VNO-NCW en oud-minister Rosenthal slaan alarm: ‘Over twee weken 1 miljoen mensen in quarantaine, dat gaat niet!’

Vandaag maakte het RIVM bekend dat er een recordaantal nieuwe coronabesmettingen is geconstateerd: bijna 35.000. Oud-minister en oprichter van het COT Instituut voor Veiligheids- en crisismanagement Uri Rosenthal, pleit samen met werkgeversorganisatie VNO-NCW voor versoepelde regels omtrent quarantaine. “We zitten over 2 weken op 1 miljoen mensen die niet naar hun werk kunnen”, aldus Rosenthal.

Het coronabeleid van het kabinet komt weer voor een behoorlijke uitdaging te staan. De lockdownmaatregelen doen hun werk niet, want het aantal besmettingen stijgt naar recordhoogten. En omdat het RIVM de quarantaineregels heeft aangescherpt, waardoor bijna iedereen met een coronabesmetting tien dagen in quarantaine moet, ontstaan er grote problemen. Het kan namelijk niet zo zijn dat over twee weken zo’n beetje 20 procent van de beroepsbevolking verplicht thuis moet zitten vanwege een omikronbesmetting.

En dus zijn Rosenthal en de VNO-NCW begonnen met lobbyen om de regels voor quarantaine te versoepelen. De regels van het gezaghebbende en ‘wetenschappelijke’ RIVM kunnen wat hen betreft gewoon overboord worden gegooid als het bedrijfsleven daar te veel last van gaat krijgen. Zo stellen ze bij EenVandaag voor dat geboosterde mensen niet meer in isolatie zouden hoeven, want dat hoeft in België ook niet. Dat zelfs geboosterde mensen het virus nog steeds kunnen verspreiden, negeren ze voor het gemak even.

Nu de omikronvariant dominant is en de lockdownmaatregelen klaarblijkelijk niet hebben gewerkt, is dit natuurlijk een discussie van niets. In principe zou de boel gewoon weer open kunnen en moeten alleen ouderen, zwakkeren en andere risicogroepen een beetje uitkijken. Maar door deze oproep van de VNO-NCW en Uri Rosenthal wordt opnieuw de indruk gewekt dat er gewoon over het coronabeleid onderhandeld kan worden als het allemaal nét iets te vervelend dreigt te worden. En dat is natuurlijk olie op het vuur voor veel mensen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ongevaccineerde ouders die hun kinderen alleen naar zwemles willen brengen moeten er een rechter bij zien te halen om die onzinnige QR-code aan te vechten. En iedere ondernemer die probeert te denken in mogelijkheden om toch open te kunnen wordt keihard genegeerd. Maar de VNO-NCW kan gewoon even vragen of de RIVM-regels kunnen worden aangepast, want ‘anders redden we het niet’. Als het kabinet daar naar gaat luisteren, of het RIVM ineens met ‘nieuwe wetenschappelijke inzichten’ komt aandraven, dan is alle draagvlak voor het coronabeleid waarschijnlijk in één klap weg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. RvdBe

  Zou het net als vroeger een idee zijn om je ziek te melden als je ziek bent en te gaan werken als je niet ziek bent?

  1. LifeBuddy

   Of met z’n alle voor half jaartje op vakantie naar Afrika. Daar heerst geen corona. Waar maken die extreem sLinkse zich druk over. Oh ja natuurlijk, De Macht in het land en snel miljardair worden over de rug van……

  2. JFU

   Zo eenvoudig is dat. Maar dat is niets voor onze bestuurders, die houden niet van eenvoudige oplossingen. Normaal doen kunnen ze allang niet meer. En wat ze moeten doen zoals o.a. de zorg flink opschalen, vinden ze niet belangrijk. De maatschappij op slot is veel makkelijker. Wat een prutsers!

 2. M. Brandenburg

  Opvallend uit onderzoek blijkt ondertussen dat zij die gevaccineerd zijn gmhet virus vaker verspreiden dan zij met een natuurlijk opgebouwde immuniteit. Volledig gevaccineerd verspreiden het virus 2,3 keer zo snel en zij met een booster maar liefst 3.7 keer zo snel. Heb je natuurlijke bescherming opgebouwd dan verspreid je het virus (omnokrom)1,17 keer zo snel dan Delta. Aangezien het virus zo makkelijk van .persoon naar persoon overstapt neemt het aantal besmettingen thuis nog verder toe terwijl sinds het begin van de plandemie thuis al de grootste kans was om besmet te raken. Er zijn ook voordelen want nergens in de wereld nemen het aantal opnames toe ondanks de gigantische explosie aan besmettingen. Ze nemen overal zelf af. En zelfs als er word opgenomen blijven de IC’s leeg. Dit is het einde van de plandemie, want de volgende variant zal nog verder in kracht zijn afgenomen. Omnikrom wijdt overal op zoveel afname dat het virus niet meer als een zware griep is maar nu gewoon een lichte verkoudheid veroorzaakt. Uiteraard zullen de totalitairen het hebben over de absolute uitzondering om de angst erin te houden, maar we zien al twee jaar bij elke variant de opnames afnemen en is er nooit meer een piek geweest als in het begin toen niemand voorbereid was op het virus.de pieken in opnames werden elke keer lager. En nu tijdens explosies aan besmettingen blijven de opnames dalen.

  1. rafi

   Jij hebt het begrepen.

  2. Gregorius van Dubbeldam

   “ Opvallend uit onderzoek blijkt ondertussen dat zij die gevaccineerd zijn gmhet virus vaker verspreiden dan zij met een natuurlijk opgebouwde immuniteit. ”

   Op welk onderzoek baseert u zich? Naar mijn besef slaat dit helemaal nergens op.

   1. Baco

    Pipo’s natte prikfascistische coronadroom spat bijna uit elkaar, nu nog een beetje nadenken Pipo en klaar

   2. Arbeider65

    Net een heel mooi interview gelezen in De Volkskrant van 5 niet gevaccineerden. Het rare is dat deze mensen zich keurig aan de regels houden, en gevaccineerden minder. Hoe kan dat dan? Deze mensen zijn hoog opgeleid en ik ben laag opgeleid en geprikt….. Lees het eens.

   3. Mistgabel

    Nou 85% gevaccineerd en besmettingen vliegen u om uw oren.

    Duh.

    1. Mistgabel

     Maar dat zou volgens uw logica wat u hier al maanden tentoon spreidt aan die 15% ongevaccineerden liggen.🤡🤪

 3. Joko

  Binnenkort iedereen in werklockdown. Dat gaat uit de klauw lopen. Straf de daders. Ik dacht nog even ‘Haal de oudjes van stal’, maar dat maakt het alleen maar erger. Gevaccineerden zijn super besmettelijk. Wat een puinhoop!

 4. MM

  Klinkt paradoxaal:
  Ik zeg DOEN !!!
  Resultaat: grote zooi en massale woede cq onvrede…..
  Hopelijk ineenstorting Rutte 4

 5. De witte roos

  Wat heeft dat testen eigenlijk voor zin. Zijn er te weinig positieven passen ze de cijfers wel aan. Niemand testen, niemand een nepvaccin en corona is voorbij.

 6. Kokkie_2

  Eindelijk krijgen de hier aanwezige zwartkijkers gelijk.
  Schließlich haben die hier anwesenden schwarzen Zuschauer Recht.
  Nederland wordt/is ziek

  1. Mr.blauw.sky

   Por fin las pesimistas presentes tienen razón: los Países Bajos estan enfermos.

  2. Harry Haller2

   “… schwarzen Zuschauer …”.

   Hij is grappig, kokkie. Wellicht bedoelde je der Pessimist oder der Schwarzseher?

   1. Kokkie_2

    Dank Harry Hakker den Tweede, ik heb uw suggestie aan Google translate doorgegeven.

    1. Harry Haller2

     Ja, met Google translate is het altijd lachen. Het geinigst zijn de Chinese ‘vertalingen’ naar het Nederlands op de AliExpress-site: pure, haast poetische satire.

     Van Google kun je veel gebruiken. Maar nooit de translate functie.

     1. Xyz1234

      Google gebruikt meer van u dan andersom.

  3. Krasvast

   Floco de Neve

   1. Baco

    hahahaha 🤦‍♂️

   2. Krasvast

    @Baco: Lach even mee! 🙂

    ht.ps://jensen.nl/flurona-de-jensen-show-431/

    1. Baco

     Ik luister, hij lacht zich kapot, slaat de spijker op z’n kop…

    2. Krasvast

     Het is een ongekende herhaling van onvoorstelbaar bedrog waar hele volksstammen zijn ingetuind.

     1. Baco

      flurona

     2. Krasvast

      @Baco: Ja want waar is de griep gebleven?

     3. Baco

      Ja die is al 2 jaar niet meer waargenomen

 7. rasecht wappie

  Heerlijk, word het tenminste rustig op straat.

 8. Nostradamus

  We moeten er mee leren leven. Vroeger bleef je ook niet thuis voor een verkoudheidje.

  1. Baco

   En juist die mensen zullen in de toekomst nergens last van hebben..

 9. Spoetnick

  Het draagvlak voor het corona-(wan)beleid is gebaseerd op bangmakerij. De flexibiliteit van het beleid wordt bereikt met meer of minder bangmakerij. Dat is de bedoeling van het voorstel.

 10. Baco

  We zien Macron wat roeptoeteren en vervolgens komt liego de jonge met hetzelfde riedeltje

 11. Vrijedenkert

  In het begin van de pandemie sturen op IC-capaciteit was logisch en een middel om verspreiding af te remmen, realistisch gezien is er nooit een moment geweest dat we met lockdowns en vaccins het virus hadden kunnen uitroeien!
  Dit is wensdenken.

  Nu wordt er gewoon gestuurd op macht en invloed…

 12. Re-al

  Deze meneer, heeft, in al die jaren,
  nooit, ook als minister,
  in de verste verten niet,
  enig benul gehad,
  waar hij het over heeft.

 13. Adriaen van Bergen

  Laat je dan niet testen.
  Die test deugt voor geen meter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.