Rutte: ‘Versoepelingen kunnen gepaard gaan met 80.000 besmettingen per dag, maar is verantwoord risico’

Voor het eerst stonden premier Rutte en minister Kuipers samen de coronapersconferentie te doen. En wát een verademing is dat zeg! Geen gare metaforen en slechte inleidingen meer, maar gewoon rechttoe rechtaan. Wel jammer van de gemaakte keuzes, maar ze zijn grotendeels een heel stuk beter te volgen dan afgelopen anderhalf jaar.

In eerdere artikelen werd al beschreven wat de verwachtte versoepelingen en maatregelen zouden zijn. Die zijn grotendeels uitgekomen. De horeca is nog steeds genaaid, maar mensen hoeven niet altijd meer in quarantaine. Ook zijn de medische mondkapjes niet verplicht, maar worden ze wel sterk aangeraden op plekken waar dat zinvol is.

Het frappante aan al deze besluiten is alleen wel dat het kabinet praktisch rekent op een piek van 80.000 besmettingen per dag, meldt de NOS. Een keihard ingecalculeerd risico dat ze nu durven te accepteren met deze versoepelingen. Voor de duidelijkheid: dat is meer dan twee keer zoveel als vandaag. En de 35.500 besmettingen van vandaag is het hoogste record sinds het begin van de coronacrisis.

Dat is dus kennelijk allemaal oké, maar daar ook nog de horeca en cultuursector aan toevoegen, dat gaat ze dan weer te ver. Dan zou het de 80.000 dagelijkse besmettingen passeren en dát wordt te gek. Ook omdat ze er kennelijk vanuit gaan dat het voornamelijk jongeren zullen zijn die weer besmet raken.

Je zou dan kunnen stellen dat het een stuk logischer is om ouderen en zwakkeren meer te beschermen. En dat hoeft niet heel radicaal. Supermarkten deden het ook door ouderen in de vroege uurtjes te laten winkelen. Hetzelfde zouden andere sectoren ook kunnen doen, vooral nu er nog een eindtijd aan openingstijden zit voor vrijwel alle sectoren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Al met al gaat het de goede kant uit met het coronabeleid, de versoepelingen en het accepteren van risico, maar het heeft weinig meer te maken met effectiviteit. We moeten straks niet raar opkijken als die 80.000 ingecalculeerde besmettingen binnen een mum van tijd wordt gepasseerd. Hoeft niet erg te zijn, want omikron lijkt toch weinig voor te stellen. Maar gooi dan de heleboel maar direct open, zoveel verschil zal het echt niet maken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Mistgabel

  Was humor toch…

 2. leukeditter

  al zijn het er 300.000 stomme klootzak…met griep epidemies zijn er soms wel 600000 met griepklachten so what???

  1. Thieu Boudoir

   Test

   1. Nikita

    Heeft geen nut hahaha

 3. Thieu Boudoir

  Test

  1. Mistgabel

   123

  2. Harry Haller2

   Godskolere, houdt het dan nooit op?

   1. hans-e-pans

    Nee het houf nooit op, tenminste niet vanzelf.

    Of het gewenste doel moet bereikt zijn, maar dat gaat ook niet vanzelf.

    1. hans-e-pans

     houf moet zijn houd.

  3. Nikita

   Dubbeldom is aan het testen boys hahaha het wordtd met de minuut zieliger de zak hooi

   1. Xyz1234

    Hij heeft duidelijk een klap van de molen gehad. Echt zonde dat iemand zo kan afglijden.

    1. Jorgen Hofmeester

     Rustig maar, met schelden versterk je je positie niet, Thieu Boudoir is iemand anders.

     1. Baco

      Jargon gaat helemaal uit zijn dak als XYZ iets schrijft.

     2. Harry Haller2

      Inderdaad, het is kokkie. Die is er net als jij ook voor de zoveelste keer afgesodemieterd. Dat jullie hier ongewenst zijn dringt niet tot jullie botte en eerloze hersens door.

     3. Forlan

      Inderdaad Ernest. Jou herkennen we het duizenden. Jij wisselt vaker van Nick dan ik van schoenen. Waarom zo wanhopig en doorzichtig?

     4. Jorgen Hofmeester

      Het klopt dat Kokkie en ik op gezette tijden worden geband en een nieuwe nickname moeten zoeken. Dat geldt ook voor Haller en baco maar het verschil is dat kokkie en ik geband worden vanwege inhoudelijk kritiek op artikelen van de redactie (daar zitten kleine redacteuren met grote ego’s) en jullie vanwege grof taalgebruik, moordzuchtige scheldpartijen, stalking en ziek trôlgedrag.

      Het is duidelijk welke mensen we voor een goed inhoudelijk debat kunnen missen als kiespijn.

     5. Baco

      “vanwege inhoudelijk kritiek”

      Inderdaad, niet vanwege feiten..

     6. EvertB

      Abortustang baco begrijpt niet dat inhoudelijk kritiek gebaseerd is op feiten. Zal het ook nooit begrijpen zoals wij allen weten.

     7. Krasvast

      De zuighond negeren is de enige zinvolle optie.

     8. Harry Haller2

      Nee hofnar, je wordt geband vanwege je onuitstaanbare psychophatische gedrag, het jennen, sarren en je onophoudelijke kritiek op de redactieleden. Iedereen is jou beu, ze zijn je zat: allemaal.

      Als je een greintje eergevoel zou hebben, zou je vertrekken en nooit meer terugkomen. Zoals Floris die jou in het debat altijd alle hoeken liet zien: die is drie keer geband en besloot de eer aan zichzelf te houden. Helaas missen we hem node. Dat zijn de mensen met een waarachtig karakter – daar kan een eerloos watje als jij niet aan tippen.

      Mijn nick is trouwens al 8 maanden intact. Jij moet drie keer per week een nieuwe nick uit je onuitputtelijke arsenaal halen. Wat bezielt je toch om hier te blijven tröllen terwijl je allerwegen uitgekotst wordt?

     9. Harry Haller2

      psychopatische

     10. Jorgen Hofmeester

      “Zoals Floris die jou in het debat altijd alle hoeken liet zien: die is drie keer geband en besloot de eer aan zichzelf te houden.”

      Ik herinner me Floris niet als een sterke debater, Haller. Hij was inhoudelijk geen hoogvlieger maar verloor discussies vooral omdat hij leed aan hetzelfde euvel waardoor jij een zwakke debater bent: hij had zijn emoties niet in bedwang, was meer met de man bezig dan de bal en verloor zichzelf in hysterische scheldpartijen, met name in de vorm van slecht begrepen vormen van psychopathologie. Net zoals jij schold hij me permanent uit voor psychopaat, narcist, autist en neuroot en verloor hij zichzelf in aandoenlijke speculaties over mijn opleiding, kostwinning, werkgever en woonsituatie. Net zoals jij maakte hij zich schuldig aan pogingen tot doxing, het absolute dieptepunt voor een debater op internetfora.

      Ik heb hem en jou vaak gewezen dat deze vormen van ad hominem debatteren je slechts onthullen als armoedige debater. Floris kon dat niet oppikken en ik vrees dat dit kwartje bij jou ook niet kan vallen.

      De vraag rijst veeleer waarom jij niet de eer aan jezelf houdt en hier met de staart tussen de benen vertrekt. Het antwoord ligt wellicht in het feit dat jij de tekortkomingen in je eigen optreden in het debat niet kunt inzien. Dat is wel zielig.

     11. Marcoweer

      Maar heeft u dan nooit , als u ziet wat hier allemaal toegelaten word, en u krijgt weer een ban , laat ze de rambam krijgen Ik ga wel ergens anders mijn feitjes en weetjes neer plempen. Ik zou echt nooit de moeite nemen om met een andere naam terug te komen , dan geef je ze toch een beetje het idee ze te belangrijk zijn om te missen. En als je een ban hebt kun je gewoon op de site blijven komen.

     12. Krasvast

      “mijn feitjes en weetjes neer plempen.”

      Dat plempen is juist, de rest is grote flauwekul, en dat al meer dan tien banjaren lang!

     13. Kokkie_2

      Harry Haller2 11 uur geleden
      Inderdaad, het is kokkie. Die is er net als jij ook voor de zoveelste keer afgesodemieterd.

      Echt waar?

     14. Kokkie_2

      Waarom hier geband wordt?
      Omdat “redacteuren” niet graag aan hun eigen uitspraken en gefakete principes herinnerd worden.
      Waarom terugkomen?
      Waarom leugens onbestraft laten?

     15. Jorgen Hofmeester

      Ik werd hier gisteren geband omdat ik de brutaliteit had het artikel waarin het Corona-virus een gepland product werd genoemd van Amerikaanse en Chinese wetenschappers (dagelijksestandaard.nl/2022/01/schokkende-militaire-memo-coronavirus-bewust-ontwikkeld-door-amerikaanse-en-chinese-wetenschappers-in-wuhan/) een weinig geloofwaardige complottheorie te noemen.

      Inmiddels is het verhaal volledig debunked en is er helemaal niets van over gebleven. Het bleek totale fake.
      Van der Galien zal er niet op terugkomen. Hij wierp een drol over de schutting en is nu bezig een nieuwe te verzinnen. Zo werkt fakenieuws en zo werkt het verdienmodel van FvD en DDS.
      Ik zal deze leugenachtige shit naar vermogen blijven doorprikken.

     16. Magyar

      ‘Ik zal deze leugenachtige shit naar vermogen blijven doorprikken.’

      Het wordt tijd dat je ingewanden eens worden doorgeprikt smerige rioolrat die je bent!

     17. Jorgen Hofmeester

      “Het wordt tijd dat je ingewanden eens worden doorgeprikt”

      Magyar geeft aan wat hij heeft begrepen van het doorprikken van fakenieuws.

      😎

     18. Kokkie_2

      Magyar 9 minuten geleden
      Het wordt tijd dat je ingewanden eens worden doorgeprikt smerige rioolrat die je bent!

      dagelijksestandaard.nl/2021/10/dds-redactie-redacteuren-gaan-strenger-handelen-tegen-grensoverschrijdende-reacties/

      Bla, bla, bla

     19. Re-al

      Want jij kent alle andere overheids-tr*llen. Duidelijk.

 4. Baco

  De livestream van blckbx.tv de nabeschouwing van de persconferentie.

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=x0Q20-iboas

 5. Baco

  Helemaal geen versoepelingen, de QR fascisme is springlevend

  1. Human Beast

   Behalve in Portugal.

   1. Baco

    Geen idee!

 6. Human Beast

  Wat deed die muselmann op dat podium?.
  Zyklon-b maakt meer kapot dan je lief is.

  1. Jorgen Hofmeester

   Domme zieke dwerg.

   🤮

   1. Harry Haller2

    Stupide achterlijke idioot.

    1. Jorgen Hofmeester

     Eens, Harry, er zijn grenzen.

     1. Thieu Boudoir

      Dat is slechts het jargon van een zieke op dit forum…vraag mij af wat voor zaken Human Beast in het echte leven uitspookt..brrr eng figuur

     2. Jorgen Hofmeester

      Human Beast koos zijn nickname natuurlijk niet toevallig. Alle menselijkheid is hem vreemd.

 7. tim p

  het land op slot houden voor iets wat veel minder zwaar dan de griep is

  criminele waanzin..

  1. Baco

   De ifr van omikron is 0,03

   1. Krasvast

    0,03

    Ja dan is het nog lastiger om een hele natie op slot te houden. Hoewel, Rutte flikt het gewoon hoor, let maar op!

    Kennelijk is dit wat Nederland wil, succes ermee!

    1. Baco

     Nou ja het lukt rutte, er zijn geen versoepelingen, men moet immers een medisch discriminerende QR laten zien…
     Horeca blijft dicht!

    2. Krasvast

     Okay, ik heb het niet gezien, zoals je weet kijk ik geen staatstelevisie meer. Maar het verrast mij niet @Verstelbare moersleutel, immers, vanaf het begin is duidelijk dat Rutte een WEF-slaaf is, alles moet stuk, te beginnen bij het MKB.

   2. Branzino

    @baco
    Ifr=0,03? Dat betekent dus, dat van de 35.000 besmettingen vandaag er ruim 1.000 zullen sterven. Voor de ruim 30.000 morgen geldt hetzelfde, en overmorgen dito. En met die te verwachten hogere dagelijkse aantallen, tot wel 80.000? Inderdaad, tot 2.400 doden per dag. Ze zaait verwarring met fout gebruik van cijfers en grootheden die je niet begrijpt.

    1. Jorgen Hofmeester

     Baco heeft inderdaad geen idee waar hij het over heeft.

    2. Re-al

     BR. : IFR = 0,15% geldt over de HELE bevolking; het ii een gemiddelde, en slaat vooral op > 70 jaar oud; <70 jaar, wordt bijna niemand ziek of overlijdt.
     "Besmet" is NIET ziek; bijna niemand wordt ziek.

     Je propaganda is de dom en te vals, voor woorden.

     1. Branzino

      @Re-al
      Je maakt het verre van duidelijker. Is het die ifr van 0,03 (=3%) van baco of jouw 0,15%? Jouw 0,15% is 20x hoger dan de 0,03 (=3%) van baco. Wat betreft die toelichting bij gemiddelden heb je gelijk, maar dat correspondeert niet met je toelichting.
      Overigens, officiële Nederlandse cijfers wijzen op een ifr van ongeveer 0,6%. Inderdaad gemiddeld, onder ouderen is die nog veel hoger.

     2. Branzino

      @Re-al
      Voor alle duidelijkheid, die ifr à 0,6% is de situatie vandaag. Daar is omikron nog niet in meegenomen. Voor zover ik weet zijn die cijfers er nog niet, maar zullen ze zeer waarschijnlijk een lagere ifr dan 0,6% laten zien. Of dat 0,15% wordt, kan volgens mij nog niemand aangeven. Maar bij hoge besmettingsaantallen zal dat toch nog een zorgprobleem veroorzaken en ook andere sectoren van de samenleving kunnen verstoren.

     3. Baco

      “Overigens, officiële Nederlandse cijfers wijzen op een ifr van ongeveer 0,6%. Inderdaad gemiddeld, onder ouderen is die nog veel hoger.”

      Nee hoor branzino, deze ligt tussen de 0,02% en ,0,05% aangaande de omikron, er is dus niets aan de hand, de ifr van 0,15%, is van de inmiddels verdwenen corona, dus wat Re-al zegt klopt gewoon.

     4. Branzino

      @Re-al
      Omikron-cijfers zijn er nog niet. Als jij ze wel hebt, krijg ik graag de bron ervan, zodat ik die kan doorsturen naar Ernst Kuipers. Zoals hij histeren in de persrconferentie zei, iheeft hij veel behoefte aan die info.

      Die 0,6% zijn eenvoudig te berekenen: Tot gisteren gold namelijk:
      * 3.343.013 besmettingen
      * 21.099 doden

      Dat levert een ifr van 0,006, dus 0,6% op. Nogmaals, dat is gemiddeld en bevat nog nauwelijks omikron-gegevens. Onder ouderen sterven relatief veel meer mensen en daarom is die ifr voor die categorie ook heel veel hoger. Wereldwijd werd er tot nu gerekend met een ifr van rond de 1,7%, gemiddeld over alle landen en leeftijden.

      Jij bent het met dit sommetje niet eens? Dan reken je kennelijk anders of met andere cijfers. Ik ben oprecht benieuwd naar rekenwijze en cijferbron. Laat het ons even weten, graag.

    3. Baco

     “35.000 besmettingen”

     Als je besmet bent, ben je nog niet ziek, het gaat niet over 35.000 ziekenhuis opnames natuurlijk.
     Zeg dat er 400 mensen op de ic’s liggen en de ifr is 0,03% zullen slechts 13 mensen overlijden al dan niet met onderliggende aandoeningen natuurlijk, bij de omikron is het zelfs zo dat 86% het ziekenhuis verlaat na 2 dagen..
     0,03% is in verhouding met de 0,15% van de omikron dus nagenoeg niets en we kunnen er een rekensommetje van maken maar normaal nadenken is in deze echt een pre,

     1. Baco

      “Als je besmet bent, ben je nog niet ziek,” moet natuurlijk zijn, een positieve test is geen besmetting…

     2. Krasvast

      @Baco: Maar dat snappen de mensen thuis niet.

      ‘Wie zijn toch die mensen?’

      Het was geen vraag die Sigrid Kaag op de achterbank van haar dienstauto stelde. Het was een uiting van onbegrip en afschuw over kiezers die zich naar de flanken van het politieke spectrum hadden verplaatst.

      Arrogant en elitair inderdaad, maar geen opvatting waarin mevrouw alleen staat. Het is gemeengoed in de bovenlaag van onze samenleving. Het was ook tekenend, dat de spindoctors die de ‘onafhankelijke’ documentaire over Kaag mochten oppoetsen, deze scène lieten staan. Het was ze kennelijk niet opgevallen.

      Die bovenlaag is niet zoals in vroeger tijden een klein groepje patriciërs of regenten. Dankzij opleiding en welstand zit inmiddels 30 procent van de bevolking in de top van onze samenleving. Dat zijn ruim vier miljoen mensen.

      Ze zijn heel tevreden met hun leven en vinden dat het met Nederland de goede kant op gaat. Tijdens de recente kabinetsformatie deden VVD, D66, CDA, CU, PvdA en GL alsof ze hemelsbreed van elkaar verschillen, maar als het erop aankomt zitten ze op hetzelfde spoor. Globalisering, EU, immigratie, klimaat, digitalisering, woke, ze vinden het allemaal even belangrijk en prachtig.

      Ze hebben hoger onderwijs genoten, lezen dezelfde kranten, verdienen stevig, hebben een mooi pensioen, zijn gezond en weten dat ze geboren zijn als kwartje en een dikke kans hebben om een euro te worden.

      Citaat: Peter Verburgt, bron: ht.ps://www.wyniasweek.nl/je-bent-pas-winnaar-als-er-geen-verliezers-zijn/

     3. Branzino

      @baco
      “Als je besmet bent, ben je nog niet ziek, het gaat niet over 35.000 ziekenhuis opnames natuurlijk.”
      Klopt helemaal, maar zo had ik het ook niet bedoeld. De ifr rekent met de besmettingen en geeft aan welk percentage van die besmette mensen komt te overlijden. IFR = Infection Fatality Rate. Het overlijdens risico na ziekenhuisopname is natuurlijk hoger, want dan is iemand heel ernstig ziek en bij IC-opname nog eens heel veel hoger.

      Je volgende opmerkingen lenen zich niet voor commentaar, want ze zijn 100% onjuist. Er zijn nog nauwelijks omikron-ervaringen na ziekenhuisopname of andere.

      “Als je besmet bent, ben je nog niet ziek,” moet natuurlijk zijn, een positieve test is geen besmetting…”
      Je moet toch nog eens naar de definities kijken, Als je positief test ben met bijna-zekerheid ook besmet. Maar als je besmet bent ben je inderdaad lang niet altijd ziek.

 8. Nikita

  De nicks van 1 pers kletsen lekker met elkaar het wordtd hier met de minuut triester

  1. Thieu Boudoir

   Ik wil ook wel met jou praten hoor.

   1. Baco

    Nee hoor dat wil jij helemaal niet

 9. EvertB

  Jammer dat musea nog gesloten blijven. Had er wel een paar willen bezoeken. Ik had begrepen dat vele musea alles al goed hadden ingericht om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Gemiste kans.

  1. Baco

   We moeten stoppen met te denken dat, als de buurman een scheet laat, iedereen een besmetting oploopt…
   Denken jullie allemaal wel zelf na?

   Ifr van omikron is 0,03, 86% verlaat, als ze al in het ziekenhuis terecht komen, na 2 dagen het ziekenhuis.

 10. Krasvast

  Een positieve test is geen besmetting, maar dat snappen de mensen thuis niet, aldus Rutte.

  Succes ermee!

  1. Jorgen Hofmeester

   Meestal wel, Krasvast.

 11. tim p

  groot britannie kapt met deze onzin

 12. Marcoweer

  Ik hoop dat de mensen doorzetten , de overheid heeft door er geen draagkracht meer is en versoepeld de regels. Hadden ondernemers maar vanaf het begin ipv alleen maar roepen schijt gehad aan de maatregelen. Maar goed ik het is sneller gegaan dan ik had verwacht. Nu maar even afwachten wat voor onzin er nu weer verzonnen word om lockdowns te rechtvaardigen. Ik verwacht iets met klimaat maar misschien zijn ze creatiever. Trap er niet in en leef zoals het leven bedoeld is , leef zoals je wilt leven zonder al teveel last voor een ander te zijn.

  1. Krasvast

   “versoepeld de regels.”

   Ik dacht het niet hoor?

   1. Marcoweer

    O ik denk het wel hoor. Als bijna niemand meer meedoet en beter nog helemaal niet meer kijken naar die persconferenties houd het vanzelf op.

   2. Krasvast

    Inderdaad, maar die regels zijn toch niet versoepeld? Onder versoepeling versta ik dat ze helemaal stoppen met die onzin.

    1. Marcoweer

     Geef ze een beetje tijd. Álles opheffen zou de geloofwaardigheid nog meer schaden. Was wel te verwachten dat ze dat niet zouden doen. Het zijn natuurlijk toch wel redelijk intelligente mensen die alles goed overwegen. Steeds meer mensen zien eindelijk dat het onzin was allemaal dat is het belangrijkste.

     1. Krasvast

      “Het zijn natuurlijk toch wel redelijk intelligente mensen…”

      Dacht het niet hoor, het zijn vooral WEF-slaven belust op macht, dunkt mij.

  2. Baco

   De regels zijn niet versoepeld, sterker nog, de ernstig medisch discriminerende QR blijft gehandhaafd…

 13. De witte roos

  Alles is beter dan de vernielzucht van Klaus jr.

 14. Ali Yas

  “Ook zijn de medische mondkapjes niet verplicht, maar worden ze wel sterk aangeraden op plekken waar dat zinvol is.”

  Zoals in de buitenlucht?

  Bovendien is sinds het grote Deense onderzoek van anderhalf jaar geleden al duidelijk dat mondkapjes in de praktijk niet echt werken, óók niet als die dingen van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden gedragen. Het Kabinet is daar ongetwijfeld van op de hoogte, maar gaat gewoon door de Nederlanders hiermee lastig te vallen.

 15. Re-al

  “Besmet” is NIET ziek. 99,85% wordt niet ziek.

  1. Baco

   Sterker nog, de ifr van omikron is 0,03 en mocht men toch in het ziekenhuis terecht komen gaat 86% na 2 dagen alweer naar huis….

   1. Re-al

    @Baco : juist.

    1. Baco

     En dit kom je alleen te weten als je verder kijkt dan een persconferentie…

   2. Branzino

    @baco
    “de ifr van omikron is 0,03”

    Je gaat maar door, hè? Een ifr van 0,03 is hetzelfde als een ifr van 3%. Dat betekent dat van de te verwachten 80.000 besmettingen per dag er 2.400 zullen sterven, elke dag weer hetzelfde aantal doden. Het vervelende is, dat de ifr en ook de mate van ziekmaken van omikron nog onvoldoende bekend is. Dus waar jij die cijfers vandaan haalt, zou ik graag willen weten. Het kabinet en OMT zijn in ieder geval nog niet op de hoogte, althans niet met voldoende zekerheid.

    1. Baco

     Natuurlijk is 0,03% niet hetzelfde als 3%, 0,03% is 300ste van 1 % domme jongen…
     Er zijn geen 80.000 besmettingen, sterker nog, een positieve coronatest is geen besmetting.
     De omikron is niet gevaarlijk er sterven nagenoeg geen mensen aan, jij begrijpt er echt gewoon geen reet van.

     h**ps://www.blckbx.tv/videos/doet-ie-het?ss_source=sscampaigns&ss_campaign_id=61e1aa672d9de14398047f07&ss_email_id=61e1abb855f6e41110ee7a17&ss_campaign_name=LIVE++vanavond+20%3A00+nabeschouwing+na+de+persconferentie+op+www.blckbx.tv&ss_campaign_sent_date=2022-01-14T17%3A08%3A17Z

     Kijk dit maar even goed, hier wordt het even uitgelegd zodat zelfs jij het snapt

     1. Branzino

      @baco
      Het klopt wat je schrijft, 0,03% is niet 3%. Maar nu pas schrijf je voor het eerst 0,03% en niet meer zoals eerder steeds 0,03. Die 0,03% heb ik trouwens ook nog nergens bevestigd gezien. Jij wel?

     2. Branzino

      @baco
      Er zijn inderdaad geen 80.000 besmettingen, maar dat beweerde ik dan ook niet. Ik schreef dat 80.000 besmettingen te verwachten zijn, zoals Kuipers in de persconferentie aangaf. Ik verzin dat niet zelf. Alle medici en andere deskundigen gaan er vanuit, dan een positieve test wijst op een besmetting, met een kleine acceptabele foutkans. Iets anders hoor of lees ik nergens. En hoeveel van die 80.000 er in het ziekenhuis, op de IC of in een doodskist belanden is nog onvoldoende duidelijk.
      En er sterven inderdaad gelukkig nog maar weinig mensen aan omikron. Maar het is nog steeds onzeker of dit positieve beeld blijft. Andere landen laten hetzelfde zien en heel binnenkort zal er meer duidelijkheid komen.

      Blckbx.tv beschouw ik niet als een serieuze nieuwsbron en kijk ik nooit.

 16. RvdBe

  Ernst Voldermort heeft het al gezegd: we moeten leren leven met het virus, dus prikplicht, mondkapjes, QR codes,anders uitsluiting van de maatschappij.
  De Nederlander zag dat het goed was……

  1. Branzino

   @baco
   Het klopt wat je schrijft, 0,03% is niet 3%. Maar nu pas schrijf je voor het eerst 0,03% en niet meer zoals eerder steeds 0,03. Die 0,03% heb ik trouwens ook nog nergens bevestigd gezien. Jij wel?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.