er.

 2. Krasvast

  Voor wie nog zelf nadenkt: De gevolgen van deze medische en onomkeerbare ingreep zijn niet bekend terwijl kinderen in feite geen last kunnen krijgen van infectie met de thans rondgaande varianten.

  1. Kokkie_2

   “terwijl kinderen in feite geen last kunnen krijgen van infectie met de thans rondgaande varianten.”

   Een geheel nieuwe medische inzichten openbaren zich hier.

  2. Krasvast

   Er staat: “Voor wie nog zelf nadenkt.”

   1. Baco

    Dat doet kokki al heel lang niet meer

 3. Kokkie_2

  Onbegrijpelijk dat de specialisten en virologen van DDS niet in de nieuwe ministersploeg zijn opgenomen.
  Duidelijk een gemiste kans voor Rutte IV.

 4. Klaus Schwab

  Als dit helpt om corona er onder te krijgen, dan ben ik hier voorstander van.

  1. leukeditter

   kLAUS HOU JE DUITSE BEK DICHT EN MAAK DAT JE WEGKOMT!! hoe durf je het idee te hebben om kinderen hier in te betrekken.. die zijn het doodslaan niet waard zulke figuren.. gelukkig is 80% het er niet mee eens om hun kids te laten vergiftigen

   1. Klaus Schwab

    Ik hou mijn bek niet, en zeker niet voor idioten als jij.

    1. Baco

     Typetjes als klaus zijn een gevaar voor onze kinderen

     1. Klaus Schwab

      Figuren als Baco zijn een gevaar voor onze samenleving. Kunnen niet zelf denken maar lopen blind achter een of andere idiote politicus aan.

     2. Baco

      Nee hoor, ik denk, in tegenstelling tot jou, natuurlijk wel zelf na, zoek dingen uit dus baseer mij slechts op feiten, in tegenstelling tot jou, kinderen laten injecteren met een experimentele vloeistof waar jij geen idee van hebt wat de bijwerkingen zijn is schandalig…
      En de samenleving waar jij voor staat is niet de mijne…

  2. Baco

   Maar dat weet klausje dus niet of het werkt, sterker nog, “ze” weten het zelf ook niet

  3. RvdBe

   Het helpt niet, dus je bent hier geen voorstander van.
   Corona krijgen we er niet onder, corona sterft uit en dit zal gebracht worden als succes voor Big pharma en overheden.

   1. Baco

    h**ps://www.facebook.com/marcelhuberts0/videos/307582907973440

    Deze eens bekijken, het gaat niet om het vaccineren

   2. Krasvast

    BAM!

  4. Fax uit Darmstad

   KS

   Dus daarom stemt u JA21, omdat u een idiote afslag heeft genomen.

 5. kattekop

  Begrijp er niks meer van.
  Volgens de officiële cijfers van het RIVM is er sinds mei 2020 geen epidemie meer in Nederland, waarom dan nog die vaccin-drang?

 6. Ome Cor

  Gewetenloos….
  Lees onderstaande argumenten en bekijk het filmpje van Geert Vanden Bossche maar eens wat hij erover zegt.
  h**ps://www.blckbx.tv/videos/kinderen-vaccineren Vanden Bossche legt minutieus uit hoe vaccinatie bij een “naïef” (onvolgroeid) immuunsysteem werkt en duidt tevens het fenomeen “priming”.
  “Dit is het mechanisme waarbij het immunsysteem t.g.v. een vaccin voor het leven lang is geprogrammeerd om antistoffen op te roepen voor een specifieke virusstam, zoals SarsCov-2. Deze respons overrulled het natuurlijke immuunsysteem en daardoor ontstaan er bij een hoge virulentie – die er nu is vanwege dominante varianten zoals Omikron – gevaren voor de gezondheid en dus zeker bij kinderen” vertelt de viroloog gepassioneerd. Vanaf 14:45 waarom het zo gevaarlijk os om jonge kinderen met dit vaccin te prikken.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/factcheck-van-de-open-brief-tegen-coronavaccins#article-detail-wrapper

   1. Baco

    Fektsjek my ass,

   2. leukeditter

    Fectsjek?? Die gelooft onze dubbelsufkoe wel he..maar die viroloog liegt…past in je straatje he ouwe zak

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Baco en shitter hebben geen hoge pet op van factchecks. Ze leven in hun eigen waarheid.

     1. Baco

      Wat je laat zien pipo is dat volledig in je npo riedeltje blijft hangen, je bent echt zo verschrikkelijk dom, niet meer in staat om zelf na te denken..

 7. Uwehetgeweten

  Fevers in kids 2-5 who received 10 micrograms of mRNA were both more common and more severe than those in other children tested with the vaccine, the company found,” Berenson reported, adding the adverse event occurred regardless of first, or second dose tests.

  The data appears in slide #23 of a slideshow presentation prepared for analysts and investors on December 17, and shows the 2 to 5 age range was more highly affected than any other group.

  While the fevers were observed in the higher dosage, a 10-microgram dose has still been approved by the FDA and CDC for children aged 5 to 12.

  1. Krasvast

   Doen we niet moeilijk over!

   Koorts bij kinderen van 2 tot 5 jaar die 10 microgram mRNA kregen, kwam zowel vaker voor als was ernstiger dan bij andere kinderen die met het vaccin werden getest,” aldus Berenson, die eraan toevoegde dat de bijwerking zich voordeed ongeacht of het om een eerste of tweede dosis ging.

   De gegevens staan op dia 23 van een presentatie voor analisten en investeerders op 17 december, en laten zien dat de leeftijdsgroep van 2 tot 5 jaar meer getroffen was dan enige andere groep.

   Hoewel de koorts werd waargenomen bij de hogere dosering, is een dosis van 10 microgram nog steeds goedgekeurd door de FDA en de CDC voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Kijk eens aan, daar hebben we Berenson.

    Geestig.

    theatlantic.com/ideas/archive/2021/04/pandemics-wrongest-man/618475/

    😎

 8. rasecht wappie

  Dag kindertjes dag natuurlijk afweersysteem.
  Weet je, voor mijn kinderen niet experimenteel vaccin.(gif)

 9. Nostradamus

  12 jarig jongetje sterft 1 dag na toedienen van de vaccinatie.

  h**ps://gettr.com/post/pmuz2he1c1

  1. Nostradamus

   Myocarditis gaat nog eens heel groot worden. Wereldwijd.

   Ach, de elites zijn het gepeupel zat. Al die mensen vervuilen hún aarde en de atmosfeer er omheen.

 10. Uwehetgeweten

  Effe wat actuele cijfers WHO

  Globally, as of 5:13pm CET, 6 January 2022, there have been 296,496,809 confirmed cases of COVID-19, including 5,462,631 deaths, reported to WHO. As of 5 January 2022, a total of 9,118,223,397 vaccine doses

 11. Re-al

  Trap er niet in !

  Geen enkele van deze “vaccins” is officieel goed-gekeurd –
  ze hebben nood-toelatingen.
  [ terwijl medicijnen werden verboden ].

  Er volwassenen mee injekteren, is ongeoorloofd.
  Er kinderen mee injekteren, is misdadig.

  1. Krasvast

   @Re-al: Tijdelijke toelating inderdaad. En tot nu toe doet iedereen ‘vrijwillig’ mee aan dit experiment.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    En dat is heel verstandig.

    1. Baco

     pipo neemt het niet zo nauw met de grondwet die voortkomt juist uit de tijd dat Neurenberg het middelpunt was van de wereldgeschiedenis

 12. Ome Cor

  Alle zogenaamde “samenzweringstheorieën” komen geleidelijk, maar minutieus stuk voor stuk uit. Nog maar een jaar geleden werd het beschouwd als fakenews dat:

  • gevaccineerden het virus verspreiden;
  • er meerdere mRNA injecties zullen zijn;
  • een booster jaarlijks of elke zes maanden nodig is;
  • kinderen geïnjecteerd zullen worden met mRNA;
  • er een doelgerichte verdeling van de samenleving zal zijn;
  • er speciale faciliteiten/kampen voor de ongevaccineerden zullen zijn;
  • medische behandeling voor de ongevaccineerden zal worden beperkt;
  • verplichte vaccinatie zal worden ingevoerd;
  • er geheime contracten zijn tussen Pfizer en de (wereld) regering(en);
  • de ongevaccineerden uitgesloten worden van het sociale leven…

  Alle hierboven genoemde punten zijn intussen uitgekomen. Wat nog open staat aan onderwerpen, maar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zullen uitkomen:

  • digitale ID;
  • digitale centrale bank munt;
  • sociale kredietscores a la China..or worse;
  • rantsoenering van energie;
  • klimaat lockdowns…etc…. kortom,
  Niemand kan straks nog zeggen dat hij/zij het „nicht gewusst habt“.

 13. rafi

  Omikron is een soort van verkoudheidsvirusje, dus gooi al die vieze spuiten in de afvalemmer. Dat had sowieso al lang gedaan moeten zijn met die experimentele en, gezien de effectiviteit van het normale immuunsysteem tegenover het griepvirus-achtige coronavirus van voor Omikron, volkomen overbodige gentherapeutica, die juist leiden tot meer en meer oversterfte en onvruchtbaarheid. Experiment op de mensheid is duidelijk mislukt, dus stoppen ermee. Of het doel moet de uitroeiing van miljarden mensen zijn om ‘moeder aarde’ te bevrijden van al die ‘useless eaters’. Maar wie moet er dan elke morgen de drol trekken uit de dikke reet van Klaus Schwab mocht hij ooit dement worden of NOG krankzinniger worden dan hij al is, en eindigen zoals Friedrich Nietzsche? (voor de naam van Schwab kunnen er trouwens ook een aantal andere ingevuld worden).

  1. Gregorius van Dubbeldam

   “ gentherapeutica”

   Met gentherapie heeft vaccinatie niets te maken. Dit is een onzinnige bewering.

   dvhn.nl/extra/Thierry-Baudet-krijgt-tik-op-de-vingers-van-voormalig-partijgenoot-vaccins-zijn-geen-gentherapie-27045494.html

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Of hier:

    dpa-factchecking.com/netherlands/210602-99-833370/

   2. Baco

    Experimentele vloeistof, waar Pipo geen idee van heeft wat erin zit..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.