2022 11 03 8

Advocaat Richard Korver de kop van jut: Besmeurders Meisje met de parel hadden geen straf moeten krijgen

Binnenlandnov 03 2022, 12:30
Dat sommige strafrechtadvocaten wereldvreemd zijn dat wisten we al. Dat bewijst Richard Korver weer. Hij vindt dat de cultuurbarbaren die het Meisje met de parel van Vermeer hebben besmeurt geen straf hadden moeten krijgen.
Wat een gekken heb je toch in deze wereld. Er zijn dus echt mensen die vinden als je een historisch schilderij besmeurt dat je dan je vrijheid van meningsuiting gebruikt. Advocaat Richard Korver spant de kroon hij vindt dat deze extremisten überhaupt niet bestraft zouden moeten worden en al helemaal niet direct moeten worden vast gezet. Het vernielen van lijf en goed moet blijkbaar kunnen als het maar een politiek motief heeft.
Gelukkig dacht de rechter daar anders over. De politierechter heeft Wouter M. en Pieter G. tot een gevangenisstraf van 2 maanden veroordeeld, waarvan 1 maand voorwaardelijk. De straf moet meteen worden uitgezeten. De politierechter zegt herhaling te vrezen vanwege het activistische doel. Gelukkig maar omdat deze mensen totalitair gestoord zijn. Alles is geoorloofd zolang zij maar hun zin krijgen. Extremisme moet nooit het laatste woord krijgen. 
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het Mauritshuis heeft de schade aan deze Vermeer begroot op 2000 euro. Het glas moest worden vervangen, evenals de beschadigde achterplaat. Het museum zag echter af van het indienen van een schadeclaim. Het museum is natuurlijk knettergek dat zij deze extreemlinkse idioten hiermee weg laten komen. Advocaat Richard Korver zal dit wel heel normaal vinden. Volgens mij is het normaal dat als je een strafbaar feit pleegt daar de gevolgen van zal moeten dragen. Vernielen van andermans eigendom en het risico op herhaling rechtvaardigt deze straf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten