De Jonge over faalbeleid vliegrestricties en quarantaine: ‘Geen fouten gemaakt, alle protocollen zijn goed gevolgd’

Er zijn inmiddels veertien mensen in Nederland positief getest op de nieuwe omikronvariant en niet iedereen houdt zich aan de quarantaine. Maar volgens minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) is er niets aan de hand, want ‘de protocollen goed gevolgd om verspreiding van omikron te voorkomen’.

Vrij laat kwamen er vliegrestricties voor zuidelijk Afrikaanse landen. Allerlei indirecte vluchten waren nog steeds toegankelijk. Niemand wist wat er met de passagiers moest gebeuren en zo’n 80 procent weigerde zich te laten testen. ‘Quarantaineplicht‘ komt neer op ‘blijf alsjeblieft een paar dagen in het hotel’ en er is al een geval bekend van mensen die zich er niet aan hebben gehouden. Het gaat dus helemaal niet zo goed met het buiten de deur houden van nieuwe virusvarianten.

Maar demissionair minister Hugo de Jonge zegt dat alle protocollen, om de verspreiding van omikron te voorkomen, goed gevolgd zijn en dan is er kennelijk niets aan de hand. Dat die protocollen zo flut zijn, waardoor niet snel kon worden opgetreden, dat is wel een beetje jammer. Maar ze zijn goed opgevolgd! ‘Het is niet ondenkbaar dat er onder de radar al meer omikronbesmettingen in Nederland zijn’, zei De Jonge volgens het AD eerder. Ergens matcht dat niet helemaal met zijn eerdere uitspraken, of wel?

De minister doet weer waar hij goed in is: het ophouden van de schijn. Hoe erg het coronabeleid ook faalt en rammelt aan alle kanten, volgens de minister is het allemaal onderdeel van de strategie en is er niks aan de hand. Het is voor hem kennelijk echt te moeilijk om eens gewoon een fout toe te geven en daar verantwoordelijkheid voor te nemen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Straks mag hij uit gaan leggen dat ‘code zwart‘ ook gewoon onderdeel van het coronabeleid is (want de protocollen worden gevolgd!), maar dat het wel allemaal de schuld is van een kleine groep ongevaccineerden. Wat een ontzettende clown.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Joko

  De Jonge geeft hiermee zichzelf een brevet van vermogen. Dat heb je met schoolmeesters. Die menen overal verstand van te hebben.

 2. por favor no borres

  Ongeacht wie van de regering wat doet, DDS weet het altijd zo te draaien dat de regering faalt.
  Gelukkig hebben we DDS nog nooit van enig falen kunnen beschuldigen.
  Oh, wacht even, was er niet iets met podcasts?

  1. leukeditter

   ik snap niet dat ze deze klojo eens ver wegtrappen , enige wat hij kan is mooie schoenen aandoen , zn kuif in het vet en met ongelooflijk veeldrukte het volk toespreken. Ik denk dat dominee een beter baantne voor hem is. wat een niksnut

  2. HenC

   DDS heeft die protocollen niet opgesteld sukkel dat heeft de staat gedaan!
   Door die protocollen stierven vorig jaar 80jarigen bij bosjes in de verzorgings tehuizen en nu gebeurd het weer. Van de bejaarden die daar wonen en corona krijgen terwijl ze gevaccineerd zijn, maar geen booster krijgen overlijdt 20% op dit moment volgens de officiële cijfers van CBS en RIVM. Maak je geen zorg we volgen de protocollen !

 3. Trithing

  de jonge moet luisteren wat anderen ervan vinden en niet zichzelf een veer in z’n bipser steken..

  1. dumbfarmer

   dat ie nog kan zitten.. dat moet een schaafwond zijn daar door alle veren die hij er in heeft gestoken ondertussen!

 4. Piet Paaltjens

  Ik geloof de Jonge en Wout niet.

  Mooier kan ik het niet maken.

 5. dumbfarmer

  naar welke protocollen wijst die faalhaas eigenlijk???
  het wordt gewoon gebruikt als verzamelnaam voor: ik weet totaal niet wat ik er mee moet, of hoe, maar doe maar wat en hopelijk gaat dat goed. Zo niet, dan “heb ik het protocol gevolgd” en kan het mooi van me afschuiven.
  ALs dit ook weer in zijn gezicht ploft wijst ie geheid weer naar het rivm of omt ofzo waar dan dat protocol of adviezen vandaan zijn gekomen

 6. 56RdK

  Één grote faal, die hele Afrika-reisaanpak! Maar ja, wat wil je ook met zulk totaal incompetente mediageile lui zoals die joker met zijn clowschoenen!

 7. Pieter48

  Wat een verschil van handhaving en uitvoering van de Corona geboden.Er ontsnappen wat positief geteste mensen en dat is dan groot nieuws. Er komen per week gemiddeld 1500 gelukzoekers ons land binnen die zeker niet allemaal getest zijn . Over de aantallen negatief of positief geteste gelukzoekers horen we ook weinig.Dat zal wel geen nieuws zijn.

  1. dumbfarmer

   erger nog.. die weigeren welke vaccinatie of test.. zodat ze niet terug gestuurd kunnen worden want dan mogen ze het vliegtuig niet in. Ze claimen niks te weten maar dat geintje hadden ze in een week al door.

 8. Uwehetgeweten

  zorgt Rutte zijn wanbeleid ervoor dat de coronacrisis ons veel harder raakt dan als de zorgsector wél op orde was geweest. Ziekenhuizen, verpleegkundigen en huisartsen waarschuwden ons zo’n 3 jaar geleden over de gevolgen van de grootscheepse zorgbezuinigingen van het kabinet Rutte. Ze vreesden dat de zorg voor kwetsbare mensen door de bodem zou zakken door financiële problemen en een personeelsgebrek. Deze coronacrisis laat zien dat we aan alles tekort hebben, maar biedt ook de kans om fouten uit het verleden te herstellen.

  Het sluiten van ziekenhuizen, het ontslaan van tienduizenden medewerkers uit de zorgsector, het terugbrengen van het aantal ic-bedden, het met miljarden euro’s tegelijk snijden in de gezondheidszorg werd ‘business as usual’ voor Rutte & Co.

 9. Pieter48

  De Rutte clan heeft niet alleen wat betreft de Corona aanpak gefaald maar waar gefaald kon worden is het hun op bijna alle fronten goed gelukt.

 10. Augustus

  >alle protocollen zijn goed gevolgd

  Een slecht plan goed uitvoeren is nog steeds fout.

 11. HenC

  Wie hebben die protocollen opgezet?
  En welke protocollen zorgen er voor dat in de verzorgings tehuizen bij de 80jarigen die corona krijgen 20% gevaccineerd overlijdt.

  1. Trithing

   Is het misschien zo dat er sws veel mensen overlijden in verzorgingstehuizen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.