Quarantaineplicht is wassen neus: positief getest echtpaar verliet hotel en zat al bijna weer in het vliegtuig

De isolatie- en quarantainemaatregelen zijn een complete grap in dit land. Een positief getest echtpaar had quarantaineplicht maar vertrok gisteren uit het hotel in Badhoevedorp en zat al bijna weer in het vliegtuig terug naar Spanje. De ‘verplichte’ isolatie was namelijk nog niet als dwangmaatregel opgelegd, waardoor het echtpaar niet kon worden tegengehouden, zegt burgemeester Schuurmans van Haarlemmermeer in tv-programma Goedemorgen Nederland.

Je zou toch denken dat de overheid inmiddels een werkend protocol heeft om nieuwe besmettingen, vooral door een nieuwe variant van het coronavirus, direct tegen te kunnen houden. Niets is minder waar. Isolatie en quarantaine kúnnen als gedwongen maatregel worden opgelegd, maar men gaat kennelijk eerst uit van gezond verstand. Quarantaine is dus eerst geheel vrijwillig, tot je de verkeerde keuze maakt en wegloopt. Dán pas kan er actie worden ondernomen. Niet direct natuurlijk, want er moet wel eerst een burgemeester aan te pas komen die een aanhoudingsbevel moet goedkeuren. En zo kon het dus gebeuren dat twee mensen zonder enige moeite gewoon het hotel konden verlaten en daarna pas een quarantaineplicht kregen opgelegd, meldt de NOS.

De Dagelijkse Standaard

Nou hebben we waarschijnlijk geluk dat de nieuwe Omicron-variant vrij weinig voorstelt, gezien het feit dat er tot nu toe nog niemand met die virusvariant in het ziekenhuis is beland. Vrij weinig aan de hand dus, maar daar gaat het niet om. Als die virusvariant wél gevaarlijk was gebleken, dan waren we nu het haasje geweest. En niet alleen qua besmettingen en ziekenhuisopnamen, maar ook qua draagvlak voor coronabeleid. Dan was praktisch alles compleet voor niets geweest en waren we weer volledig terug bij af.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit soort dingen is waarom je het demissionaire kabinet en de overheid niet meer kunt vertrouwen. Het gaat wel wat verder dan telkens te laat ingrijpen en onvoldoende maatregelen nemen. Er is gewoon geen enkel plan voor de lange termijn en datgene wat goed zou moeten zijn geregeld, is dat niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Piet Paaltjens

  “ Dit soort dingen is waarom je het demissionaire kabinet en de overheid niet meer kunt vertrouwen”

  Emigreren is de enige oplossing.

  1. leukeditter

   enkeltje siberie paalhoofd.. veel plezier daar met je dierbaren

   1. Krasvast

    @Leuke: Negeren werkt veel beter, 100% succes verzekerd.

    1. leukeditter

     oja sorry vergete

   2. Piepertje

    Speklapje, heeft geen dierbaren. Niet echt verbazend, vindt u ook?

    1. Krasvast

     100%

     1. Harry Haller2

      Kriskras is een manipulator die al jaren achtereen dwingend voorschrijft wat anderen moeten denken en doen. Nooit heeft het wat opgeleverd, maar hij blijft volharden.

      Dat is bewonderenswaardig, wat waar is is waar.

  2. Monty

   Of een staatsgreep.

   1. dumbfarmer

    foei, da’s nog erger een stok in een kippenhok gooien dan “tribunaal” roepen 😉

 2. Nostradamus

  In quarantaine is/was op vrijwillige basis. Maar als je niet in quarantaine blijft dan wordt je verplicht in isolatie gehouden in een ziekenhuis. Snap je dit? Dan denk je waarschijnlijk op dezelfde wijze als Hugo de Horror Clown.

  1. Piet Paaltjens

   word

  2. por favor no borres

   Snap je dit?

   Ik snap dat u dit niet snapt.
   Snapt u dat?

 3. Bunky01

  Dit is dus wederom compleet falend “beleid”.

  1. Piet Paaltjens

   Alleen de verlichte dictatuur van de Leider Baudet kan ons naar een goede toekomst voeren.

 4. Monty

  ”Quarantaineplicht is wassen neus:”

  Snelheidslimiet is wassen neus. Ondanks dat er een maximum snelheid is van 100 km/u zijn er massaal mensen die dit negeren.

  1. allid

   Daarom zijn er nu flitspalen, bekeuringen en zelf, wanneer U het helemaal te bont maakt,
   raakt U Uw rijbewijs kwijt.

   Wassen neus die maximum snelheid van 100km/h.

   Soms terecht, vaak onterecht. Zal wel met inkomsten te maken hebben.

   1. Woordkunst

    Wat is je punt?
    Nee serieus wat wil je nou eigenlijk zeggen?

 5. dumbfarmer

  stond zeker niemand bij de achterdeur…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.